| נשלח ב-4/5/2012 15:50 |
|
| |
נהייתי בחורה עצורה מה עושים?
לצערי גיל 25 ו5 שנים בשידוכים עושים את שלהם. אני מגיעה לפגישה בחוסר חשק משווע. ובייאוש גמור. לא כמו גיל 20 שהייתי מצחיקה, עליזה וחיננית.. ובחורים אומרים לי שאני רצינית.. אבל אני באמת עצובה. מה יהיה?........ אני מנסה לשחק את עצמי . ולהראות שאני מתלהבת אבל לא הולך לי. כאילו איבדתי תקווה.. ואני מתוסכלת. יש לכם עיצה????
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2012 15:57 |
|
| |
לא יכולה להיות במקום שלך. עדין לא הגעתי אליו. אבל דבר אחד. בנ"א הוא עצמו לבד יוכל להנות מהחיים ולראות את הטוב בכל דבר והוא לבד יכול לשבור ולתסכל את עצמו. נכון שיש התמודדיות השאלה באיזה דרך תעצימי אותן בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2012 16:53 |
|
| |
בובת משי, לצערי, גם אני הגעתי לגילך..וכאילו איבדתי את הענין והכיף שאפשר למצוא בפגישות ואני לא אותה אחת מלפני 4-5 שנים בפגישות עם הבחורים הראשונים שהייתי מגיעה עם התלהבות ועם תקוה ואפילו אשליה.. אבל כששמעתי אתזה פעם אחת מבחור שאני רצינית. פשוט החלטתי שאין ברירה ואני חיבת לפחות לשעות של הפגישה פשוט "להציג", ולחזור למי שאני באמת וכן להיות עם תקוה. ואפילו אשליה וזה יעזור לי להיות יותר טבעית וזורמת... אני יודעת מהנסיון העשיר שלי שזה לא קל! ואפילו קשה! ומתסכל!!!!........... אבל תנסי זה שווה. ככה לפחות תהני מהערבי יציאה האלו. קחי אתזה באיזי.... אסור לאבד תקוה! ואל יאוש!!!!
המון הצלחה!!!!! מחזיקה לך אצבעות!
(עוד עיצה קטנה שאולי תעזור לך- פעם מישהו אמר לי שבזמן הפגישה אל תחשבי אם הוא ירצה אותך או לא.. מה וא יגיד אח"כ לשדכנית וכו' אלא פשוט תזרמי איך שאת. אל תחשבי מה יהיה אח"כ!)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2012 17:02 |
|
| |
בובה, מבינה אותך לחלוטין... אבל את בטוחה שנכון לכנות את זה ״עצורה״? אולי נמאס לך מלחשוף את עצמך לאנשים?
בכ״א מנסיוני... תנסי לפתח שיחה שפחות תחשוף אותך ויותר תלך לכיוונים כלליים שמעניינים אותך וכן לא לרוץ להיפגש עם כל בחור שאומר כן... - אני ממש לא בטוחה שאלו עצות שמתאימות לך אבל ניסיתי... וכמובן שלעולםםםםםםם לא לאבד תקווה!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2012 17:12 |
|
| |
קודם כל תודה רבה על התשובות שלכן.. ועלזה שאתן מצליחות להבין... הבחור האחרון שנפגשתי איתו סיפר לשדכנית שאני רצינית מדי.. יבשה כזאת. ו- ממממממממממממממממממממממממממממממממממממש נפגעתי. כי ת'כלס אני לא. זה נטו הייאוש. אבל מצד שני פתאום כאילו הבנתי למה בתקופה אחרונה בחורים אומרים עלי לא.. אני באמת אשתדל פגישה הבאה לבוא עם קצת מצב רוח. אבל אנשים קולטים מתי זה אמיתי ומתי לא ... זה לא שאני יוצאת עם בחור בן 17.. נשברתי מפגישה עם בחור שעמדתי לסגור וורט איתו. ומאז אני ממש לא מתלהבת מאף אחד. הוא לקח ממני את כל ההתלהבות. אם אני ישחק את עצמי לאט לאט זה יגיע טבעי???
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2012 17:36 |
|
| |
100, ואם את לא רוצה אותו? מספיק עם השפיפות הזו מולם. פגישה היא בדיקת התאמה של שני צדדים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2012 18:19 |
|
| |
נערה, ברור שזה בדיקה של שתי הצדדים! אבל זה לא אומר שאת לא צריכה להיות בסדר מצידך...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2012 18:35 |
|
| |
אבל אין מה להיפגע אם בחור הוריד....
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2012 20:59 |
|
| |
ויותר מזה, תשמחי שהוא הוריד ולא את....
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2012 21:21 |
|
| |
זו תופעה ידועה ורגילה והכי חשוב טבעית, וכידוע, כמעט בלתי אפשרי ללכת נגד הטבע. מה שכן אפשר לעשות זה לשנות כיוון לחלוטין. במקום שתגיעי לפגישה באותו ראש שהגעת עד היום, קרי, עם רצון לבדוק אם הבחור הזה מתאים לך או לא, את צריכה להגיע לפגישה גם גישה אחרת לחלוטין. ברגע שיש גישה אחרת, גישה שאת מזדהה איתו, היחס שלך לפגישה גם תשתנה בהתאם. כרגע עולות לי בראש שתי גישות חדשות אפשריות.
א. אם אנשים מעניינים אותך, את יכולה להגיע לפגישה ברצון להכיר אדם חדש. מה יכול האדם שמולך ללמד אותך על עצמך, על אופי של אנשים בכלל, על בחורים בפרט וכדומה? לא משנה כמה הוא רדוד ושטחי ומשעמם, כל אדם הוא עולם שלם, וזה יכול להיות מאד מעניין להכיר עולם חדש, לשמוע על חוויות שונות, ולבחון נקודות מבט מקוריות. אחרי פגישה כזאת, אפילו אם הבחור לא מתאים, לפחות הפגישה עצמה היתה מעניינת, ולמדת דברים חדשים.
ב. אפשר גם להגיע עם רצון להטיב. הלא לנו הרווקים יש מעט אפשרויות להטיב עם השני, וזה לא בריא לחיות כל הזמן רק לעצמנו. עכשיו יש לך אפשרות לצאת עם מישהו ולהנעים לו את הערב. אם זה בהקשבה, אם זה בשיתוף חוויות מהחיים שלך, אם זה הליכה למקום נעים וכדומה. כשאנחנו מטיבים לאחרים, זה נותן לנו המון סיפוק ומשמעות, וכך אפשר לחזור מפגישה עם תחושה טובה וחיובית.
שיהיה ברור, לשנות גישה לוקח המון כוח והשקעה, זה לא קורה מיום ליום, אלא זה יכול לקחת כמה חדשים טובים וכמו כל צמיחה וכל התקדמות שדורשות עבודה בהתאם. לדעתי העניה, בכדי לשמר על היכולת להפגש ברוח טובה וחיובית חייבים לפתח את הכלים המתאימים, ורק בהשקעה של הכוחות המתאימים יהיה אפשרי להגיע למקום בריא ושלם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2012 22:24 |
|
| |
מעפיל, דברי חכמה וטעם..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2012 23:11 |
|
| |
מעפיל, לא מצליחה להבין את סעיף ב בהקשר של שידוכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2012 23:16 |
|
| |
להיות טוב לאנשים מחוץ להקשר השידוכים את כן מבינה? כי אם כן, אז פעם הבא שאת נפגשת עם בחור, תתעלמי מזה שמדובר שידוך, ותתייחסי אליו כבחור שהכרת במכולת... הולך?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2012 23:20 |
|
| |
אני לא מכירה בחורים במכולת... וגם אם כן, היחס שלי אליהם לא יותר מסתמי. שלום שלום וכו
תוקן על ידי נערתהבזק ב- 05/05/2012 23:21:16
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2012 23:25 |
|
| |
זאת בדיוק הנקודה. שאם את מכירה בחור במכולת, או בכל מקום הכי סתמי בעולם, יש לך אפשרות להיות טובה אליו. ואני לא מדבר פה בשום פרצה בגדר של צניעות או משהו שאפילו מתקרב לזה. אבל כמעט בכל מצב בעולם יש לנו אפשרות להיות טובים לאנשים אחרים... תחשבי על זה...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2012 23:44 |
|
| |
להגיד שלום שלום זה רע? אני לא חושבת שיש סיבה להיות טובה מזה...
|
|
|
|
|