|
|
| נשלח ב-9/5/2012 16:36 |
|
| |
אני עובר עכשיו על השרשור ואני שם לב שאני דברתי יותר רעיונית ואת יותר מעשית.
אני מאמין אין כאן מחלוקת כל כך.את פשוט לקחת את זה כל פעם לדוגמאות קיצוניות.
אני שמח שאת נגד התופעה של הגיטו והסטריליות כמו כל אנשי החינוך האלה שכששואלים אותם למה אברכים שיוצאים לעבוד לפעמים מתקלקלים ותמיד יש להם את מי להאשים ..את החילונים כאילו בגלל שהאברך יצא מהגיטו לכן הוא התקלקל. אני אישית יותר אושפע אם אראה חרדי שעושה מעשה לא טוב מאשר אם אראה חילוני שעושה מעשה לא טוב כי כלפי החילוני אני יודע שהוא טועה בדרכו ושאני מנותק מדרכו מחשבתית משא"כ חרדי.
תוקן על ידי uri1234uri ב- 09/05/2012 16:36:32
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 16:46 |
|
| |
שוב, נכון שאתה מדבר רעיונית אבל תכלס אנחנו צריכים ללכת לפי חוקי התורה. זה לא משנה מה אנחנו מרגישים או חושבים שנכון מוסרית לעשות, אבל אפילו התורה אומרת שטוב לצדיק וטוב לשכנו... וכו ועוד המון מקורות שמדברים על עניין ההשפעה שצריך להזהר ממנה. זה שאברך יצא והתקלקל זה אומר שהוא חרדי כי ככה אמרו לו, והוא בכלל לא יודע מה זה קשר אמיתי עם ה'. (למרות שגם היר"ש- "אל תאמין בעצמך עד יום מותך..") אני לא אומרת שצריך להתבדל, להפך, צריך להיות בן אדם שיכול להיות בסביבה שאיננה כמוהו ולא להיות כמו קיפוד ולפחד מההשפעה. בבקשה אל תושפע לרעה מחרדי שעושה מעשה לא ראוי, כי אם אתה בעל אמונה אמיתית וירא אלוקים, זה לא ישפיע עליך. (חוץ מזה שחשבתי שאתה מסנן...אז למה בכלל תושפע מחרדי חוטא אם אתה אחראי לעצמך?) אני לא חושבת שאני קיצונית בדוגמאותי, אני חושבת שהעולם נהייה קיצוני בזיבליותו..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 21:01 |
|
| |
סים, אני בחור ירא שמים ואני בחור ישיבה נורמלי. ראש פתוח.. התכוונתי שאני לא שולל דברים שאני לא יודע מה הם. אינטרנט למשל, יש בזה גם דברים טובים וגם דברים רעים, ואם עושים אינטרנט רימון אז אין בעיה. ולא כמו אלה שלא מוכנים לשמוע את המילה הזאת כי זה טמא.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 21:41 |
|
| |
דוד, לא רציתי כ"כ להצטרף לדו שיח הזה. ואתה יודע למה? כי בעניני השפה וביטחון יש לנו גדו"י שמכוונים אותנו. וקצת קשה להכריע מי צדיק ומה נכון.... בכל מקרה. יש לי שאלה כללית: שנה ראשונה. אתה עם אישתך. יש לכם מחשב בבית ואתם לבד. שוחחתם על הכל כבר ו-די משעמם, ואתה רוצה לשמח אותה, להנות איתה... מה תעשה אז? לא תצפו בסרט ביחד להעביר את הזמן בחוויה משותפת? ועכשיו תצא מהשקפה רוחנית וכדו'. שאלה נוספת: האם נראה לך שצפייה ביחד מעשירה או מרחיקה? האם נראה לך שלא תתמכרו לזה? שזה לא יפריע לקשר לכם להבנות? נקודה למחשבה...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 23:18 |
|
| |
| דודכהן822 כתב: |  | | סים, אני בחור ירא שמים ואני בחור ישיבה נורמלי. ראש פתוח.. התכוונתי שאני לא שולל דברים שאני לא יודע מה הם. אינטרנט למשל, יש בזה גם דברים טובים וגם דברים רעים, ואם עושים אינטרנט רימון אז אין בעיה. ולא כמו אלה שלא מוכנים לשמוע את המילה הזאת כי זה טמא. |
|
ברור, אני מסכימה עם מה שאתה אומר, ובדיוק לזה התכוונתי, לא צריך לשלול דברים שלא יודעים מה הם. זאת פנאטיות וקצת פרנואידיות. אבל בשביל מה להתחיל עם זה? במיוחד בחיי נישואין! למה צריך איזשהו משהו שימלא את החסר? הרי רבים הם הסיפורים על נישואין שהתפרקו בגלל זה, אז למה? ויוכיח זאת האתר שהוקם במיוחד לגברים נשואים חרדים שהתמכרו לאינטרנט וכבר לא שלטו בזה והרסו את כל חייהם, הם התחילו מסתם אינטרנט עם חסימה, ואז עקפו אותה ומשם הדרך הייתה קצרה אל הנפילה, אז למה?? אתה מבין? אני בעד להיות ליברלים ופתוחים לכל דבר, ולא להבהל ממשהו שהוא "לא מקובל" וכו' אבל יש גבולות מסויימים שאם נפתח אותם- לא יהיה לזה סוף. השאלה כמה רחוק אתה רוצה ללכת עם הפתיחות הזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 01:29 |
|
| |
סים ואריסה, אני יענה לכם ביחד, אני בהחלט ישמח לראות עם אשתי סרט, ואני בהחלט לא יגרר. אני מכיר את עצמי לא מהיום, סרט או אינטרנט זה לא דבר חדש אצלי. וזה נחמד במינון, כשזה יותר מידי, זה נמאס ומגעיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 11:16 |
|
| |
סבבה לך, תהנה! אני חושבת שאישה חכמה לא תתמוך בזה. ואת זה אתה לא אמור להבין, אם אתה גבר. גם אם זה לא חדש בשבילך, לחיי הנישואין זה לא בדיוק............
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 11:41 |
|
| |
דוד, מלב אל לב.. אם הייתי מסכם את כוונתם של סים ואריסה הייתי מסכם את זה במאמר אחד של חז"ל:
"אל תאמין בעצמך עד יום מותך"!!
ר"י כהן גדול בגיל 80! נהפך לצדוקי.. תהיה בטוח, שגם הוא היה בטוח כמוך שהוא יכול לסנן את כל מה שהוא קורא, ובכל זאת אומרים חז"ל שהיות ונשרו ממנו ספרי מינות זה גרם לו להיות צדוקי.. !
דוד, אתה חושב שאתה יותר חזק מר"י כהן גדול?! ויותר מכך, "אשרי אדם מפחד תמיד"... שים לב שגדולי ישראל רועדים מעבירה.. מחשש עבירה, עושים הם לעצמם אין ספור סייגים עד כדי כך שר' ישראל סלנטר - אבי אבות המוסר, לא היה מוכן להיות לבד בחדר שיש בו כסף שאינו שלו!! וכי יש לך צד או שלו היה צד שהוא יגנוב?! שהוא ימעול באמון שנתנו בו?! אלא.. שדווקא הם שיודעים מהי חומרתה של עבירה הם אילו שחוששים.. ומי שלא חושש, מי שבטוח בעצמו מה לדעתך זה אומר..?!
נקודה למחשבה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 14:13 |
|
| |
 הרבה נקודות למחשבה יש פה... אני מרגישה שמי שגולש (מסנן, כמובן.. אני לא רוצה לזלזל ;) ) מרגיש שהוא צריך להצדיק את עצמו על מה שהוא עושה, ומכאן מתחילים כל הדיונים. אין ספק שזה דבר גרוע, ומי שבפנים - לא צריך את הסיפורים שמסתובבים כדי לדעת זאת. מספיק פעם אחת לראות משו שימשוך טיפה יותר תשומת לב ומי יודע לאן זה מגיע... עצם ההצטדקות וכל ההסברים של כמה אני יכול ומסוגל להעמיד עצמי בניסיון ולצאת ממנו- מעידים על כך שאחנו מודעים לכך שהאינטרנט אינו טוב ומשפיע לרעה. אז בבקשה - בואו נאזור כוחות ונצא להלחם על עצמינו מעצמינו....
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 14:39 |
|
| |
מענין , בהתחלה לא שמתי לב שכתוב ליד כל משתמש אם הוא בן או בת אבל כשעברתי על השרשורים ניחשתי לפי התוכן במי מדובר בסוף גיליתי שברוב הפעמים צדקתי הבנות כאן ברובן נוטות להחמיר לאסור להצטדק והבנים יותר ליברלים ויותר מחפשים להתיר(אני מדבר גם בשרשורים אחרים שקראתי)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 14:42 |
|
| |
ברור.... בד"כ זה ככה.... בחורים מחפשים חופש, וגם יש להם אותו... (עד החתונה  )
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 15:07 |
|
| |
הווו הנה אתה קורא לזה להחמיר ולהצטדק!! אני ממש לא מהמחמירות והמצטדקות, אבל אני מנסה לומר שפשוט האינטרנט הוא דבר רע (אפילו שיש בו טוב) נקודה. מה יש כאן להתפלסף-" אני מסנן את מה שאני רואה" אני חושב שבמינון הנכון זה נחמד" מה יש כאן להתלבט? ואורי זה בדיוק כך. גברים הם יותר יצריים, לכן יחפשו הצדקות למה זה בסדר ויגידו את מחמירה ומצטדקת.. שטויות במיץ עגבניות.זה בדיוק מראה לך כמה שזה דבר גרוע, מה יש להתיר כאן. חוץ מזה שמספיק לי שאנשים יותר חכמים ממני אמרו זאת (חוץ ממה שאני כבר יודעת). כמה אנשים נהרסו להם חיי הזוגיות וחיי המשפחה? אני לא יודעת אם אתה מכיר אבל יש אתר מיוחד למכורי אינטרנט שמשתתפים בו גברים חרדים נשואים (!!) שנפלו. ובתור גבר נשוי+אינטרנט, לא תוכלו להגיד, אני נשוי, לא מעניין אותי ליפול בנט. זה לא קשור אינטרנט רע לכולם!! לכן הנשים בקטע הזה יותר "מחמירות ומצטדקות" כיוון שהן ניחנו בבינה יתרה, אם שמעת על המושג הזה..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 15:13 |
|
| |
סים, ממש עלו הפיוזים... אני לא חושבת שנשים יותר מחמירות, אבל יש קטע, ואני לא מכלילה, שבחורים מרגישים שכך העולם שייך להם והםלא באמת חושבים לעומק בנוגע לדברים מסוימים. אין ספק שכאשר הם יעמיקו - הם יווכחו בסכנות של האינטרנט... וסליחה מהגברים שלא נכללים...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 15:15 |
|
| |
לכן הנשים בקטע הזה יותר "מחמירות ומצטדקות" כיוון שהן ניחנו בבינה יתרה, אם שמעת על המושג הזה.. [/quote]
בדיוק לזה התכוונתי. סליחה אם לא הסברתי את עצמי נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 15:21 |
|
| |
יש פה מחמאה?
|
|
|
|