|
|
| נשלח ב-1/5/2012 14:32 |
|
| |
אישציפור - נכון, גם לדעתי חייבים מנהיג, וראה מה שכתבתי כאן - http://tinyurl.com/BritHadasha
אלא שמנהיג מגיע אחרי שנשמעים מספיק קרעכצים (מנחמיה ועד הרצל), בינתיים יש את יאיר לפיד... לגבי הספד משיח בן דוד - טוב, המספד המקורי הוא על משיח בן יוסף, אבל אני בהחלט לא מספיד, אלא שלצורך התרחיש שאני מנסה לצייר, הוא לא תנאי הכרחי, אם כי רצוי מאוד! רק התחושה היא שכל פעם נתלים באיזה "נס" שצריך לקרות, כדי להרחיק את הצורך להודות במציאות המרה - זהו, נגאלנו, צריך לעשות משהו:)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2012 14:51 |
|
| |
אברם איני יודע על מה מסתמך הרב יואל בן נון(לא סביר שהוא אמר את זה) הרמב"ם ורבי יוסף קארו שכתבו לאחר הרומאים.
שולחן ערוך אורח חיים הלכות ברכת הפירות סימן רכד סעיף י
<ב> הרואה (יד) ח בתי ישראל בישובן, כגון בית שני, אומר: בא"י אלהינו מלך העולם מציב גבול אלמנה; בחורבנן, אומר: ברוך דיין האמת. מגן אברהם סימן רכד ס"ק ח
בתי ישראל - פי' בתי עשירי ישראל שמיושבים בתוקף ובגבורה כגון בישוב בית שני (רש"י) ואפשר דוקא בא"י קאמר ולא בח"ל, וב"ח כ' בשם רש"ל שהן מיושבי עתה כגון בבית שני:
ובכלל מי שלא מברך- וצריך לברך כי הוא מקפיד לברך, הרי על כל דבר. לא שמע את הפסק של הרב בן נון
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2012 15:30 |
|
| |
הגעה והופעה של מנהיג תלויה בהרבה מובנים ברצון בנכונות של חלק משמעותי מספיק מהעם לקבל אותו וכך אכן יופיע משיח בענין "וקם שבט בישראל" כלומר שבט המנהיגות של המשיח יופיע דרך שבט (במובן של קבוצה) מסוים שיקבל את מנהיגותו ודרכו היא תתקיים בתחילה עד שתצמח ותתקבל ע"י שאר העם, שירצו בה. כך שאין הכרח לשקוט על השמרים ולעסוק בקרעכצים, אפשר ללכת בדרך יותר לכתחילית.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2012 16:12 |
|
| |
| אברם_העברי כתב: |  | 2ב. חריש הלכתי עמוק - בהתחלה, מעבר על כל השו"ע וכתיבתו מחדש בהתאם להנחות היסוד ה'חדשות' (כבר בנות 100 שנה...). אח"כ חזרה לדרכם של חז"ל בדרישת פסוקי התורה בהתאם למציאות. אח"כ כתיבת המסכתות החסרות בסדר חיינו (מסכתות גרים, כלכלה, צבא, אומות העולם וכו') - ותוך כדי כך תקום איזושהי 'סנהדרין'.
|
|
זה משהו שאני לא מצליח להבין אז התורה היא בעצם פלסטלינה שניתן ללוש איך שבא לנו
לפי רוחות הזמן.
אם זה כך אז למה לא ללכת כבר למקור שזאת רוח הזמן האופנתית ונגמור ענין.
זה לא יפה גוי ויהודי גבר ואשה גוועלד גזענות כולנו שווים אין שווה יותר או פחות
אז מה? נדרוש לפי רוח הזמן ונגיד שהתורה בעצם התכוונה אחרת.
