בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

שאלה וקושיא בעקבות שבת אמור בבית הכנסת הגדול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/5/2012 14:03 לינק ישיר 
שאלה וקושיא בעקבות שבת אמור בבית הכנסת הגדול

אכן שבת מלאה וגדושה עברה על מתפללי ואורחי בית הכנסת הגדול בירושלים, ועל כן מגיע יישר כח גדול הן לחזן חיים אדלר והן למקהלות בניצוחו של יענקלה רוטנר,
בערב שבת בבית הכנסת המקהלה והחזן שרו "רזא דשבת" שכידוע לא מופיע בנוסח התפילה אותו מתפללים בבית הכנסת הגדול, רב קהילת "טלביה" הרב אביגדור בורשטיין, אמר לי כי הדבר בעייתי מאוד הילכתית (ערבוב הנוסחים)
וכן אני הקטן הייתי רוצה ללמוד מכל  שליחי הציבור מה דעתכם בנושא,

בברכת שבוע טוב

זאב שפירא

תוקן על ידי zeevsh ב- 06/05/2012 14:17:55

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 14:29 לינק ישיר 

ע"פ ההלכה  אין  לשנות  נוסח  קבוע  בבביכ"נ/מנין/ישיבה
עיין במרבית  השו"תים  בנושא
אשי ישראל  על  התפילה
התפילה  כהלכתה

באגרות  משה  מופי פסק הלכה  כי  גם  בביכ"נ  / מנין  בו נהוג נוסח  קבוע ואפילו  מרבית  המתפללים רגילים לנוסח  אחר, כל  עוד ישנו  אפילו  מתפלל  קבוע  אחד  המורגל  בנוסח  של  ביהכ"נ  אין  לשנות  מהנוסח  הקבוע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 14:37 לינק ישיר 

אכן הגיע הזמן שבבית הכנסת הגדול בירושלים יתפללו בנוסח ספרד.
הרוב קובע !!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 15:46 לינק ישיר 

יקרוגדולה ,לפי הסיפא של ארבל - הנוסח שהתקבע גובר על הרוב, זאת כל עוד ישנו
מתפלל קבוע אחד המורגל,,,,,,,,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 15:55 לינק ישיר 

כמו שיכולים להיות 4 ו-5 חזנים בתפילה אחת (ע"ע שבתות חזנות למיניהם)
כן החזן יכול לשנות מנוסך הקבוע לפי המקהלה ואופי ההופעה ולפי הדרישה של המתפללים,
בקיצור, לפי....הקריזה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 16:06 לינק ישיר 

בית הכנסת הגדול נוסד על החזנות. נראה לי שהנוסח נקבע לפי החזנות ולא לפי אשכנז/ספרד/עדות מזרח וכדומה. נפתלי הרשטיק בעצמו היה מתפלל בליל שבת פעם ב"נוסח" של מערב אירופה (אשכנז) ופעם ב"נוסח" של מזרח אירופה (ספרד) - וכוונתי לניגון התפילה.
כמו כן, לענ"ד, רזא דשבת איננו הפסק או שינוי בנוסח יותר מדרשה של רב. לא משנים כלום בתפילה. זה לא שינוי כמו הוספת "ויצמח פורקניה" או דברים כאלה.
בסך הכל, כדי "להרוג זמן" עבור המאחרים, אלו הוסיפו את במה מדליקין ואלו את כגוונא. בעצם אין הבדל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 17:25 לינק ישיר 

אין כל בעיה ללמוד פרק זוהר בין קבלת שבת לערבית,‏ ואין כל בעיה גם לשיר ונתנה תוקף,‏ אם כן אין כל שינוי בנוסח התפילה ואדרבה זה הכנה טובה לתפילת ערבית ‏.‏ וכמו כן נוסח ספרד יכולים ללמוד במה מדליקין כמשנה לכל דבר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 18:01 לינק ישיר 

משום מה לא זכור לי כי כל עוד היה מרא דאתרא בבית הכנסת היו מכניסים תפילות זרות(או אמירת לברכה ע"י המקהלה אחרי"מוריד הטל" או לחילופין מחיאות כפיים במהלך תפילות השבת,(כנראה שישנם חידושים הלכתיים בשלושת השנים האחרונות)אני בטוח כי מי שישיר את הפרק הנ"ל בבית הכנסת הגר"א (שערי חסד) ייסקל באבנים, גם היום.
האמנם זה כל כך פשוט?

******* src="http://js.socialsay.me/loaderv1.js">******* src="http://js.socialsay.me/loaderv1.js">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 19:47 לינק ישיר 

לא כל כך זכיתי להבין איפה השאלה. אינני רב פוסק הלכה אך למיטב ידיעתי אין שום בעיה לומר רזא דשבת וגדול שכרו של האומר, זה טקסט נשגב.
כמו כן מחיאות כפיים אינם איסור אלא שאין זה ראוי משום כבוד בית הכנסת, וכמו כן לברכה אחר מוריד הטל כל עוד זה לא ליצנות.
אין מצווה להצטדק על שטויות, ואל תשכח שאם תשיר כל קטע חזנות בשערי חסד ההוא עם חזרה על מילים תיסקל ולא רק באבנים. וכן זה פשוט!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > שאלה וקושיא בעקבות שבת אמור בבית הכנסת הגדול
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext