|
|
| נשלח ב-2/5/2012 12:22 |
|
| |
אש"צ חוששני שלהיפך. המהפכה נרדמה והיא כעת מתעוררת מחדש. כתוצאה מהתרדצת המהפכה, אנשים נרדמו בשמירה והם יופתעו מהתוצאות. לא רק נישה קטנה תינגס.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2012 12:35 |
|
| |
הנחה סמויה מלווה את הפורום בכלל, וגם דיון זה בפרט, כאילו יש משהו במידע הידוע לנו שסותר את הדת היהודית המסורה בידינו. אני מדגיש מידע ולא פרשנויות שלו.
האם מישהו יכול להאיר את עיניי מהיכן מגיעה הנחה זאת ?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2012 12:35 |
|
| |
בעל, (אגב השבת זו פרשת השבוע שלך , לא ? :-) ) אני לא חושב , הנורמליזציה שנכנסת לחלקים גדולים בציבור החרדי אינה נתפסת בנגיסה בעיני (אם כי בעיני "שומרי חומות" למינהם כנראה שכן) באשר היא לא מלווה בהתפקרות במימדים גדולים כ"כ להערכתי.
יהי אור, שכחתי לציין שכתבתי דברים שרלוונטיים גם לכאן , באשכול הסמוך שנפתח ע"י "אברם העברי".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2012 12:46 |
|
| |
אש"צ השבת של הניק שלי ...
כשתהליכים מתחילים קשה לדעת איך הם יסתימו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2012 12:49 |
|
| |
שותפי לא שמעתי על החכם טופלר, ואיני מבין את הנחתו. מה פירוש כמות הקליטה מתמעטת, ומה זה הקליטה שאתה מדבר עליו בכלל? אם תפרט יותר נוכל להבין או אולי אפילו להתווכח, בינתיים איני מבין כלל. [הרי אם המידע נגיש לכל, מובן שהם גם קוראים אותו ומבינים אותו, מה זה הקליטה? לא נראה לי שיש היום פחות זכרון או ריכוז מאשר בעבר אז אולי אתה מתכוון למשהו אחר, נא הסבר. ]
ואם התכוונת אלי, לא נראה לי שהמידע סותר משהו מהדת במובן החמור של סתירה [אלא אם כן הדת כולל אצלך פירוש הכותבים כפשוטו, כפי שנראה שאתה מניח, ואז זה סותר גם סותר, אלא שנראה ששנינו מודים שלא זו הבעייה העיקרית] , אם כי תלוי לאיזה מידע אתה מתכוון, אבל כו"ע מודי שההיחשפות לכמות המידע העצומה הקיימת ביחס לקטע הקטנטן המורשה ליכנס בעד לחומות התלמוד תורה והישיבות המקובלת יכול לגרום לאיבוד כל האימון במעכת המצומצמת. וראה אשכולי סיווג הבעיות שבדת.
איש ציפור.
מסכים לך שאנו מחכים למהפכה אחרת ויותר טובה, בבחי' צפית לישועה, אבל השאלה כאם הוא האם זה נחזה בעתיד הקרוב [כלומר בחמשים שנה הקרובות] והאם אפשר לראות את זה מתסמן. מבחינת הקיים בשטח נראה לי יותר כדברי בעלבעמיו. ולגבי מה שכתבת באשכול הסמוך, אגיב שם אם אוכל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2012 13:16 |
|
| |
בימי הביניים היו בספריות של חכמי ישראל וחכמי אומות העולם כמאה ספרים, משום שחכמים העדיפו להחזיק בספריותיהם רק את הספרים העיקריים ולהתעמק בתלמודם. לפני כמאתיים שנה היו בספריות של חכמי ישראל וחכמי אומות העולם בין מאות ספרים לעשרות אלפי ספרים, ולמרות שהיו גאונים עד כדי ידיעת התוכן של ספרויותיהם, והשתדלו להבין דבר מתוך דבר, לא הגיעו לחכמה ולידיעה הברורה ולהבנה של קודמיהם. בתקופה המודרנית רבת המידע, רוב האנשים אינם יודעים להבדיל בין עיקר לטפל, והסיבה לכך הינה שבדורות האחרונים הטעם הכלל אנושי התרוקן מרוחניותו, עד כדי כך שנתקבע לפי אופנות מתחלפות. רק כאשר יתחילו להבין שכמו שנדרשת תזונה בריאה ומאוזנת לגוף, כן הדברים לרוח, ותימצאנה דרכים אמתיות ונכונות ליישם זאת בפועל לכל פרט ולכל לאום ולאנושות בכללה, תתחיל תקופה חדשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2012 13:40 |
|
| |
יהיאור, זה לא שאלה של נבואה (האם זה יקרה ?) זה לא ענין שלנו אם זה יקרה. הענין שלנו הוא אמונה, לדאוג לכך שזה יקרה , או לפחות יתקדם לכיוון. (כענין לא עליך המלאכה לגמור ולא אתה בן חורין ליבטל ממנה) אנחנו נעשה את שלנו נחפשה דרכינו וכו', והקב"ה יעשה את שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2012 13:43 |
|
| |
ריבוי הספרים והביאורים אינם תחלופה ליגיעת העיון ובדרך כלל מביאה לאינפלציה של שיטחיות , זה בערך כמו ויקופדיה ,קוראים ערך וישר רצים להקליד בעצכח, צענע כאן צדקת . (ולא אי אפשר לקרא את המורה נבוכים דרך קיצורים)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2012 13:56 |
|
| |
ויקיפדיה היא אינציקלופדיה וירטואלית שניתן לסמוך עליה ברוב המקרים .וזאת לא הדעה שלי אלא דעה של כותבי ערכים באינציקלופדיות עשויות מנייר ובגלל זה הן מעוררות יראת כבוד בחוגים מסוימים.) כמובן שאין להשוות את ויקיפדיה לשום נושא הקשור בלימוד שיטתי בבית ספר או בישיבה ולכן ההשוואה שלך אינה במקומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2012 14:59 |
|
| |
אני משתגע אייך אף אחד לא הבין כלום (כנראה אשמתי) אייך אין כאן אחד רבונו של עולם שמכיר את נפש החרדי,
אני אנסה שוב,
מה אנשי כת ההשקפה עושים ליהדות ?
הם טוענים שיש תורה אחת דעה אחת ודעת תורה אחת, והכל מסיני,
אנו נסביר לך את כל השאלות והסתירות והקושיות, בקיצור אתה יש לך תורה אחת ודעת תורה אחת = השקפה,
לשם ההדגמה: (דוגמא אישי שלי כבחור בישיבה קטנה)
אחד מעיקרי כת ההשקפה היא התלות שלנו באלוקים העבדות לאלוקים ושאין לך ייעוד יותר גדול מיזה,
והנה אני יושב לי ומעיין ברשב"ם בפרשת השבוע אז, ופשוט נטרף מדעתי
אומר הרשב"ם בלי להתבלבל
(רשב"ם דברים פרק ח פסוק ב (ב)) למען ענותך - זהו עינוי שאין פת בסלך, וחייך תלוים למרום בכל יום:
אני רץ לחפש את המקור שלו בחז"ל, ומיד מוצא את המקור,
אתה פתאום מרגיש שכל ההשקפה בל"ז נפל כבנין קלפים,
ובכן זו טענתי,
אין תורה אחת אין דעה אחת ואין דעת תורה אחת וק"ו כל יסודי כת ההשקפה הוא בלון אוויר,
היום אם אני יטען לאברך שאין הישארות הנפש, הוא פשוט לא יפול מהכיסא,
היום אם אני יטען שאין עולם הבא רוחני, הוא לא יפול מהכיסא,
היום אם אני יטען שהוזהר מזוייף, הוא לא יפול מהכיסא,
אני אתן עוד דוגמא חייה:
ישבנו כמה אברכים ורבנים בשמחה משפחתית,
אחד מהרבנים אמר שם חקירה שהתפילה שאומרים אחרי שלום עליכם בליל שבת, במקור אמרו זאת בבית כנסת,
והסביר שלפי מילות התפילה משמע כך,
ואני כחומד לצון אמרתי, כך מתחיל ההשכלה והמשכילים,
אתה מתחיל לעיין במילות התפילה וחוקר ומגיע להחלטה שהמנהג לומר זאת בבית אחרי שלום עליכם היא טעות ושטות,
בכדי לתת תוקף לטענתי אמרתי לו למה לא תחליט מתוך החקירה שספר דברים לא כתב משה, רק אחד שישב כבר בארץ ישראל ?
(דברים פרק א) אֵלֶּה הַדְּבָרִים אֲשֶׁר דִּבֶּר מֹשֶׁה אֶל כָּל יִשְׂרָאֵל בְּעֵבֶר הַיַּרְדֵּן בַּמִּדְבָּר בָּעֲרָבָה מוֹל סוּף בֵּין פָּארָן וּבֵין תֹּפֶל וְלָבָן וַחֲצֵרֹת וְדִי זָהָב:
ואף אחד לא נפל מהכיסא,
מישהו שאל אבל רש"י וכו',
אז מישהו אחר אמר לו תעיין באבן עזרא במקום,
(אבן עזרא דברים פרק א פסוק ב (ג) )- בעבר הירדן, במדבר, בערבה. ואם תבין סוד (השרים) [צ"ל: השנים] עשר, גם ויכתוב משה (דברים לא, כב), והכנעני אז בארץ (ברא' יב, ו), בהר ד' יראה (שם כב, יד), והנה ערשו ערש ברזל, (דברים ג, יא) תכיר האמת. ואז התפתח ביקורת המקרא ספונטנית, ואף אחד לא נפל מהכיסא,
כלומר ביקורת המקרא בלי שאף אחד מהם פעם למד ועיין בביקרות של המשכילים,
כולם שם היו חרדים קלסים עם השמונה בגדים,
הצניעות והענווה שיש לתלמידי החכמים היום בעיין לטעון שיש לנו השקפה ודעת תורה והכל מסיני וכדומה, לא עובד היום,
והכל בזכות הספרות שיש היום לכל,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2012 15:08 |
|
| |
מקס, זה בדיוק מה שאמרתי שאלו כבר החדשות של אתמול.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2012 23:29 |
|
| |
מקס
,,אף אחד לא נופל ולא נפל מהכסא,,
הייתי ממליץ למכחישי השואה לקחת אותך בתור תעמולן.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2012 00:14 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | מקס
,,אף אחד לא נופל ולא נפל מהכסא,,
הייתי ממליץ למכחישי השואה לקחת אותך בתור תעמולן. |
|
אתה כנראה לא מבין את עומק העניין,
אני טוען שהספרות שלנו מכל הדורות כל כך בהיר היום, שמעמיק ותלמיד חכם מכיר את השיטות לכאן ולכאן
במילא לא מופתעה (= לא נופל מהכסא,)
יותר מיזה, היום כל צעקתן וקנאי מגלה את בורתו ועםארציותו,
כל המושג הזה נפסק בהלכה\בהשקפה (בעניין דעות ומציאות, מה שאין כן הלכה בענין אייך לנהג הלכה למעשה ששם באמת צריך הכרעה ואז כולם מקבלים הלכות פסוקות, ושוב לא בגלל צדקותו של ההלכה רק כי כך הוכרעה ברוב או כך התקבל בציבור) לא מדבר על אף תלמיד חכם אמיתי,
בכל אופן אני מקווה שמובן הנקודה,
הציבור התחיל להשכיל, עובדה הכדאיות של ההידור ספרים. מצד כדאיות כלכלית,
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2012 00:26 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | מקס,
זה בדיוק מה שאמרתי שאלו כבר החדשות של אתמול. |
|
אז תטפח לעצמך על השכם, אני באמת לא מבין מה אתה רוצה,
אני טוען שאנשי כת ההשקפה לא מבינים מאיפה זה יבוא להם, מהסיבה הפשוטה כי הם לא מכירים את הספרות שלנו הם פשוט עםמרצים גמורים,
ההמון מתחיל להשכיל, מתחילים ללמוד ספרות שלא למדו ולא הכירו, הם נמצאים בכל בית מדרש,
הביקוש לספרות גבוה ביותר מכל הזמנים, עובדה היא המהדרים הרבים שיש בקהילה,
אנשי כת ההשקפה מתוך בורתם חושבים וכל כך בטוחים בעצמם שדרכם נכון ומסיני שלא חולמים בכלל שיש בעיה בהידור הספרות, הם חושבים שלהפך זה רק ימריץ תלמידי חכמים,
מה שאני חושב שצריך לעשות, פשוט להקדים את ההמון, להיות מוכנים כלומר שכל מי שיש לו תפקיד ציבורי כל שהוא, צריך להיות דיי משכיל בספרות, ולכוון את הכל לטובה,
ולא שנחזור לטעות של תקופת ההשכלה אז ח"ו,
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2012 00:28 |
|
| |
מקס,
הספרות שנותרה מכל הדורות, גם בישראל וגם באומות העולם, עברה מסננים של צנזורה, שכחה, ביקורת, העדפות, ונסיבות. אם לומדים את הדברים קצת יותר לעומק, מגלים שהיחס של כל דור לספרות של קודמיו משתנה. לעתים ספרים שהורו את הדרך לרבים נשתכחו, לעתים ספרים שנחשבו לבינוניים בתקופתם הפכו לנכסי צאן ברזל בדורות הבאים, לעתים פירושים עיקריים הפכו לטפלים או להיפך, לעתים ספרים עברו הגהות ושינויי תוכן, ופעמים רבות גרסאות משובשות נתקבעו ונתקבלו במהלך הדורות כמקורות אותנטים. השפע הקיים כיום בחנויות הספרים ובאינטרנט עוזר, אולם איננו תחליף ליגיעה וללימוד בעיון.
|
|
|
|
|