אשמח להבהרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2012 17:32 |
|
| |
אישציפור - אז יאללה! תצביע על מועמד. אני מצביע על יואב שורק, הולך? (כזכור, גם הרצל היה עיתונאי ופובליציסט, לא איש צבא ולא פוליטיקאי, בוודאי שלא רב)
דייר - טוב, בשביל זה צריכים לדון ולחשוב, כמו שעשו חז"ל. אין כמובן מסקנות ידועות מראש, למעט כיוונים כלליים שנראים ברורים, כמו 'מעמד האשה' שמחייב שינוי רשמי לפחות, התייחסות לגיור, העמדת ערך לימוד התורה לעומת החיים ה'נורמליים' בפרופורציה וכו'. וכמובן שגם זה נתון לדיון - ובלבד שיתקיים בכלל דיון!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2012 18:00 |
|
| |
אני לא בטוח שיואב שורק מתאים, אבל אדרבה אם הוא רואה את עצמו ראוי לא אכפת לי לנסות, יש לו איזה תוכניות בתחום ההנהגה ? אם כן והוא מעונין, אשמח להיפגש איתו ולשמוע מה יש לו לומר בענין. (כמובן אני לא מדבר על מאמרים , אלא על תוכנית פעולה עם אספקט מעשי בסופו של יום)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2012 18:03 |
|
| |
אברהם
מה מניע אותך לחשוב שתפקיד המצוות הוא ליישב את בנ"י בארץ?
אני מכיר דרכים יעילות וחסכוניות יותר, ראה למשל העם הנורווגי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2012 19:59 |
|
| |
אישציפור - כמובן שאין לי מושג מה דעתו של יואב בנושא (כמ"ש "הם המליכו ולא ממני":), אבל אתה יותר ממוזמן לפנות אליו (תשלח לי מייל ואני אשלח לך מייל שלו), רק כדאי קודם שתעיף מבט בגרופ המעניין שנקרא "התנועה העברית" - http://groups.google.com/group/zionismnow - סביבו כבר יש קבוצה של כמה עשרות אנשים רציניים עד מאוד, אם כי מבחינה מעשית והתארגנות טרם התבשלנו מספיק - ואולי עכשיו זה הזמן באמת.
תלמידטועה - זה נושא קצת ארוך ולא ממין האשכול הזה, על זה בדיוק נסוב האשכול שפתחתי לפני שנה. אבל סיכום ממצה של העניין כולל מקורות כתבתי כאן: http://70panim.org.il/ivri/2011/08/torat-moshe-eretz-eret/ ובסוף יש גם הפנייה למה שכיניתי "זירת הגלדיאטורים" של עצכ"ח... ואגב, העם הנורבגי - ולמעשה שום עם - לא מאויים בגלות תמידית מארצו. וזה אולי כל ההבדל ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2012 21:51 |
|
| |
אברהם אברהם 1. תוכל להסביר איך מצוות נזיר, מילה, לשפוט בצדק מובילים לישוב בני"י בא"י דווקא (מדגם שעלה בדעתי) ? 2. תוכל להראות איזושהי התקדמות במטרה להוות אור לגויים ולהכיר להם את ה' וכיצד עם יהודי כאן תרם לזה? אולי יש דווקא נסיגה?
במאמר מוסגר - אני מניח שאתה יודע שמברכים שהסקת מהתנ"ך ניתן להסיק מסקנות שונות ומשונות, לפי נטית המסיק
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2012 22:42 |
|
| |
תלמיד - אתה גורר אותי בכוח לדיון אחר, אז ממש בקצרה כיוון שהרמת להנחתה: 1. נזיר - אין לי מושג, אבל הנזיר היחיד הידוע לנו מהמקרא הוא שמשון, שכיסח לפלשתי(ני)ם את הצורה:) ברית מילה - מפורש בתורה שהברית היא על הארץ "והקימותי את בריתי...ונתתי לך את ארץ מגוריך" (בראשית יז ח) לשפוט בצדק - גם מפורש בתורה (תחילת שופטים): "שופטים ושוטרים תתן לך...צדק צדק תרדוף למען תחיה וירשת את הארץ"! וראה רש"י שם. אך מה לי עוד לעצבים ומשה רבינו עומד וצועק את זה כפי שהראיתי, ואם כן - שאל אותו, כשתיפגשו בתחיית המתים (אם תהיה... כמובן שזה משל על השיבה מהגלות, וגם זה כבר קרה!)
2. ע"ע כל הנוצרים שזורמים לכאן ומזרימים לכאן כספים. התיאולוגיה הנוצרית קרסה למעשה עם הקמת המדינה ובוודאי אחרי מלחמת 6 הימים.
