בית פורומים הצלמוניה

צילום ירח - עצות, דוגמאות ואולי תחרות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/5/2012 23:12 לינק ישיר 

ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2012 23:31 לינק ישיר 

נסיון יפה.

נראה שהפוקוס לא מדוייק.

מה זה הכתמים על הירח?

ובכלל, מי צריך תאריך על התמונה, לא חבל על הפיקסלים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 00:28 לינק ישיר 

סביר שהכתמים זה עלים שהיו ברקע.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/5/2012 15:59 לינק ישיר 

הניו_יורקר כתב:
סביר שהכתמים זה עלים שהיו ברקע.

אגב אינני מצלם עבור חוות דעת כזו או אחרת! 

אלא 
כשאני רואה משהו מעניין אני מצלמו!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/5/2012 18:40 לינק ישיר 

אני לא חושב שיש אחד שמצלם בשביל  חוות דעת.
אבל, אם חוות דעת יכולה לעזור לשפר את התמונות הבאות, מה טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/5/2012 18:57 לינק ישיר 

אני לא מבין בזאת 
אני מצלם על פי הרגש!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2013 11:48 לינק ישיר 

צולם הלילה בניו יורק

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2013 14:13 לינק ישיר 

הניו_יורקר כתב:
צילום ירח - עצות, דוגמאות ואולי תחרות

קראתי מאמר המביא עצות ודוגמאות
כיצד יש לצלם את הירח.

המאמר (באנגלית) מתפרסם כאן
http://www.lightstalking.com/how-to-photograph-the-moon

הייתי שמח לדעת אם יש עוד עצות
ואולי גם לעשות תחרות קטנה של צילומי ירח (הפרס, הרגשה טובה וצילום טוב).

משך מאות שנים כאנשי ירח שבי, כיוון מסוים ושעות של הנאה הניתנות ופליאה. להיות האובייקט הבהיר ביותר בשמי הלילה, זה משהו שצלמים בכל הרמות יכולים לירות, אבל זה לוקח תכנון והכנה לביצוע.

הירח הוא בהיר, אבל זה לא בהיר מספיק פשוט כדי לצלם תמונה. זהו אובייקט שמואר באור שמש, ולכן כמעט בכל ההיבט של הכנת הזריקה הוא אותו הדבר. כדי להשיג תמונה חשופה יפה, אחד שבו הירח אינו מופיע שטוח ולא כמו אובייקט מתוך מקום. כדי להשיג את זה, בוא נסתכל ראשון של בהילוך הבסיסי שאתה צריך.

חצובה. בסיס ותחנת עבודה מאובטח עבור המצלמה שלך הוא חיוני כדי ללכוד את הירח והימנעות מצלמה לרעוד. אמנם ייתכן שתוכלו לברוח עם יד מחזיקה את המצלמה שלך, התוצאות הטובות ביותר שלך תהיה ללא ספק מגיעות מהרכבת המצלמה על חצובה. (ראה המאמר שלנו על איך לבחור בחצובה לכמה עצות טובות).

ארוכת זום עדשה. על מנת לעזור למלא את המסגרת ולהשוויץ כראוי הירח, עוד עדשת הזום שלך טובה יותר. אתה לא בהכרח צריך העדשה המהירה ביותר, כי אתה תהיה על חצובה, אבל עדיף להשתמש בכל דבר 300mm או ארוך יותר.

כבל שחרור תריס. או אלחוטי מרחוק אם זה אופציה עבור דגם המצלמה שלך. זה לא חתיכה חיונית, אבל זה נחמד שיש ומסייע במניעת המצלמה לרעוד. אם אין לך אחד אתה יכול לרמות ולהשתמש בפונקציית צילום העצמית במצלמה שלך.

מצלמה. בעוד שכמעט כל מצלמה תעבוד, הצבע ויורה רק לעתים נדירות לייצר תמונות הגונות, בעיקר בשל גודלו הקטן של החיישן וזה על החימום במהלך חשיפות ארוכות יותר וכתוצאה מכך הרעש דיגיטלי. DSLR היא העדיפה כאן, או סרט SLR, שוב עם עדשה ארוכה על זה.

אין פונקציה מוגדרת מראש או אוטומטית של המצלמה שלך תהיה מסוגל מטר כראוי על הירח, אז אתה הטוב ביותר את הירי במצב ידני מלא. כמו כן, המיקום הגיאוגרפי שלך והשלב הנוכחי של הירח יש השפעה על מה ההגדרות שלך תהיה ואתה צריך להתאים לעונת שנה והבהירות של השמים.

