האם ידוע לאי מי מחכמי הפורום מה עם הכה"ח המוהדר ע"י צאצאי הגהמ"ח זי"ע שכבר שנים אומרים שעתיד לצאת לאור?
מה עם שאר ספרי הכה"ח? יש לו ס' שו"ת באר מים חיים כמה כרכים שהסתובב בירושלים והגיע אף לידי מרן ר' עובדיה יוסף שליט"א לכמה זמן וצילמו בזכרונו ולכן מצטטו בע"פ רבות בספריו. היום נמצא אצל נכדו הרה"ג ר' יעקב חיים שליט"א שנותן באדיבות צילום לכל צורב בנושא בו הוא עוסק. מתי יצא לאור? ומה העיכוב?
יש לו עוד ספרים בכ"י חלקם הודפסו פעם וקשה להשיגם כיום. כמו"כ מלאים שגיאות.
אני גם מסתפק האם יוסיפו את סוף ח"ב בכה"ח יורה דעה שנכתב ע"י מרן ר' עובדיה יוסף שליט"א.
ויש לי שאלה נוספת: לפעמים יש הערות בן השורות מצולמות בדפוס בכ"י מרן שליט"א לרוב ציונים לספריו. מה פשר הערות אלו? ולמה דווקא אותם כאשר ספר כה"ח של הגר"ע מעוטר באלפי הערות בגליון הספר ברוב עיון ובקיאות כדרכו בקודש.
הנושא כבר נידון בקישור הנזכר מכל היבטיו. מה שעולה זה שהספר מוכן לדפוס ומשום מה הדפסתו מתמהמהת, וככל שניסיתי לברר מה קורה עם זה נתקלתי בקיר יותר סתום מחבירו. על פי מה שבני המשפחה אומרים דברי הרב עובדיה יובאו במלואם. לגבי הגהותיו בכ"י, בנו של הכה"ח ביקש מהרב עובדיה להגיה את הספר ולהמשיכו אחר פטירת הכה"ח, ולכך נמצאים שם הגהות בכתב ידו. בתמורה נתן להרב עובדיה ספרים של הכה"ח שעדיין נמצאים תחת ידו.
לגבי הכתבי יד לא ידוע לי דברים ברורים, אך הרב עובדיה מזכיר את תשובותיו כמה פעמים ומהם לגבי ברכת האילנות בשבת.
נשלח ב-30/4/2012 21:52
יש"כ עצום על הקישור לפורום אוצה"ח.
אבל מה עם שאר ספרי הכה"ח כמו שו"ת באר מים חיים???????
נשלח ב-30/4/2012 23:13
נכדיו אומרים שהרוצה להעשיר יצפין לשון יצפין סוד לכן שומרים בסוד גדול את כתביו
נשלח ב-1/5/2012 07:33
אני לא מאמין על משפ' סופר הנכבדה.
לשה"ר!
נשלח ב-1/5/2012 10:48
BABA1985 כתב:
הנושא כבר נידון בקישור הנזכר מכל היבטיו.
מה שעולה זה שהספר מוכן לדפוס ומשום מה הדפסתו מתמהמהת, וככל שניסיתי לברר מה קורה עם זה נתקלתי בקיר יותר סתום מחבירו.
על פי מה שבני המשפחה אומרים דברי הרב עובדיה יובאו במלואם.
לגבי הגהותיו בכ"י, בנו של הכה"ח ביקש מהרב עובדיה להגיה את הספר ולהמשיכו אחר פטירת הכה"ח, ולכך נמצאים שם הגהות בכתב ידו. בתמורה נתן להרב עובדיה ספרים של הכה"ח שעדיין נמצאים תחת ידו.
לגבי הכתבי יד לא ידוע לי דברים ברורים, אך הרב עובדיה מזכיר את תשובותיו כמה פעמים ומהם לגבי ברכת האילנות בשבת.
א. יש כבר כמה כרכים ערוכים מחדש. בחצי שנה הקרובה אמור לצאת הלכות פסח ויו"ט. אח"כ ייצא מתחילת או"ח עד סוף הלכות ציצית.
ב. לגבי ההגהות של הרב עובדיה- המשפחה החליטה להשמיט אותם. יתכן שהם יתירו למכון מאור ישראל להוציא את החלק שהרב עובדיה כתב יחד עם הערותיו במהלך הכרכים האחרים- אך זה לא ייצא דרך המשפחה.
נשלח ב-1/5/2012 14:09
מדוע להשמיטם?
הרי זה היה לבקשת בן הכה"ח?
עוד פעם נכנסים לשיקולים פוליטיים?
נשלח ב-1/5/2012 14:45
קיבלתי באישי מאחד מבני המשפחה
ספרי כף החיים נמצאים היום בשלבים מתקדמים של עריכה כאשר כבר כמה כרכים כבר מוכנים לעימוד התגלית היא שנמצא כתב יד המחבר (בגניזה בבית הכנסת בבא תמא בבוכרים) על חצי מהסט בערך היום הופרד כתב היד לעשרות קונטרסים שנמכרו לעשרות אספנים ברחבי העולם במחירי עתק בני המשפחה שקדו להשיג צילום מזה, וכנראה יש להם את רוב החומר מצולם (אם כי חלקו הקטן חסר) עכשיו עמלים שם להגיה את הספר ע"פ כתב יד המחבר הם הדפיסו דוגמא מעמוד שלם שנשמט בכה"ח בענין ברכת הרח"ת חלקום (ממתק תורכי) בבית אהרן וישראל לפני כחצי שנה כנראה שבקרוב יהיה מהמשפחה בשורות על ההתקדמות בהוצאה לאור יורה דעה ח"ב שחציו נערך על ידי מרן הגר"ע יוסף בודאי שיודפס עם דברי הגר"ע, ולא עלה על הדעת מעולם להשמיט דבריו כמו שהמציאו כל מיני מחרחרים שו"ת באר מים חיים לא הוכן ונערך לדפוס על ידי מחברו, ולכן לא נדפס, כמו גם ספר החלומות והפירוש למסכת אבות גם שאר ספרי הרב לכשימצא המימון יודפסו מחדש בעריכות מפוארות
זיהוי שואל: לפעמים יש הערות בן השורות מצולמות בדפוס בכ"י מרן שליט"א לרוב ציונים לספריו. מה פשר הערות אלו? תשובה: באחת המהדורות כתב הגר"ע ציונים לחלקים הראשונים של יביע אומר שבהם הכריע דלא כהכף החיים, במשך השנים צולמו לצורך הדפסה חדשה חלק מהכרכים ממהדורות מקוריות ואיכותיות יותר וישנות יותר (מהאופסט עצמו) מה שגרם שחלק גדול מהערות הגר"ע נשמטו בדפוסים החדשים, היום מעורבים בשוק כל מיני סוגים בחלק יש הערות מהרב ובחלק אין ובחלק בחלק יש ובחלק אין, עכ"פ זה אמת שכולם בכתב ידו של הגר"ע, וכולם השגות על פסקי המחבר מספרי יביע אומר
נשלח ב-1/5/2012 15:24
העדויות סותרות.
אשמח לקבל הפניות, שמות, מקורות מהימנים.
תודה!
נשלח ב-1/5/2012 15:57
יש גם כף החיים של ר"ח פלאג'י
נשלח ב-1/5/2012 19:46
מה שכתבתי אני שמעתי מהעורך בן המשפחה. לגבי הכת"י, על פי מה שהבנתי זה לא הכת"י שהכה"ח מסר לדפוס אלא טיוטא, כך שמוטב שגם אם בדעתם להדפיס את ההוספות, אז שידפיסו בנפרד ולא בתוך הדברים. וגם, אני מקוה שהם לא יהפכו את זה לסידרה של עשרות כרכים, אין שום צורך בזה וזה סתם מכלה ממונם של ישראל, ישדתלו המדפיסים לשמור על הכמות של כל כרך, כך שלא יעבור את עשרת הכרכים.
נשלח ב-2/5/2012 13:55
זיהוי נא אל תדבר סתם, אני ממשפחת סופר הנכבדה.. ולא לשה"ר ולא לשה"ט.. כתבתי בציניות כי גם אני כמוך רוגז על העיכוב בהוצאת הספר מה גם שאני חלק ממגיהי הספר הקדוש והנפלא "כף החיים".. ועוד ספר נוסף מספריו של הכף החיים שהקלדתי והגהתיו הגהה נמרצת.. יקח זמן כי הדברים נעשים בשיקול וכבדות לצערי.. בפרט חבל וממש חבל שספר שו"ת באר מים חיים לא יוצא לאור.. השם יזכנו לראות באורם ביופי והדר אכי"ר, 'כמים הפנים' הוא מבני משפחתי משפחת סופר וכתב דברים נכונים ומאומתים בנושא...
נשלח ב-2/5/2012 14:03
יש"כ.
נשלח ב-4/5/2012 17:44
התקווה היא שלא יעשו מזה סדרה ארוכה ובלתי ניתנת לרכישה בכל בית יהודי