|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:28 |
|
| |
ארון לא נראה לי שזה יצליח במיוחד אם הוא הצליח לעשות לך שטיפת מח הפוכה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:28 |
|
| |
לא ככ הבנתי מה השאלה ומה הדרמה הגדולה?
החיים עוד לא לימדו אותך, שהכל יכול לקרות?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:30 |
|
| |
לימדו אותי... ו זו לא דרמה מעניין אותי הנושא זה הכל...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:30 |
|
| |
נכון, זה סוג של חוסר בעמוד שדרה כי אם זה נוגע לדברים כ"כ מהותיים, סימן שעדיין לא הבהרת לעצמך מי את ומה את באמת רוצה...
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:31 |
|
| |
אמר רבי שמעון בר יוחאי: אהבה מקלקלת את השורה ושנאה מקלקלת את השורה (בראשית רבה, וירא, פרשה נה, סימן ח).
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:32 |
|
| |
| נקודהלמחשב כתב: |  | זה מזכיר לי את הסיפור (שהיה) על אותו בחור מישיבת ליקווד שהיה, עילוי ובן עליה, כל רבותיו נבאו לו גדולות ונצורות. בגיל 19 הוריו סיפרו לו שהוא בעצם גוי והם אמצו אותו ועכשיו לפי ההלכה עליו להחליט אם להישאר יהודי ולעבור גירות כדת וכדין או שלא.
לא אפשרי, בגיל בר מצווה שואלין אותו ולא בגיל 19...
ולעצם שאלתך, ברור שאין זכות ואף עבירה יש במי שמנסה לגרום לשני לא ללכת בדרך התורה, שמנסה להוריד את השני בדרגה או ברמה רוחנית. אבל כמו בכל דבר שבתורה לכל אדם יש בחירה, ואם הוא בחר ב-להשפיע להיות בדרך פחות טובה, זו בחירתו החופשית והוא ייתן על זה את הדין, לעומת אדם שמשפיע על השני להיות טוב יותר, ברור שזכות זו תעמוד לו לימים רבים. ואף מצווה בידו.
מי החליט מה טוב יותר או לא? נניח בחורה לא אוהבת בחור עם זקן ומנסה להשפיע על המדוייט לגלח, זה עבירה? זה לא בסדר??
|
|
פספוסה, מילת המפתח היא: סובלנות. צריך לדעת לשמוע דיעות אחרות. אם לקבל אותן או לא זאת שאלה אחרת, לכל אחד ניתן שכל ואני מקווה שהוא משתמש בו בתבונה כדי לשקול את דרכיו, מעלות מול חסרונות... בכל מקרה אין 2 אנשים דומים, ספרדיה תצטרך להבין אשכנזי, ליטאי צריך להבין חבדניק. (ובעיקר בשידוכים)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:34 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | ..בכל מקרה אין 2 אנשים דומים, ספרדיה תצטרך להבין אשכנזי, ליטאי צריך להבין חבדניק. (ובעיקר בשידוכים) |
| הדבר ששכחת זה שגבר צריך להבין אשה ואשה צריכה להבין גבר
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:34 |
|
| |
| פספוסה כתב: |  | אז בעצם זה אומר שיש בעיה לבחורה עצמה לא יודעת בעיני זה משקף חוסר חוסר בעמידה על עקרונות חוסר בעמוד שדרה בעצם מי את? מה את רוצה מחייך? |
|
בעיה? לא נסחפת? אולי נרשום לה כדורים? =)
אם היא שקלה בדעתה והחליטה כך, זאת זכותה וקורה שאנשים משנים את דעתם. על זה כל החיים עומדים?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:35 |
|
| |
| scaaron כתב: |  | ..בכל מקרה אין 2 אנשים דומים, ספרדיה תצטרך להבין אשכנזי, ליטאי צריך להבין חבדניק. (ובעיקר בשידוכים)
הדבר ששכחת זה שגבר צריך להבין אשה ואשה צריכה להבין גבר |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:36 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | זה מזכיר לי את הסיפור (שהיה) על אותו בחור מישיבת ליקווד שהיה, עילוי ובן עליה, כל רבותיו נבאו לו גדולות ונצורות. בגיל 19 הוריו סיפרו לו שהוא בעצם גוי והם אמצו אותו ועכשיו לפי ההלכה עליו להחליט אם להישאר יהודי ולעבור גירות כדת וכדין או שלא.
לא אפשרי, בגיל בר מצווה שואלין אותו ולא בגיל 19...
ולעצם שאלתך, ברור שאין זכות ואף עבירה יש במי שמנסה לגרום לשני לא ללכת בדרך התורה, שמנסה להוריד את השני בדרגה או ברמה רוחנית. אבל כמו בכל דבר שבתורה לכל אדם יש בחירה, ואם הוא בחר ב-להשפיע להיות בדרך פחות טובה, זו בחירתו החופשית והוא ייתן על זה את הדין, לעומת אדם שמשפיע על השני להיות טוב יותר, ברור שזכות זו תעמוד לו לימים רבים. ואף מצווה בידו.
מי החליט מה טוב יותר או לא? נניח בחורה לא אוהבת בחור עם זקן ומנסה להשפיע על המדוייט לגלח, זה עבירה? זה לא בסדר??
פספוסה, מילת המפתח היא: סובלנות. צריך לדעת לשמוע דיעות אחרות. אם לקבל אותן או לא זאת שאלה אחרת, לכל אחד ניתן שכל ואני מקווה שהוא משתמש בו בתבונה כדי לשקול את דרכיו, מעלות מול חסרונות...בכל מקרה אין 2 אנשים דומים, ספרדיה תצטרך להבין אשכנזי, ליטאי צריך להבין חבדניק. (ובעיקר בשידוכים) |
|
זה שהם לא עשו כדין וכהלכה זה לא אומר שזה לא אפשרי, ומי כמוך יודע את זה.
ורק התורה היא זאת שמחליטה מה טוב ומה לא טוב! ולגבי הדוגמא שהבאת, יש חברה שאצלה זה עוון חמור עד מאד (חסידים, חלק מבני עדות המזרח וכו') ויש כאילו שאין להם בעיה עם זה כלל, אז פשוט תלוי את מי אתה שואל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:36 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | ..בכל מקרה אין 2 אנשים דומים, ספרדיה תצטרך להבין אשכנזי, ליטאי צריך להבין חבדניק. (ובעיקר בשידוכים)
הדבר ששכחת זה שגבר צריך להבין אשה ואשה צריכה להבין גבר |
| גם אם שניהם ליטאים או שניהם חבדניקים
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:38 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | לא נסחפת? אולי נרשום לה כדורים? =)אם היא שקלה בדעתה והחליטה כך, זאת זכותה וקורה שאנשים משנים את דעתם.על זה כל החיים עומדים? |
|
כן כל החיים עומדים על עקרונות וערכים כך זה אצלי בכל אופן
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:40 |
|
| |
| נקודהלמחשב כתב: |  |
וסתם אגב, דבר אחד נכון במה שכתבת - זה שאת חושבת על עצמך שאת חסרת עמוד שדרה. שאת לא כמו כולן. |
|
???
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:40 |
|
| |
| אריסה כתב: |  | גם לי היה כזה דבר,
ועוד כל מיני סיטואציות
כמו: בחור מעשן(מעשן רציני), בחיים לא רציתי, נפגשתי עם בחור, ופגישה 3 הוא אמר לי זאת,ולא הורדתי בגלל זה בסוף, ז"א הסכמתי לזה!!!!!!!
פשוט התחברתי
זה משקף בהחלט חוסר בחוט שידרה
ואני תמיד שואלת את עצמי, איך, איך למען ד' הסכמתי לכל זה(כמו עובד וכד), אם אני מלכתחילה לא הייתי הולכת על זה?
אין לי הסבר. |
|
אולי המקרה של הבחורה מאוד דומה לשלך, למשל, אם הרתיעה שלך ממעשן לא נבעה מאיזה חישוב מדוקדק של החסרונות שבעניין אלא מהרגשה כללית שעישון זה "לא טוב" או "מגעיל" והנה פגשת מישהו נחמד שלא התאים לתבנית השלילית שהיה לך בראש, אז פתאום את מסתכלת בצורה יותר רציונלית, ואז זה הופך לשיקול אחד מבין רבים ואולי בא בחשבון.
אותו הדבר עם אותה בחורה, אולי הרצון שלה בבחור לומד נבע מתוך הרגשה כללית שכך טוב וראוי ואין אפשרות אחרת, ואין מצב להיפגש עם אחד שלא, עד שבטעות הכירה כזה אחד ואז ההסתכלות נהיית אחרת ומתחיל חשבון של מה באמת חשוב ועל מה אפשר לוותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:43 |
|
| |
תרי אבל אם היא מסוגלת ליותר ולא צריכה לותר אז למה לה? לא שבחור עובד הוא בעיתי אבל אין ספק שבחור שיושב כל היום ולומד באמת (לא מזבב את זמנו בכולל) זה מעלה הרבה יותר גדולה להחזיק תלמיד חכם את מסוגלת? מעולה
|
|
|
|
|