|
|
| נשלח ב-6/5/2012 18:47 |
|
| |
דוד, למרות שאני עדיין לא בשידוכים אני מאד מזדהה אתך.אצלי המצב הרבה יותר מורכב כי בנוסף לפתיחות שלי אני חזב"ש מגיל 12-13...ובנוסף גם רוסי... רק שתבינו את הסיטואציה שכשאחי היה בשידוכים המשפחה של הצד השני דרשו ממנו שיביא הוכחה ממקור מוסמך שהוא יהודי בכלל. סתם דעה אישית שלי, הבעיה הזו שהצגת לא הייתה מתחילה אם ההיכרות הייתה בצורה קצת יותר טבעית מאשר בשידוכים כי אז הרבה יותר קל להגיע ישירות לאבידה שלך...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2012 21:54 |
|
| |
אורי, אם זה כבר מגיל 12-13 לא הייתי קוראת לזה חזב"ש :)
בכל מקרה, הקטע של להביא הוכחה על יהדות הוא לא ממש מופרח בהתייחס להיסטוריה הרוסית. אני חושבת שאם הייתי רוסיה אפילו לא הייתי חושבת להיעלב.
יש צדק בדברים, אבל כשם שהדרך הזו נוחה יותר, ככה היא קשה וארוכה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 11:01 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | אורי, אם זה כבר מגיל 12-13 לא הייתי קוראת לזה חזב"ש :)
בכל מקרה, הקטע של להביא הוכחה על יהדות הוא לא ממש מופרח בהתייחס להיסטוריה הרוסית.
אני חושבת שאם הייתי רוסיה אפילו לא הייתי חושבת להיעלב.
יש צדק בדברים, אבל כשם שהדרך הזו נוחה יותר, ככה היא קשה וארוכה יותר. |
|
בהתחשב בהסטוריה הרוסית....אני לא אתחיל עכשיו עם עובדות אבל בכל אירופה הייתה התבוללות נוראית כך שזה לא הדפקט אצל הרוסים דווקא...אבל אני לא אתחיל לחפור לכם על זה.בכל מקרה אני מסכים אתך שהבקשה כלפי עצמה לא כל כך מעליבה הענין הוא שהרבה פעמים מסתתרת מאחורי הבקשה סוג של סנוביות (דומה לסוגיה הכאובה של אשכנזים-ספרדים) ואני לא בא לפתוח על זה עכשיו דיון, אני בטוח שהחברה כאן יותר על רמה והם לא נגועים בזה.בכל מקרה זו הסיבה שאני טוען שיש בעיה רצינית מאד בשידוכים מהבחינה הזו שיוכלו להיות מצבים שהאיש \האישה לא יגיעו לחצי האמיתי שלהם פשוט כי ההורים בכלל לא נתנו להצעה צא'נס בגלל סיבות טפשיות כמו לדוגמה חזב"ש. לגביי באופן אישי אני באמת לא רואה את עצמי כבר כחזב"ש.למדתי בישיבה קטנה לא רעה והיום אני בישיבה גדולה די מפורסמת ...(לא נעים לתת יותר מדי פרטים:)...) אם את תראי אותי מהצד בכלל לא תחשבי שאני חזב"ש וזה רק גורם לי עוד יותר להרגיש שיש כאן סוג של סנוביות כאילו משהו אצלי בדם לא בסדר ואני לא רוצה להגיד מה זה מזכיר לי(טוב הגזמתי קצת...) מה שבאמת מעליב זה כשבאים אל ההורים שלי לבקש תרומות ואז פתאום הם כבר לא חזבש"ים...הם ממש מה"כסבה".....מקווה שלא חפרתי יותר מדי..אני חדש כאן:)
|
| נשלח ב-7/5/2012 16:47 |
|
| |
אורי--- זה שההורים לא נותנים לזה יותר מידי צאנס זה משמיים!!! ה שתל אותך במשפחה שלך עם כל הנתונים מסביב ותקבל משהו שמתאים לך!!! זה שיש לך תנתונים האלו זה רק יקרב אותך לשידוך שלך ותקבל בחורה שגם לה נתונים דומים וזה משמים!!!הנתונים רק עוזרים לצמצם את האפשרויות. והם לא חסרונות!!! ובתכלס בסוף ה מביא לכל אחד תשידוך שלו לפי מה שהוא!!! לפי מה שעבד על עצמו וכו....
