| נשלח ב-13/5/2012 16:50 |
|
| |
פחות נהניתי מהסופרלטיב בתחתית התמונה :החזן העולמי ,,,,,,,,,אבל - מאחר
ומאחורי הבאת הביצוע עומדת החברה המארחת , מה עלינו כי נלון על החזן
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 13/05/2012 16:56:50
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 17:57 |
|
| |
טעות
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 13/05/2012 18:12:10
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 13:00 |
|
| |
קבלתי במייל:
אז עכשיו בחורים בשנות העשרים שלהם הם כבר "חזנים עולמיים".... כל הכבוד! אפילו משה קוסביצקי בגיל הזה לא היה "חזן עולמי". הביצוע הזה של "שהחיינו" מפי "החזן העולמי" יוסי שוורץ הוא מלא בכל כך הרבה פגמים, שהיה טוב אם מישהו היה עושה טובה לחזן העולמי ומוריד את ההקלטה הזאת מהרשת. די אם נציין שתי נקודות: כבר בהתחלה הוסיף החזן העולמי צלילים שלא נמצאים בלחן המקורי, שכל המטרה שלהם היא להראות שהוא יכול 'לשיר גבוה'. הם לא תורמים כלום מבחינה אומנותית או מכל בחינה אחרת. נקודה שניה: ב 1:01 החזן העולמי שר את היצירה כאילו שזה איזה שהוא שיר פופ או שיר ילדים עליז. אין שום 'רוחניות' או רגש של התעלות בביצוע הזה, כראוי לברכת 'שהחיינו', שהיא בעלת חשיבות גדולה מאוד ביהדות. מבחינה קולית, זה ברור לגמרי שהחזן העולמי לוחץ על המיתרים שלו באמצעות שרירי הגרון, כדי להשיג את אפקט ה'חדות' בקול שלו, כי אין לו את הצליל הזה באופן טבעי. בדקה חמישים ושבע, בחלק שבו המילים נעות מהר ("שהחיינו וקיימנו והגענו לזמן הזה...") שומעים בברור שבגלל השירה המהירה, המבצע לא לוחץ על המיתרים, וכתוצאה מכך הקול נשמע פשוט לא יפה. הפרק "שיבנה בית המקדש" שהביא שרגאפייבל מבוצע ע"י החזן העולמי גם-כן בצורה חובבנית, ומה שבולט במיוחד זה איך שהוא מותח כמו מסטיק את המוסיקה והטקסט במקומות שאין צורך, ושהקולרטורה שלו רחוקה מלהיות מושלמת. אף אחד לא מתווכח על הכישרון של בחור. אבל לפני שנותנים לצעירים כמוה את התואר "החזן העולמי", צריכים קודם להיות בטוחים שיש לו אכן את הכישרון במידה הנכונה, את הפוטנציאל, והאם הוא מימש את הפוטנציאל הזה כבר עכשיו. התארים המוגזמים האלה לא עושים טוב; הם רק מקלקלים. יש לילד עוד הרבה-הרבה-הרבה ללמוד, לפני שבכלל אפשר יהיה לקרוא לו "חזן", שלא לדבר על "חזן עולמי".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 14:00 |
|
| |
הכינויים זה כמו דרשות של מעטירי ברכות. מי מכיר חזן שהוא לא גדול החזנים בדורנו?
אכן יוסי שוורץ עשה דרך ארוכה ומבורכת מיחצנות לחזנות והיום למנצחות ושניהם גם יחד,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 15:55 |
|
| |
הביצועים שהובאו כאן הם מהגרועים שבגרועים, ביצוע זול וקטנוני בניסיון להרשים.
שוורץ הצעיר הוא חובב חזנות שאוהב לצעוק ולצרוח, לא מצאתי בו עדיין משהו שקשור לחזנות ולאמירה שלא לדבר על אמירה ייחודית.
אני מודאג מהלגיטימציה שנותנים לו כאן בפורום ובעיקר מהלגיטמציה שנותן לו אלי יפה. בזה שמעניק לו במות מכובדות למרות שאין הוא ראוי לכך כרגע. הנזק הוא לא רק לשוורץ עצמו אלא בעיקר לעולם החזנות, עולם שמזמן הפך לרכושם של צעירים חובבנים חסרי סבלנות למידה, ושמוכנים להופיע אף בחינם.
דיי עם אידיאל הפירגון, הרסתם לנו את החיים עם זה!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 19:26 |
|
| |
או בקיצור בעעעעעעעעעעעע וכמו שכתב קודמי אף אני מסכים, הפירגון הלקקני והמיותר הוא אם כל חטאת!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2012 09:07 |
|
| |
* classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="425" height="344" xcodebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab">
<*
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2012 11:24 |
|
| |
אדון לעילא- העלתך את הסרטון הזה בצורתו, איפשרה לי לראות על מה המהומה. יישר כח למגיבים לעיל על האיפוק. לולא כבוד הבריות הייתי כותב את אשר חשתי בצפיה בדבר הזה. רק מילה טובה אחת יש לי- האורגניסט (גרשון פריישטט) הוא בכלל לא רע! ואידך זיל גמור...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2012 13:21 |
|
| |
כמה שנאת חינם....................למה לקנאות בבן אדם שבתחילת דרכו זוכה להצלחה שאין כמותה, תפרגנו לו, למה זה עולה כסף?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2012 14:21 |
|
| |
"למבקרים" את הביצועים שהובאו לעיל : בשים לב לקהל המאזינים -הנופשים שרובם חובבים
את "הקניידלך" (שרויה בפסח) / מצות ביצים ולא "חזנות מוקפדת ורוחנית" ( אליבא דרב_אלחנן)
החזן יוסי שוורץ " סיפק את הסחורה" שקהל מאזיניו רצה לשמוע ויעידו על כך מחיאות הכפיים .
במופעים יותר מוקפדים - החזן יוסי שוורץ ידע ויודע לתת את המיטב ומיותר להזכירם
מה עדיף בעיניכם : חזן " מבריק" ללא קהל ( ראו תפילות הספירה מהשבוע) או קהל שבא על סיפוקו
בשים לב שגם "הספונסר שיינפלד" היה מרוצה ( אחרת לא היה מביא את הקטעים תחת הלוגו
שלו ) לא נותר לי אלא לאחל ליוסי המשך הצלחה
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 16/05/2012 14:26:06
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2012 19:46 |
|
| |
שרגא פייבל אתה צודק מאד הוצאת לי את המילם מהפה.פשוט מקנאים . זה היה ביצוע מעניין לא חזנות .אנשים היום אוהבים טונים אוהבים את שוואקי את אוהד מושקוביץ. למה? כי יש להם טונים הציבור של שיינפלד לא אוהבים חזנות, אז הוא לקח יצירה ונתן אותו מאד בקלילות וכמובן גם עלה טונים ואני אישית אהבתי את הביצוע זה היה ביצוע מאד קליל ויפה ושהוא נותן קטע חזנות הוא מביא הרבה הרבה כבוד ומי שבאמת איכפת לו שהוא לא עושה טוב יכול להתקשר אליו ולהעיר לו, הקנאים ימותו
|
|
| נשלח ב-16/5/2012 20:18 |
|
| |
מזל שהטמטום הוא לא מחלה כואבת, משום שאילו הטמטום היה כואב, חלק ניכר מ"המפרגנים" באשכול הזה היה מאושפז במחלקה לכאב כרוני למשך תקופות ניכרות מימי חייו!!! בגלל שאני יודע שפייבל מבין בחזנות כמו שאני מבין בשיטות אפייה מימות שושלת מינג בסין העתיקה, וכל עניינו בעניין החזנות לא נובע ממקום השואף למקצוענות, וכל עניין הנוגע למוסיקה באופן זה או אחר חומק ועובר מתחת ידיו בחוסר עניין, אינני דן את תגובותיו (אם כבר החלטתי לעיין בהם...) אך כשמצטרפים לטמטום כוחות"מפרגנים" חדשים, אין לי אלא להתריע בפניהם כי מטומטמים הם, ושישקלו ברצינות הגשת מועמודות לפרס לשון העגל...(שיהיה להם קל יותר ללקק...) הסרטון הזה הוא סמל לכל מה שרע בחזנות! לכל מה שמכוער בדור החזנות הזה! הוא הוא הסיבה שחוץ מאותם 4000-5000 איש שהולכים כל הזמן לאותם קונצרטים ולאותם בתי כנסת, ושאפשר לזהות אותם ממרחק של 20 ק"מ כשהם ממתינים בפתח היכלי התרבות! הרבה חזנים ידעו לתת קטע בקלילות, בהומור, בקריצה. פה מדובר על קלות דעת, הוללות וחוסר כבוד לחזנות לחזן ולמעמדו! זה בדיוק הסלידה שלי מקרקס תחכמוני-אלנבי ודומיו! מכיוון שהביאו דוגמא ממר שיינפלד, שכידוע הוא מבין "ענק" בחזנות. ומשום שהוא בחר להעלות את הקטע לצרכי פרסום על "האטרקציות" שהוא מספק לאורחיו כנראה שיש יסוד סביר להניח שהוא גם היה נכנס מהפינה לשיפוטכם ישר למקום הראשון... כמה מטומטם אדם יכול להיות?! אתה רוצה לפרגן?! תפרגן! אתה רוצה לקדם מישהו?! תקדם! אבל אל תעשה מכולנו מטומטמים כמוך!!! תעשיית יחסי הציבור משומנת ככל שתהיה של כל אדם באשר הוא, לא הפכה אותו עדיין למקצועי יותר! מקסימום היא הבליטה יתרונות אחרים! תוכלו לומר "המנצח הדגול" ו"החזן העולמי" מעתה ועד עולם. אתה ועוד 100,000 מטומטמים כמוך! זה לא יהפוך את האמירה הזו לנכונה ולו במעט יותר מאשר אם לא תאמר זאת! לכן כשמעלים כל חצי שעה סרטון מקרקס תחכמוני, ולפתע מהרהר המהרהר שוואלה, הבן אדם מופיע, ומוחאים לו כפיים, ומשה שטרן היה שם, ואלי יפה, ועוד פונקציונרים כאלו ואחרים, זה נראה שבאמת יש כאן מישהו ששווה להקשיב לו. ואז אני מקשיב...ואני שומע זוועות, אני מסמיק עד תנוכי אוזני ממבוכתי שזה זה עולם החזנות! שככה מנסים למכור לנו "לוקש'ן", והכל בשם הפרגון הקדוש!!! אז מטומטמים יקרים! אנא! חוסו עלינו עוללינו ותנוכי אוזנינו. פרגנו למי שמגיע! למי ששווה את הפרגון! יפרגן מי שיודע על מה בכלל צריך לפרגן! בחייייייייייייייאת!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2012 20:47 |
|
| |
לפי רמת העצבים שלך אתה או גרוש או מועמד להיות גרוש, המון הצלחה ומסכנה החברה מסביבך. רחמנות !
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2012 20:55 |
|
| |
מטומטם!!! אה, כבר כתבתי את זה למעלה...
|
|
|