בית פורומים עצור כאן חושבים

זה אמור להיות קשה או קל?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/5/2012 16:59 לינק ישיר 

בעל בעמיו

אולי זה ההבדל בין החרדי הישן לחרדי החדש.

ובאמת החרדי החדש אולי הוא הדת"לי.

למה תאווה זה דבר שפל,לפי הרמב"ם? אני מבין שעושק וגזל הוא דבר שפל,אבל תאווה,?

בדברי הרמב"ם שבעיני האדם השלם זה לא טורח,השאלה,אבל רוב בני האדם מטבעם אינם האדם השלם,כי יצר לב האדם רע מנעוריו,א"כ סו"ס לרוב האנשים זה טורח,ואף שאין זה טורח פיזי, אבל גם המנעות מדבר שהאדם תאב אליו זה קושי גדול בעיני האדם,והרבה פעמים זה יותר קושי מעשיית פעולה גופנית קשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 17:06 לינק ישיר 

כפי שכתבתי כמה פעמים - התורה לא אמורה להיות מסובכת כל כך ללימוד ולעשייה, פשוט האבולוציה של ההלכה, בגלל עיסוק מוגזם ב'לימוד תורה' במשמעות של פורמליזציות מיותרות והקשים שלא עלו על דעתו של המחוקק (מלאכה בשבת > גז צאן > גז כבשה בודדה > גז אדם > תלישת שתי שערות > הסתרקות > קינוח האף או פי הטבעת בחשש שייתלשו שתי שערות > אכילת מאכלים מסוימים שעלולים להביא לנשירה. אה זה עוד לא עלה על דעתו של האברך חסר החיים), יצרה מפלצת.
בעבר, יו נואו, יש יום כיפור? אוקיי, עשיו עושים חגיגה למקדש, אז אפשר לדחות*,  איפה זה ואיפה מים לשיעורים בהפרש של 9 דקות?

*בהנחה המקילה שבתקופת חגיגת המקדש ו/או כתיבת הסיפור הזה ידעו על החובה לצום בעשור לחודש השביעי, כפי שנאמר בפרשת השבוע החולף השייכת למקור הכהני.

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 06/05/2012 17:12:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 17:34 לינק ישיר 

בע"ב כתב: הרמב"ם בדבריו על נידה סותר את כל הגישה המקובלת היום, שהתורה ניתנה כדי להקשות על האדם, שמקבלים שכר על המאמץ, ושהקב"ה סופר שעות ולא דפים.

היכן כתב?

למיטב שכרוני באחת מאגרותיו כתב כי האוכל את הטעים ולא את המועיל "זה והבמה אצלי שווים". נניח שהכל תלוי הישג, אבל ההנאה יש לה ערך אצלו?

לכאורה אין מטרתה (לפחות כמטרה ראשונית) לא להקל ולא להחמיר אלא לכוין לדרך האמצעית

וסתם הערה צדדית – בכל לבבך אמור להיות הקלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 18:20 לינק ישיר 

רצה הקב"ה לזכות את ישראל לפיכך הרבה להם תורה ומצוות, ולכאורה אמנם למקימים זה זיכוי,אבל לאלו שאינן מקימים זה ההיפך מזיכוי, ומה הרוב? מקימים או לא?.

למעשה, כשמתבוננים בדברים המחויבים מהתורה,לא מדרבנן, ואם נאמר שיש חיוב לימוד תורה קצבה מסוימת ביום, באמת שאין דברים קשים, לבד מעינוי יוה"כ,ששם יש מטרה של עינוי,אבל זה רק יום אחד בשנה.

אחד מהדברים שכן מצטיירים כקשים,זה שמירה על עניני הקדושה והצניעות, אם כי גם זה אם כל העם היה הולך בדרכי התורה לא היה נוצר הקושי הגדול,כבימינו אנו,וזה באמת אחד המטרות של ארץ ישראל,ליצור מקום שיהיה כולו מנוהל באופן שלא יוצר קשיים ופתויים לעבור את מצוות ה'.

אני חושב שהחומש שהכי קשה לקיים בתורה,זה חומש דברים, בארבעת החומשים נזכרים ציוים פרטיים, בחומש דברים מוזכר רבות החיוב הטוטאלי להיות שייך לה, ליראה אותו,לדבקה בו,ללכת בכל דרכיו,ציווים שכוללים בתוכם את כל סדר היום של האדם, ואולי באמת רמז יש כאן, שיש את המינימום המחויב שהוא אמור להיות לא קשה,ויש את הרמה היותר גבוהה,שהיא מחויבת רק לבעלי הדרגה הגבוהה יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 18:31 לינק ישיר 

רבי חנניא בן עקשיא אומר רצה הקב"ה לזכות את ישראל לפיכך הרבה להם תורה וכו' - מעקרי האמונה בתורה כשיקיים אדם מצוה מתרי״ג מצות כראוי וכהוגן ולא ישתף עמה כוונה מכוונת העולם בשום פנים אלא שיעשה אותה לשמה מאהבה כמו שבארתי לך הנה זכה בה לחיי העולם הבא ועל זה אמר רבי חנניא כי המצות בהיותם הרבה אי אפשר שלא יעשה אדם בחייו אחת מהם על מתכונתה ושלמותה ובעשותו אותה המצוה תחיה נפשו באותו מעשה וממה שיורה על העיקר הזה מה ששאל ר׳ חנניא בן תרדיון מה אני לחיי עוה״ב והשיבו המשיב כלום בא מעשה לידך כלומר נזדמן לך לעשות מצוה כהוגן השיבו כי נזדמנה לו מצות צדקה על דרך שלימות ככל מה שאפשר וזכה לחיי העוה׳׳ב ופירוש הפסוק ה׳ חפץ למען צדקו לצדק את ישראל למען כי יגדיל תורה ויאדיר:

פיה"מ להרמב"ם סוף מכות.

תוקן על ידי ייתכן ב- 06/05/2012 18:32:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 18:42 לינק ישיר 

רצה הקב"ה לזכות את ישראל לכן הירבה להם תורה.
רש"י הראשון שואל- למה התורה לא התחילה בחודש הזה? ועונה -בכדי לתת זכות  לישראל על א"י,
 מכאן שהוסיפו ספר שלם לתורה לזכות את ישראל. וזה מה שנאמר-הרבה להם תורה-

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 22:18 לינק ישיר 

קסת כתב:
אחד מהדברים שכן מצטיירים כקשים,זה שמירה על עניני הקדושה והצניעות, אם כי גם זה אם כל העם היה הולך בדרכי התורה לא היה נוצר הקושי הגדול,כבימינו אנו,וזה באמת אחד המטרות של ארץ ישראל,ליצור מקום שיהיה כולו מנוהל באופן שלא יוצר קשיים ופתויים לעבור את מצוות ה'.

לפי התורה כל האיסור הוא ביאה בלבד
כל איסורי ההסתכלות וההרהורים והניפוחים שעשו מהנושא הזה
הם תוספות מאוחרות בהרבה ולדעתי לנצרות יש חלק גדול באשמה.
ואל תצטט לי את "לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם" זה מדובר בע"ז
לא בעריות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 22:39 לינק ישיר 

שלא יהרהר אדם היום וכו', הרהורי עהירה, ואחרי עיניכם זו זנות וכו', שלא יהיו ת"ח כתרנגולים.
כל זה בהשפעת הנצרות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 22:54 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
שלא יהרהר אדם היום וכו', הרהורי עהירה, ואחרי עיניכם זו זנות וכו', שלא יהיו ת"ח כתרנגולים.
כל זה בהשפעת הנצרות?

האם חז"ל לא יכולים להיות מושפעים מהנצרות?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 22:59 לינק ישיר 

דייר כתב:

לפי התורה כל האיסור הוא ביאה בלבד
כל איסורי ההסתכלות וההרהורים והניפוחים שעשו מהנושא הזה
הם תוספות מאוחרות בהרבה ולדעתי לנצרות יש חלק גדול באשמה.
ואל תצטט לי את "לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם" זה מדובר בע"ז
לא בעריות.

בגירסה שלפניי מופיע:

במדבר טו לט וְהָיָה לָכֶם, לְצִיצִת, וּרְאִיתֶם אֹתוֹ וּזְכַרְתֶּם אֶת-כָּל-מִצְו‍ֹת יְ-הוָה, וַעֲשִׂיתֶם אֹתָם; <<< וְלֹא-תָתוּרוּ אַחֲרֵי לְבַבְכֶם, וְאַחֲרֵי עֵינֵיכֶם, אֲשֶׁר-אַתֶּם זֹנִים, אַחֲרֵיהֶם. >>> מ לְמַעַן תִּזְכְּרוּ, וַעֲשִׂיתֶם אֶת-כָּל-מִצְו‍ֹתָי; וִהְיִיתֶם קְדֹשִׁים, לֵאלֹהֵיכֶם.

אבל מי אני שאפריע לנראטיב הדת"לי שכולו מבוסס על שלילת ה'נצרות'...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 23:20 לינק ישיר 

אני לא בטוח למה התכוון פותח האשכול אבל לדעתי יש לחלק את שאלתו ל2.
1. האם דרך היהדות קלה או קשה לביצוע?
2. האם יש ערך בקושי או שזה אמור להביא לאיזון ולאושר?
לגבי 1 אני חושב שעובדתית היהדות דורשת חינוך והקרבה ובהרבה מקרים היא קשה יותר מאשר אלטרנטיבות אחרות.
לגבי 2 זו שאלה לא פשוטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 23:33 לינק ישיר 

פרזנט מה שציטטת מתאים להתנגדות לע"ז לא לזנות של עריות.
ומה הקשר לדת"ל
ל FSM פתרונים אני כבר התיאשתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2012 00:45 לינק ישיר 

דייר.

לגבי מה שכתבת שרק איסור ביאה מדאורייתא, זה לא מוסכם בראשונים,יש הסוברים שמדאורייתא אסור גם שאר קירבה,אבל יש ראשונים שאכן סוברים שרק ביאה אסורה.

למעשה,גם לראשונים שביאה אסורה, הרי רוב הנשים אינם עריות,אלא נידות,וא"כ אין בעיה של עריות,אמנם יש בעיה של זנות,אמנם כמדומני שגם זה לא מוסכם שיש איסור מדאורייתא של זנות, זה מחלוקת ראשונים איך לפרש את האיסור של לא תהיה קדשה  אם על נשואי שפחה כנענית,או ביאה בלא קידושין.

למטפחת,התכונתי בעיקר לשאלה הראשונה, השאלה השניה היא אכן שאלה נכבדה, והסברה נותנת שהתורה אמורה לתת לאדם עושר גם בעולם הזה, השאלה האם הדרך לאושר היא דרך קשה או קלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2012 09:35 לינק ישיר 

קסת גם לדברי מי שאומר שקריבה זה דאורייתא עדיין מדובר על מגע פיזי
שמוביל למעשה.
בטח ובטח לא ללחיצת ידים תמימה לנשיקה על הלחי נימוסית
להסתכלות או להרהורים.
רק תחשוב לאן הגענו עם הקליפות והשדים שנבראים מכל ראיה אסורה  ומה שעשו מכל הנושא הזה
עד שזה באמת נראה משימה בלתי אפשרית לאדם בימינו.
האם זאת הייתה כוונת המשורר?
אני ממש לא בטוח.

תוקן על ידי דייר ב- 07/05/2012 09:35:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2012 09:47 לינק ישיר 

דייר כתב:
פרזנט מה שציטטת מתאים להתנגדות לע"ז לא לזנות של עריות.
ומה הקשר לדת"ל
ל FSM פתרונים אני כבר התיאשתי.

תקרא שוב. הבנת הנקרא זה קטע חשוב... (רמז: כל מצוות)

לגבי העניין של הדת"לים עם הנצרות - לפסיכולוגים/סוציולוגים פתרונים. כסברת כרס, כל בית צריך מרפסת, וכל דת צריכה אנטי-כריסט (no pun intended) או סטרא אחרא או אהרימן (המוכר לנו גם כהורמין מהגמרא) או שטן, אצל הסאטמרים זה הציויינים, ביתד אלו החרדים החדשים והמזרחניקים, ואצל הדתיים הלאומיים אלו הנוצרים ימ"ש - מילא הפולחן לדמויות סמכות, זה עניין אנושי גרידא, אבל דברים שלא שיערום אבותינו כמו התייחסות שלילית למין, נתינת הלחי השניה (המנוגדת לנראטיב הסקטוריאלי - הלא מדויק במיוחד - על בחורי ישיבות ההסדר המואילים בטובם לשרת שנה וחצי וללבוש את החולצה מהטירונות עד גיל 30 - כמלח הארץ המחליף את הקיבוצניקים בחזית הלוחמת) ודת א-טריטוריאלית שבניית יישובים בכל גבעה גבוהה אינה עניין קריטי בה??? אין זו דרך היהדות המסורה לנו מדור ודור, וכבר כתב על כך מרן הראי"ה קוק באורות לגויים, חלק הגזע העליון, במאמר על ההבדל בין הנשמה היהודית העליונה לנפש הגויית הפחות-מבהמית, שם, שם. והיתר הלא הוא כתוב במוסף השבת של מקור ראשון ובעלוני השבת הצבעוניים - בין הפרסומת על מכללת שקר כלשהו המשלבת לימודי משפטים וקביעת עיתים לבין הפרסומת על היישוב החדש בסביוני שכם, בתים דו משפחתיים דו קומתיים מרווחים במחיר דירת 3 חדרים בקומה חמישית בפרברי ירושלים, רק 15 דקות מפתח תקווה ו 10 דקות מירושלים (כן, גם אני חשבתי לקצר את הדרך מירושלים לפתח תקווה דרך שם), שבונה חברת אמנה לציבור הדתי לאומי האידיאליסט ומשפר הדיור.

תוקן על ידי thepresent ב- 07/05/2012 09:56:48

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > זה אמור להיות קשה או קל?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.