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 17:36 |
|
| |
חס וחלילה---------לא באתי לכפור בהשגחה פרטית ושהשם אוהב אותנו ונותן לנו את מה שטוב לנו. אבל זה ברור שאם האדם בידיים ימנע מעצמו לקבל את אותו הטוב אז בסוף הוא לא יקבל וגם אם משמיים זה כן מגיע לו ודוגמה קיצונית אם האדם יקפוץ מהגג הוא ימות ואף אחד לא יגיד שהוא לא ימות אם לא נגזר עליו והכל משמיים כי אלוקים כך מנהיג את הבריאה. אותו דבר לגבי שידוכים לא כל יום מתרחשים ניסים ויכול להיות מאד שהחצי האמיתי של האיש\האישה לא יפגש אתו בגלל שההצעה לא תתקבל בכלל בגלל כל מיני סיבות צדדיות וסתם לדוגמה העובדה שכמעט ואין אשכנזים וספרדים שמתחתנים נראה לך שכך אלוקים מזווג זיווגים ?לפי עדות? ולגבי רמה רוחנית רק תזכורת: אלוקים מזווג את הזיווגים עוד לפני שנולדנו ואמנם אלוקים יודע את העתיד אבל הפשטות היא שבעצם החצי האמיתי מותאם לפי משהו עמוק בנשמה שלא קשור לעבודתנו כאן בעוה"ז וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 18:21 |
|
| |
א. כל שידוך הוא נס, והשידוך האמיתי שלך יגיע בעז"ה... גם אם משמים הועידו לך מישהי שמלכתחילה ההורים שלה לא היו שומעים עליך. ב. הזיווג בהחלט תלוי בהתנהגותינו כאן בעולם. "הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים", וכשאדם יורד ח"ו או עולה רוחנית בעוה"ז - יש כזה דבר שמתחלף לו זיווגו. (לכל אחד מוכנים כמה זיווגים, ראשון שני ...) מה עוד שגם נאמר "שמא יקדימנו אחר", אז אל תסמוך על המזל בנוגע לשידוכים... צריך להתפלל ולהתקדם רוחנית, (זה גם בלי קשר לשידוכים, כי הגענו לכאן כדי לתקן ולעבוד על עצמינו) בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 18:32 |
|
| |
בודאי יכולים לקרות ניסים אבל קחי לדוגמה שוב את הנושא של אשכנזים וספרדים.את חושבת שכך רוצים משמיים ?שכך אלוקים מחליט מי יינשא למי? בודאי שהרבה אנשים לא מגיעים לחצי האמיתי שלהם בגלל זה. לא כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 20:07 |
|
| |
כשהקב"ה מחליט ששורש הנשמה של מישהו ספרדי זה מישהי אשכנזיה או להיפך...הם באמת יינשאו לבסוף (למרות כל הקודים והדברים הלא מקובלים בחברתינו) כי אחרת איך תסביר את כל מקרי ה- חצי-חצי שיש בציבורינו?
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 20:52 |
|
| |
אהבתי את שהעלתם את הנושא של אשכנזים ספרדים. עוד נורא כאוד בציבור החרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 20:56 |
|
| |
אהבתי שהעלתם את נושא האשכנזים ספרדים. עוד נושא כאוב בציבור החרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 21:48 |
|
| |
קשה לי עם זה שכל עיוות שעושים אומרים פה שזה מהשם אולי בגלל זה יש המוני תקועים ותקועות וזוגות מאוכזבים
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 22:52 |
|
| |
| חדשונט כתב: |  | כשהקב"ה מחליט ששורש הנשמה של מישהו ספרדי זה מישהי אשכנזיה או להיפך...הם באמת יינשאו לבסוף (למרות כל הקודים והדברים הלא מקובלים בחברתינו) כי אחרת איך תסביר את כל מקרי ה- חצי-חצי שיש בציבורינו?
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2012 00:19 |
|
| |
הופה, מי היה פה בשמים ושמע שיש הרבה תקועים/ות כי הזווג שלהם הוא מהעדה האחרת? מי אומר לכם מי הקב"ה הועיד לכל אחד? צריך להאמין שהשידוך יגיע בזמן שנקבע משמים עם האחד/ת שנקבע בשמים... כל השאר זה רק רגע וכל מיני סטיגמות שכביכול מעכבים... על אותו משקל אפשר לומר שיש הרבה רווקות בגלל הנושא הכספי ואילו היו משלמות היו נישאות למי שנועד להם משמים.. מה זה השטויות האלה? איפה האמונה חברה???
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2012 01:59 |
|
| |
אורי...ה' יודע איפה יהיה הזיווג של כל אחד ומתוך הנחה זו אני מבינה שהוא מוריד לעולם כל נשמה במקום שבו היא תמצא את זיווגה בדרך שהוא הועיד לה! אני מאמינה שאם ה' מחליט לנשמה זיווג אשכנזי היא תיוולד במשפחה אשכנזיה וכן להיפך אלא אם כן ה' מחליט שיהיה לה יותר טוב במשפחה ספרדית ובכ"ז הועיד לה זיווג אשכנזי אז הוא יוריד את הנשמה הזו למשפחה ספרדית והוא ימצא את הדרך להפגיש ביניהם!!!! זה ממש.. אני אפילו לא יודעת איך להגדיר אתזה... זה שכל הנושא הטעון הזה של ספרדים-אשכנזים הוא גובל בשנאת חינם לא קשור לזיווגים... זה קשור לבנ"א לחבירו או בנ"א למקום...כי שוב, אם למישהי ספרדיה מגיע זיווג אשכנזי, חרף הקודים החברתיים ולמרות כל הנושאים הטעונים שבציבור שלנו... הם ימצאו זה את זו... כי כך הועיד להם ה'! והרבה דרכים לו למקום...
|
|
| נשלח ב-8/5/2012 02:05 |
|
| |
חדשונט. איתך.
|
|
|
|
|