|
|
| נשלח ב-3/5/2012 22:53 |
|
| |
אוקיי, מסכים, אלא שנראה לי שמבט לתיקון באופן רחב יותר עשוי להפוך את שלב ההכנעה לפשוט יותר, ולדורש פחות מאמץ. כי כל אחד מודע לזה שהמצב בו אנחנו מצויים לא מתוקן , אלא שחלק נתלים בהלכה כנקודת הבסיס שמאפשרת לשמור על השפיות ולכן לא ירפו בנקל על מנת לתקנה, וחלק אחר נאחז בציונות כנקודת האחיזה ולכן לא ירפה ממנה בנקל, עד שיבוא הכתוב השלישי ויתן נקודת אחיזה אחרת שתתברר כיציבה ומשמעותית מספיק, שממנה אפשר להסתכל בעין אוהדת הן על מסורת ההלכה והן על הציונות, ועם זאת לבקר את מומיה ולתבוע את תיקונם , ויש מה להאריך בזה , אם מתאים לך לפתוח שם דיון בענין אשמח להשתתף.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 14:22 |
|
| |
מה מתכוון שורק כשהוא מציע קיום אורח חיים חילוני מלכתחילה?
ציטוט מויקיפדיה
הצגת אלטרנטיבות מעשיות- בתחום ההלכתי - האלטרנטיבה שמציע שורק היא יצירה מחודשת של ההלכה, מתוך נאמנות לכל רבדיה ההיסטוריים, אך תחת הנחות יסוד חדשות – הלכה המכירה בכך שהאדם עובד ורואה ערך בעבודתו, לנשים יש מעמד חברתי שווה לגברים, מטרת האדם אינה בהכרח "איסוף מצוות", ומעל לכל – הלכה הרואה בעם ישראל חברה לאומית, הבאה לממש ייעודים היסטוריים והנתונה בדיאלוג עם תרבויות אחרות.
- לפי שורק, אין המדובר ב"רפורמיות" (לה הוא מתנגד בכל תוקף), אלא בחידוש השיח ההלכתי שהיה קיים בעבר ואיפשר שינויים כאלו. יישומים מעשיים של שינויים אלו יהיו שוויון מוחלט לנשים בעולם ההלכה (תפקידי דיינות ורבנות, עדות וכו'), שינוי משמעותי במנגנון הגיור (גיור לאומי ולא דתי), שינוי הפרמטרים בעולם הכשרות (מתן משקל לבעיות מוסריות של צער בעלי חיים וכו'),שינוי נוסח התפילות (הכוללות היגדים שאינם אמיתיים ואינם תקפים כיום) הענקת משמעות לשנת השמיטה (עצירת מרוץ הרווחיות של החברות הכלכליות) ועוד.
- בתחום החברתי - האלטרנטיבה שמציע שורק היא יציאה של הציונות הדתית מעולמה הסגור אל העולם החילוני, תוך הכרה בחברה החילונית כשוות-זכויות בכינון הזהות היהודית-ישראלית החדשה. זאת ע"י ביטול הדתיות (מתן לגיטימציה הלכתית וחברתית מלאה לקיום אורח חיים 'חוֹלִי' לכתחילה), הקמת בתי מדרש אמיתיים (כאלו שיוצרים את ההלכה ולא רק משננים אותה תוך המתנה ל"סנהדרין" שתרד משמיים) והורדת הכיפה (שחבישתה היא מידת חסידות בלבד ואינה מחויבת עפ"י ההלכה) דווקא ע"י רבנים ותלמידי חכמים כהמחשה של ביטול הסקטוריאליות – רעיון אותו יישם שורק בחייו האישיים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2015 14:31 |
|
| |
מוקפץ לרגל יום העצמ(א)ות* הס"ז, תשע"ה. ובהזדמנות זו, כמעין תשובת המשקל, סקירה שלי על ספרו החדש של יואב שורק (המוגדר כרגע ע"י הרב אבינר כ"ניאו-קונסרבטיבי"): הברית הישראלית ועדכון תוכנת ההלכה * יש שדרשוהו לגנאי, שגורמים בו עצמות המנגל, ויש שדרשוהו לשבח, על העצמות היבשות שקמו לתחיה. ואלו ואלו דא"ח כנודע.
