בית פורומים שידוכי חרדים

הבחורים הפתוחים...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/5/2012 02:18 לינק ישיר 

ואולי הפוך? כל בנאדם יכול (תיאורטית) להתחתן עם כל אחת ובסוף הוא יתחתן עם מי שהוא יבחר לנכון?
אל תשכחי שפעם פוליגמיה היתה רווחת, נראה לך שכל עשרות נשיהם של המלכים נולדו בירושלים?  P=

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2012 09:58 לינק ישיר 

חדשונט כתב:
כשהקב"ה מחליט ששורש הנשמה של מישהו ספרדי זה מישהי אשכנזיה או להיפך...הם באמת יינשאו לבסוף (למרות כל הקודים והדברים הלא מקובלים בחברתינו) כי אחרת איך תסביר את כל מקרי ה- חצי-חצי שיש בציבורינו?

במקום בו נגמר ההגיון... שם מתחילה האמונה!!!!

יש הרבה חצי חצי היום, ורובם ילדים של בעלי תשובה, או חרדים של פעם כשלא כל כך עניין אותם ספרדי\ אשכנזי...
היום זה "לא מתאים" "מנטליות שונה" "מידי אחר.." 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2012 11:54 לינק ישיר 

אני גם חושב, שאין בעיה אמיתית או מהותית בין אשכנזים וספרדים, ורוב המוחץ של ההתנגדות היא בגלל סטיגמות או "מה יאמרו" יושבי קרנות..  
יש אולי סיבה אחת שאפשר להבין ולהתחשב בה (וכמובן כל מקרה ומקרה לגופו) זה ההבדל ההלכתי ופעמים ההבדל המנטלי - חינוכי. אבל מעבר לכך, הכל עניין של "עדריות" אחרי החברה. וחבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2012 12:05 לינק ישיר 

נקודה, הסיבה שהעלית היא די משמעותית...
כל נשואים זה עבודה וגישור על פערים..
ונקודת המוצא של שני בני אדם שמגיעים מרקעים כ"כ שונים היא פער גדול יותר לגישור..
לא שזה לא ניתן, אבל זה דורש יותר.
ותופעת החצי חצי רווחת הרבה בחו"ל היום, באמת כי שם ההבדלים פחות משמועתיים הין העדות השונות, בעיקר ההבדל המנטלי שכ"כ קשה להשוות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2012 12:14 לינק ישיר 

היא בהחלט משמעותית, אך היא לא מהותית. ושאני מתכוון מהותית אני מתכוון להבדלי השקפה וחינוך וכו'. 
והיות ומנטליות או פער הלכתי הוא דבר שניתן לגישור, אז בעייני אף שזה דבר שבהחלט מצריך עבודה קשה יותר, עדיין זו לא סיבה לא ללכת על זה. ואם בכ"ז מתנגדים לכך, זה מלמד, שלא השכל הישר הוא זה שמנווט את ההחלטה אלא סטיגמות ועדריות. 

ושוב, כמו שכתבתי - כל מקרה לגופו. ואין ספק שמלכתחילה לא חייבים ללכת דווקא על הקשה או השונה. אבל אם כבר הגיעו למצב ששומעים, או שיש התאמה או בהרבה מקרים שיש כבר קשר בין הבחור והבחורה, לבוא ולהילחם על זה או לוותר על זה בגלל הסיבות הללו, בעייני זה עוול שאין כדוגמתו ורדידות בנפש. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2012 12:26 לינק ישיר 

אני לא חושבת שיש פערים כ"כ גדולים בין שתי העדות. אני חושבת שזו הקיצוניות של האנשים שכל הזמן מתבדלים.
כי בסופו של דבר, שני אנשים פתוחים (לא בגלל שיש להם אינטרנט או שהם מתלבשים יפה ומטיילים בעולם..) וזורמים יכולים להתאים ולהרגיש חיבור בלי קשר לעדתם. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2012 12:31 לינק ישיר 

נקודה, מסכימה...
סיפ, החיבור לא מונע את הקושי, אולי קצת מגמד אותו...
תמיד תחשבי על זמנים של כעס ומריבה- מה יקרה אז...(פעם מישהי חכמה אמרה לי שזה אינדקציה לדעת אם משהו מפריע ברמה של לא יסתדר או בסדר... כי אם בשעת מריבה או מחלוקת או סתם ויכוח יעלה השוני הזה או הדבר הזה שמפריע אם או בלי קשר לגורם לויכוח, צריך לשקול טוב טוב אם ללכת על זה)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2012 13:03 לינק ישיר 

סים21 כתב:

חדשונט כתב:
כשהקב"ה מחליט ששורש הנשמה של מישהו ספרדי זה מישהי אשכנזיה או להיפך...הם באמת יינשאו לבסוף (למרות כל הקודים והדברים הלא מקובלים בחברתינו) כי אחרת איך תסביר את כל מקרי ה- חצי-חצי שיש בציבורינו?

יש הרבה חצי חצי היום, ורובם ילדים של בעלי תשובה, או חרדים של פעם כשלא כל כך עניין אותם ספרדי\ אשכנזי...
היום זה "לא מתאים" "מנטליות שונה" "מידי אחר.." 

סים, קראי שוב את תגובתי שבראש העמוד, דעתי בעינה עומדת...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2012 13:10 לינק ישיר 

אורי , אין כזה דבר "ה' לא מוכן לתת יד לפירוד" ה' לא יעניש את בחורי ובחורות ישראל בגלל שהם נקלעו לקודים חברתיים כאלו ואחרים, ה' לא מחפש לנקום ולא אומר כביכול "אההה ככה את מתנהגים? יופי! נשים את הזיווגים שלכם בעדות האחרות ונראה איך תמצאו אחד את השניה..."
וכמו שכבר כתבתי "זה שכל הנושא הטעון הזה של ספרדים-אשכנזים הוא גובל בשנאת חינם לא קשור לזיווגים... זה קשור לבנ"א לחבירו או בנ"א למקום...כי שוב, אם למישהי ספרדיה מגיע זיווג אשכנזי, חרף הקודים החברתיים ולמרות כל הנושאים הטעונים שבציבור שלנו... הם ימצאו זה את זו... כי כך הועיד להם ה'! והרבה דרכים לו למקום..." ולא באתי להצדיק כאן כלום לשום צד פשוט יש את הנושא של הזיווגים ויש את הקטע של הפירוד ביין אשכנזים לספרדים ואני מאמינה שאם אחד מפה ואחת משם נועדו זל"ז הם ייפגשו למרות הפירוד...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2012 13:40 לינק ישיר 

אחת_חדשה כתב:
נקודה, מסכימה...
סיפ, החיבור לא מונע את הקושי, אולי קצת מגמד אותו...
תמיד תחשבי על זמנים של כעס ומריבה- מה יקרה אז...(פעם מישהי חכמה אמרה לי שזה אינדקציה לדעת אם משהו מפריע ברמה של לא יסתדר או בסדר... כי אם בשעת מריבה או מחלוקת או סתם ויכוח יעלה השוני הזה או הדבר הזה שמפריע אם או בלי קשר לגורם לויכוח, צריך לשקול טוב טוב אם ללכת על זה)

אין אדם נמדד לא בכוסו לא בכיסו ולא בכעסו...
ובכ"ז: 
כמה זה נכון....
וכמה צריך לתת את הדעת לזה...
(בלי קשר לעדות, סתם בפערים או 'התפשרויות' או שוניות...)

תוקן על ידי אריסה ב- 08/05/2012 13:42:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2012 13:43 לינק ישיר 

חדשונט, הלכת רחוק מדי...ודאי שלא בצורה כזו שאלוקים בא לנקום ל"חנך" אותנו וכדו'. יש כאן נקודה אחרת .הרב הירש מסביר מדוע אסרה התורה להתחתן עם קרובות (כמובן שיש טעמים עליוניים יותר), היות שהם בד"כ דומים והתורה רצתה שהאדם ינשא לשונה ממנו.  מה שאני מבין ,  החיבור בין האיש לאישה אינו מגיע מהתאמות או אי התאמות של אופי ומנטליות אלא זה משהו עמוק בנשמה. ככל שהצד השני יותר שונה זה רק הופך את הקשר ליותר טוב (שוב ,על פי דברי הרב הירש) וא"כ לטובת האדם יתכן שהקב"ה מניח את הנשמה השניה דווקא במשפחה מעדה אחרת. (סתם נקודה למחשבה כל הקטע של דור ישרים שצריך לעשות בדיקות, כל המצב הזה התחיל רק בגלל זה שכל עדה מתחתנת רק עם העדה שלה. זה ידוע שככל שיש שוני בין הצדדים כך הסיכון לבעיות גנטיות יורד וזה מאד מובן מדוע הקב"ה עשה כך על פי התובנה שהבאתי מהרב הירש)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2012 13:48 לינק ישיר 

אורי.. זה קצת נשמע שאתה צריך עזרה במשהו ספציפי... יש דרך לעזור??

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2012 13:54 לינק ישיר 

האמת שכן עלית עלי :) אבל זה לא קשור לחפרנות שלי כאן.אני סתם אוהב להעמיק במיוחד בנושאים כאלה חשובים שהרבה זמן אני חושב עליהם(השם משפחה שלי הוא "חושב "ביידיש .....)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2012 13:57 לינק ישיר 

בהצלחה... לספציפי..
כי קצת קשה לשנות דעה והרגלים של ציבור שלם... יש לי עוד כמה רעיונות לשיפור אם זה יהיה אפשרי...
(ולצערי, אני לא יודעת אידיש)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2012 14:04 לינק ישיר 

מה אני אגיד לך? לך תשנה את העולם, ותיקח דווקא אחת שהיא שונה ממך בתכלית... ניגודים גמורים....
לא מזמן, מישי שאלה אותי אולי יש לי בחורה לבן שלה חשבתי וחשבתי והנה עלתה בראשי חברה מקסימה אך דא עקא היא בת לחצי חצי, אך בהלכות הם הולכים כמו משפחת הבחור מה אומרת לי אותה אישה? לא, עיזבי, אני מעדיפה משו חלק, שלם, בלה בלה בלה.... ההפסד כולו שלה.... זה קצת מממ... ...
שורה תחתונה, כל אחד מקבל בסופו של דבר את הזיווג שהכי טוב עבורו!!! לא משנה ניגודים התאמות או לאידעת מה...אנחנו רק עושים השתדלות ואנחנו גם לא יכולים לדעת מאפיה זה יגיע... רק שנדע שמה שמגיע לנו יגיע עד אלינו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הבחורים הפתוחים...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.