בית פורומים עצור כאן חושבים

הפרפטום מובילה של המחב"תים - אשכול משוחזר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/2/2015 19:06 לינק ישיר 

הייתי מביע תמיכה בבעל ומנסה להסביר לך שהוא צודק, אבל אם אתה עוזב בין כה וכה חבל על האנרגיה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2015 19:55 לינק ישיר 

לגבי העזיבה, אני יכול להגיד רק לגבי ר' מיכי שהוא עזב בגלל הטרולים והדיונים הרדודים (או לחילופין בגלל היעדר דיון על רמה). כך הוא אמר לי. אני בטוח שהוא לא עזב בגלל האלימות המילולית כי הוא די נהנה מהחלק ההתנצחותי של הויכוח (מהיכרות אישית).
נדמה לי שהפורום היה מקום שבו הוא נהנה להעלות מחשבות חדשניות שעלו לו, והוא היה מעורר הדיונים הרציניים העיקרי. ומתוך שהוא לא כאן כבר אין כאן דיונים רציניים (גם בשנים האחרונות שהוא היה כאן, הוא בא לפורום רק כדי לעזור ולא כדי להיעזר).

מקס
כשנרשמתי כבר הסברתי לך שכולם רואים בך טרול שמסיט את כל האשכולות לדיונים על 'דת מקסמן'. קיבלתי לכך הסכמות הן גלויות (באותם אשכולות) והן נסתרות (באישי). אתה ממשיך לחשוב שכולם עיוורים ורק אתה רואה. זה בסדר גמור אבל רק תבין שכל העיוורים חושבים שאתה מפריע להם (אתה גם יכול לחשוב שאתה סוג של נביא/סוקרטס ותפקידך הוא להפריע לאנשים מהשטויות  שלהם כדי שיגלו את האמת, אבל לפחות תהיה מודע לזה שאתה מפריע ושיש לך תירוץ).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2015 20:32 לינק ישיר 

יש למישהו הערה על מה שכתבתי??? 

זה נחמד הדיון למה עזבו אבל גם הנושא עצמו די מעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2015 20:35 לינק ישיר 

נחמד
לגופו של אשכול, אני מסכים איתך.
אמנם זה לא מעניין, אבל כדי שתקבל איזשהו פידבק.
אם כבר, אז גם אוסיף שדומני שאת העוקץ של ההוכחה מהסוג הזה העלה רח"ק. המתכלמון (בעקבות סופיסטים כלשהם) הוכיחו את קיומו האל מכך ששרשרת סיבות אינסופית לא תתכן. הפילוסופים המסלמים (בעקבות אריסטו) דחו זאת בטענה שרק אינסוף אקטואלי אינו אפשרי, אבל אינסוף שלא מתקיים בבת אחת אפשרי. בא רח"ק ואמר: מה אכפת לי - גם אם יש שרשרת אינסופית של סיבות צריך להסביר אותה. הנקודה שהוא מעלה היא שלקיומו של העולם לא יכול להיות שום הסבר בתוך העולם. האפשרויות הן או להשאיר את קיומו של העולם בלתי מוסבר או להניח שקיומו תלוי בדבר מחוץ לעולם (שלו אפשר לקורא אל או אדושמצבקות או מפלצת ספגטי מעופפת, ובלבד שהוא יהיה נבדל מהעולם).
ההוכחה הזו תישאר תמיד בלי קשר לחוקי הפיזיקה שיתגלו. העניין הוא שחוקי הפיזיקה שמסבירים הרבה דברים קצת הסתירו את ההוכחה מעיני האנשים, ור' מיכי צריך לריב על הדבר הזה בחוקי הפיזיקה העדכניים. זה רק ניסוח מחודש (ומאיר עיניים) של אותה טענה (או גרסה שונה במעט מאוד).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2015 20:38 לינק ישיר 

ואני לתומי חשבתי שאתה - יש3 = הרב מיכי, ככה שלפי זה מאוד מצחיק לשוב לקרוא את דבריך 

"לגבי העזיבה, אני יכול להגיד רק לגבי ר' מיכי שהוא עזב בגלל הטרולים והדיונים הרדודים (או לחילופין בגלל היעדר דיון על רמה). כך הוא אמר לי. אני בטוח שהוא לא עזב בגלל האלימות המילולית כי הוא די נהנה מהחלק ההתנצחותי של הויכוח (מהיכרות אישית).
נדמה לי שהפורום היה מקום שבו הוא נהנה להעלות מחשבות חדשניות שעלו לו, והוא היה מעורר הדיונים הרציניים העיקרי. ומתוך שהוא לא כאן כבר אין כאן דיונים רציניים (גם בשנים האחרונות שהוא היה כאן, הוא בא לפורום רק כדי לעזור ולא כדי להיעזר)."

אבל והיות שאתה כנראה מכחיש את זה, אז זה יישאר סתם לשם הצחוקים. 

לגבי רמה ושאר ההטפות המוסר כאן.
אני כבר מזמן לא מתרגש מהמילה רמה כי זה עלה לי הרבה עמל לעמול על דברים שנקראים על רמה ולבסוף התברר שעמלתי לריק כי בתוכן נדא = אין שם כלום.
גם מאנשים שמאוד מקצרים במילים, בדרך כלל נדמה לנו שהנה חייבים להעמיק בדבריהם הרי חכמים כידוע מקצרים.
אבל שוב אין להתרגש גם מיזה, כי אחרי שביררנו וחקרנו כמה פעמים מה ואיזה סודות יש בדבריהם הקצרים והקמצניים, התברר לנו שנדא = הבור ריק ואין בו אפי' מים.
גם אנשים שבנחת נשמעים, שברגיל יש לנו כלל שדברי חכמים בנחת נשמעים. גם בזה התברר שאין ממש.
והשאלה היא באמת למה, האם לא נכון שמי שמקצר או מי שמדבר שנחת ומי שמדבר ברמה, הם מהסימנים המובהקים של חכם ועמקן ?! אז אייך זה שהתברר לי שנדא = כלום ?

אחרי חקירה ודרישה עליתי על הטריק. יש שרוצים לעשות קיצורי דרך, במקום ללמוד ולעמול לעומק בכל תחום שהתואר חכם היא רק תוצאה. הם רוצים רק את התואר בלי העמל ובלי הבנה ובלי ללמוד, ולכן מצאו טריק יפה, לדבר ברמה לדבר בנחת ובקצרה ועדיף לטבל במילים כמה מילים לועזיות, ככה אולי מישהו יחשוב שהם חכמים.

אז למה לא לתת להם ליהנות מהרגע ? אבל יש בעיה והיא הפגיע באינטלגנציה שלנו. כלומר החמור הזה חושב שכולנו חמורים וכולנו קונים את הקיצורי דרך שלו להיות חכם. זה מה שמפריע לי מאוד אבל אני שותק, כי באמת מה אכפת לי, יש מקום לכולם, במיוחד שהוא מקצר וכותב רק ברמז.

לסיום: מי שמצמיח את הפורום זה אלה שפותחים אשכולות ומאתגרים את החברים ואת הגולשים.
אלה שמתבכיינים כל הזמן על רמה ועל טרולים, אלה לא תרמו ולא תורמים כלום.

תוקן על ידי maxmen ב- 11/02/2015 21:08:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2015 21:55 לינק ישיר 

מישהו יודע אולי איפה האשכול המקורי - זה שבו נידונה השאלה האם א"א לדבר על סיכוי כי לא נתונה התפלגות או שיש להניח התפלגות אחידה?
אני לא מוצא אותו בחיפוש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2015 23:41 לינק ישיר 

במילים 'בוריאציה מתוחכמת בעיני עצמה' יש קישור ורק חלקו הראשון הוכפל וצריך למחוק אותו כדי להגיע. כאן מתוקן,

כעת אני קורא שם ואני רואה שהצורה ששיבוליהו הציג את דברי מיכי לא הייתה מדוייקת וכשקוראים שם אכן מתרשמים שמדובר במקרה פרטי של ההכללה שלו. אבחן זאת שוב ובעז"ה אכתוב מסקנות.

יש3
 שאלת תם: מי זה רח"ק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2015 09:32 לינק ישיר 

ר' חסדאי קרשקש
ותודה על הלינק המתוקן

תוקן על ידי יש3 ב- 12/02/2015 09:32:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2015 18:47 לינק ישיר 

כנראה שזה האשכול המקורי

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2921655
ואגב לגופו של אשכול הפרפטום מובילה
כנראה שXIBOL לקח את הרעיון מרן לוי

http://www.ranlevi.com/%D7%94%D7%A1%D7%A4%D7%A8-%D7%A4%D7%A8%D7%A4%D7%98%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9C%D7%94/

או שאני סתם עושה לו אאוטינג..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2015 08:08 לינק ישיר 

["הכוזרי הרמב"ם שפינוזה וכל השאר עסקו בשטויות ... זה לא יהדות ולא מקרא ולא משנה ולא תלמוד וכמובן לא חרדיות"

יש מה להוסיף?!]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2015 08:13 לינק ישיר 

זה מילא, אבל לומר שהם עסקו בזה בגלל הנצרות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2015 12:58 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
["הכוזרי הרמב"ם שפינוזה וכל השאר עסקו בשטויות ... זה לא יהדות ולא מקרא ולא משנה ולא תלמוד וכמובן לא חרדיות"

יש מה להוסיף?!]

אמשלום:

כנראה שיש מה להוסיף אם את שואלת "יש מה להוסיף?!

ובכן, אחרי פילוסופי יוון והנצרות היקום דטרמיניסטית, אפשר לחבר ספר חוקים כמו היד החזקה בלי מקורות והחלטה מי מבעלי המחלוקת הם הבר סמכא וכו' וכו' גם שפינוזה אותו דבר עם ספריו, דטרמיניזם בטבע דטרמיניזם בחוקי בני אנוש.
הכוזרי אותו דבר, אם היקום דטרמיניסטי אז האלוהים הוא האדון ולכן צריך להוריד את האלוהים להר סיני.

המקרא המשנה והתלמוד והחרדיות לא מכירים בזה. היקום דינמי והאלוהים משחק בקוביה ככה שאין דטרמיניזם ואי אפשר לכתוב את היד החזקה ולא את חוקי האתיקה של שפינוזה ולא קשקשת הכוזרי על מעמד ועידות מדור לדור כיבכול המסורת היא הסמכות.
בתורה והמשנה והתלמוד והחרדיות יש אך ורק את השכל שהוא המלאך בין האדם לאלוהיו. והוא הסמכות ולא מעמד הר סיני ולא המתים הקדושים, רק החיים עם דעת התורה שלהם.
התורה היא הבסיס ולא כחוקים רק כחשיבה בסיסית, והחוקים חייבים להיות דינמיים על ידי נביאי כל דור ודור.
היום יש לתורה גושפנקה גם אצל כל ההוגים הפוסט מודרניים ובמדעים, כמו האבולוציה = דינמיות וראיית החברה כאמצעי ותו לא ככה שכל החוקים הם בידי ההמונים ולא בידי האתיקה הדטרמיניסטית.

אם יצטרכו הסבר יותר רחבה, אז אני עוד כאן.
אגב: אפשר לדבר עמי בגוף ראשון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2015 13:00 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
זה מילא, אבל לומר שהם עסקו בזה בגלל הנצרות?

כן כן, מה לא מובן כאן ? יש חשיבה שלטת וצריך לנהל את האומה בחכמה על דרך "בתחבולות תעשה מלחמה" זה נאמר על ידי חז"ל על כל מנהיגי האומה בכל הדורות ממשה עד ימינו אנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2015 18:37 לינק ישיר 

מקס, תודה על ההסבר. אתה בודאי מנחש שבאופן עקרוני, איני מתרגשת ממי שמבקשים להוציא החוצה מה״יהדות״ מיני אנשים ודעות, שלא מתאימים למה שהם חושבים שהיא צריכה להיות. אני מכירה לא מעט כאלה וכאמור זו דרך, שגם אם איני נוהגת בה בעצמי, היא לא בלתי מקובלת עליי. מה שהצחיק אותי בדבריך שלך הוא הטענה ששיטה זו היא ה״חרדיות״ האמיתית, כי במקומותיי שלי קוראים לה בדרך כלל ״רפורמה״...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2015 19:54 לינק ישיר 

אמשלום,

דברייך חידה הם לי. לא שדבריו של מקסמן מקובלים עלי, אך מדוע מי שטוען על הפילוסופיה הערבית והשפעותיה שהן לא בכלל היהדות, יקרא רפורמי?
גם מחבר הספר כתב תמים הוא רפורמי???

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הפרפטום מובילה של המחב"תים - אשכול משוחזר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.