|
|
| נשלח ב-13/5/2012 01:11 |
|
| |
| פספוסה כתב: |  | אמממ באיזה שהוא מקום כן או שהיא לא באמת האמינה במה שעומד מאוחרי זה בעצם זה אומר שמה שהיה נראה שהאמנת בו לא אמיתי אז מה כן? איזה דברים טובים וערכים ודברים שחשובים לך את כן מביאה איתך? |
|
אמונה? או העדפה? או ככה עושים כולם? צריך לדעת לחלק את הרצונות שלנו למקור שלהם וכך יהיה יותר קל לדעת את מה אפשר לשנות ומה לא. בחור שמעשן לדוגמא (ותסלח לי מישהי =) ) הרי לא יכול לשכנע אותה שעישון בריא. עישון מזיק ומסוכן לו, לסביבה ובעיקר לתינוקות. אלא מה? אולי היא התרשמה מהשרמנטיות שלו ואמרה לעצמה שתסבול את זה כדי לקבל אותו. זה חוסר בעמוד שדרה למשל..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 01:13 |
|
| |
| פספוסה כתב: |  | לא אמרתי שיש ערך להתחתן רק עם בחור לומד ודרך אני לא מחפשת דוקא בחור שלומד אבל היא כן רצתה על פניו שבעלה כן ילמד כל חייו אז מה קרה פתאום קצת הסבר וזה ברח זה מעלה תמיהה היכן הערכים שלך? |
|
אולי זה מסביר שזאת לא היתה באמת דעתה והרצון האמיתי שלה ואולי טוב שהיא גילתה את זה עכשיו ולא אח"כ.. השאלה למה זה מפריע לך כל כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 01:14 |
|
| |
לא כולם יוצאים מהסמינר אותו דבר. יש כאלה שמראש יודעות שהן רוצות בחור שיצא לעבוד, יש כאלה שרק אחד שיושב ולומד, ויש כאלה שאומרות שהן רוצות אחד שיושב ולומד כי כך שטפו להן את המוח בסמינר, אבל זה לא בא מתוך רצון אמיתי(ואולי זה גם לא מתאים להן) ועל כן במקרה כנ"ל הן ישנו את דעתן. חוסר בעמוד שידרה? אולי. אבל זה מתחיל בסמינר.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 01:15 |
|
| |
לא סולחת....=)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 01:16 |
|
| |
למה זה מפריע לי כי אני שונאת שמזריקים לבחורות מוסר והדרך חיים ואז ברגע הכל מתהפך זה הופך אותך מבחורה חכמה וכ"ו לבחורה שלא יודעת מה היא רוצה מעצמה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 01:19 |
|
| |
אני לא מבינה איך את דנה ושופטת...
את יודעת אילו תהליכים היא עשתה עם עצמה????
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 01:20 |
|
| |
"נשים, דעתן קלה".. (אל תסתכלי עלי, זה מה לומדים בישיבה =) )
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 01:26 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | "נשים, דעתן קלה"..
(אל תסתכלי עלי, זה מה לומדים בישיבה =) ) |
|
אני חושבת שזה ההסבר..
לכן, בת כזו צריכה לעשות סימולציה עם עצמה.
לקחת דף ועט ולכתוב על מה היא לא היתה מוותרת בחיים ,
עקרונות וסיבות וכד' ולא לוותר עליהן בהחלטה של רגע...
חוץ מזה, פספוסה, באמת, מה זה מפריע לך?
הרי הבעיה היא לא איתך, היא איתה, ויתכן באמת שלה זה מתאים. עובד זה לא סוף העולם...(ייתכן שהוא ירא שמיים אמיתי ופשוט קשה לו ללמוד, והחליט לא לרמות את עצמו, ובבית הוא יחדיר ערכים של תורה ואהבת תורה , יותר מכל אדם אחר, הבת חשבה והיא חושבת שזה מתאים לה...)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 01:29 |
|
| |
לא חושבת שצריך דף ועט בשביל לכתוב עקרונות 
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 01:32 |
|
| |
היא לא שופטת אותה, פשוט בתור חברה (טובה) כשאת חושבת על מישהי דבר מסוים, בפרט אם את מעריכה אותה ופתאום את שומעת שבשיחה אחת אפשר לשנות השקפת חיים, לשנות דרך שהיא לחמה עליה, ונאמה עליה נאומים חוצבי להבות כמה שזה חשוב, באיזה שהוא מקום זה מערער את המחשבה, את הערכה, את ההסתכלות על הדברים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 01:32 |
|
| |
ואני לא חושב שמישהו צריך "תירוץ" כדי לא ללמוד כל היום, אם כבר להיפך, מי שהולך ללמוד כל היום צריך להביא תירוץ למה הוא עושה את זה (אם הוא מתכוון להיות מורה הוראה או מקצוע רבני אחר, כי תכל'ס הוא לא משתמש כמעט במה שהוא ילמד)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 01:35 |
|
| |
| נקודהלמחשב כתב: |  | | היא לא שופטת אותה, פשוט בתור חברה (טובה) כשאת חושבת על מישהי דבר מסוים, בפרט אם את מעריכה אותה ופתאום את שומעת שבשיחה אחת אפשר לשנות השקפת חיים, לשנות דרך שהיא לחמה עליה, ונאמה עליה נאומים חוצבי להבות כמה שזה חשוב, באיזה שהוא מקום זה מערער את המחשבה, את הערכה, את ההסתכלות על הדברים. |
|
את כל זה הבנת מההודעה הראשונה באשכול?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 01:39 |
|
| |
אדם, זה תורת חיים!!!!!!!!
(ואף אחד לא שאל מה ההשקפה שלך בענין...)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 01:41 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | היא לא שופטת אותה, פשוט בתור חברה (טובה) כשאת חושבת על מישהי דבר מסוים, בפרט אם את מעריכה אותה ופתאום את שומעת שבשיחה אחת אפשר לשנות השקפת חיים, לשנות דרך שהיא לחמה עליה, ונאמה עליה נאומים חוצבי להבות כמה שזה חשוב, באיזה שהוא מקום זה מערער את המחשבה, את הערכה, את ההסתכלות על הדברים. את כל זה הבנת מההודעה הראשונה באשכול? |
|
אתה לא אוהב להקצין בשביל להבהיר?:)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 01:51 |
|
| |
פתח ידיך לשינוי אבל אל תנטוש את ערכיך
|
|