| נשלח ב-6/5/2012 03:05 |
|
| |
דיווח: שבת אמור בביהכנה"ג עם מקהלת 'קולות ישראל'
התפללתי את תפילת ליל שבת קודש בבית הכנסת הגדול בירושלים כשלפני התיבה עבר החזן הראשי חיים אדלר בליווי מקהלת 'קולות ישראל' בניצוחו של יענקלה רוטנר. בית הכנסת היה מלא עד אפס מקום אפילו בעמידה, החזן היה בכושר מוחלט ובמיטבו, כמו"כ המקהלה הרשימה מאוד במשמעת שלה, בדיוק ובהרמוניה. לא יזיק תפיחה קלה על כתפו של המנצח יענקלה שעשה עבודה מצויינת, הן בעיבודים הלא משעממים והן בשליטה המוחלטת על עשרות חברי המקהלה.
מלבד אילתורים מובנים על הנוסח ביצעו החזן והמקהלה את הקטעים הבאים:
שמעה ותשמח- אייזנשטט לכה דודי- מודז'יץ רזא דשבת- פינצ'יק השכיבנו - סקונדא
ספירת העומר- אלמן רבונו של עולם פינצ'יק
ולסיום, הרשו לי מילת גזענות קצרה: כי איך אפשר בלי לציין את ריח שאריות דג המלוח שנדפו בסביבתי, מראה שמחת בית השואה מאה שערימית טיפוסית, עשרות רבות של ירושלמים עטופים בבגדי זברה מסורתיים, קבוצות של חסידי גור מרוגשים, ולהקות נערים וזקנים חסידי חב"ד שזה עתה ירדו מכבש המטוס היישר לכסא המרופד בבית הכנסת ברחוב קינג ג'ורג'.
אתם בוודאי מהרהרים שבליל פטפוטי הנייעס הצליחו להרגיזני, אז לא, דווקא שמחתי בשמחתם על מרכז הבילוי החדש, והכשר כמובן. ולתשומת ליבם של פטרוני ומנהלי בית הכנסת, רצוי להזדרז בבניית מקווה טהרה במקום, וזאת בכדי לקלוט את אלפי המתפללים החדשים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2012 09:11 |
|
| |
כל שנה היה טררם גדול אחרי השבת הזאת מה קרה השנה?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 00:41 |
|
| |
אני אנסה להשלים את דיווחו של פסיכובלוג, היצירות שבוצעו בתפילות הבוקר בתפילת שחרית: קל אדון תתברך - אימפרוביזציה לקל ברוך - יענקלה רוטנר - החזן אדלר והמקהלה על זאת - שירת העבדים נבוקו צור ישראל - עממי נקדש אז בקול - הורה ממקומך - בלחנו של אברהם אדלר אין כמוך אב הרחמים - ברודי/מכטנברג/אדלר - כשהחזן הולך בינות לקהל
בתפילת מוסף: מי שברך - רוטנר - חבר אחת המקהלות אבינו שבשמים - זים מי שברך - אל ארץ צבי/אנטבה - גירסת רוטנר - יש לזה גירסת רפי ביטון יש את גירסת יוסי שוורץ ויש את של רוטנר) יזכרם - קאליב/בגלי/אדלר ובנחה יאמר - רוזנבלט כבודו - מלבסקי ממקומו - אריה אופראית - חבר אחת המקהלות רצה - רפפורט/גנשוב שים שלום - נדל/אדלר אדון עולם - ספיירו סוף יתכן ופיספסתי אי אילו קטעים, היו שם מספיק חברי פורום שיוכלו להשלים החזן ר' חיים אדלר היה במיטבו ונתן את כל כולו, המנצח יענקלה רוטנר עושה עבודה יפה עם חברי המקהלה, כולם יודעים את החומר בע"פ כולם מסתכלים על המנצח ונכנסים בזמן ויוצאים די בזמן, אך משום עודף הסטקטו בשירת המקהלה, היתה לחברי שעייה את ההרגשה שמדובר בפסנתר ללא פדל, משום מה זה לא זכור לי מפעמים קודמות ששמעתי את המקהלה, אך למרות הכל אני מצדיע להם ולמנצח יענקלה על העבודה המרשימה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 09:38 |
|
| |
היתה תפילה מדהימה, ראשית זה תמיד מרשים לראות 60 איש על במה אחת ולראות את המנצח שולט בהם ביד רמה, שנית לראות את הבית כנסת הגדול כשהוא מלא עד גדותיו. והכי חשוב לשמוע את החזן חיים אדלר שהביטוי "כיין המשתבח" אינו מליצה אלא מציאות, תודה להנהלת בית כנסת הגדול על ארגון שבת נפלאה זו
תוקן על ידי ברטוןאמיתי ב- 10/05/2012 09:40:19
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 09:47 |
|
| |
כמה טוב שנדהמתם! שוחחתי עם מוזיקאי המוכר גם בתחום החזנות, לא אצטט את דבריו, אך השורה התחתונה היתה שחבל על כל פסיעה שפסע מביתו לבית הכנסת! המקהלה היתה גרועה!!!
|
|
|
|
|