בית פורומים שידוכי חרדים

פחד מתחושת פיספוס של אחרי החתונה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/5/2012 21:40 לינק ישיר 
פחד מתחושת פיספוס של אחרי החתונה?

קרה לכם פעם שרציתם נורא להפגש עם בחור\ה מסויימ\ת, ולא יצא לכם?...
או שמישהו שנפגשתם איתו ורציתם לחזור אך הצד השני סירב?...

האם עולות לכם מחשבות שגם לאחר החתונה, חס ושלום תתחילו לחשוב מה היה קורה לו הייתי היום עם זה\ו שרציתי אז....
וחבל שלא פעלתי יותר בשביל ליצור פגישה עם המיועד....

לי יש אחת כזאת בראש, והמחשבות האלו מפחידות אותי מאד!!!!
אני שומע הצעה ועוד הצעה... אבל הראש בכלל רוצה משהו אחר!!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2012 22:27 לינק ישיר 

המלצה שלי, תנסה לשכנע את הראש שלך לא להיות כזה מצומצם.. זתומרת שיש עוד.. וטובות וכו'..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2012 22:53 לינק ישיר 

כולנו באותה הסירה. מאידך ״לא עליך המלאכה לגמור״. המלצתי היא להגדיר לעצמך מה האלמנט שכל כך משך אותך בבנאדם וללכת עם זה הלאה... עם הזמן תצליח לשחרר. בדוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2012 23:19 לינק ישיר 

יש הבדל בין תחושת פספוס או "מה היה קורה אם..." לבין משיכה, געגוע, אהבה. בכל מה שקשור לתחושת פספוס, לימוד מוסר ועבודת המדות יכול לטפל בזה. אבל אם אתה מתגעגע וזקוק לבן אדם ספציפי, אז באמת עדיף לחכות עד שהגעגועים יעברו ואז תוכל לצאת ברצינות עם אדם אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2012 01:52 לינק ישיר 

תחושה קשה...

אם נסית לפנות אליה והיא שללה.מסתומא שזה לא מתאים לך.
היא לא מעונינת בך. תחשוב על זה ,האם באמת היה טוב לך להתחתן עם בחורה ש'בדיעבד' בחרה בך.
או בחורה שרוצה אותך!!!

בנוסף לזה, ייתכן וזו אשליית שווא.הרבה פעמים, משהו שאתה לא משיג הרבה פעמים נראה קורץ. כשהוא בהישג ייתכן שאז ההבחנה שלך תהיה יותר נכונה למציאות של האם טוב לך או לא. משהו כמו: "הדשא של השני.." 
לכן אם אתה חושב שיתכן שבמצב שתתחתן תחשוב על לו הייתי איתה אז...
תדע שאין מצב כזה!!!לעולם לא תדע לצייר את המפה של  'לו'. המפה הזו משוחדת ודימיונית.
תשתדל להחדיר לעצמך את זה טוב לראש , ואל תתבוסס במחשבה הזו , תחשוב קדימה על החיים שלך, ורק שלך,  לא על משהי שבמילא לא מעוניינת בך או לא מתאימה לך מכל סיבה שהיא, זה פשוט לא השידוך שלך, ולא הטוב האמיתי שלך ולחייך, זה לא יועיל זה רק יזיק...
תדחיק, תתתפלל, ותאמין שהטוב האמיתי בשבילך יבוא.והוא יבוא!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2012 04:01 לינק ישיר 

לצערי, נתקלתי בתופעה של מישהו שלא רצה לחלוטין ובסוף המשיך(אולי בגלל הדמיונות, הציפיות והאשליות שהוא פיתח על חיי הנישואין איתה) והם התגרשו... תודה להשם שזה ירד בשלב הזה... אם זה שלך - זה יחזור ברגע המתאים והנכון ביותר בשבילך.... בכל מקרה, אתה תקבל את האחת שלך בעז"ה.. מאחלת לך שבקרוב...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2012 11:19 לינק ישיר 

העלית פה שני נקודות. 
האחת, העובדה שאתה תקוע במישהי, שאתה מאד חפץ בה, סוג של התקשרות רגשית, וזה מעכב אותך מלהמשיך, זה חוסם אותך מלהתקשר לאחרות, מלראות את הטוב שבאחרות. 
השנית, החשש והפחד שתמיד תרגיש, פספוס, שאולי אם אחרת היה יותר טוב, שאולי זה לא השידוך שלך וכו' וכו'.. 

לגבי הנקודה הראשונה: כל זמן שתחשוב שיש לך סיכוי איתה, שיש לך איתה תקווה, שאולי יש משהו שאתה מסוגל לעשות/לשנות, שלא עשית מספיק אז באמת הגעגוע, תחושת הפספוס, החלומות וההגיונות רק יבערו בך, וימשיכו לפעפע.  
בתוספת מה שכבר כתבו, דווקא זה שזה רחוק ממך, שזה סוג של אתגר בשבילך להשיג, זה עושה את זה לקשה יותר.. 
ועל כן עליך להחליט האם אתה רוצה לשרוף את חייך בחלומות, בתקוות, או לתת לעצמך צ'אנס, לתת להקב"ה להוביל את חייך, לתת ללב שלך לקבל משהו שיתברר שהוא יותר טוב..  ברגע שתחליט שעשית את שלך, עשית את ההשתדלות שלך, ועכשיו אתה משאיר את השאר בידי הקב"ה, שאתה ממשיך הלאה ומה שיהיה יהיה, ומה שעלול לקרות יקרה בין אם תרצה ובין שלא תרצה, אז אתה באמת תצליח להתקדם, לנקות את הלב שלך מהעבר, מהרגשות, ולהתחבר לאחרות ובעיקר לראות את הטוב שקיים בהן, ושהטוב הזה הוא זה שטוב לך יותר מכל!

לגבי הנקודה השניה: לדעתי הרבה ממנה קשורה לנקודה הראשונה, שהיות ויש לך אי אילו רגשות, אי אילו חלומות ותחושות שהיא ה-אחת שלך, שהיא ה-מושלמת שקיימת, לכן גם החששות האילו מקננות בך, אבל תהיה בטוח שברגע שאתה תמצא את האחת שלך, ברגע שתרגיש שהיא, היא המיועדת שלך (וכמו שהמציאות מוכיחה את זה, שרוב רובם של אילו שסגרו, הם פשוט הרגישו שזה, זה. ) אז כל החששות, הספקות פשוט ימוגו וייעלמו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2012 00:24 לינק ישיר 

למה להכניס לעצמך פחדים / חששות מיותרים?

כשתפגש עם מי שבאמת שלך, זו שאתה בחרת, (בהנחה שכך יהיה) נראלך שעוד יהיו לך ספקות?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2012 00:47 לינק ישיר 

אם אני אפגש עם מי שאני רוצה וזה יירד אז ודאי שלא יהיו ספקות. את האמת שברור שאחרי שאסגור וורט בע"ה אני אהיה בטוח שזו האשה של חיי, אבל לא יודע, כרגע כל עוד שזה לא קרה מפחידה אותי ההרגשה הזאת שאולי בכל זאת כן..... אולי אם הייתי יוצא עם אותה אחת....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2012 01:32 לינק ישיר 

אני אומרת, תתחתן ותראה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2012 01:36 לינק ישיר 

אני היחיד עם המחשבות האלו? סתם שאלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2012 01:44 לינק ישיר 

ממש לא. כאלה אנחנו, בני אדם...
הפתרון הוא עבודה עבודה ורק עבודה. אמונה ובטחון. (אי כמה שקל לדבר)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2012 01:53 לינק ישיר 

ואם הייתה היחיד? זה לא הופך אותך למשונה או לבעייתי. אחרי הכל יש מחשבות שהן טבעיות.. 

מה שכן, בדיוק השבת קראתי ציטוט מהבעל התניא שתמצית דבריו הם: שבשידוכים אין בכלל הנהגה של טבע, אלא הכל מיד השם! ולכן הוא כותב שם, שתמיד שידוכים נגמרים ע"י שקרים של השדכנים, כי לעולם זה לא ע"י דרך הטבע אלא בהנהגה ניסית.. 

מציאות...:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2012 08:43 לינק ישיר 

קורה בהחלט, למשל אצלי.
אני מבינה את התושבות הנ"ל:)
ומייחלת בכל ליבי שכשאתחתן, אני אראה...

(וכמעט אל תוציא עוד לשון)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2012 11:30 לינק ישיר 

קראתי את התגובות, עם חלקם אני מסכים ועם חלקם לא. אני לא יגיד לך את דעתי בנידון, וגם לא אשתף אתכם כאן ברגשותיי האישיים. אבל ברצוני להפנות אותך לספר "זכו" של הרב נחום דיאמנט, תקרא את זה, זה יעזור לך מאוד בשידוכים, וכמובן גם בבנית הקשר הזוגי אחרי החתונה. בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/5/2012 13:12 לינק ישיר 

מחשבהטובה כתב:
(וכמעט אל תוציאי עוד לשון)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > פחד מתחושת פיספוס של אחרי החתונה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext