לאחר שבוע שבו חרשתי על האלבום, הגיע הזמן לכתוב את דעתי עליו.
נתחיל עם כמה הערות כלליות:
-בגדול: אלבום מעולה!
-נס שהספיקו להקליט שם את יעקב מרדכי. קשה לי לדמיין איך האלבום היה נשמע בלעדיו.
-יש מחסור חמור בסולנים איכותיים. חוץ מיעקב מרדכי גרסטנר (ובקטנה - מוזס ביבי ויעקב גרסטנר) לא נהניתי מאף סולן באופן מיוחד. גווני הקול של רוב הסולנים די דומים אחד לשני.
ונעבור לפירוט:
*
אמן - לא כ"כ אהבתי. השיר הזה לא מספיק ראוי בשביל שהאלבום יקרא על שמו.
משום מה הוא מזכיר לי מאוד את הסגנון של מקהלת שירה חדשה, למעט הפתיחה הגרסטנרית (לפחות זה...)
*
על נהרות - לא להיט. שיר סביר, אבל לא מעבר לזה.
רק לקראת הסיום הוא נהיה קצת מעניין. (אחחחח..... יעקב מרדכי....)
*
את פניך - ביצוע מצוין.
אמנם אין מה להשוות לביצוע המקורי של החבר'ה (בין השירים האהובים עליי ביותר), אבל הם בהחלט עשו עבודה טובה.
העיבוד מאוד קרוב למקור, וזה הכי טוב שיכול להיות.
*
ויעזור - לחן (חדש, ככל הנראה) של יוסי ניומן.
נחמד לגוון קצת עם לחנים שלו. אהבתי גם את הפתיחה והמעבר (שאותם הלחין אלי גרסטנר מיודענו)
שיר עם פוטנציאל גדול. האם הוא יתממש? ימים יגידו...
*אודך - שוב שיר מתוך החבר'ה 2.... אחד האלבומים הטובים שידע העולם.
שוב, אין מה להשוות לביצוע המקורי, אבל זה עדיין נשמע טוב, ואפילו מצוין.
*ישמחו - הפתעת האלבום!!
השיר התפרסם לראשונה באלבום הסולו של אלי גרסטנר 'ואשי ישראל' שיצא לפני כ-9 שנים (וואו! איך הזמן טס!)
השיר הזה דורג על ידי (במדייה פלייר..) ב-3 מתוך 5 כוכבים, כי לא מצאתי בו שום דבר מיוחד. סתם שיר כזה, נחמד ולא מזיק.
אבל כאן אלי עשה צעד נבון ונתן
לאברמי ג. לעבד את השיר.
והתוצאה? מדהימה!!!
עיבוד גאוני, מתוחכם, שמח וכיפי!
5 כוכבים! אהבתי גם את הקטע של אוראל לוי עם המבטא הישראלי.
*מה אשיב - לחן נחמד מאוד (יוסי ניומן). עיבוד מקסים של ישראל לאם.
*ירעם - אחד השירים הגרסטנריים היותר אהובים עליי, שיר שעושה מצב רוח טוב. כיף שעכשיו יש לו גם גרסה ווקאלית.
כשפתחתי את האלבום בדקתי מיד באיזה שיר יש סולו של מוישי גרסטנר, וזה היה בשיר הזה.
הסתבר שזה לא בדיוק סולו... הוא שר רק את ה'נה נה..' בפתיחה. הקול שלו ממש תינוקי כרגע. הוא יצטרך לגדול עוד קצת כדי להגיע לסולואים משמעותיים יותר. אני בונה עליו מאוד וכולי תקווה שלא נתאכזב.
*אשת חיל - 13 שנים עברו מאז צאת האלבום 'הנה' של אלי גרסטנר שבו השיר פורסם לראשונה.
שיר מרגש ויפה מאוד, אבל הביצוע הקולי של אלי באותה תקופה לא היה במיטבו.
היה ברור שהשיר הזה יחודש מתישהו, זה היה רק עניין של זמן.
את הגירסה החדשה עיבד מי שהיה אחראי גם לעיבוד המקורי: ישראל לאם.
*הים - עוד אחת מהפתעות האלבום!!
השיר פורסם לראשונה באלבום Impressions של גרשון ורובה, ואף פעם לא ייחסתי לו יותר מדי חשיבות.
למען האמת, לא ממש נתתי לו הזדמנות. שמעתי פעם אחת, לא אהבתי, עברתי הלאה. פשלה שלי, אני מודה.
שתבינו, מדובר באלבום שכולו קאוורים לשירים לועזיים, ובסופו יש 3 רצועות בונוס עם שירים של גרסטנר שמבוצעים ע"י ורובה ועוד כמה. אחרי אלבום כזה זה פשוט לא קשור בעליל.
קיצר, השיר הזה פשוט תפור על ישיבה בויס! המקצב נושא אופי ילדותי במקצת וזה ממש חמוד כשילדים שרים שירים שמתאימים לגיל שלהם.
זה יכול להיות להיט ענק בהופעות שלהם!!
הסולן שפותח את השיר הוא יעקב גרסטנר, הבן של אלי, גיליתי שהקול שלו מזכיר מאוד את קולו של אחד מסולני העבר האגדתיים - גרשון פוס, שכיכב בשני האלבומים הראשונים. (הוא פחות מוכר בפנים כי הוא לא הופיע ב-YBC LIVE).
ושוב הסולו של יעקב מרדכי בסוף..... אחחחחחחח...... בא לי לבכות מהתרגשות.
*אה אה אה - אפשר לקרוא לזה רמיקס ווקאלי.
מכיוון שמדובר בשיר חדש יחסית, לא הקליטו את הקולות מחדש, אלא רק את הקצב וכד'.
בכל אופן, יצא מצוין!
סוף סוף קצת נחת מהגזרה הגרסטנרית :)