בית פורומים שידוכי חרדים

איך אתם מתמודדים עם בקורת?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/4/2012 13:08 לינק ישיר 
איך אתם מתמודדים עם בקורת?

באחרונה אני סופגת שלל ומגוון ניתוחים ביקורתיים כלפי. כולם נכונים. מעבר לאווירת החפירה העצמית והסביבתית לתוכה נזרקתי (ויש האומרים כי זרקתי את עצמי) יש בזה משו נורא מרענן. הזדמנות כזו להסתכל לעצמך בתוך העיניים. להתנקות משאריות. איך אתם מתמודדים עם ביקורת?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2012 13:20 לינק ישיר 

אני אישית... למרות שאני מצד אחד לא בדיוק אוהבת לשמוע ביקורת כי זה לא תמיד הכי נעים שבעולם... לפעמים אני מחפשת אותה (את הביקורת) כי אני נבנית ממנה... אני לומדת לתקן את מעשיי... כך אני יודעת במה עליי להשתפר...
אז אני שומעת את הביקורת, מהנהנת לאותות שהיא נשמעה ויותר מאוחר מהפכת בדברים ומפיקה לקחים...
אבל לפעמים זה ממש מעצבן ואת פתאום חוטפת מטח של ביקורות מאנשים שחושבים ת'עצמם ואת רואה שהם בעצמם לא מתנהגים כמו שהם אומרים וזה בהחלט מעצבן... ואז קצת חבל על הביקורת שהיא לא נלקחת למקום של בניה ושיפור אבל אנחנו בסה"כ בני-אדם... עושים את ההשתדלות ומאמינים בסייעתא-דשמיא!

במקום בו נגמר ההגיון... שם מתחילה האמונה!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/4/2012 13:28 לינק ישיר 

חדשונת, זה מה שביקורת אמורה לעשות. להפוך את האחרים למבקרים אצלך או או עצמך לאורח בתוכך (במקרה של ביקורת עצמית) כשהביקורת מגיעה מאדם שמנסה לפצות על פגעי עצמו בהצגת פגעי האחר התגובה המיידית שלילית כשהיא מגיעה מאהבה אז באמת יש תגובה של מי כמים הפנים לפנים... כל העסק מתחיל להסתבך כשבין כה וכה הביקורת העצמית שלך מפותחת ואתה לא שלם בעיני עצמך ואז אתה נוכח שגם השני רואה את פגמיך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2012 13:36 לינק ישיר 

וואי... זה קשה... פתאום מתרוממת לך חומת התגוננות כזו ואת שואלת את עצמך איך הם רואים אתזה?.... מה אני אגיד לך? קשה!
ישלך 2 אפשרויות:
1. להשתפר ולהוכיח שאת כבר לא כזו.
2. להתעלם מזה ולהתמקד בדברים החיובים שבך, במעלות שלך!
את יכולה לבחור את שתי האפשריות גם יחד...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/4/2012 13:44 לינק ישיר 

ייעשה בעה רגע אחרי ההתעשתות....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2012 13:52 לינק ישיר 

בהתרגעות ובהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/4/2012 13:57 לינק ישיר 

תלוי איזה ביקורת. ביקורת בונה, ביקורת שמקדמת אותי, שגורמת לי להיות יותר טוב, גם אם היא כואבת ולא נעימה אני בולע את הרוק ומפנים אותה בשמחה. אפי' אם האומר לא מתכוון לתועלתי אלא רק לגנותי. אחרי הכל הרווח הוא כולו שלי. 

ביקורת, שנועדה להשפיל, לעקוץ, להנמיך או בעצם להגביה את האומר על חשבוני..  אני כמובן לוקח את זה כמקור להתעלות, להתגבר על המידות, לסתום את פי בשעת מריבה, אבל כמובן שלצערי זה לא תמיד מצליח.
אבל הדרך שלי להצליח להתגבר על "האגו" שצורח להשפיל בחזרה, או הצורך לאסוף את הכבוד "המושפל" שלי ולהשיב מנה אחת אפיים, היא - למלאות את הלב ברחמים על נחיתותו של השני במקום בכעס או בעלבון. 

והידיעה הזאת שלא כולם אצילי המידות גורמת לי להתעלות מעל קטנוני החברה ולשמוח במקלו של אבא.. 

לגבייך, לא הבנתי האם את מתרעננת מהביקורת שמופנית כלפייך לאחרונה, או שהיא בעצם מעצימה את מה שאת עצמך מרגישה וזה רק מוסיף תחושות קושי וחוסר שוויות עם עצמך. 

כך או כך, תזכרי תמיד - שהקב"ה לא דורש שתהיי הטובה ביותר, אלא שתעשי כמיטב יכולתך!
ואם את עושה את כל מה שאת יכולה לעשות, או לכה"פ משתדלת לעשות זאת, אז את באמת ה-טובה ביותר, גם אם רמת מעשייך פחותים ביחס לאחרות.. ואם את לא עושה, אז הישירי מבט קדימה אל העשייה, אל מה שאת מסוגלת להתקדם, במקום לאותם דברים שלא עשית או שלא הצלחת לעשות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2012 14:31 לינק ישיר 

במילים אחרות אתם משתמשים בה ככלי להעצמה אישית. אגב דיברתי רק על ביקורת אוהדת המופנית כלפי אפשר גם להפריד בין ביקורת חיצונית לביקורת פנימית אם הדברים מיוחסים לתכונת עומק התחושה היא של חוויה על כל המשתמע אם מדובר בביקורת חיצונית התגובה היא חוסר עניין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2012 14:35 לינק ישיר 

שמעתי מרצה שאומר שאין כזה דבר ביקורת בונה כל ביקורת בעולם היא הורסת ואם תה רוצה להגיד למישו ביקורת אז תעשה את זה לא בצורה של ביקורת אלא בעדינות ובצד ואז השומע אולי יקבל...
 "כשרוצים להגיד ביקורת אז צריך להגיד מתוך השתתפות הבנה ואהבה בשני."(החפץ חיים)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/4/2012 14:57 לינק ישיר 

ובדיוק על כזו ביקורת דיברתי....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2012 16:51 לינק ישיר 

אני טיפוס מאוד מאוד ביקורתי.. גם כלפי אחרים וגם כלפי עצמי ואולי דווקא בגלל זה כל כך קשה לי לקבל ביקורת מאחרים.. ברמות מטורפות..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/4/2012 17:45 לינק ישיר 

נכון? כי את בין כה וכה מכירה את נקודת החולשה שלך, מתמודדת איתה ברמת הלך החיים ואז מגיע גורם חיצוני ונותן לה גושפנקא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2012 22:13 לינק ישיר 

ב"ה   לדעתי זה תלוי על מה הביקורת,יש דברים שאסור לבקר עליהם ואז ממילא לא להתייחס לביקורת, ויש ביקורת שרואים עליה שהיא באה ממקום פנימי ואמיתי ובאה מרגש אהבה של המבקר וביקורת כזו קל ונכון יותר לקבל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/4/2012 22:56 לינק ישיר 

״את אשר יאהב - יוכיח״ ועם כל זאת אי אפשר להכחיש את הכאב שכרוך בחיטוט בפגמיך. ודווקא כשהדברים מגיעים מאדם מוערך/אהוב אתה פתאום מביט בעצמך בפרספקטיבה שונה ולוקח לך שנייה לאסוף את עצמך. אולי אני סתם דרמטית. מעניין לדעת איך זה אצל אחרים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2012 23:03 לינק ישיר 

תלוי מי ביקר ולמה ואיך :)

בד"כ זה סתם "חטטניים" ולא "אכפתיים" / "דאגנים"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/4/2012 23:13 לינק ישיר 

לי האמת קשה עם ביקורת.
אפילו אם היא מגיעה מאנשים קרובים ואכפתיים באמת.

בעיה רצינית...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > איך אתם מתמודדים עם בקורת?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext