בית פורומים עצור כאן חושבים

אולי נתייאש? הרהורים אודות העתיד שלנו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/5/2012 08:20 לינק ישיר 

"...לא מחשבתם של אפיקורסים היא הנפגעת ביותר מן האיסור המוטל על חקירה ודרישה ... הנזק הגדול ביותר נגרם לאלו שאינם אפיקורסים, וכל התפתחותם הרוחנית נפגמת ובינתם כנועה מפחד הכפירה.

מי יוכל לחשב ולמצוא מה מפסיד העולם משפע המוחות המבטיחים האחוזים באופי פחדני, שאינם מעזים למצות שום הלך מחשבה אמיץ, נמרץ ובלתי תלוי, פן יובילם למה שאפשר לראות בו כפירה או שחיתות?

לפרקים נוכל לראות בקרבם איש אחד בעל הכרה עמוקה ובינה מבחינה בדקויות ומזוקקת, המוציא את כל חייו בפלפולי הבל עם מח שאין הוא יכול להשתיקו, ומכלה את חריפותו בנסיון ליישב את תביעות מצפונו ותבונתו עם האורתודוכסיה, ולמרות הכל אפשר שעד הסוף לא יצליח בכך"

[מיל, על החירות].

(ואתה יכול לחסוך לנו את התשובות של מוטב שיהיה שוטה כל ימיו וכו' [תודה שעל זה חשבת...] - בסופו של יום ההנהגה הציבורית שאתה מציע לא שונה מזו של דיקטטור שירצה לגרום לאזרחי מדינתו להאמין ולהתנהג לפי הטענה ש 2+2=5).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2012 08:53 לינק ישיר 

לביליצר
אתה מלמד כי אין אלוה בליבך.
כי אלוה מסכן ומפוחד שכל זכות קיומו במונעו ממאמיניו את חירות המחשבה ובהשליטו מנטרות של הפחדה וטרור על מחשבותיהם אינו אלוה אלא דיקטטור בשלבי הפאראנויה הסופיים שלו.
ובאם אתה מנהל לו חשבונאות של רווח והפסד גם בזה אתה טועה כי היישר מתוך דורות של סגירות מחשבתית בפגישה הראשונה שנפגש הנוער עם ההשכלה הדת נחלה כשלון חרוץ ועמדה ללא שום כלי הגנה להציל את הנוער ונשארו רק המפוחדים שבלעו את המנטרה חדש אסור מן התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2012 10:50 לינק ישיר 

שנרב, רוחדשה וכולם

אני מתייחס רק לזכות החשיבה החופשית.

האם אין זה נכון שיש סיכון בבדיקה? האם כל אדם, בכל גיל, בכל רמת ידע, כשיר לבדוק?

האם אין גילאים שבהם ניתן לבדוק יותר וגילאים שבהם צריך קודם כל לחנך לאמונה, ולא רק באופן קוגניטיבי אלא גם ברגש?

אני מציג כאן עמדה מוטית מראש כלפי החינוך היהודי. כיון שאני מאמין (ויודע, או מאמין שאני יודע) שהתורה אמת, ואני רוצה לחנך את עצמי, את משפחתי, ואם אפשר לתרום לסביבתי, בתחום הזה, אני בודק כיצד לעשות זאת בצורה מיטבית.

ובתקופתנו במיוחד דומה שהחינוך מתחיל בבנית נאמנות לא על דרך ההגיון והסברה אלא מתוך יצירת מחוייבות ואמון וחויות.

אמנם אין נאמנות כזו צריכה לסתור בדיקה ולימוד. וגם אני לא באתי אלא לקבוע שיש זמנים כאלו ויש זמנים כאלו.

השאלה הגדולה, שבה נחלקים אנו מול, נניח, בעלי התפיסה "החרדית" היא האם יש גיל ותנאים שבהם כבר חשיבה פתוחה ובודקת היא דבר אפשרית וחיונית.

וכמובן, יש מחלוקת בשאלה האם יש להישאר עם כל האמונות שנכללות היום במסגרת המסורת, וחלקן, לדעתי לפחות, פסולות, שקריות, מגונות ומזיקות (האם לא השתמשתי ביותר מדי תארי פסול?).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2012 11:33 לינק ישיר 

למימוני 
את שביל הזהב כבר התווה הרמב"ם ביודעו מחד שאי אפשר ללמד את הילדים ואת ההמון ולחשוף אותם לכל דבר ומאידך כתב בהקדמתו למורה ששווה לו הנזק שיעשה המורה לאלף טיפשים בשביל להועיל לחכם אחד וודאי שהרמב"ם היה שש ושמח על כל תלמיד שהביאתו סקרנותו לחקירה חופשית והוא היה מחבבו ושמח בו יותר מכל חבריו התמימים ולא חושש כל הזמן שמא חיפוש האמת יביא לגלות את "האמת הנוראה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2012 11:34 לינק ישיר 

מיימוני
לגבי אמונה נצחית, תמיד נישאר ילדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2012 11:49 לינק ישיר 

יותר מזה אצל הרמב"ם כל ההצדקה והקיום שיש לדת אצל ההמונים היא שיקומו ממנה המעטים שמסוגלים לבקשת ולהשגת אמת ואם נעצור את אותם מעטים אין שום טעם בדת ההמונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2012 12:40 לינק ישיר 

אני חושב שכשאדם משוכנע באמת מסוימת,והוא חושש שמי שיחקור אחריה יגיע למשהו שונה,טבעי שהוא ישתדל למנוע מהשני לחקור.

בעולם שמסביבנו,החשיבה ודאי שונה,כי זה לא קריטי מבחינתם שמישהו יטעה,אבל בוא נאמר שאדם שאנו יודעים שיש בכוחו להשפיע על המונים,ירצה לחקור את תורת הנאציזם, ויש לנו חשש שהוא יגיע להכרעה שהם צודקים,בודאי שנמנע ממנו לחקור את האמת.

ולכן גם היהדות לא תדרבן חקירת האמת למי שיגיע למסקנה אחרת, וזה דבר הגיוני מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2012 12:44 לינק ישיר 

האמת לא מסוגלת להוכיח את עצמה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2012 08:26 לינק ישיר 

לדעתי, כמו בכל נושא, דרושה כאן חשיבה קצת יותר רחבה, הרחבת זוית הראיה, יחד עם שחרור אחריות מיותרת.
מסכימה עם דברי רוח חדשה.
אנחנו לא אחראים לעולמו של השם, או לתורתו, יותר משהוא אחראי להם. הוא מאפשר את הערעור עליה, את הבחינה, הרי יכול לברוא אותנו תמימים ויראים כל ימינו ולילותינו, התקצר ידו? ואם הכל ממנו ובהשגחה פרטית, אז גם סוג מחשבתנו ממנו, וגם שאלותינו, ומו שממציא לנו פרנסה וכל היתר, לא יוכל להמציא לנו תשובות? שיטות? חיבורים אליו?
לו רצה שלא נבין ולא נראה ולא נדע, היה מונע זאת מעמנו בכליו המגוונים. האם יתכן שנוכל להיות יהודים רצויים בעיניו רק בתנאי שניעשה עוורים וחרשים לעולם, לספרים, לתורה עצמה על כל עושרה (כדברי מקס באשכול אחר),להרגשותינו ולמחשבותינו? זה היהודי שטוב בעיני השם?
זו נראית לי קטנות אמונה. לחשוב שהשם כה קטן, שרק בהפחדה ובעצימת עיניים ואוזניים הוא יכול לגייסנו לעבדיו.
הרי מלאה הארץ קניניו (ווארט חסידי-אפשר לקנותו בכל דבר שנמצא בארץ), הרי לית אתר פנוי מיניה, הרי מלוא כל הארץ כבודו, בואו נסתכל על זה במובן עמוק - הוא נמצא בתוך כל הידיעות ובתוך כל ההבנות ובתוך כל הספקות ובתוך כל הכפירות והערעורים. ואתה מחיה את כולם. הכל זה לרצונו ובהשגחתו. 
הוא נותן לנו איפשור גדול, הוא נותן בנו אמון גדול, הוא לא מפחד שנטעה וניפול ונשגה וכך נתקדם ונגדל ונתחבר באמת, ולא נהיה אוסף מפוחדים שחוזרים על סיסמאות, ואמת התורה תהיה אצלנו כמו טפט, כדברי דורון. יש רבים שזה מתאים להם, הסגירות המחשבתית והריגשית והמדעית, יופי להם. יש רבים שזה לא מתאים להם, ואני רואה שהשם מקיים ונושא גם אותם, וההפחדה רק תרחיק אותם ממנו ומתורתו.
כשאני קוראת אותך, מימוני, לפעמים בפורום בהודעות מסויימות, הדימוי שעולה בעיני זה שאתה מקים גדרות סביב גינה אלוקית נפלאה, ומפחד שמי שיתרחק מהגדר ומהחומה, ישאר בחוץ. יטבע. אבל אם תחשוב שכל העולם הוא הגינה האלוקית הזו, הכל-הכל, והשם כל-יכול, ולא ביקש מאתנו לגדור מה שלא גדר, ולא ביקש מאתנו לעצום מה שלא עצם, ולא ביקש מאתנו לחסום חשיבה שלא חסם, ולא לקבור יכולת שאלה שלא שאל. הוא הרבה יותר גדול מזה. הוא הרבה יותר רחב מזה. מה שטוב לו - טוב גם לי, טוב גם לנו. הוא לא מפחד, למה אתה מפחד? כדברי בעל בהודעה האחרונה, האמת חזקה ומביאה אליה, למה לפחד עליה כל כך? היא תינוקת רגישה וחסרת יכולות? האלוקים כה חלש שעלינו להגן עליו כל הזמן בסגירת מוחנו וליבנו בכלוב? אם אתה יודע ומאמין שהתורה אמת, למה אתה כה מפחד עליה? השם מינה אותך לתפקיד הזה? לפעול כאילו נגד טבע העולם שהוא ברא? אם הסתכל בתורה וברא עולם, והעולם מביא לשאלות ולבדיקה, תן לזה לנוע בלי פחד. תשחרר אחריות מיותרת מתפקיד שלא מונית לו. העולם הזה נברא על פי התורה ויוביל אליה, את מי שיוביל. השם סולל את כל השבילים, למה נאטום אנחנו חלק מהם?  
בעיני, ככל שחושבים ומרגישים יותר, ומאפשרים גם טעות, מתחברים יותר באמת ויותר מבפנים לדברים, חווים יותר את האלוקות, לומדים להקשיב לקול השם שבנשמתנו שהיא חלק אלוק ממעל, מוצאים חיבורים אישיים לחלק מהמצוות, לתורה, לתפילה, לברכה, לחסד, לחמלה, לאהבה, ליפי השבת והמועד, למידות הטובות, לענווה, לעמידה לפני השם, לנכונות לקיים גם חוקים, לנכונות להקריב, להתעדנות, לרטט הפנימי, להתפעמות מהבריאה.  
הכל ממנו יתברך, הכל-הכל. אנחנו לא שוטרים מגבילי רוח האדם, אנחנו עושי רצונו, ורוחנו - רוח האדם - עולה למעלה. "אם ישים אליו ליבו, רוחו ונשמתו אליו יאסוף".ישים ליבו, לא יאטמנו, לא יחסמנו, לא יאיימנו.

תוקן על ידי לומדתלומדת ב- 02/05/2012 08:38:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2012 08:52 לינק ישיר 

לומדת
כתבת:
"זו נראית לי קטנות אמונה. לחשוב שהשם כה קטן, שרק בהפחדה ובעצימת עיניים ואוזניים הוא יכול לגייסנו לעבדיו.
הרי מלאה הארץ קניניו (ווארט חסידי-אפשר לקנותו בכל דבר שנמצא בארץ), הרי לית אתר פנוי מיניה, הרי מלוא כל הארץ כבודו, "

האם את מסכימה למה שכתב מנחם_פיש, לעיל עמ' 2, "השיטה של הקדושה והפרישות, והאיסור להנות מהעולם. אצלינו"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2012 09:30 לינק ישיר 

למגיבה האחרונה, קראתי את דברייך המאוד חכמים ויפים, ואני רוצה לשאול, מה את קוראת 'אמת אלוקית'? שיש מישהו ש'אחראי ומכוין' על הכל? או שיש מישהו שנתן 'הוראות יצרן' הכי נכונות לחיים של מוסר ועבודה? או שיש משהו נעלם שנכסוף אליו?

איך שהבנתי אותך, הקטע הזה הוא היהדות: 

-----בעיני, ככל שחושבים ומרגישים יותר, ומאפשרים גם טעות, מתחברים יותר באמת ויותר מבפנים לדברים, חווים יותר את האלוקות, לומדים להקשיב לקול השם שבנשמתנו שהיא חלק אלוק ממעל, מוצאים חיבורים אישיים לחלק מהמצוות, לתורה, לתפילה, לברכה, לחסד, לחמלה, לאהבה, ליפי השבת והמועד, למידות הטובות, לענווה, לעמידה לפני השם, לנכונות לקיים גם חוקים, לנכונות להקריב, להתעדנות, לרטט הפנימי, להתפעמות מהבריאה.

האם א"א להגיע לכל הדברים האלו בלא התורה שמסיני?
תורה מוסרית ומשפטית אנושית, חיבור לטבע, ואחווה אנושית, לא מספקים בעצם את כל מה שמנית? מדוע צריך את רוח אלוקים בנוסף להכל, הלא די ברוח האדם?

תוקן על ידי מנחם_פיש ב- 02/05/2012 09:32:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2012 09:44 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:

ביליצר

1.       היית אוסר מכונית מפני שהיא מנגישה ספריות ובהן ספרי כפירה ר"ל ובתי זונות?

2.       האם האיסור ניתן לאכיפה? רק אם תייסד משטרה בנוסח סטאלין זצ"ל (ולכן העליתיהו באוב). שח לי ידיד כח אצל ביתו היתה בביה"ס - בית יעקב כשר למהדרין בבני ברק המחתים את ההורים שאין מחשב בבית -  מסיבת בת מצווה וחילקו דיסקים ובהם הסרטת האירוע. היות וחסרו בנגלה הראשונה דיסקים בקשו שמי שאין לה מחשב תחכה עד מחר. אתה חושב שהיתה מישהי שאמרה שאין לה בבית מחשב?

3.       מעבר לכך, איני מוכן לחיות כאשר אנשים בו"ד מפקחים עלי כך. מה אעשה ואני חושד כי אף אם כוונתם רצויה (וזה אם גדול..) שיקול דעתם לא תמיד נכון, ואף אם כן (דבר שלדעתי מוכח להדיא שאינו) חזניהם וסופריהם לא יתאפקו מלהשתמש בשררה לטובתם. והחמור ביותר הוא שטובתם מחייבת השארתי התמידית בפיקוח וזה ניתן רק באמצעים אכזריים (לאו דווקא גופנית).

מיימוני

אשרי המאמין כי " ואכן, גם לדעתי מי שעוסק בתורה במידה מספקת (וצריך לאפיין מה זה) ממילא יבוא להבדיל בין האמת לבין השקר.". אתה מניח שתוותר על רשימה של שמות המוכיחים שהכלל רחוק מלהיות נכון. להיפך

למה מכונית?תקצץ רגליים.נו באמת...אם היית נשאל שאלות כאלה היית מצפה שתשובות יעזרו?

את הצפרדע של מה שאתה קורא מדיניות סטאלין הרי גם אני אצטרך לבלוע ,אבל נאכל אותו ביחד עם עוף קר בשבת כי שכחתי להכין פלטה,
ועדיין מדובר על תקנה אחת בלבד שאין ממנו מנוס,מתוך המון גזירות אחרות שנהוגות בקהילות אחרות כפי שהזכרתי ,שלמי שאתה קורא לו
סטאלין הם קוראים לו רבי הקדוש והנערץ.

רוח חדשה ושנרב

נשמע שהויכוח הולך על החיסרון היחיד שיש או אין באינטרנט ,והוא עצכח,
אז לידיעתכם את האתר היחיד והקדוש שהזמנתם מאתרוג ,אנשים אחרים לא ביטלו אותו מנט ויזיאון ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2012 10:40 לינק ישיר 

לומדת כתבה:

אנחנו לא אחראים לעולמו של השם, או לתורתו, יותר משהוא אחראי להם. הוא מאפשר את הערעור עליה, את הבחינה, הרי יכול לברוא אותנו תמימים ויראים כל ימינו ולילותינו, התקצר ידו? ואם הכל ממנו ובהשגחה פרטית, אז גם סוג מחשבתנו ממנו, וגם שאלותינו, ומו שממציא לנו פרנסה וכל היתר, לא יוכל להמציא לנו תשובות? שיטות? חיבורים אליו?
לו רצה שלא נבין ולא נראה ולא נדע, היה מונע זאת מעמנו בכליו המגוונים. האם יתכן שנוכל להיות יהודים רצויים בעיניו רק בתנאי שניעשה עוורים וחרשים לעולם, לספרים, לתורה עצמה על כל עושרה (כדברי מקס באשכול אחר),להרגשותינו ולמחשבותינו? זה היהודי שטוב בעיני השם?
זו נראית לי קטנות אמונה. לחשוב שהשם כה קטן, שרק בהפחדה ובעצימת עיניים ואוזניים הוא יכול לגייסנו לעבדיו.

נפלא!!

רק שלמרות שאני מתחבר להרגשה, חוששני שהנחת היסוד הראשונה לא מדוייקת. אנו נתבעים לאחריות, אנו נקראים לשקול את העברת המידע לאחרים.

עוד כתבת:
בואו נסתכל על זה במובן עמוק - הוא נמצא בתוך כל הידיעות ובתוך כל ההבנות ובתוך כל הספקות ובתוך כל הכפירות והערעורים. ואתה מחיה את כולם. הכל זה לרצונו ובהשגחתו. 

טוב מאד. אם מישהו כבר יודע שה' נמצא עמוק בפנים, זו ההתחלה. - אבל זו התחלה שאפשר לאבד או לשכוח.

לפיכך, למרות הרגש החם של הסכמה והתלהבות שדבריך עוררו אצלי (ואני בטוח שלא רק אצלי) עדיין כדי לקיימם בפועל צריך חכמה וזהירות.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2012 11:05 לינק ישיר 

לומדת
את מציעה הסבר ובסיס יפה לקריאה שלי להתייאש. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2012 11:27 לינק ישיר 

לומדת,
יפה כתבת אבל :
1. לא לכל אחד יש הכרה ואמונה טהורה ופשוטה כ"כ.
2. גם למי שיש צריך כלים מתאימים כדי לשמר ולפתח אותם .
3. רוב העולם לא נמצא במצב הזה, כך שכדי לבסס את הדברים בעולם צריך לדעת איך להתמודד עם המצב העולמי הזה.
                  אבל הכיוון הכללי מעולה , קבלי את בוהני המונפת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אולי נתייאש? הרהורים אודות העתיד שלנו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.