|
|
| נשלח ב-15/5/2012 13:04 |
|
| |
אי זהות = סתירה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 13:11 |
|
| |
בעל,
זו לא סתירה, אלא הבנות שונות של האמת. במלים אחרות, האמת הנכוחה על מעשי מנשה היתה דברי ירמיה, עד שחכמים מצאו אמת נעלה יותר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 13:14 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | מקרא,
ספר מלכים נכתב ע"י ירמיה וספר דברי הימים ע"י אנשי כנסת הגדולה. נקודות המבט של נביאים וחכמים אינן בהכרח זהות.
|
|
מלכים לא בהכרח נכתב ע"י ירמיה, אולי סודר על ידו מכתבים ישנים יותר של דברי הימים למלכי יהודה וישראל, ואפילו בתקופתו יש הבדלים בנוסחאות בין ירמיה למלכים (האם נבוזראדן שרף את בית המקדש בשביעי או בעשירי באב) כך שיש סיכוי טוב שלא הוא כתב אותו.
כנ"ל לדברי הימים, הוא בוודאי חובר וסודר מכתבים ישנים יותר של דברי הימים, מי סידר אותו בצורה הזאת אין לי מושג (והיו טעויות בהעתקה כמו שאפשר לקרות בקטעים שהועתקו בשלמותם ממלכים תוך טעות אחת או שתיים פה ושם)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 13:15 |
|
| |
למ80
נקודת מבט אינה שייכת בתאור עובדות.
לדייר
האם רוח הקודש מתארת עובדות בצורה שונה בספרים שונים?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 13:28 |
|
| |
צענע,
ההבנה של נביאים וחכמים את המציאות הינה תורנית-רוחנית וממנה נובע תיאור המציאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 13:35 |
|
| |
למ80
תרוץ נפלא באמת.
לפי תרוץ זה ניתן בהחלט להשליך לאשפה הרבה ספרי יהדות העוסקים בשאלות מהותיות וכצעד ראשון ניתן לסגור את עצכ"ח כי התרוץ האולטימטיבי הזה פותר אחת ולתמיד את כל הקושיות .
תוקן על ידי צענערענע ב- 15/05/2012 13:36:31
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 16:09 |
|
| |
אין ספק שכל התורה נכתבה ברוח הקודש!!!!!!!! ראיה ברורה יש לזה מלשונה הצחה והברורה והטהורה שברור שאף סופר אנושי לא יכול לכתוב כמו זה!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 16:20 |
|
| |
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 15/05/2012 16:22:33
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 16:22 |
|
| |
ירוחם אני הבנתי מהגמרא הזאת שכל ספרי התנ"ך נכתבו ברוח הקודש והם לא סתם ספרי הסטוריה או הגות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 17:12 |
|
| |
מ 80
כמה דרגות של אמת יש?
איני מכיר אותך בכלל
לא לויתי ממך
ואם לויתי אז פרעתי
הכל דרגות אמת
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 17:17 |
|
| |
צענע אני מבין את זה שלכל כותב הייתה מטרה אחרת בכתיבתו ומטרת כותב דברי הימים הייתה לרומם ולשבח את מלכות בית דוד ובמיוחד את דוד המלך. זה לא סותר את זה שלשניהם הייתה רוח הקודש בכתיבתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 17:21 |
|
| |
| דייר כתב: |  | אז החבר'ה מתל אביב יטענו שהתארוך לא נכון ומדובר בכלל בכלים אחרים
ואין שום הוכחה שמדובר בהעתק של ארון הברית.
בקיצור סתם משחק מכור. |
|
חה חה חה אני ממש יכול להיות פינקלשטיין בשביל מה ללמוד קשה באוניברסיטה
תגובת פינקלשטיין לממצאים שהביא מיימוני
http://www.hayadan.org.il/shrine-from-king-david-era-090512/
"בשיחה עם אתר הידען אמר פרופ' פינקלשטיין: "הממצאים מעניינים, יש לראותם בקונטקסט של התרבות החומרית בכנען בתקופת הברונזה המאוחרת ובשלבים המוקדמים של תקופת הברזל, יש ממצאים די דומים, באתרים אחרים, אולי לא מאבן אלא מחרס. האתר הוא אתר מעניין וחשוב, אך לא בהכרח שייך לעולם של ממלכת יהודה. יש דעות אחרות. יש הכרכים אותו בתרבות כנענית באיזור השפלה באותה תקופה. אולי בקונטקסט של יחידה טריטוריאלית יותר צפונית – ישראלית. אי אפשר להפנות קשר ישיר בין הממצאים הללו לבין המקדש בירושלים. מדוע זה לא מקדש בגת הסמוכה או באיזה אתר כנעני. גם המובאות מן המקרא הן בתוך הקונטקסט של תרבות כנען בתקופת הברזל. אני לא רואה את הקשר בין הממצאים הללו לבין המקדש בירושלים במאה ה-10 לפני הספירה. פרט לכך אני גם לא רואה את המהפכה הגדולה בממצאים הללו. היו כבר ממצאים לא מעטים די דומים להם בעולם הכנעני בתקופת הברונזה והברזל, אבל אין ויכוח על כך שזה אתר מעניין ומרתק."
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 18:16 |
|
| |
דייר כנראה הבנת לא טוב בגמרא בב"ב נדמה לי יג העוסקת בנושא לא מזכירה רוח הקודש או דומה לה בנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 18:46 |
|
| |
האם אליבא דחז"ל בהכרח התיאורים ההיסטוריים במקרא מדוייקים ונכונים וללא טעויות? מהירושלמי עולה לכאורה לא כך: "והובקעה העיר [- בי"ז בתמוז]. כתיב (ירמיהו לט) בתשעה לחדש הובקעה העיר ואת אמר הכין? א"ר תנחום בר חנילאי קילקול חשבונות יש כאן. הה"ד (יחזקאל כו) ויהי בעשתי עשרה שנה בא' לחדש היה דבר ה' אלי לאמר בן אדם יען אשר אמרה צור על ירושלם האח. מהו האח? אין תימר בא' באב? עדיין לא נשרף, אין תימר בא' באלול? ביום ולילה נפק בלדרה מן ירושלם ואתי לצור?! אלא קלקול חשבונות יש כאן" (תלמוד ירושלמי, תענית פ"ד ה"ה, כג,א). לכאורה לדברי הירושלמי, יש טעויות היסטוריות בספרים ירמיהו ויחזקאל!
תוקן על ידי מקרא ב- 15/05/2012 18:51:18
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 19:00 |
|
| |
בדיוק להיפך, ירמיהו ויחזקאל כ"כ נכתבו בזמן המאורעות ותחת רושמם, עד שכתבו לפי השמועה שהיתה בזמנם, והם משקפים את הידיעה הראשונית שהגיעה אליהם. ואפילו שבהמשך כולם ידעו את התאריכים היותר מדוייקים, לא שינו ולא תיקנו.
|
|
|
|
|