בית פורומים לימוד ותרגול אנגלית

כלים ללימוד אנגלית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/4/2012 20:29 לינק ישיר 
כלים ללימוד אנגלית

http://www.wsi.co.il/articlecategories/list

תמצאו פה כמה וכמה מאמרים, טיפים, עצות, הנחיות...

מקווה שיהיה לעזר!

למי שיש לינקים נוספים - מוזמן להוסיף באשכול זה!

תוקן על ידי אחת_מהישוב ב- 26/04/2012 20:30:07

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/4/2012 13:45 לינק ישיר 

שלום לכולם
בשורות הבאות אנסה למקד את אלו העושים את צעדיהם הראשוניים בשפה האנגלית לשיטות הנחשבות כיום למוצלחות ביותר, כמו כן אנסה למנוע מהם לעשות את הטעויות שאני עשיתי.

ובכן ראשית: אסור! אבל אסור! ללמוד דקדוק. בטרם אסביר למה, אף אוכיח זאת בצורה פשוטה, ילד אמריקאי בן שלש על אף שהידע הדקדוקי שלו  הוא אפסי. שטף הדיבור שלו יהיה גבוה בהרבה מכל סטודנט שלומד אנגלית.אך ישנה נקודה משמעותית יותר, והיא, שלימוד שפה באמצעות לימוד יסודות הדקדוק שלה עשוי לגרום לנזק נצחי ברכישת רהיטות ושטף דיבור, זאת מסיבה פשוטה בתכלית, משום שבמקרה כזה כל משפט שתוציאו מפיכם באנגלית, באופן בלתי נשלט אתם תתחילו לחשב אם המשפט נאמר בצורה נכונה על פי כל הכללים שלמדתם, במקום לשלוף משפטים, אתם תתכננו ותהנדסו משפטים, הדיבור שלכם יהיה איטי, מסורבל, ולמרבה הצער אתם גם לא תיישמו את כללי הדקדוק נכונה, הוה אומר שיהא סיפק בידכם להיבחן על כל מה שלמדתם, אך כאשר תבואו לנהל שיחה באנגלית תווכחו שאינכם מיישמים נכונה את מה שלמדתם. ואני כותב זאת מנסיוני האישי, אני התחלתי ללמוד אנגלית לפני כעשרה חודשים, עשיתי זאת באמצעות רכישת יסודות הדקדוק, ואני סובל מעובדה זו עד לרגע זה, על אף שנטשתי את לימוד הדקדוק לפני כחצי שנה, עדיין, באופן בלתי נשלט כל אימת שאני משוחח באנגלית במקום לדבר בשטף, אני חושב ללא הרף האם המשפט שיצא מפי, נאמר על פי כל כללי הדקדוק, והדיבור שלי הוא איטי ומסורבל למרות שרכשתי אוצר מילים עצום, בן כעשרת אלפים מילים.

ובכן לאחר החפירה דלעיל, הנה השיטה המומלצת ביותר לרכישת אנגלית, והיא האזנה, ועוד פעם האזנה, ועוד פעם האזנה, הוה אומר תחשפו עצמכם לשפה על ידי שמיעה אינטסיבית שלה בכל דרך שהיא, צפיה בסרטים שידורי רדיו וכדו' אך זה כמובן חלק אחד ברכישת השפה שהלא ללימוד השפה צריך להתמקד ברכישת קבוצות מילים ספציפיות וללמוד אותם ולהתקדם הלאה, ולכן כיום ישנם ערכות ללימוד אנגלית המתבססות על שיטה זו של האזנה אינטסיבית, כאשר בעצם שיטה זו מתבססת על הדרך בה תינוק רוכש תינוק, תנו דעתכם לעניין, תינוק בשנותיו הראשונות נחשף ללא הרף למליוני ושמא לעשרות מליוני מילים, ואט אט, לאחר שנה וחצי או שנתיים, או אפילו שלש, הכישוף הבלתי נתפס מתרחש והשפה נרכשת על ידו בשלימות.

אכן, לא פשוט לחקות את האופן שתינוק רוכש שפה, הזיכרון הוא לא מה שהיה, וכן, במח התינוק ישנם תהליכים נוירולוגיים המסייעים לו ברכישת השפה, תהליכים שאינם פעילים במח אדם בוגר, אך מאידך גיסא למבוגר ישנם יתרונות המחפים על כך, הבנה עמוקה יותר, הסקת דבר מתוך דבר וכדו'.

אני השגתי ערכה המתבססת על השיטה המנוייה מעלה והיא קדמה אותי פלאים הערכה נקראת  effortless English ובעברית:אנגלית ללא מאמץ. וכעת, אודות השיטה בתמציתיות, הערכה מכילה מאות קבצי אודיו שמחולקים לפי נושאים כלומר כל נושא מכיל מספר קבצי אודיו העוסקים באותו נושא, כאשר בקובץ אחד מושמע סיפור כל שהוא, קובץ נוסף מכונה vocabulary  (ובעברית אוצר מילים) כאשר בקובץ זה הקריין מתמקד בהפשטת המילים הקשות שנאמרו בקובץ הסיפורקובץ שלישי מכונה מיני סטורי, וזהו החלק החשוב ביותר בערכה, בקובץ זה נשאלות עשרות שאלות אודות קובץ הסיפור והמאזין עוצר את ניגון הקובץ ומשיב על השאלה באנגלית לעצמו. וכך בעצם מתאפשר לתרגל דיבור. חלק נוסף נקרא pov mini story בקובץ זה הסיפור נאמר במספר זמנים שונים, הוה, עבר, עתיד, שזו דרך הרבה יותר יעילה ללמוד דקדוק.  כמו כן הסיפור מתומלל לטקסט כך שניתן לקרוא את הסיפור תוך כדי שמיעתו.

על מנת להתרשם מהערכה אני מצרף קישור הורדה לאחד מהנושאים של הערכה, ראשית יש לקרא את קובץ הטקסט, לאחר מכן להאזין לקובץ vocabulary (ווקביולרי)  לאחר מכן לקובץ המיני סטורי, לאחר מכן לקובץ הסיפור. ישנו קובץ נוסף המכונה פרשנות המיועד למתקדמים. כמו כן ישנו קובץ pdf המכיל את תוכן קובץ המיני סטורי.

לאלו המצויים בשלב ממש מתקדם ישנו חלק בערכה במכונה conversations ובעברית: שיחות בחלק זה ישנן מאות שיחות בין שני אמריקאים כאשר יוצרי הערכה הקפידו ליצור את השיחה כמה שיותר אותנטית, עם המון ביטויים אמריקאיים נפוצים וסלנג נפוץ,  לפי דעתי תלמיד שיקפיד להאזין לחלק זה מספר חודשים יוכל לנהל שיחות שוטפות באנגלית.

זהו זה סיימתי... בתקווה ששרדתם אותי. באשר להשגת הערכה: מחירה הוא 97$, אם התקציב שלכם מאפשר לכם את רכישתה, המלצתי: לכו על זה, במידה ולא, פנו אלי באישי, ונראה מה לעשות בנידון....

להלן קישור לאתר החברה המפתחת

ולהלן קישור לקבצים שהעליתי 

תוקן על ידי חותרלאמת ב- 27/04/2012 13:46:07

תוקן על ידי חותרלאמת ב- 27/04/2012 13:48:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2012 13:51 לינק ישיר 

והנה קישור לאתר נחמד המכיל הרבה תכנים מעניינים אודות השפה האנגלית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 23:26 לינק ישיר 

חותר, תודה על הדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/7/2012 12:26 לינק ישיר 

למי שצריך ללמוד אנגלית ממש מאפס, יש שיטה יותר מתקדמת. אפשר לקבל ממני פרטים:
עופר פלג 0524-711-361

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2012 18:23 לינק ישיר 

עופר אני מציעה לך לפתוח אשכול שבו אתה יכול לפרט בקצרה את פרטי השיטה שלך + טיפים למתחילים...
ומי שרוצה המלצות תשלח לו בפרטי..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > לימודים > לימוד ותרגול אנגלית > כלים ללימוד אנגלית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext