|
|
| נשלח ב-13/5/2012 17:06 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | התורה התרחקה מהמדע. |
|
זה כמו לומר שהתורה התרחקה מי האלוקים, האלוקים = המדע,
השאלה מה עושים מיזה, ד"ר יובל הררי טוען שהאידיאל של המהפיכה המדעית בה משום כי ידע = כוח,
אצל היהדות התורה ידיעה שווה אלוקים,
אז הם ילכו לפי שיטתם ואנו נלך לפי התורה,
אבל ברור שהמדע היא שלנו ביסוד, ולהם רק כאמצעי לכוח,
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 17:24 |
|
| |
מקס, אתה עושה אידאליזציה לא נכונה של מדע, במקום לחקור מהם מקורותיו.
ידע = כוח, זו ע"ז מצרית. ידע = בן לפילוסופיה ונכד לשירה, זו שיטת המשוררים והפילוסופים היוונים הקדומים. ידע = שאיננו יודעים, זה היסוד לחקירות של סוקרטס ואפלטון. ידע = דוקטרינות מוחלטות בחקר האלוקות, זו השיטה האריסטוטלית. ידע = מה שהוכח באופן אמפירי, זו השיטה של גליליאו. ידע = מבנים יצירתיים שתכליתם לעזור לאדם, זו שיטת הפסיכואנאליזה. ידע = מה שמשמש את השררה והמסחר, זו השיטה הקפיטליסטית. ידע = מה שאומרים פרופסורים באונבירסיטאות, זה החושך הדוגמטי המודרני.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 17:33 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | מקס, אתה עושה אידאליזציה לא נכונה של מדע, במקום לחקור מהם מקורותיו.
ידע = כוח, זו ע"ז מצרית. ידע = בן לפילוסופיה ונכד לשירה, זו שיטת המשוררים והפילוסופים היוונים הקדומים.
ידע = שאיננו יודעים, זה היסוד לחקירות של סוקרטס ואפלטון. ידע = דוקטרינות מוחלטות בחקר האלוקות, זו השיטה האריסטוטלית. ידע = מה שהוכח באופן אמפירי, זו השיטה של גליליאו. ידע = מבנים יצירתיים שתכליתם לעזור לאדם, זו שיטת הפסיכואנאליזה. ידע = מה שמשמש את השררה והמסחר, זו השיטה הקפיטליסטית. ידע = מה שאומרים פרופסורים באונבירסיטאות, זה החושך הדוגמטי המודרני. |
|
תעזוב עכשיו מה היה פעם,
השאלה מה דוחף את האנושות היום לחקור את היקום, למה השילטונות והאדם מזרימים כל כך הרבה כספים למדע ?
התשובה של המלומדים היום היא, כי התבונה האנושית הגיע להבנה לקביעה שידיעה = כוח,
היהודי לא חושב כך,
היהודי חושב שידיעה = קיום העולם על צד הטוב ביותר,
מכל הבחינות, במוסר בצדק וברפואה וכמובן לפגוש את האלוקים פנים מול פנים,
זה אור התורה מול אור הנאורות,
הסתכל באורייתא וברא עלמא, אומרת בדיוק מה שאני אומר כאן,
ידיעה = תורה, התורה נחקקת לנו בלב על ידי ידיעה\מדע,
ולא על ידי אמונות טפילות,
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 17:42 |
|
| |
מסכים אתך שדעת פירושה ידיעת התורה, או בכל דרכיך דעהו. אם מה שדוחף בדורנו את המדע זו הקביעה שידע = כח, אזי המדע המודרני עבודה זרה, ואסור ללמוד באוניברסיטאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 17:47 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | מסכים אתך שדעת פירושה ידיעת התורה, או בכל דרכיך דעהו.
אם מה שדוחף בדורנו את המדע זו הקביעה שידע = כח, אזי המדע המודרני עבודה זרה, ואסור ללמוד באוניברסיטאות.
|
|
זה מה שאני אומר, האוניברסיטאות צריכות להיות שלנו,
אנחנו חייבים לקחת את המדע לידים, לפתח את מדעי הרפואה מדעי הרוח והחברה, והכל לשמה כפי שיראי שמים יודעים לעשות,
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 17:53 |
|
| |
מקס, זה מה שניסה לעשות הראי"ה קוק לכשתמך בהקמת האוניברסיטה העברית, שלכתחלה היתה אמורה להיות מיוסדת על הקודש ועל חול היונק מהקודש, ובפועל הפכה לאוניברסיטה ככל האוניברסיטאות. כבר אמרתי לך, מה שכתב רבי מרדכי מעלישברג, שבדורות האחרונים במקום בו יש תורה אין חכמה, ובמקום בו יש חכמה אין תורה, וממילא רוב יראי השמים אינם מסוגלים למחקר מדעי. אלא שלענ"ד באוניברסיטות החכמה הולכת ומתמעטת, והראיה לכך שרוב הפקולטות למדעי הרוח מצטמצמות בתקציבים ובתלמידים. דרך אגב, שים-לב שרבי שלמה אבן-גבירול ורבי אברהם אבן-עזרא העמידו בדורותיהם יסודות לחכמות ומדעים, וכבר אז רק מעטים מישראל הבינו לרוחם.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 17:56 |
|
| |
אפשר לחזור בבקשה לנושא האשכול?! פליז.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 17:58 |
|
| |
אני מניח שלבקוביץ קורא אותנו כעת ומחכך ידיו בהנאה. האשכולות שנפתחו לכבודו הם בין הגדולים שידע הפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 18:02 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | אני מניח שלבקוביץ קורא אותנו כעת ומחכך ידיו בהנאה.
האשכולות שנפתחו לכבודו הם בין הגדולים שידע הפורום. |
|
לא יהיה רחוק לומר שהמאמר נכתב בהשפעת עצכ"ח, במילא לא פלא כלל שנפתחו כאן אשכולות שכאלה,
תוקן על ידי maxmen ב- 13/05/2012 18:03:29
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 18:12 |
|
| |
טוב מאוד, אדרבה ראוי ששאלות אלו ידונו בצורה עמוקה והיסודית שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 19:50 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | אני מניח שלבקוביץ קורא אותנו כעת ומחכך ידיו בהנאה.
האשכולות שנפתחו לכבודו הם בין הגדולים שידע הפורום. |
|
תנוח דעתך שהנחת דעתי...
חשבתי שלקח לי הרבה זמן להבין ש'ישראלבקוב' מהאשכול 'דורכים במקום: התקדמות לימוד התורה בציבור החרדי', המצוטט באשכול זה ע"י 'tzvi11' כ'כותב המאמר', הוא ישראל לבקוביץ' כותב המאמר במוסף 'שבת'. אני רואה שיחסית הבנתי מהר...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 20:01 |
|
| |
מקסמן המאמר לא נכתב בהשפעת עצכ"ח בדווקא, אלו דברים שכל אדם הגיוני אמור לחשוב אותם אם הוא רק מעיז לחשוב באופן עצמאי, דבר שלצערי לא קורה הרבה במחוזותינו. דה פרזנט, אכן, הכל תלוי במזל. לשיטת רבינו תם המופרכת לא הצליח כל כך כמו הכזית הבלתי מציאותי. ומעניין שאפילו החזון איש שניפח את הרביעית לממדים עצומים, הסכים עם כך שהכזית הוא הטבעי, אבל דווקא כאן לא קיבלו אותו כתורה מסיני. שהרי קיימא לן במחוזותינו: הבא להחמיר - שומעין לו, הבא להקל - ממחין בידו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 21:20 |
|
| |
| ישראלבקוב כתב: |  | ... אלו דברים שכל אדם הגיוני אמור לחשוב אותם אם הוא רק מעיז לחשוב באופן עצמאי, דבר שלצערי לא קורה הרבה במחוזותינו ... |
|
די הסכמתי עם הנקודות בשני חלקי מאמרך. היות שאתה מעלה את עניין תעוזת החשיבה העצמאית, אולי תוכל לחוות את דעתך מדוע בעיית הדריכה במקום כה בולטת דווקא בלימוד תורה, ולא בתחומים אחרים? די בולט, לדעתי, שנתחת את התופעה ללא התייחסות לסיבה לה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 21:55 |
|
| |
על סמך מה אתה "מסכים"? סתום
|
|
|
|