|
|
| נשלח ב-3/5/2012 18:23 |
|
| |
שמאלציסימו היקר! בין אם אני מסכים לדעותיך או בין אם לאוו, אני מתמוגג מכל תגובה שלך בפורום! מהסטייל,מסגנון הדברים, מהנחרצות. לפי דעתי אתה כבר מושך בעט באיזשהוא עיתון/ עלון/ יומון / שבועון, הכשרון שלך הוא מדהים בעיני, ומאוד הייתי שמח לו היית כותב טור קבוע בפורום בענייני החזנות ( יש לי בקשה אישית אליך, כשהתגובות הנחרצות נגד דברי אלה יחלו - מצד מתנגדיך - הדוף אותם עבורי) תודה רבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2012 19:16 |
|
| |
אני לא אגרר לוויכוחים קטנוניים ולא כאן המקום להסביר לך מהו חזן , אבל המינימום הנדרש זה חזן שיודע לבצע קטע ללא רכיבות על הטון מלמעלה או מלמטה, ביצוע קולרטורות באופן סביר ולא שישמע כמו קרקורה של תרנגולת שזה לצערי אין בחלק מ"החזנים" שהוזכרו למעלה. ותעשה עימדי טובה אל תכריח אותי לכתוב שמות
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2012 19:35 |
|
| |
מהיכרות א י ש י ת עם יכולותיו כל אחד מהשמות שמוזכרים במודעה, אם ששמעתי בתפילה ואם ששמעתי בקונצרט זה או אחר, הריני להודיעך חגיגית כי אתה מדבר לא לעניין ולא בפעם הראשונה! קרקורה של תרנגולת...זה בדיוק הצליל של בדברים שלך... אגב, אל תטרח להסביר לי מה זה חזן (גם אם פתאום יתפנו לך איזה דקה וחצי ככה...), אתה לא באמת יודע!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2012 20:27 |
|
| |
אני מתמוגג לראות ששמאלצימו (שעפ"ר ביקורתי) מגן בלהט על חזנים צעירים בראשית דרכם. באופן חריג אני מסכים איתו לגבי החזנים. את שלושתם הכרתי בשנה האחרונה ונהניתי מהיחודיות של כל אחד מהם. החזן חגי ימיני בהחלט בעל סגנון יחודי ושונה, מגוון ומעניין גם בקטעים מוכרים. את החזנים מנחם אופן ושלמה סלצקי שמעתי בקונצרט פסח השנה שנערך במודיעין עילית ובהחלט נהניתי והתרשמתי לטובה, ולענ"ד יש להם עתיד מובטח בשמי החזנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2012 22:00 |
|
| |
הויכוח הזה לא יוביל אף אחד לשום מקום, מיותר למדי ואין ברצוני להתייחס לנושא עוד. מסכים על כישרון כתיבתו של שמאליציסימו - אך מנגד קשה לי עם העוקצנות הרדודה, במחילה זה היה חייב להיאמר כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2012 22:41 |
|
| |
| שמאלציסימו כתב: |  | אענה כסיל כאיוולתו! מקהלות החלטורה שהיו לפני 50 ו 100 שנה נשמעים בהקלטות ככאלה! האם מצוה לשחזר רת מה שלא טוב, לא מקצועי ולא ראוי? מכיוון שאין ברצוני לייגע את הצופים בעשרות ומאות שמות של מנצחים/מוזיקאים מקצועיים שחיו בדורות הקודמים וליוו את מיטב חזני הדורות ההם לא אפתח אפילו, אבל תשאל כל אחד שטיפה מכיר את ההיסטוריה הקצרה של דור החזנות הקודם ותבין שדבריך הבל! לתמוך בריספונס גם זה כרוך בידע! וגם כאן לא ניכנס למינוחים מקצועיים של הולכת קולות ואקורדים על שלל היפוכיהם ומה צריך לשיר הבס.... מקהלות חזנות שנושקים לקלאסי הם ברכה לעולם החזנות? שמאז ומעולם התיימר לנבוח במקום לשיר? (אני מכוון לחזנות המזרח אירופית) והלוואי שירבו כמותם, והלוואי שיתמקצעו עוד ועוד. ולתגובה האחרונה של "הגאון" חוששני שלא אצטרך להגיב... אם אתה מחזיר מעצמך כמי שיודע מי ראוי להיקרא חזן ומי לא, הרי שהטיפול לכך הוא בכדור מסוים שצבעו ירקרק כזה והוא לא קשה במיוחד לבליעה...פעמים ביום אחרי הארוחה!!!
|
|
מה אני צריך לשמוע חזן ששר בסגנון "אופרה" או "נפוליטני" אם אפשר לשמוע את המקור?!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2012 10:53 |
|
| |
וואו וואו וואו! גאון לירי- אתה תותח! אני רק מחכה שתפתח משרד להנפקת תעודת "חזן מוסמך" "חזן בכיר", "חזן מקרקר" "חזן רוכב" ועוד ועוד. אתה כמובן בעל שמיעה אבסולוטית, יודע מי ומה ראוי להקרא מי ומה, וכמובן שלא תכתוב שמות. המקרקרים והרוכבים יהיו או שלמה סלצקי או חגי ימיני או מנחם אופן. יפה! ולשיטתך חזנים שאינם מושלמים (להגדרתך) עליהם לגזור שתיקה מוחלטת על עצמם, לא לגשת לפני העמוד, לא לשיר בשום קונצרט, ולהפציע לאור העולם רק כאשר הכל עשוי ומושלם. (משהו כמו עשיו? זאת השאיפה?).
יש לי שאלה אחת בשבילך- האם אתה מהבודדים שאכן מגיעים לתפילות יום כיפור קטן או מאלה שבשבילם חזנות היא מקצוע לקונצרטים? אתה נהנה מתפילה של חזן או רק משבת קונצרטנטית של עוד קטע ועוד קטע? (זו אותה שאלה...)
עד כמה שאני יודע, החייאת תפילת יוכ"ק בביהכ"נ הגדול בתל אביב היא יוזמה של החזן חיים אדלר, בשיתוף עם מיודענו ויקירנו יהודה פרנק. אם הם לא יודעים מה זה חזן, ואתה כן, אולי תספר לנו מה אתה תרמת לעולם החזנות? במה מתבטאת "גאונותך" הלירית או כל סוג אחר בשירה ובחזנות? או שמא רק בהטלת רפש ובוץ? כמובן- בלי שמות?
אם שמת לב, שמאלציסימו תקף את מקהלות החזנות החובבניות. כשכותבים "החזן זה וזה ומקהלתו" זה כמו במודעות של שמחת בית השואבה "הקלידן X ותזמורתו" שזה בדרך כלל סוג של חלטורה מוזיקלית, ו"שידוך" קצר מועד. אלו לא "תזמורות". זה לא אומר שהם אסון טבע. זה גם לא אומר שאסור להם להופיע. אבל זה קצת עלבון לתחום. משל למה הדבר דומה? יושב לפני הדיסק (המצויין לטעמי) של צבי וויס. כתוב על זה שזה בליווי מקהלת ידידים בניהולו של יעקב רוטבלט. עד כאן הכל מצויין. אבל אם היו כותבים שמקהלת ידידים היא בניצוחו של "מאסטרו יעקב רוטבלט"- זה היה קצת...אפעס... . (אגב- המקהלה עשתה עבודה יפה, הניהול המוזיקלי של מנחם בריסטובסקי, ואין לי מושג מיהו יעקב רוטבלט. זה היה רק דוגמא).
אני חותם על הנאתי ממר שמאלציסימו, וחושב שיש בהחלט מקום לדיון הגון, כמו שהיינו פעם רואים בפורום הזה, בעניין מקהלות החזנים והחזנות. ואגב, זה מזכיר לי תפילה מסויימת שנכחתי בה, שיהודה פרנק דיווח כי היא הייתה "של החזן X ומקהלה של חזנים". שאלתי אותו מה הוא התכוון- ותשובתו הייתה, שזה נשמע בדיוק כך. מקהלה שכל אחד מרגיש שהוא החזן.
שבת שלום
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2012 11:56 |
|
| |
היי היי עצרו עצרו!! כל מי שראה את המודעה יודע שלא מדובר במקהלה של ממש אלא בקבוצת עוזרים שיתנו זמן מנוחה לחזן ושיעשו ממממממממ עם הקול שישמע כמו מקהלה. אף אחד לא ילך לשמוע שם את מקהלת האופרה של ניו יורק.
אתם אמרתם בלי דוגמאות אני כן יכנס לדוגמאות. היחידים מהמקהלות שצוינו שלמדו ניצוח זה אלי יפה מאיר בריסקמן סובול ואולי גם יותם סגל ורפי ביטון אחרי שהמקהלה היתה קיימת כמה שנים
וכך גם ילדון בן עשרים יכול להיות מנצח במיוחד אם הוא עובר השתלמות בניצוח אצל הגדול בתחום החזנות ככה זה עובד יש לך כישרון אתה לוקח ומפתח אותו על ידי עבודה קשה קפיצה לאש לפעמים קצת פאשלות ולאט לאט מתפתחת מקהלה ומתפתח מנצח שראוי לתואר הזה. גם זובין שהוא מנצח ענק לא יוכל לנצח על חזנות אם לא ישתפשף ויבין את העסק. יש מבין?
והחזנים הצעירים האלה לא הכריחו אף אחד לשמוע אותם אני לא נהנה מהם ויש עוד אלף שנהנים זה הגיוני לגמרי ולא הייתי ממהר לפסול
תוקן על ידי Cb3000 ב- 04/05/2012 11:58:19
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2012 16:08 |
|
| |
שמעתי שאחד מוזיקאי בשם ווחטן/ווכטן/ווכתן/ווחתן (יש עוד אפשרויות??...) ינצח על המקהלה. מישהו מכיר או יודע?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2012 16:57 |
|
| |
ממה שאני זוכר מהחוויה של יו"כ קטן האחרון שהייתי בו, עמד חזן וחיים אדלר ניסה לצרף כמה בחורים שיפתחו את הפה וזה אכן נשמע כמו עדר פרות גועות.
באם התכוונת לווכטנג, יש סיכוי שיהיה מה לשמוע
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 17:30 |
|
| |
נזכרתי בכמה דברים ששמרתי בבטן
המקהלות ההמוניות שמונות כמה עשרות חברים שככל שיש יותר חברי מקהלה כך גם החלטורה גדלה, הם לא עושים נזק לחזנות אלא פשוט הופכים את החזנות למוסיקה לחרשים ולכבדי שמיעה.
ובמה דברים אמורים ראיתי פרסום על קונצרט בירושלים עם 200 חברי מקהלה, לא פחות ולא יותר אלא 200 חברי מקהלה. האין זה מרגש?!
הרי כל בר דעת יאמר לכם נחרצות שזה בזבוז זמן בשבילם בשביל הקהל ובשביל כל מי שתרצו! לא חבל לבזבז קונצרט עם תזמורת סימפונית בניצוחו של אלי יפה לריק? ולא ברור לי כיצד אלי יפה ותזמורת חשובה כמו רשות השידור נותנת יד לבאלגן כזה. פשוט חבל!
אלא ברור לי שלאלי יפה לא היתה ברירה וההחלטה בענין לא היתה בידו כי אחרת המצב היה נראה לגמרי אחרת
חבל
תוקן על ידי Bnei ב- 13/05/2012 17:30:19
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 18:20 |
|
| |
מישהו מוכן להעלות את סרטון היוטיוב עם המקהלה המונה שישה עשר אלף חברים? (זהו גם-כן סוג של תשובה..)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2012 02:19 |
|
| |
מדינה דמוקראטית
אם הגעת בקריאה שלך באשכול זה עד לתגובה שלי, כנראה שהנושא מרתק אותך....
כל מי שרוצה לבנות מקהלה ולנצח עליה מוזמן לעשות זאת חופשי חופשי!
כל אחד רשאי להיות חזן! זמר או אומן בכל תחום!
מה שיקבע בסופו של דבר את הצלחתם - ההזמנות שתגענה בכל מיני אירועים! מכל מיני גורמים: ציבוריים או פרטיים, במופעי במה, או בשבתות, בשמחות משפחתיות וכיצ"ב.
בהצלחה לכוווווולם!
מקהלת "בת קול" ב"ה ממשיכה לבצע חזרות בימי ראשון בירושלים בין השעות 19:00 עד 21:30 תחת שרביטו של המוסיקאי והמנצח דודי ליבוביץ
המעוניינים להצטרף מוזמנים לייצור קשר בטל: 0506221468
המבנה של החזרות מחולק ל 3 חלקים בדרך כלל: א- פיתוח קול עם אחיה רובין ב - סולפז - דודי ליבוביץ ולימוד שירה ויצירות בעיבודים מיוחדים וחדשניים.
כל מי שמגיע אלינו מיד חש באוירה נעימה בלי מתחים ותחרות כך שאין מה לחשוש ממחפשי החסרונות.
בהצלחה לכל המקהלות והחזנים ! בכל הרמות, בכל הסגנונות ובכל הפורמטים!
מלעיזים תמיד יהיו כמו בכל תחום! נותני עצות תמיד יהיו, זה המקצוע שלהם! ומבקרים גם לא יפסיקו לבקר כי זה מה שעושה להם את זה...
כך שמי שיש לו את זה והוא אומן בנשמה לא ימנע מעצמו את ההזדמנות לממש את אומנותו !
אצלנו נותנים במה לכל החזנים והזמרים.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2012 14:51 |
|
| |
מקהלה בבית הכנסת שונה מזו של הקונצרט, בבית הכנסת מה שאני דורשת ממקהלה זה ליווי בריא לחזן ולהשאיר את הבמה כולה לחזן. כי בבית הכנסת המטרה היא החזן ולא המקהלה. המקהלה היא רק לעזר לחזן . בקונצרט זה שונה , בקונצרט המקהלה יש לה תפקיד חשוב ואני אעדיף מקהלה מקצועית שמבצעת באופן מושלם ושם תפקידם של המקהלה והחזן דיי שויים.
|
|
|
|
|