ולגבי הסקת מסקנות מהתנ"ך - אני רגיל לזה שבעיני רוב הדתיים, כמה מילים מס"ק בשעה"צ עדיפות ע"פ "מייסע מהביביליה", אבל בכל זאת, אי אפשר להימלט מהמסקנה שהדבר הכי חשוב לתנ"ך זו הארץ. והנה בפרשת השבוע כל המצוות המנויות בפרשה זה רק כדי שהארץ לא תקבל קלקול קיבה ח"ו ותקיא אותנו, העם פחות חשוב... ודוק ותשכח.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2012 23:30 |
|
| |
האם הרב שג"ר זצ"ל כתב משהו על הענינים האלו, סליחה שאני מכניס אותו לכאן,אבל מאז שראיתי כמה סרטוני וידאו שבהם הוא מרצה, ליבי הלך שבי אחריו, היה בו ניחוח מיוחד, וההרצאות שלו נאמרות באצילות מיוחדת, מדבר עם תוכן עמוק, חבל שאין ממנו הרבה סרטוני וידאו, אני מאמין שכל מה שיש ממנו ברשת כבר ראיתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2012 08:08 |
|
| |
אברהם 1. בקשתי הסבר. לא קבלתי. 2. זה טיעון שראיתי אי שם בשם הגריד"ס מבוסטון והתפלאתי. אז עם מלחמת של"ג התיאולוגיה הנוצרית מתאוששת? 3. בוודאי שיש להסיק מסקנות מהתנ"ך. אבל כדי להוכיח דרך חדשה יש להביא ראיות מהתנ"ך ולא אסמכתאות
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2012 08:24 |
|
| |
לקסת - אני לצערי לא ממש מכיר את דיעותיו של הרב שג"ר בנושא הזה ובכלל עם זאת, משתי שיחות שלו שקראתי, האחת ליוהע"צ תשס"ה (אחרי ההתנתקות) והשנייה ליוהע"צ תשס"ז (אחרי מלחמת לבנון ה-2) כשמצב הרוח ה"ציוני-דתי" היה בשפל המדרגה, עולה להבנתי כי: * הרב שג"ר עדיין רואה בציונות ובמימושה (=המדינה הישראלית) את מימוש חזון הנביאים * עם זאת, הוא חש דחייה וסלידה מהשלטון החילוני - לא רק בגלל ההתנתקות מהארץ, אלא גם בגלל ההתנתקות מהתורה ומהקדושה. * ועם זאת - הוא מאמין מאוד בעם ישראל עצמו, שמשמר - בניגוד למנהיגיו - את החן והחסד של בני ישראל כפי שאמורים להיות. * מימוש חזון הגאולה המלא ידרוש שינוי מהותי במציאות, לפיו העולם שלנו וטבע האדם ישתנו מהותית - וודאי שאינו מסתפק בגאולה ה"פשוטה" שהר' בן-נון ושות' מדברים עליה (שלמעשה כבר קרתה) * הוא מאמין בתורת הגאולה של הרב קוק, אך לא חושש לומר שאולי תהליך הגאולה שונה ממה שהראי"ה חזה, או שלא הבנו אותו נכון * הוא קורא לנו ללכת בדרך הראי"ה ולפרש גם את התהליכים הקשים של פוסט-ציונות ופוסט-מודרניזם ככאלו שמכילים בתוכם אור - כמו שהראי"ה ראה בכפירה החילונית בזמנו. בשורה התחתונה - הוא לא מסתפק ב"ימות המשיח" פשוטים של גאולה משעבוד, אלא של "חזון אחרית הימים" בו המציאות תשתנה מהותית. בינתיים מדינת ישראל היא בעלת פוטנציאל גדול לממש חזון כזה, ולכן עלינו לעודדה ולשפוט לחיוב גם "מרידות רוחניות" שיש בה.
רק להמחשה "חרדית" - תאר לך שהר' שפירא, מחדש רעיון הדף היומי, היה בא עם זה לגר"ח מבריסק למשל, ומציג לו את הרעיון שכל יהודי ימלמל איזה דף כל יום, כשעיניו חצי נעצמות וכו' וזה מבחינתו חזון אחרית הימים! הגר"ח היה אולי מניד בראשו בעצב ואומר "נו, שוין, גם זה משהו" - אבל בוודאי שזו לא השאיפה של הגר"ח, אלא שכל יהודי ייוולד עם החוש לחלק בין גברא לחפצא אפילו כשהוא עושה קניות במכולת... וכו'
____ השיחות: http://www.siach.org.il/download.asp?filename=pub//sgr%5Fatzmaut%5F07%2Edoc http://toravoda.org.il/node/1560
תוקן על ידי אברם_העברי ב- 02/05/2012 08:40:59
תוקן על ידי אברם_העברי ב- 02/05/2012 08:50:14
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2012 08:41 |
|
| |
לתלמיד טועה - 1. "בקשתי הסבר. לא קבלתי" - אם אני מבין נכון, אתה לא מסתפק בכך שהתורה עצמה אומרת שיש קשר בין מצווה X לבין הישיבה בארץ, אתה רוצה להבין מה הקשר. ובכן, לדעתי הקשר הוא בסופו של דבר כזה: אלהי ישראל רוצה שעם ישראל יישב בארץ ישראל - זה כדי לממש פרויקט ישן שלו שנקרא "תיקון עולם", או "ונברכו בך" וכו', שמחייב ישות לאומית וכו' (הנסיונות ה"פרטיים" של צדיקים כמו מתושלח ונוח נכשלו כשלון חרוץ, ולכן אברם העברי נקרא לדגל). אלא שבשל שתי סיבות, הישיבה הזו מחייבת שמירה של "קוד התנהגות" מסויים, שהוא מצוות התורה: א) מושג לא ברור* (לי לפחות) של "קדושת הארץ" - מי שמתנהג שלא בהתאם לקוד, מסולק, וממילא הפרויקט הולך פייפן - תחת זה נמצאות רוב המצוות ה"שמעיות" שעיקרן יחסי האדם/העם ואלהיו ונניח שאין לי מושג להסביר איך זה עובד - המקובלים יאמרו מה שיאמרו, לדעתי לו חיינו אז בהקשר התרבותי וכו' היינו מבינים בדיוק. ב) מושג יותר ברור של קידוש ה' לעיני העמים (או אם תרצה "דוגמה אישית") שאמורים לומר: "רק עם חכם ונבון...!", ולא: "עם ה' אלה ומארצו יצאו?!" - תחת זה יש את רוב המצוות ה"שכליות" שעיקרן יחסי האדם/העם עם סובביו. 2. "אז עם מלחמת של"ג התיאולוגיה הנוצרית מתאוששת?" - מה פתאום?! כל עוד לא נצא שוב לגלות, הנצרות בצרה. הרי המקומות הקדושים להם הינם בשליטתנו, והאפיפיור צריך להשפיל את עצמו ולעשות כל טצדקי שבעלם כדי להגיע בלי סממנים ממלכתיים וכו'. שלא לדבר על הפרוטסטנטים, שבכלל הפכו ליותר ציוניים מתלמידי הרב קוק (=אפילו ההתנתקות לא מייאשת אותם:) 3. יש להביא ראיות מהתנ"ך ולא אסמכתאות - כל מה שהבאתי בקישור ההוא, הן ראיות מפסוקים מפורשים, ללא פירוש רש"י או הרב שרקי.
___
* קדושת הארץ - כדי להמחיש עד היכן הדברים מגיעים, תיזכר במדרש המפליא בתחילת בראשית על כך שה' אמר לארץ להוציא עץ פרי, והיא הוציאה עץ עושה פרי - כלומר, היתה לארץ בחירה חופשית!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2012 08:54 |
|
| |
אברם, קראתי קצת, בעיני הקונספט שלך/כם שמצמצם את השאיפות (!) של ימות המשיח למצב הנוכחי פחות או יותר (כלומר תוך ויתור מראש על חזון אחרית הימים) בעייתי ומעקר את התהליך ובאופן שבמבט שטחי יראה כמעט אבסורדי , גם את יכולת ההתממשות שלו מעיקרו. ובענין הזה אשמח להאריך יותר במקום אחר שעמדות הבסיס (שמבינות שיש קשר בין המצב הנוכחי לימות המשיח) מוסכמות עליו בקירוב כזה או אחר ו/או באופן אישי. בכל מקרה אני חושב שלמרות שמקובלתנו שאין בין ימות המשיח לעולם הזה אלא שיעבוד מלכויות בלבד, בעייתי ביותר לקרוא למצב של ימינו ימות המשיח, והסיבה שמניתי למעלה (צמצום שלא לומר ביטול השאיפות) הינה רק אחת (אך חשובה) מהן. ובנקודה הזו נראה לי שכן כדאי להמשיך לדון כאן , באם אתה (או אחרים) חפצים בכך. בברכה.
|
|
|
|
|