ISO. מצלמות דיגיטליות צריכים להיות מוגדרות 100 או נמוך יותר, יורים סרט צריכים לצלם את הסרט של 100 ISO או איטי יותר כדי למנוע רעש ותבואה.

צמצם. בגלל שאתה אחרי יריות פריכות, נקיות יורים על f/11 f/16 ל, תלוי בעדשה שלך, יהיה המקום הטוב ביותר להתחיל בו.

מהירות תריס. זו תהיה הנקודה שבה יהיה עליך להתאים במספר היריות. המשתנים הם רבים וכוללים את אלה שהוזכרו קודם לכן, כגון שלב הירח הוא ב, מיקום גיאוגרפי ורצויים ירה, אבל בלילה בהיר החל מהשעה על 1/60th צריכה להיות באמצע אדמה גדולה.

מילה על שבו אתה בוחר לירות. בחירת מקום לצלם את הירח היא אחד הגורמים החשובים ביותר בהשגת זריקת איכות. באופן אידיאלי, אם אתה רוצה להציג את הירח עצמו ברצונך להימנע מכל אור סביבה אחר, כולל פנסי רחוב ותנועה. זה עשוי לדרוש ממך ללכת בדרך רחוקה או לגן ציבורי אחרי שעות - החצר האחורית שלך לא יכולה להיות המיקום הטוב ביותר עבור הסוגים של הזריקות האלה. אדרבה, אם אתה מנסה לכלול קו הרקיע של עיר תחת זריקת הירח שלך, אתה צריך למצוא את נקודת תצפית המאפשרת לאורות המנצנצים מתחת ולעשות בדיקת יריות נוספות לציפורני החשיפה כמו שצריך.

לאחר עיבוד התמונות שלך הוא באמת ישר קדימה וברוב המקרים איזון לבן אוטומטי יעשה לך בסדר גמור, לעומת זאת תמונות של הירח גם לעשות תמונות בשחור לבן מדהימות.

הירח הוא נושא מעניין ומרתק כדי לירות, באופן חלקי משום שהיא תמיד משתנה, מתקרבת ומתרחקת. אין זמן אחד שעדיף לירות בו על פני אחר, כדי להיות יצירתי ולירות בו כל ימות השנה! בנוסף, תוכל גם לשחק עם הרכב, מלבד ירי הירח על זה לבד. קבל נמוך ולירות דרך גבעולי העלייה בשדה תירס או לתפוס את ההשתקפות של הירח באוקיינוס 1B1Bבעת על החוף. כמקור השראה, הנה 10 דוגמאות של צילום ירח גדול!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2013 16:51 לינק ישיר 

ערב הירח ייראה גדול במיוחד
זריחת הירח המלא היא תמיד מראה מרשים, אולם הערב הוא יהיה מרשים יותר בגלל העובדה שבעת שהירח מלא, הוא גם מצוי בנקודה הקרובה ביותר לכדור הארץ
ד"ר יגאל פת-אל
23/06/2013 14:12
הביטו הערב לירח, הוא יהיה גדול במיוחד. הירח מצוי במילואו כאשר כדור הארץ מצוי בינו לבין השמש המאירה אותו. אז, נראה לעיננו הירח כשהוא מלא 23 כעיגול שלם. כאשר הירח בתחילת החודש או בסופו, אנו רואים גם חלק מפניו המוסתרות מהשמש (הוא מצוי כמעט ביננו לבין השמש) ואז אנו רואים רק חלק קטן מפניו המוארות הנגלות לעיננו כחרמש.

(צילום: רויטרס)

סופר ירח
מלבד זאת, הירח גם מקיף את כדור הארץ במסלול אליפטי, במרחק ממוצע של כ-380 אלף ק"מ. היום, בעת שהירח מלא, הוא יהיה במרחק של כ-357 אלף ק"מ מכדור הארץ. אולם, גם מסלולו של הירח סביב כדור הארץ אינו קבוע. כתוצאה מכך מרחק הירח מכדור הארץ כאשר הוא מצוי בנקודה הקרובה ביותר אליו במסלולו אינו קבוע; כאשר הירח מצוי בנקודה הקרובה ביותר לכדור הארץ מרחקו יכול לנוע בין 356 ל-370 אלף ק"מ, ולכן היום הירח מצוי גם בקרבה יחסית גם ביחס ליתר הפעמים בהם הוא מצוי בנקודה הקרובה ביותר לכדור הארץ.

צירוף שתי התופעות 23 הירח המלא והימצאותו בנקודה הקרובה ביותר לכדור הארץ מובילות למצב הקרוי 23 supermoon. אז, הירח נראה גדול בכ-14% מהממוצע ועצמת אורו (בגלל קרבתו היתרה כשהוא מלא) תהיה גדולה בכ-30% מהממוצע. גם כשהירח יהיה בנקודה הגבוהה ביותר במסלולו 23 בחצות הלילה, הוא ייראה בוהק וגדול מהרגיל.

אולם, לשתי תופעות אלה מתלווה גם אשלייה אופטית 23 כאשר הירח זורח הוא נראה גדול יותר מכפי שהוא באמת. זאת כיוון שבעת הזריחה העין משווה את גודלו לעצמים באופק. אפקט זה מעצים את התופעה. לאחר כמה שעות, כשהירח עולה גבוה לרום השמים, הוא נראה "קטן" יותר. כאמור, זו אשליה אופטית בלבד.

מהיכן ומתי לצפות
ובכן, הירח המלא זורח במזרח בד בבד עם שקיעת השמש. לקראת השעה 8 בערב ישנו יתרון לצפייה בו מבעד לטלסקופ או המשקפת. הירח המלא גם פונה בדיוק לשמש ולכן אין עליו משחקי אור וצל שהם המעצימים את החוויה בהתבוננות מבעד לטלסקופ. לכן, מי שמבקש לצלם את הירח הזורח, כדאי שיבחר את הרקע המתאים לצילום 23 מבנה מעניין, עץ, גשר או כל "תפאורה" אחרת. הירח היום מצוי בקבוצת קשת וכיוון הזריחה הוא דרום מזרח. רצוי להתכונן כחצי שעה קודם לזריחתו ולבחור נקודה ממנה האופק המזרחי והדרום מזרחי אינם מוסתרים.

מידע נוסף על אירועים בשמי ישראל וכן מפת כוכבים מסתובבת להורדה ואת ספר השנה האסטרונומי לשנת 2013, הכולל את כל האירועים האסטרונומיים לשנת 2013 אפשר למצוא בלוח השנה האסטרונומי לשמי ישראל.

ד"ר יגאל פת-אל, קוסמוס טלסקופים , יו"ר האגודה הישראלית לאסטרונומיה, מנהל מצפה הכוכבים בגבעתיים ומנהל פורום אסטרונומיה ב-ynet .

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2013 19:36 לינק ישיר 

יפה ניורקר!

איזו עדשה השתמשת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2013 21:27 לינק ישיר 

קנון 7d
f11. 1/20. 100 iso. 300 mm

ה 300 נחשב כ 480. בגלל שהמצלמה. לא פול פריים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2013 20:19 לינק ישיר 

כמו שכתבתי 
אני מעדיף לקבץ את כל התמונות שלי לקליפ + מוזיקה 
ולהעלותם ליוטיוב 
תחת להקטינם כאן ולהעלותם 1 1...

הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2013 21:18 לינק ישיר 
ניוטרל, אעתיק לכאן מה שהגבתי לך בבחדרי;

המון תמונות זה נחמד.
בעידן הדיגיטלי, כמעט לכל אחד שאוהב לצלם יש תיקיות מלאות בתמונות יפות ונחמדות פחות ויותר.

מצגת תמונות כשמה כן היא, תצוגת תמונות לעיני הצופה, לפיכך הדעת נותנת שיהא בה טעם, כיוון, ומטרה מסויימת.

כשאדם מצלם\מצייר\כותב\שר\מנגן לעצמו, אין כל טעם לדון ביצירותיו.
אולם אם היוצר מעוניין שגם האחר יחוש את תחושותיו וכוונותיו ואולי אף יעריך את תהליך היצירה עצמה, שומה עליו להתחשב בגורמים לכך ולהבהירם לעיני המתבונן.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 00:19 לינק ישיר 

ג'ינג'ילויני
אל דאגה! תן לזמן לעשות את שלו!

הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/6/2013 13:56 לינק ישיר 

פווווווווו כתב:
בעבר ניסיתי לצלם ירח ויצאה לי תמונה די תמוהה, בתמונה משתקפים שני ירחים למרות שבפועל בשמיים שייט לו ירח אחד..
כששאלתי מביני דבר, אף אחד לא ידע ממש להסביר את התופעה ואמרו שכנראה זה השתקפות בעדשה.

אולי אתם מכירים דבר כזה?

צמצם 5.6
חשיפה 0.77
ISO 800
אורך מוקד 105 מ"מ

זה נראה שהירח חתוך למעלה, והחתך הוא ה"השתקפות"... כמו פאזל..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > מדע וטכנולוגיה > הצלמוניה > צילום ירח - עצות, דוגמאות ואולי תחרות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.