תוקן על ידי אברם_העברי ב- 22/04/2015 14:32:15
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2015 15:07 |
|
| |
אברם שמעתי שיש גרסה של מגילת העצמאות הכוללת שם שמים, היש באפשרותך לאשר או להכחיש?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2015 15:29 |
|
| |
בוודאי שיש - הלא היא במקור J היהוויסטי (גנוז כרגע בישיבת הר המור)...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2015 15:51 |
|
| |
אברם

|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2015 21:52 |
|
| |
שלום
לפני שאני מתייחס לעדכון ושינוי, אני מצטער לנעוץ סיכה בבלון. במדינתנו כיום ישנן קולות הקוראים לאסור את ברית המילה, ובעוד עשרים שלושים שנה זה עשוי בהחלט להיכנס לשיח המקובל כמו הדרת נשים. אני אישית מעריך שבעוד 10-20 שנים ייאסר להתפלל בבתי כנסת נפרדים (הממומנים על ידי המדינה) והתפילה תעבור למקומות פרטיים. (אא"כ מאזן הכוחות ישתנה לטובת הדתיים, אפשרות סבירה).
גם אז נהיה גאולים?
יש משהו דמגוגי בטיעון הזה, למרות שהוא נכון לדעתי. אבל העניין המהותי הוא שיש הבדל בין אנשים מאמינים שלא מצליחים לחיות לפי אמונתם, (ואפילו אם הם עובדים ע"ז), לבין אנשים שחושבים שראוי לחיות ללא אמונה וללא קיום מצוות, והם לכל היותר נמנעים מלכפות את דעתם כי הם מאמינים בחופש הפרט.
ולעצם רעיון השינוי, כרגיל, תפיסתך את חז"ל ופסיקתם לא בדיוק נראית לי. אבל לו יהיבנא לך כל טענותיך, לא ברור לי הקשר בין מה שאתה טוען למה שאתה רוצה.
כתבת "2א. שינויים קוסמטיים הכרחיים - שינוי נוסח התפילות, איזכור גאולת תש"ח בליל-הסדר ובקידושים, ותיקון 'ליל סדר' ביום העצמאות, התייחסות בנאומים רשמיים, החלפת תכנים בתוכנית הלימודים במחשבת ישראל וכו' " ביחס לשני הדברים האחרונים אינני מבין מה חסר לך, אינני יודע מדוע נדרש ליל סדר ולא די בהלל. ורק שני הדברים הראשונים יש בהם טעם. רק שלא ברור לי אם אתה רציני במה שאתה אומר. שינוי נוסח התפילה יכול להתקבל תיאורטית, אך בבחינה תוכנית, אפשר להבין מדוע להפסיק לבקש על בניין ירושלים, אך מה עם בניין בית המקדש? והאם נוותר על השיבה שופטינו או האם נוכל לוותר על תפילה להשבת מלכות שמים? אז מה נשאר לך כמה שינויים שאפשר ל'הכניס' אותם לכוונת התפילה כמו שאנו ממלמלים ביקום פורקן על רישי כלה שבבבל...
בקידושים, אנו אומרים שהקידוש והיום הם זכר ליציאת מצרים האם יש לנו מצווה שהיא זכר לגאולת תש"ח או שיש לנו הרבה עבירות שהן יותר מזכר לגאולה זו?
כתבת "2ב. חריש הלכתי עמוק - בהתחלה, מעבר על כל השו"ע וכתיבתו מחדש בהתאם להנחות היסוד ה'חדשות' (כבר בנות 100 שנה...). אח"כ חזרה לדרכם של חז"ל בדרישת פסוקי התורה בהתאם למציאות. אח"כ כתיבת המסכתות החסרות בסדר חיינו (מסכתות גרים, כלכלה, צבא, אומות העולם וכו') - ותוך כדי כך תקום איזושהי 'סנהדרין'."
כתיבת השו"ע בהתאם להנחות החדשות לא קשורה לגאולה וימות המשיח ממטר, והעובדה היא שרוב הפעילות הזו מיובאת מחו"ל. אני גם תוהה מדוע כתיבת השו"ע קודמת לדרישת הכתובים, וכי השו"ע יכול להתקיים בלי שנבחן את ההנחות החדשות והמציאות לאור הכתובים? מדוע שהוא יחייב ולא החוק הנאור (והמטופש...). כתיבת מסכתות, בגרים הצעת גרות לאומית, ואז באמת מה יישאר מהיהדות, אפילו לשיטתך בעניין אור לגויים אנחנו נהיה גויים בעצמנו ומה משמעות האור של הגויים האלו? באומות העולם מה תכתוב? שכל ההלכות שבתורת המלך בטלות? מה בדיוק חסר לך אינני יודע.
ובכלל למה צריך מסכתות? הרי את חז"ל אינך מקבל כסוף פסוק אז מה העניין בקודקס חדש, מה רע בפרסום ברשומות?
ורק הערונת קטנה, הדבר היחיד שנראה כאילו אינו דורש סמכות מי יודע מה, הוא התפילה. אבל לך תשכנע אנשים כשהם קוראים בנפש החיים את הדברים הבאים; "וכל מבין יבין. דלא איתי אנש על יבשתא שיוכל לתקן תקון נפלא ונורא כזה. לכלול ולגנוז במטבע תפלה קבועה וסדורה בנוסח א'. התקונים של כל העולמות עליונים ותחתונים וסדרי פרקי המרכבה. ושבכל פעם שמתפללין יוגרם תקונים חדשים בסדור העולמות והכחות והמשכת מוחין חדשים אחרים. שמעת שתקנוה עד ביאת הגואל ב"ב לא היה ולא יהיה שום תפלה בפרטות דומה לחברתה שקודם לה ואחריה כלל. דלבושין דלביש בצפרא לא לביש ברמשא ודלביש ברמשא כו' כמ"ש בתקונים תכ"ב. וכן כל יום לחבירו שלפניו ואחריו. ולכן ארז"ל (חגיגה ט' ע"ב וברבה במדבר פ"ט) מעוות לא יוכל לתקון זה שביטל ק"ש כו' או תפלה כו'. וכמ"ש באורך בפע"ח פ"ז משער התפלה ע"ש והוא בלתי אפשר אם לא ע"י הנבואה העליונה ורוח קדשו ית' אשר הופיע עליהם הופעה עצומה בעת תקון נוסח מטבע התפלה והברכות. שם הוא ית"ש בפיהם אלו התיבות ספורות וגנוזות בתוכם כל התקונים. לזאת מי הוא אשר עמד בסוד ה' על עומק כוונתו ית"ש. איזה דרך ישכון אורה של כל תיבה פרטית מהם:" אז לך תבנה מדינה..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2015 22:26 |
|
| |
נחמד אולי כוונת אברם במסכתות חדשות היא שהן לא תהיינה כפופות לגמ'. אמנם יש לחקור מה יהיו המקורות שלנו כשנכתוב אותן. האם נקריץ דינים מעצמנו? נגיד: א"ר אברהם אשה כשרה לעדות ולכל מילי כאיש. ואולי נביא לזה מקורות? מנא לן דאמר קרא אתם ניצבים היום כולכם כתיב הכא נצבים וכתיב התם דתן ואבירם יצאו ניצבים מה להלן נשיהם וטפם בכלל אף כאן נשיהם וטפם בכלל.
נ.ב. כל התיאוריה שחז"ל 'המציאו הלכות לפי תקופתם' נובעת מכפירה בחז"ל, שממש לא חשבו כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2015 08:50 |
|
| |
| נחמדלמראה כתב: |  | שלום
לפני שאני מתייחס לעדכון ושינוי, אני מצטער לנעוץ סיכה בבלון. במדינתנו כיום ישנן קולות הקוראים לאסור את ברית המילה, ובעוד עשרים שלושים שנה זה עשוי בהחלט להיכנס לשיח המקובל כמו הדרת נשים. אני אישית מעריך שבעוד 10-20 שנים ייאסר להתפלל בבתי כנסת נפרדים (הממומנים על ידי המדינה) והתפילה תעבור למקומות פרטיים. (אא"כ מאזן הכוחות ישתנה לטובת הדתיים, אפשרות סבירה). גם אז נהיה גאולים? בוודאי! מה הקשר?! כידוע, לפי תפיסת היהדות הידועה לי, הגלות ממנה ייחלנו להיגאל החלה לאחר גלות יהויכין\צדקיהו - לשיטתך זה היה צ"ל מימי ירבעם!... ובכלל לא חביבות עליי כל גניחות ה"אויויוי" האלו, כביכול אם לא יתנו לנו לקיים את טקסי המלמול המכונים "תפילה" הרי זה סוף היהדות. נו, נראה לי ששרדנו גזירות קשות יותר. [...] שינוי נוסח התפילה יכול להתקבל תיאורטית, אך בבחינה תוכנית, אפשר להבין מדוע להפסיק לבקש על בניין ירושלים, אך מה עם בניין בית המקדש? והאם נוותר על השיבה שופטינו או האם נוכל לוותר על תפילה להשבת מלכות שמים? אז מה נשאר לך כמה שינויים שאפשר ל'הכניס' אותם לכוונת התפילה כמו שאנו ממלמלים ביקום פורקן על רישי כלה שבבבל... בניין המקדש יישאר (ולו כהצהרה) וכמובן גם השיבה שופטינו (אגב, האם אנחנו עושים משהו בנידון זה חוץ מלמלמל בתפילה? הרי דין תורה דהיום יכול בקושי לנהל מכולת, שלא לדבר על מדינה) - אבל מה פשר "קבץ נידחינו"?"ולמינים אל תהי תקווה"? "על הצדיקים"? ואיפה צה"ל בתפילה? בקידושים, אנו אומרים שהקידוש והיום הם זכר ליציאת מצרים האם יש לנו מצווה שהיא זכר לגאולת תש"ח או שיש לנו הרבה עבירות שהן יותר מזכר לגאולה זו? נכון, הרי ביצי"מ סה"כ העם היה שקוע במ"ט שערי טומאה כמפורט ביחזקאל כ' ובמדרש על פסל מיכה שהיה עמם - אבל חוץ מזה, היו כולם צדיקים גמורים...
[...] כתיבת השו"ע בהתאם להנחות החדשות לא קשורה לגאולה וימות המשיח ממטר הוא שאמר שורק - למה אנחנו מחכים?! , והעובדה היא שרוב הפעילות הזו מיובאת מחו"ל. אני גם תוהה מדוע כתיבת השו"ע קודמת לדרישת הכתובים, וכי השו"ע יכול להתקיים בלי שנבחן את ההנחות החדשות והמציאות לאור הכתובים? כמובן שלא - אבל צריך להתחיל ממשהו, לא? [...] כתיבת מסכתות, בגרים הצעת גרות לאומית, ואז באמת מה יישאר מהיהדות, אפילו לשיטתך בעניין אור לגויים אנחנו נהיה גויים בעצמנו ומה משמעות האור של הגויים האלו? באומות העולם מה תכתוב? שכל ההלכות שבתורת המלך בטלות? מה בדיוק חסר לך אינני יודע. חסר דבר פשוט - למשל הכרעה ברורה האם אומות העולם הם מעשי ידי הקב"ה ויש להם תפקיד בעולמו, או שהם פשוט "גויים" (במלעיל), כדעת חצי מהחרדים (כולל ש"ס) + כמה אידיאולוגים של נוער הגבעות...
ובכלל למה צריך מסכתות? הרי את חז"ל אינך מקבל כסוף פסוק אז מה העניין בקודקס חדש, מה רע בפרסום ברשומות? "מסכת" הכוונה לדיון פתוח שמסוכם ע"י בעלי סמכות לכך. וכמו בגמרא, אין בהכרח קשר בין הדיון לבין פסיקת ההלכה - אבל לפחות שיהיה דיון! ("דיון" כולל סמכות לדרוש פסוקים, לעשות אוקימתות למקורות קדומים, להוכיח דברים מהמציאות ועוד - כל מה שלא קורה ב"דיונים" ההלכתיים הרגילים הדשים בעקבי השו"תים הקודמים.)
ורק הערונת קטנה, הדבר היחיד שנראה כאילו אינו דורש סמכות מי יודע מה, הוא התפילה. אבל לך תשכנע אנשים כשהם קוראים בנפש החיים את הדברים הבאים; "וכל מבין יבין. דלא איתי אנש על יבשתא שיוכל לתקן תקון נפלא ונורא כזה. לכלול ולגנוז במטבע תפלה קבועה וסדורה בנוסח א'. [...] מי שמאמין בזה ומקיים את זה - שימשיך להתפלל בנוסחו. 90% מהאנשים שאני מכיר לא סבורים כך, אלא סבורים שמטרת תפילת החול היא "להרוג" 30 דקות בבוקר, ותפילות שבת לא נועדו אלא לגירסא בעלוני פ"ש ולמפגש חברתי שבועי... אז לך תבנה מדינה.. |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2015 09:03 |
|
| |
ולא אמנע דבר טוב מבעליו, הלא היא הכרזת המדינה ביידיש (!) - ללמדך שגדולה היתה הקמת המדינה בעיניהם כיום עליית דוד למלוכה, וללמדך מה בין בני (דער טאג) לבין חמי (יתד, המודיע ושאר חקקי אוון :)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2015 12:16 |
|
| |
בעי רב אריאל: מאי ס"ד דרב אברהם? הא תנן כל עדות שאין האשה כשרה לה וכו'? לא קשיא רב אברהם תנא ופליג. ומי הוה רב אברהם תנא? אין. אוקים נפשיה בתנאי אליבא דידיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2015 12:17 |
|
| |
לגבי מסכת כתובות, אתה לומד עכשיו בתולה נשאת או האשה שנתארמלה. חכה לאלו נערות ונערה שנתפתתה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2018 12:01 |
|
| |
רובין בוא נקרא לך בשמך, אידיוט נפוח, שגסות הרוח מוכיחה שהוא עני בתורה אתה נשמע כמו תינוק מגודל שנהנה לומר מלים מתחום ההפרשות. יאללה סתום ת'ג'ורה. בסך הכל אתה פסיכי כמו אותו חסיד אלכסנדר שמה שזכר מיידישקייט זה לקלל את הרבי מגור. כל מה שנותר לך מהחרדיות שגדלת בה זו שנאת מיזרוחניקים בפרט, וכנראה שנאה ככלל.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 19/04/2018 12:25:04
|
|
|
|
|