|
|
| נשלח ב-8/5/2012 17:43 |
|
| |
בלי הטפות, אבל איפה למען ה' האמונה שלכם??????? אלוקים משגיח על כל יצור קטנטן בעולם הזה-מביצי כינים עד קרני ראמים, ולכם הוא לא הכין את החצי השני? אז לנו זה נראה שהמודרניות למודרנים והצדיקות לצדיקים וגם הפתוחות לצדיקים, אז מה נשאר לנו? חייבים להאמין באמונה שלמה שאלוקים הכין לנו את הדבר הטוב ביותר, ואנחנו יכולים להרפות מכל הדאגות שמבלבלות אותנו!!! דוד, הסר דאגה מליבך, אתה ממש לא צריך היצע. מה שמגיע לך -אתה תקבל! ורק תרפה ותן לה' לעשות את שלו, הוא לא צריך את הדאגות שלך...:)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2012 19:38 |
|
| |
סים, תודה על העידוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2012 19:43 |
|
| |
תוקן על ידי סים21 ב- 08/05/2012 19:44:20
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2012 20:14 |
|
| |
בכיף דוד, אגב זה קצת לא נעים לי לשמוע שאתה מגדיר ראש פתוח כאחד כזה שאצלו לעבוד זה לא אסון, וגם רדיו, מחשב ואינטרנט זה דבר שאפשר לשמוע. מה
פתוח בזה למען ה'?? פתוח לזבל אולי.. ראש פתוח זה אדם שמוכן לקבל כל סוג של בן אדם בלי לשפוט ויש לו ידע כללי רחב-רחב אופקים וכו' וכו' (אז מה שמפריע לך לצאת עם מי שבראש שלך זה רק איך שאתה מתלבש?)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2012 21:59 |
|
| |
סים,פתוח זה אחד שאין לו בעיה עם רדיו למשל לא בגלל חוסר בירא"ש אלא כי בראש שלו יש ערכים שבזכותם הוא בכלל לא מתייחס לזבל והוא פשוט לוקח רק את הטוב שבכל דבר וכנ"ל נט עבודה וכ'ו משא,"כ הסגור שאצלו הדת מגיעה ממשהו יותר נמוך יותר רגשי (רגש דתי -אדיקות. שאז באמת תהיה לו בעיה עם המבחנים הללו. זה סתם נקודה למחשבה אל תזרקו עלי אבנים עכשיו :-B
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2012 22:26 |
|
| |
הממ.. אתה כל כך סומך על עצמך שתוכל למיין את הזבל...אוקיי.. אף אחד לא יזרוק אבנים :), כך אתה חושב, וזו זכותך. כנראה שכל אחד מגדיר פתיחות אחרת. אני חושבת שיכול להיות בחור שלא שומע רדיו וגולש בנט ועובד (אולי מידי פעם אך לא כהצהרה) יכול להיות מאד פתוח, זה לא כמה סרטים ראית וכמה שעות אתה יושב על הנט או שאתה בחור עובד.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2012 22:44 |
|
| |
מסכים אתך אבל זה יהיה המבחן שלו כשהוא יגיע לסיטואציות הללו.
אני ממש לא סומך על עצמי אני שוב אומר זה מצב פשוט שלא שמים לב לזבל .משהו בתת מודע סתם ל המחשה כמו נהג ששקוע בנהיגה ולא שם לב לדברים חיצוניים..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 09:21 |
|
| |
אין כזה דבר. נהג ששקוע בנהיגה הוא מתרכז בכביש ואם הוא לא שם לב לדברים חיצוניים - הוא רחפן! אין כזה דבר היצר שלנו לא כזה טיפש. זה שאתה צריך את הנט לדברים ספציפיים לעבודה, זה משהו אחר. אם תכנס לחוף ים מעורב, האם תסמוך על עצמך שרק תסתכל על גלי הים היפים ולא תשים לב לזבל? איך??? יש לך משקפיים סלקטיביות? יצר זה יצר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 09:52 |
|
| |
בדוגמה שהבאת את צודקת אבל קחי לדוגמה את ההפרדה באוטובוסים למי זה הפריע והוא בכלל שם לב כשאיזו אישה "מעיזה" להתיישב מקדימה והוא חייב להעיר לה ברוח קנאית ומי פשוט בכלל לא שם לב פשוט לא התייחס.
הרי כבר מובא בהלכה שאין היצר שולט אלא בלב הפנוי מן החכמה זו בדיוק הנקודה! ככל שאנחנו יותר מחוברים עם התורה והמצוות דרך השכל כך היצר שהוא בהמי נעלם.יש גם דרגות גבוהות יותר ואכמ"ל
אני מדבר מניסיון אני למדתי גם בישיבה של צדיקים (אורח'ס אם שמעת) וגם בישיבה פתוחה וראיתי את זה זה שתי גישות איך לקיים את המצוות האם דרך רגש ואז יש גם קנאות ותמימות או דרך השכל ואז זה יותר רגוע מאופק ומאוזן.
(לא פסלתי אף דרך רק באתי להסביר את הצד השני)
תוקן על ידי uri1234uri ב- 09/05/2012 10:13:44
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 11:55 |
|
| |
א. אתה קצת סוטה מן הנושא. זה לא קשור. אתה בעצם סותר את עצם היצר שכן קיים באדם. זה כן קיים!! אז למה לא להמנע אם אפשר. איך אתה יכול לסמוך על עצמך? אבל ברור שכשאדם עושה דברים שהוא מוכרח, כגון שעולה על אוטובוס ציבורי, שם הוא נבחן אם הוא מצליח לסנן. אבל לומר: אני גולש להנאתי בנט הפתוח נוסע לחוף ים מעורב, ואני אסנן את מה שמסביבי. איך אפשר??? אגב היום עליתי על אוטובוס מהדרין והתיישבתי באמצע ואיזה חסיד עשה לי עם היד לעוווווף אחורה ועשה קולות משונים אווואוו אייי אחורה אחורה...... לא צריך להתייחס אליו... אדם בריא ונורמאלי לא ישים לב - לא יעיר ברוח קנאית ולא ינעץ מבט. לגבי סינון אני לא מסכימה איתך אלא אם כן תפרט עוד למה התכוונת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 13:46 |
|
| |
[quote]א. אתה קצת סוטה מן הנושא. זה לא קשור. אתה בעצם סותר את עצם היצר שכן קיים באדם. זה כן קיים!! קודם כל אני גם הבאתי ראיה מחז"ל כך ששאלתך היא לא עלי.
לגופו של ענין בקצרה, כתוב: "כל הגדול מחברו יצרו גדול ממנו" הרב ולבה בעלי שור מפרש שככל שהאדם יותר גדול כך הנסיונות שלו נהיים יותר על רמה לדוגמה, במקום שיהיה לו נסיון לאכול במסעדה לא כשרה ח"ו יש לו נסיון בשב"ק האם הירק שהוא חותך זה קצוץ ברמה של טוחן. אני אוסיף על זה ביאור שלי מכיוון חשיבה אחר על פי היסוד של פרוייד שיש באדם שתי כוחות -"איד ואגו" (לכל מי שלומד עכשיו פסיכולוגיה שלא יקפוץ עלי שזה לא מדוייק וכו') ה"איד הוא החלק הנמוך הילדותי הרגשי ואם תרצי התאוותני ומנגד ה"אגו" הוא החלק הבוגר המאופק והשכלתני שבנו. מה שבעצם המצוות עושות ובראשן התורה- הן מאזנות בין שתי הכוחות ומחזקות את כח האגו בלי לפגוע \למחוק את ה"איד" וזאת על ידי שהן מרסנות אותנו.ככל שהאדם עולה בדרגה הריסון שלו יותר גבוה והשלב הקודם הופך למחוץ לתחום זאת אומרת גם ה"איד" נהיה יותר בוגר וזה בעצם ההסבר במאמר החז"ל שהבאתי.
אז למה לא להמנע אם אפשר. איך אתה יכול לסמוך על עצמך? זה ויכוח ישן בין החרדים שמחפשים לחיות בגיטו לבין החרדים שמחפשים לצאת ממנו זו שאלה כללית האם לברוח תמיד לאפשרות הסטרילית או להתמודד. איפה שיש פסיק רישה ברור שאסור מראש להגיע לניסיון אבל איפה שלא אז באמת יש כאן ויכוח מי יותר גדול מי שבורח או מי שמתמודד.אני לא אומר לחפש את זה אבל גם לא לברוח מזה. לגבי הדוגמאות הספציפיות שהבאת :ים מעורב בהחלט זה נקרא לחפש ניסיון . אנטרנט? זה מצרך בסיסי היום לא יכול לעמוד בניסיון ?תעשה סינון! במה שאתה כן יכול לעמוד בו אל תעשה סינון!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 14:15 |
|
| |
"ואל תביאנו לא לידי ניסיון..."
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 14:22 |
|
| |
אחת, ממש נעלבתי ככה במשפט אחד את סותרת את כל הדרשה שלי??  את הבקשה הזו אני יכול להסביר גם על פי מה שכתבתי זאת לא סתירה.אנחנו מבקשים שלא נגיע לנסיונות מחוץ לתחום הרגיל של החיים וזה גם מסביר את הכלל שאסור לאדם להביא א"ע לידי ניסיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 14:48 |
|
| |
זה לא משפט שלי... וכאן יתחיל הויכוח מהם נסיונות החיים הרגילים ומהם שהאדם מביא ע"ע. אתה צריך להיות כנה עם עצמך לגבי הדברים לעיל האם זה לא ניסיון שאתה (או שאתה מביא דוג' שלא קשורות אליך) באמת מכניס את עצמך. לדוג' האינטרנט, אפילו אם כיום יש לי זמין, בבית שלי אני לא אחזיק בעז"ה.. גם לא לרביע ולמחצה, זה הורס בתים, פשוטו כמשמעו...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 16:08 |
|
| |
ממש לא הבנתי מה ניסית לומר בכל החלק הראשון ואיך זה קשור "כל הגדול מחברו יצרו גדול ממנו" לזה שאתה מביא את עצמך לניסיון? למה לא לשים סינון אם אפשר? בשביל מה להכניס את עצמך לזה? זה כמו האנשים שאוהבים סכנה וכל כך אוהבים את התחושה של הנגיעה בסכנה- אבל לצאת ממנה בשלום(או לא). אותו דבר אתה, תהיה באינטרנט ותיתן לזה להיות בהישג ידך אבל......תסנן את הזבל. אני לא מבינה את הרעיון. לא דיברתי על לחיות בגטו ולברוח לסטריליות, ממש לא! אבל למה מלכתחילה לגרות את היצר? למה? אתה יכול לעבוד בעולם הגדול (זה מילא) לגלוש בנט הפתוח ולקרוא איזה עיתון שבא לך ולהסתובב בכל הקניונים שקיימים ולהיות בסביבה פרוצה, ועדיין להיות מחובר בכל מאודך לאלוקים, לדבר איתו, ולקיים את כל המצוות בחשק? קשה לי להאמין.. וכמו שחדשה אמרה- כמה בתים האינטרנט הרס, וזו ממש לא קלישאה!
|
|
|
|
|