בית פורומים ויזניץ אמרי חיים

האדמו'ר מויז'ניץ: הסבא לבש שטריימל ול''א תחנון ביום העצמאות ה-10 בגללי, ומה עשה שלא יאמרו ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/4/2012 01:42 לינק ישיר 
האדמו'ר מויז'ניץ: הסבא לבש שטריימל ול''א תחנון ביום העצמאות ה-10 בגללי, ומה עשה שלא יאמרו ?

מרן האדמו"ר מויזנ'יץ (המהר"י) שליט"א השוהה בימים האחרונים בצפת 

סיפר
 ביום חמישי אחרי התפילה למניין המצומצם שהתפלל שם {כ15 איש} בהתרגשות על מה שהיה לפני 54 שנה {שה' אייר גם נפל ליום שישי והקדימו גם אז את יוה"ע ליום חמישי}
>>>  כשבאותו יום "הניח תפילין בפעם הראשונה בחייו" ! <<<

לקראת הבר מצווה שלו שחל בשבת
(ו' אייר - בשבת היתה יום ההולדת הס"ז של האדמו"ר שליט"א - עד 120)

מי שהניח לו תפילין היה כמובן הסבא הגדול מרן בעל האמרי חיים מויז'ניץ זצוק"ל ולכבוד הבר מצווה לבש שטריימל ואף לא אמרו תחנון אך כדי שכשיוצא לרחוב עם שטריימל לא יאמרו
(כאן עבר לעברית..) "האדמו"ר מויז'ניץ חוגג יום העצמאות" הורה לשליח ציבור לאמר לפני "היום יום" את מזמור "תפילה לדוד הטה השם אזנך וכו' " שאומרים רק בימים שאומרים תחנון

וארשה לעצמי בהזדמנות זו לאחל מזל"ט לאדמו"ר מהר"י מויז'ניץ שליט"א לגל יום הולדתו השישים ושבע החל בשבת יה"ר שיאריך ימים על ממלכתו בשלום ובשלווה מתוך בריאות איתנה עד ביאגו"צ בב"א

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/4/2012 00:02 לינק ישיר 

דבר מעניין יש לציין כי הן הסנדק והן המוהל של האדמו"ר שליט"א, היו נוטים לציונות בהשקפתם.
הסנדק היה הרה"ק רבי ישראל מהוסיאטין זיע"א. והמוהל היה רבי ברוך רבינוביץ ממונקאטש'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 17:11 לינק ישיר 
נראה לי שאתה טועה כי הרה"ק מהוסיאטין זי"ע לא נטה לציונות אלא לא היה שותף למלחמות נגד הציונות

אם אני טועה אשמח לשתתקן אותי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/4/2012 22:42 לינק ישיר 

להמבריק
האדמו''ר מהוסיאטון כידוע לבש שטריימל וכמדומני גם אמר תחנון ביום העצמאות
אני לא יודע מה היתה כוונתו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2012 00:23 לינק ישיר 

הרה"ק מהוסיאטין היה בן 90 כשהוקמה המדינה, וחצי שנה אחר הקמתה (כ"ט כסליו תש"ט) נתבקש לישיבה של מעלה, כידוע הרה"ק מהוסיאטין בקושי התבטא בכל ענין, ובודאי שלא התבטא בנושאים ציבוריים, אולם חתנו ומ"מ הרה"ק  רבי יעקב מהוסיאטין, כותב בספרו אהלי יעקב, כי חמיו אמר שהמדינה היא אתחלתא דגאולה, בעל אהלי יעקב היה תומך מוחלט במדינה ובהקמתה, והדבר מופיע עשרות פעמים בספרו אהלי יעקב,  אם כי מן ההכרח לציין שלא תמך בפשעי הציונות, ואף לא קידש את החילוניות (כסגנונו של הרב קוק ודומיו), אלא ראה את המדינה כתחילתו של תהליך שבסופו של דבר צריכים שומרי המצוות להשפיע עליו ולהפוך אותו לטוב.
ובסגנון זה הביקורת שלו על הרה"ק מסאטמאר, "כיצד הוא מונע משומרי המצוות לעלות לאר"י, בשעה שאנו כה זקוקים להם במאבקינו עם החילונים על צביון דמותה של מדינת ישראל".
וכידוע שביום הבחירות הכריזו בבית מדרשו בשמו, כי חובה להצביע למפלגה דתית, או ב' (מפד"ל) או ג' (אגו"י) או ד' (פא"י), והרבי עצמו יצביע ב'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2012 22:22 לינק ישיר 

תודה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > ויזניץ אמרי חיים > האדמו'ר מויז'ניץ: הסבא לבש שטריימל ול''א תחנון ביום העצמאות ה-10 בגללי, ומה עשה שלא יאמרו ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext