| נשלח ב-13/5/2012 23:31 |
|
| |
כה תאמר לבית יעקב
סוגיית הגיוס שעלתה לאחרונה העלתה בי מחשבה כי הוויכוח בנושא השתלבות הציבור החרדי בצבא כנשיאה בנטל, אינה עוברת דווקא בהיכלי הישיבות אלא בכיתות הלימוד של בית-יעקב.
מכיוון שכמו בטבע, אצל בני האדם בדרך כלל מי שבוחר את בן הזוג זו האשה כאשר על הזכר לחזר אחריה ולהבליט את יתרונותיו (בדרך כלל גם האשה מבליטה את מה שהקב"ה חנן אותה אולם אצל הגבר זה בדרך כלל בא ממאמצים), הרי שעל הזכר להתיישר עם דרישותיהן של הנקבות אם הוא מעוניין להתחתן.
לפיכך היכולת להחדיר קריטריונים מיהו בן זוג ראוי למוחן של הנשים, מהווה מדד בהצלחה לא מועטה לדרך בה ילכו הגברים בחברה, בשל הצורך שלהם בבת זוג.
לכן נראה שגם אם תהא הצלחה לשכנע בחורים כמה חשוב להשתתף בעול עם הציבור ( ואינני נכנס לסוגיה זו מבחינה ערכית), עדיין משלא ימצאו עם מי להתחתן בחברה החרדית, הרי שהם לא ילכו לצבא.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 23:34 |
|
| |
אתה במצב טוב, שאתה מאמין שהחברה הכללית תצליח בבחורים,
לא נראה לי שנעבור את השלב הזה, במילא הנושא שלך עוד רחוק מאוד,
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 23:39 |
|
| |
מקס אולי הפוך, צריך להתחיל בנשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2012 07:09 |
|
| |
שרפ
ואני אומר: זה מתחיל בהורים.
בחברה שלנו ההורים מחליטים במידה רבה עבור הבת. וההורים רוצים אברך.
מישהו שיעבוד? זה פסול.
ויש בזה מן הצדק. בחור שיודיע שהוא רוצה להתפרנס, לעבוד, ייראה חשוד. בדוק את עצמך: איך תגיב על הצעה של בחור שיושב בישיבה אבל כבר עכשו מתכנן לעבוד?
מסתבר שיש לחלק. תהיה העדפה לבחור שירצה לשלב לימוד תורה - איכותי - עם עבודה - איכותית. אולי כמו באמריקה, בישיבות מסויימות מאד, שבהן לומדים לתואר אקדמי בסדר ג'.
ושוב, לא אצל כל משפחה. ודווקא משפחות טובות מאד ישללו את זה. בחכמה ובתבונה? לדעתי לא. (לדעתי היום לא).
ובאמת, איך תצפה מצעירים להעריך נכון את העתיד?האם אתה בגיל 17 עד 18 וחצי, כשמתחילות ההצעות להגיע, היית מתלהב? טוב, את השאלה יש להפנות לבת. האם אתה, בגיל 20 ו, או 22 ו, היית שוקל לשלב לימוד עם מקצוע, רצוי אקדמי? אולי אתה יוצא דופן, אולי באמת יש שינוי אצל בעלי האיכות, ואני לא ידעתי. אבל אם יש כזה שינוי, הוא עדיין קטן בהיקפו.
פעם היה כזה דבר, לפי האגדות קראו לו פא"י... גם היום יש כזה דבר. קוראים לו דתיים-לאומיים. אומרים שיש עוד כזה דבר, וקוראים לו "חרדים חדשים". אבל השם הזה מבהיל אותי אישית. אני פוחד, כמו כל חרדי, מהמילה "חדש". צריך לעבוד קשה כדי לשכנע אותי שמשהו "חדש" הוא באמת טוב.
אז למרות שאני מסכים שיש טעות יסודית בגישה של "אסור לעבוד", אני עדיין שואל את עצמי על הדרך להשיג זאת.
וכמובן איקון ירוק, שהיה ראוי לו להופיע ראשון, על הנושא. מה באמת עושים?
אולי צריך שיהיה לנו ברור למה אנו צודקים. ואז אפשר לחפש כיצד מעבירים לאחרים רעיון שטעון הבהרה מושגית רבה ומהפכנית. ודווקא בחברה שמרנית מאד מטבעה, מה גם שכל חברה שמרנית מטבעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2012 07:19 |
|
| |
אל תדאג מיימוני, כמו תמיד החילונים יעשו לנו את העבודה
ברגע שיפחתו התקציבים הכלכלה תנצח
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2012 07:31 |
|
| |
האגדה מספרת שכאשר הרב שרנסקי, שייסד את בית יעקב בתל אביב, הלך לעולמו, באו ראשי הישבות דאז לנחם, ואמרו שהוא ייסד את עולם התורה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2012 15:43 |
|
| |
הבעיה לא נמצאת שם, אלא בתפיסה הבסיסית , התפיסה שחושבת שאתה יכול לעבוד את השם בשלימות רק או בעיקר בבית המדרש , אם חכמים אמרו שמשחרב בית המקדש קיום המצוות היה רק בד' אמות של הלכה (כאשר הד' אמות האלו יכולות ללכת איתך לכל מקום...) הרי שהיום הצדיקים הגדולים (עם או בלי ציניות, בסופו של דבר הבעיה מבחינתי היא הטעות ונזקיה הכבדים מנשוא , גם אם אוחזים בה צדיקים אמיתיים) מרחיקים את הקב"ה גם מהד' אמות האלו. ואם הקב"ה לא נמצא מחוץ לבית המדרש הוא למעשה לא נמצא גם שם. (לפי דעתו הקצרה של המאמין בדרך ההבל הזו כמובן , ופשוט)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2012 16:07 |
|
| |
הפסוק אומר: כֹּה תֹאמַר לְבֵית יַעֲקֹב וְתַגֵּיד לִבְנֵי יִשְׂרָאֵל:
ה' אומר למשה כך תאמר(אמירה רכה) לבית יעקב(לנשים), שהיא תדע איך להגיד לבני ישראל הרכים שאותם היא צריכה לחנך וללמד.
לפי המהרש"א
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2012 17:11 |
|
| |
תלמיד טועה
בינתים התקציבים פוחתים, העניים מתרבים, ועם ישראל החרדי מוסר עצמו ומתעקש. וזו מעלה שלא במקומה, האין זאת?
איש ציפור
לאור ההבדלים העצומים בדרך כלל בין גישותינו, אני מתענג להעניק לך איקון ירוק מאד על דבריך.
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2012 17:16 |
|
| |
מיימוני, מוזר שבעיני אין הבדלים עצומים כ"כ בין התפיסות שלנו בדר"כ . (אם כי יש להודות שבדברים בהם אחרים כותבים דעות שקרובות מספיק לדעתי , אני בדר"כ לא רואה צורך להוסיף את הנופך שלי באותו ענין בפרט אם הנושא עצמו כבר לעוס דיו, כך שסביר שנקודות ההסכמה יהיו פחות בולטות) בכל אופן תודה.
|
|
|
|
|