בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

פרשת בחוקותי ישראל רנד ולשמוע אל הרינה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/5/2012 11:44 לינק ישיר 
פרשת בחוקותי ישראל רנד ולשמוע אל הרינה

בשבת הקרובה פרשת בחוקותי בבית הכנסת הגדול ברמת גן יעבור לפני התיבה החזן ישראל רנד עם מקהלת לשמוע אל הרינה בניצוחו של מאיר בריסקמן כמו כן שמעתי שגם בחג השבועות תהיה אותה המתכונת בבית הכנסת הגדול בר"ג

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2012 21:46 לינק ישיר 

יופי יופי, בס"ד עלה בידי לדחות תורנות אצל חמותי תבדל"א משבת שעברה לקרובה.
מצפה לראותכם, ידידי: יהודה, לייזר, שרגא, ואחרים. כמובן שאשמח מאד להכיר את בעלי הניקים הקבועים המדווחים מן הלב לאחר תפילותיו של ישראל.

שלכם, אלכס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2012 03:58 לינק ישיר 

מה קרה עם רפי ביטון? השבת ניחא, אבל בשבועות היה מדובר שהוא יהיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2012 08:46 לינק ישיר 

תוכל להתפלל איתם במלון "דן ירושלים" ( לשעבר -רג'נסי) - כך ראיתי בפירסומים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2012 23:41 לינק ישיר 

אנו אנשים מבוגרים בעלי מנת משכל, ואם כן בואו ונחשוב יחדיו מדוע מקהלת קולות מן השמים אינה נחוצה כרגע.
אולי משום שבבתי הכנסת בהם שרים "נוסח קרליבך" מחפשים אטרקציות חדשות וציפצופים שריקות ובם בם יתאימו להם.או אולי עולם החזנות התפכח במקצת ומוכן לוותר ולשמוע מקהלה ווקאלית בתפילה ללא חצוצרות וטרצה מוכפלת. אולי סוף סוף החזנות מעט מתעוררת ויבינו אלו שצריכים להבין שבית כנסת הוא מקום מקדש ולא מרכז בילוי או חלילה תיאטרון זול.
למקהלת קולות מן השמים יש מעלות רבות חלקם הגדול תואם עם עולם החזנות וחלק קטן ובכלל לא שולי נוגד כל עיקרון של עולם החזנות האמיתי והלא מזוייף עם קרליבך וחבריו.
אני זועק את זה כבר שנים ואיש לא מקשיב לי, הרס החזנות מגיע משם! משם זה מתחיל הם מרגילים את הקהל לשואו ולהפגנת כוח והחזנות זה חלק שולי בכל המערכה הבוצית הזאת.
אני עוד מתפלל לשינוי אצלם ואני מחכה ליום שאוכל לבוא ולשמוע את המקהלה הזאת כמקהלה אמיתית ולא כאקפלה מזרחית בשילוב מעט חזנות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2012 14:31 לינק ישיר 

אגיע ב"ה בשמחה בשבת מתוך תחושה שמובטח לקהל המתפללים  עונג שבת. כמובן אני מתגעגע לתפילת ישראל (הפסקה של 3 חודשים זה הרבה בשבילי), ומסקרן אותי מאד לשמוע כיצד התקדמה מקהלתו של מאיר.

יחד עם זאת, איני מצטרף ל"חגיגה" על גבו של רפי. לא יעזור לאף אחד, מה שנכתב כאן הוא בס"ה מלים, מלים, מלים (של כולנו).
בסופו של יום השאלה היא מידת ההנאה ועונג השבת (או החול.. בקונצרטים) של עמך חובבי החזנות. כל מי שאני מדבר איתו בשבתות בר"ג אומר שרפי ומקהלתו זה ליגה אחרת, מה שכמובן אינו גורע כהוא זה מכל האחרים. 

של כולכם בידידות,
ש"ש, אלכס 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2012 14:35 לינק ישיר 

"כולם אהובים כולם ברורים כולם גיבורים וכולם קדושים וכולם פותחים את פיהם"
בהצלחה רבה,  ונתראה בשבת בעז"ה
לייזר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2012 16:14 לינק ישיר 

יש לי באמתחתי הצעה לסדר.
בואו לא נחלק ציונים, ולא נקטלג מקהלות מהבטן.
כפי שאדם מן המניין לא יודע לומר איזו תזמורת "טובה" יותר הפילהרמונית הישראלית או רשות השידור לדוגמא, כך אני לא מצפה מהאדם הסביר שיקטלג מקהלה כזו או אחרת.
זכותו של אדם לומר שממקהלה X הוא נהנה יותר. כפי שזכותו של אדם Y לומר את ההיפך.
וכשם שמר אלכס שמע מכמה וכמה אנשים שממקהלה X הם נהנים יותר, אני שמעתי את ההיפך לגבי מקהלה Y...

בואו ונבין שכל הרכב מוכר "מוצר" שונה מהרכבים אחרים. יש הרכב שמוכר "שואו" ויש הרכב שמוכר מקצוענות, יש הרכב שמוכר עממיות ויש הרכב שמוכר נפח זמרים גדול. כל הרכב עושה את מה שהוא רוצה ויודע לעשות.
כנ"ל המאזין הסביר, בוחר לעצמו את הסגנון המוזיקלי כפי שהוא אוהב. המקצוען ירצה לשמוע מקצועיות, והחובב יבחר בין העממי והמוכר לבין הליגה הגבוהה וכו'....
לכן חוזר אני ואומר, אנא חידלו מהשוואות בלתי נכונות בעליל. ומי שרוצה לשמוע הרכב מסויים יכול בהחלט לברר היכן הם מופיעים ולנסות להגיע ולשמוע אותם!

שבת שלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2012 17:19 לינק ישיר 

ציקוצורים כתב:

בסופו של יום השאלה היא מידת ההנאה ועונג השבת (או החול.. בקונצרטים) של עמך חובבי החזנות. כל מי שאני מדבר איתו בשבתות בר"ג אומר שרפי ומקהלתו זה ליגה אחרת, מה שכמובן אינו גורע כהוא זה מכל האחרים.  

אלכס החביב
מידת ההנאה אינה מסמלת את הנכון ואת הראוי, ליגה או לא ליגה זה לא הדיון. הדיון כאן מדבר על צורת תפילה להבדיל מצורת חאפלה. בית הכנסת אינו מקום בילוי ובשעת התפילה לכ"ש, בית הכנסת הוא מקום תפילה!
הורגלנו לדבר כזה שכיום כמעט וזה לא מפריע לקהל, בתחילה היו הרמות גבות היו חרמות הבהרות אבל זה נרגע והציבור התרגל שבית הכנסת בבין רגע יכול להפוך למרכז בילוי ולמגרש כדורגל, ואם לכך הצליחו להרגיל את הקהל מי יודע מה יהיה הסוף. הייתי שמח לראות מה היה קורה לו המקהלה ההיא היתה מעיזה לבצע את מעלליה בבית כנסת של בני עדות המזרח. הרי הם היו מוצאים החוצה בביזיון, שם יודעים קדושת בית הכנסת מהו ומהי חשיבות התפילה.
ושוב אני מצפה ליום שאני יוכל לשמוע את המקהלה הזאת כמקהלת חזנות סטנדרטית ואז הם יקבלו את מלוא התשבחות ממני כמובן באם יגיע להם.
את מקהלת לשמוע אל הרינה אני לא מכיר היטב, את מאיר אני מכיר כבחור תרבותי אחראי יודע מוסיקה וממנו אני מצפה להרבה, מקהלה ששמה על דגלה מקצוענות וחזנות גם יחד אשריהם. העבודה הקשה היא להוציא מהמוזיקאים חברי המקהלה שאינם דתים את האקצנט היהודי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2012 21:05 לינק ישיר 

כבר העלתי את הנושא בדיווח מהתפילה של רנד בפתח תקווה זה כבר מאוס בהתחלה זה הצחיק אחרי זה זה עבר לגיחוך ועכשיו זה כבר מרגיז

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2012 21:15 לינק ישיר 

ידוע מעשה שהיה כששמע החזן משה שטרן כיצד מלווה המקהלה ומנצחה את יצירתו "עזרת אבותינו" בלחנו, ניגש אל המנצח ואסר עליו לשיר את החומרים שהלחין!!!

לא צריך להוסיף כלום על כך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2012 21:17 לינק ישיר 

הם עדיין שרים את עזרת! בשבת בפ"ת הם ביצעו את היצירה עם ההוספות שלהם!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2012 21:34 לינק ישיר 

שיערב להם ולשומעיהם!
אני סיפרתי דברים כהוויתם, ולשומע ינעם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2012 10:42 לינק ישיר 

שבוע טוב לכולם,
1. לא התכוונתי ח"ו להשוואות בין מאיר לרפי, דברי היו על רפי כרפי בלבד, כליגה בפני עצמה, ואיני סוטה מדברי. ידידי היקרים, השימוש שלי במלים מעולם הספורט הוא להמחשה בלבד, כולי איתכם בענין המכובדות לתפילה.
2. אתמול בשיחת חברים בר"ג אמרתי שלע"ד הפורום מהווה (חוץ מכמובן מקום לפרסם ולראות היכן יש שבתות, קונצרטים וכו', העלאת קטעים וכד')  בסה"כ במה של כ- 50 אנשים להביע רגשותיהם, ואין לו השפעה כלל על עולם החזנות, איזה חזן או מקהלה יבחרו הגבאים, בעלי המאה, ת"ת וכו'. יהודה חולק על דעתי, ואני מניח שיש לו נתונים לביסוס דבריו.
3. בין היתר דיברנו ע"כ שגם בין בעלי הניקים ה"עלומים", לותיקים שביננו לא קשה לזהות את אלו שכותבים מתוך כאב אמיתי, למרות שאישית אשמח מאד אם ירבו המזדהים בשמם.
4. במספר מגיבים באשכול זה זיהיתי את הכאב הנ"ל. הרשו לי להעלות לינק למה שכתבתי לפני כמעט ארבע שנים:
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2457860&forum_id=14617
מאז כשאני מגיע לר"ג רפי שומר על תפילה מכובדת, ולעתים בקטע בודד מרשה לעצמו לחרוג, כשאנו מקבלים זאת בחיוך של "זכר עשה לנפלאותיו". נאמר לי לא מזמן, שכאשר רפי יוצא מחוץ לר"ג הוא מרשה לעצמו ל"השתולל" מעט יותר. בתקווה שמה שנאמר לי אינו לשון הרע, אני מבקש מרפי לנסות להימנע כמה שאפשר, ולו כדי למנוע כאב אמיתי ואפילו מבודדים.

שלכם, אלכס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2012 16:19 לינק ישיר 

שמאלציסיאמו אתה שקרן!!!
משה שטרן אף פעם לא אסר! על רפי ביטון לשיר את לחניו!
הוא אמנם התרעם על ששינה את לחנו: "עזרת אבותינו"
אבל לא ידעתי שהפינטוזים שלך הפכו להיות "דברים כהוויתם", עלעק.

יאללא נמאס ממך,
סע מכאן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2012 18:16 לינק ישיר 

אוי אוי אוי... נראה שאתה ממש סובל! למה שלא תשקול פנייה לסיוע מקצועי?! רק שלא תתאבד מרוב ייאוש... אם דברים ששמעתי במו אוזניי מהחזן שטרן נחשבים בעיניך כשקר ועושים אותי לשקרן, הרי שאין לי שום סיבה לשכנע אותך באמיתות הדברים. וקח עצה בגרוש, לך תמצא לעצמך חיים ותהיה מאושר, המצב שלך מדאיג...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > פרשת בחוקותי ישראל רנד ולשמוע אל הרינה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext