בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

מקהלות חובבים ומקצועים ומנצחיהם - דיון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/5/2012 13:46 לינק ישיר 
מקהלות חובבים ומקצועים ומנצחיהם - דיון

כותרת הדיון השתנתה בעקבות שינוי תוכן הדברים בתגובות ההמשך.
ההנהלה

תוקן על ידי פורוםחזנות ב- 10/05/2012 20:16:42

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2012 14:58 לינק ישיר 

למה מביאים את מקהלתו של חיים אדלר?
מקהלתו של חגי ימיני פחות טובה?
על מקהלתו של מנחם אופן שמעתי כבר בעבר דברים טובים...
באמת לא מכובד שמבזים ככה מקהלות ותיקות!!!

התופעה הזו בענף החזנות, שכל אחד חושב שהוא יכול לנצח על מקהלה, היא הוצאת שם רע לחלטורה ועשיית בדיחה מכל מי שחושב שלענף יש עתיד!!!
אתמול זה ילדון בן 20 מחר זה סבא בן 75 וכל יום צצים כפטריות עאלק "מנצחים"...בושה חרפה כלימה וגועל נפש!!!
אה, ואל תשכחו לדווח שהמקהלה היתה מ ד ה י מ ה 
ברור שהיא מדהימה, היא ביחד כבר איזה שלוש דקות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2012 16:05 לינק ישיר 

תמהני עליך שמאלציסימו יקר שטרם שמעת אודות מקהלתו המדהימה של שלמה סלצקי שפותחת את שעריה למצטרפים חדשים. לא ידעת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2012 22:02 לינק ישיר 

שמלציסימו קח לייק ענק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2012 00:04 לינק ישיר 

מה עם השתתפותו של המרא דאתרא הרה"ג י. לאו  שליט"א?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2012 08:49 לינק ישיר 

אחרי ששמאלציסימו קבר לדורות כל מקהלה שהיא לא המקהלה הממלכתית של לטביה, ואחרי שוידוי עשה וידוי הריגה, אני מנסה להבין על מה בעצם אתם מקשקשים.

אני מבין את פתחון הפה על יציאתם לאוויר העולם של מקהלות צעירות בידי מנצחים צעירים שלא למדו ניצוח, אך אמרו לי, יש לכם אלטרנטיבה??---  האם אתם תממנו את אותם אלפי שקלים, ולפעמים עשרות אלפי שקלים שדרושים לתקצוב הופעה עם מקהלה מקצועית??--

עוד שאלה קטנה, מיהי לדעתכם מקהלה מקצועית? האם היא שהצליחה לחבור לפקיד במשרד התרבות ולעשוק את רוב תקציב המדינה המיועד לאירועי החזנות בארץ? או דווקא זו שבראשה עומד דוקטור מוסמך מאוניברסיטת פייסבוק??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2012 09:04 לינק ישיר 

אני מבין שמישהו צריך ריענון זיכרון קצר, אז הנה התנדבתי...
מקהלת החזנים הירושלמית
מקהלת זימרתיה
מקהלת רמתיים
מקהלתו של שרוליק הרשטיק
מקהלת מכון ת"א לחזנות
מקהלת נעימות יתנו
מקהלת לשמוע אל הרינה
מקהלת בית ספר רננות
מקהלת קולות מן השמים
מקהלת בית כנסת הגדול בירושלים
מקהלת קול רינה
מקהלת רינת ישראל
מקהלת שירת ישראל (שלמה גולדהור)

עוד?!

אז במטותא מכבודו, יחדל לבלבל לנו את המוח כי גם ככה המצב לא איי איי אייי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2012 09:40 לינק ישיר 

שמאלצי - לרענון זכרונך , מדוע גרעת מהרשימה את "מקהלת יובל"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2012 11:29 לינק ישיר 

אולי כי ההוא שלפניי ביקש שלא להחשיב את המקהלה של הדוקטור מהפייסבוק?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2012 12:54 לינק ישיר 

חברים תנו לי לעזור לכם להבהיר את הענין
מקהלת חזנות בראש ובראשונה עוד לפני שיהיו חבריה מקצועים, היא תבחן בידיעת החזנות ובהבנתה. היו מנצחים גדולים בתחום החזנות עוד מדורות עברו שלא דרכו על פיתחה של בית הספר למנצחים או משהו בסגנון, והם היו מנצחים גדולים רק משום שהם נולדו עם יכולת קורדינציה ועם כישרון מולד להיות מנצח, ופשוט הם לקחו את הפוטניצאל עם מימוש על ידי קפיצה מעל הפופיק (סליחה), אני לא רוצה לנקוט בדוגמאות משום שאצל העמך זה יתפרש כזלזול במעמדם ובכבודם.
בזמנו אצל יוסלה רוזנבלט היה מטייל בערים עם מקהלת משוררים שבטוחני שלפי דעת שמאלציסמו היתה מוכתרת מקהלה זו כחלטורה מובהקת, אך תפקידם היה לתמוך בחזן ואולי בשביל לתת לו רגעי מנוחה, כך היה הדבר אצל חזנים רבים.
כיום שכל מקהלה מתיימרת להיות מקצועית הדבר גורע ולוקח לחזנים את ההצגה.
מנצחים בוגרי אקדמיה בחזנות הם מעטים, ואלו שכן מושפעים רבות מעולם המוסיקה המנוכר ומרגישים את הניכור והריחוק בשירה הקרה שלהם, קל מאוד להבחין בהקלטה אם מדובר במקהלת רוסים/חילונים או במקהלת שומרי תורה ומצוות או לפחות אנשים שהם בענין.
למעשה רוב המקהלות שציינת ברשימה הם חובבניות והמנצחים שלהם ללא כל עבר בלימוד ניצוח! ובכל זאת...
אגב, החלום שלי הוא לפתוח מקהלה שתפקידה יהיה רק לתמוך ברספונסים והחזן יאלתר ויתפלל כחזן אמיתי ולא כהצגת תפילה מקווה שהענין סוכם

תוקן על ידי Bnei ב- 03/05/2012 12:57:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2012 13:56 לינק ישיר 

בני, אני מסכים עם כל מילה שלך.

רוב המקהלות שהזכיר קודמינו מונהגים ע"י מנצחים שלא למדו ניצוח, וחלקם שכבר כן למד, עשה זאת תוך כדי קריירת הניצוח.
שאר המקהלות שנותרו וחבריה מקצועיים, עלותם לערב שכזה נע בין 6,000 ל 11,000 ש"ח. 

האם אתה שמאלציסימו תממן אותם?
האם חיים אדלר שיזם את רעיון יום כיפור קטן, האם הוא צריך לממן אותם?
או אולי עמותת לשמוע אל הרינה ששותפה לערב, אולי היא צריכה לממן אותם?

התשובה היא פשוטה: מקהלות מאולתרות וחובבניות!

דרך אגב, אני מניח שתעשו קצת שיעורי בית להבא, ותגלו שרבים מהמצנחים בעולם החזנות התחילו את הקריירה שלהם בגיל מאוד צעיר (15 !) וללא שום ידע מקצועי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2012 14:51 לינק ישיר 

תסלחו לי שאני נכנס באמצע הוויכוח, אבל כאשר מביאים חזנים שחלקם לא ראויים להיקרא חזנים כמו במקרה שלפנינו(ותסלחו לי להגיע לדו זה לא הבטחה להיקרא חזן וגם לא זה שהם תלמידי המכון) אז גם מותר לקרוא למנצח מנצח גם כשהוא רחוק מהתואר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2012 15:47 לינק ישיר 

אענה כסיל כאיוולתו!
מקהלות החלטורה שהיו לפני 50 ו 100 שנה נשמעים בהקלטות ככאלה! האם מצוה לשחזר רת מה שלא טוב, לא מקצועי ולא ראוי?
מכיוון שאין ברצוני לייגע את הצופים בעשרות ומאות שמות של מנצחים/מוזיקאים מקצועיים שחיו בדורות הקודמים וליוו את מיטב חזני הדורות ההם לא אפתח אפילו, אבל תשאל כל אחד שטיפה מכיר את ההיסטוריה הקצרה של דור החזנות הקודם ותבין שדבריך הבל!
לתמוך בריספונס גם זה כרוך בידע! וגם כאן לא ניכנס למינוחים מקצועיים של הולכת קולות ואקורדים על שלל היפוכיהם ומה צריך לשיר הבס....
מקהלות חזנות שנושקים לקלאסי הם ברכה לעולם החזנות, שמאז ומעולם התיימר לנבוח במקום לשיר (אני מכוון לחזנות המזרח אירופית) והלוואי שירבו כמותם, והלוואי שיתמקצעו עוד ועוד.
ולתגובה האחרונה של "הגאון" חוששני שלא אצטרך להגיב... אם אתה מחזיר מעצמך כמי שיודע מי ראוי להיקרא חזן ומי לא, הרי שהטיפול לכך הוא בכדור מסוים שצבעו ירקרק כזה והוא לא קשה במיוחד לבליעה...פעמים ביום אחרי הארוחה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2012 15:56 לינק ישיר 

מבלי להיכנס לויכוח, במקרה הנוכחי בית הכנסת הגדול בתל אביב הוא זה שמממן את המקהלה.
כמו"כ הושמטה מקהלת מכון ירושלים לחזנות בניצוח החזן בנימין מונק, ומקהלת רינה ותפילה.

תוקן על ידי זוכמירוביץ ב- 03/05/2012 16:02:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2012 16:59 לינק ישיר 

שמואלציסמו, מבלי להיכנס לתוכן הוויכוח , כי הרי אתה מבין ויודע את כל היסטוריית החזנות מדורי דורות, יש לי תחושה בעיתית לגביך וגם לגבי עוד כמה ניקים שכותבים פה שכנראה אינטרנסטים, הלהט שלך בוויכוח הוא מוגזם וחסר פופרציות , זה נראה שבכתיבה שלך אתה מתכנן לשנות את העולם, במקום לענות לי תשובה ענינית על החזנים של היום אתה ישר תוקף למה??????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2012 17:43 לינק ישיר 

לגבי התחושות הבעיתיות שלך מולי אין לי פיתרון! פשוט תנסה להתמודד איתן...
ולגבי מה שאני מנסה לעשות בכתיבתי, אתה צודק!
למרות שאני יודע שזה לא יקרה, אני מנסה כל העת לשים את נושא האיכות והמקצועיות בראש גולת הכותרות. אם זה בעייתי לגביך, תתמודד!
ואני לא תוקף אלא מציב סימן דרך מול עיניך! אם אתה קורא לאנשים "לא ראויים" להיקרא חזנים, ולו בגלל שלהוד "גאונותך" הם לא הגיעו לרמה שתתיר לקרוא להם כך, הרי שאתה זקוק לאי אילו חומרים שימעיטו את המגלומניות שלך...
מי בדיוק הסמיך אותך לקרוא לאנשים לא ראויים או כן?!
לפי איזה קריטריון אתה קובע את זה?
איזה קורס צריך לעבור בשביל זה?
איזו משרה צריך למלא ע"מ שיהיו ראויים בעיניך?
צבי וויס חזן וחגי ימיני לא?!
שמעון וואלס חזן ומנחם אופן לא?
בערל צוקר חזן ושלמה סלצקי לא?
אתמהה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > מקהלות חובבים ומקצועים ומנצחיהם - דיון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext