בני וגם שמאלציסמו אני מסכים אתכם וחולק עליכם לגמרי באותו משפט .הכיצד?????? אני מסכים אתכם לגבי העניין שזה לא החזנות המקורית האותנטית.נקודה!!!! אבל מי צריך את החזנות האותנטית ?????!!!!!!! רבותי כמו בכל העינינים ונושאים אחרים בחיינו כך גם החזנות, אנחנו חיים ב121 רבותי העולם זז קדימה העולם משתנה . לפני 100 שנה רוב העולם שמע מוסיקה קלאסית כמה היום?.?? אחוז אפסי מה קרה ? פופ שמופ דיסקו וכ"ו לפני 100 שנה ופחות שמעו חזנות טהורה .עד לפני 15 שנה שהד"ר והקרדיט כולו לד"ר סובול מחייה החזנות כמעט והחזנות נשכחה לגמרי בתהום הנשיה.מי בא? מ.ב.ד פריד קרליבך. וכ"ו ולכן כדי להחיות את החזנות חייבים היו, ועדיין חייבים, לפתוח אותה ולעניין בה כמה שיותר צבור גדול וצעיר . וכדי שהציבור הזה יתאהב בחזנות חייבים אחד כמו רפי ביטון שעושה את זה בצורה נהדרת שסוחפת אחריה הרבה צעירים שמאוד אוהבים את זה ונשאבים לזה, נכון, זה לא החזנות הטהורה ,אבל מפה חלק מהם יתפשו לחזנות וזאת הכוונה . עושים את זה גם במוסיקה קלאסית שהולכת ונעלמת,, מה עושים ??? השבוע ראיתי כתבה ששרית חדד הולכת להופיע עם תזמורת קלאסית ויש והיו עוד מקרים .למה הם עושים זאת?? כדי שדרך זה צעירים יוכלו להתוודע למוסיקה קלאסית,,.וגם שם אם אחד מהמלחינים הקדומים היה שומע את זה היה מתהפך בקברו . אבל זה מה יש, וזה נחוץ וזה מצויין וזה יביא עוד ועוד קהל לחזנות בסופו של דבר. ואתם תמצאו לכם את המקומות לשמוע גם את החזנות הטהורה. לא חסר. אבל אל לכם לתקוף את הדרך הזאת כי זאת דרך טובה ומתקדמת להפיץ את החזנות . כי אם לא יהיה כך גם החזנות הטהורה תיעלם בסופו של דבר.ויצא" שכרכם בהפסדכם"
נשלח ב-22/5/2012 17:24
גם אלפי סימני קריאה לא יגרמו לי לחזור בי!
לפני שאתה ממלא כאן שורות בתארים בלתי ברורים, קודם כל תבין על מה יצא הקצף.
תפילה בעיניי היא דבר נשגב ובית הכנסת מקום מקדש ולא יתכן בשום פנים ואופן שיהפוך למושב ליצים מבוזה על ידי להקת היפים
!
וזה עוד לפני שאני מדבר על קדושת החזנות כסלע יצוק שאין לשנותו כפי שברור לנו שלא ניתן לשנות את טקסט התפילה כך לא ניתן לגעת בנוסח התפילה!
בנוגע לקונצרטים זה כבר נושא אחר שבו פחות מפריע לי כשנעשים אי אילו פשעים נגד החזנות.
תענה לי הכותב הרגשן מדוע שלא נביא בדרך לבית הכנסת שיעשה מופע בידור זול במקום דרשת הרב, מה דעתך? הרי זה ימשוך צעירים לבית הכנסת. מדוע זה ברור כך שאין לשנות וענין חשוב פי כמה וכמה כמו התפילה לא ברור לך? אני יענה לך על השאלה: משום שהורגלת בכך אט אט. אם לא נעצור את ביזיון בית הכנסת והריסת כל יסוד שהחזיות על ידי מקהלות פופ אנו נשכח שאי פעם היו חזנים! בתחילה זה רק הוספה קטנה בעזרת אבותינו לאחר מכן זה קדושה בסגנון זול עם מנגינות מעולם הספורט, ולאחר מכן כבר לך תדע. זה עצוב
עם הבאת תזמורת פילהרמונית שמחליפה את העוגב השלמתי, עם השתמשות בשירים ״חסידיים״ בתפילה גם כן השלמתי האם אנו צריכים לוותר על כל הערכים שלנו? מה יהיה הסוף?
תפילה היא לא הצגת תיאטרון!
החזנות גוססת ומתפוררת, אבוי
נשלח ב-22/5/2012 20:41
ערב טוב, לקרוא לרפי ביטון מקהלת חזנות זה כמו לקרוא לתפוח עץ בשם שוקלד, ראשית החזנים תמיד מתלוננים שהוא לוקח להם את הבמה וכידוע מטרת המקהלה היא לתת תמיכה לחזן ולא להפך ח"ו, יתירה על זאת הקולות שבוקעים מפי מנצח המקהלה ודברים נוספים שלא כאן המקום לפרטם לא מתאימים לעולם החזנות וזו בצורה עדינה, כואב לי על רפי ביטון שהוא דווקא בעיני אחד מהמוזיקאים הגדולים שנמצא בתחום שגלש למקומות ולמחוזות אחרים ולריגושים, למרות שאתה צודק שמצב חובבי החזנות לא מזהיר, עדיף להשאיר את החזנות על כנה ולא לגרום לה להיסחף למוזיקה(אני מקווה מוזיקה) אחרת
תוקן על ידי לדודמזמור ב- 22/05/2012 20:49:06
תוקן על ידי לדודמזמור ב- 22/05/2012 20:50:41
נשלח ב-24/5/2012 12:23
היתה לי שיחה מאוד מעניינת עם אדם שליווה את מקהלת קולות מן השמים מתחילת דרכה אך הוא לא קשור מעשית למקהלה. הוא ניסה להסביר לי את המהלך של המקהלה כניסיון להביא דבר חדש לעולם החזנות, ולפתוח את הצוהר בפני אלו שאינם חובבי חזנות. הוא כעס עלי שלא ביקשתי את תגובת המקהלה לפני שאני כותב דברים קשים על התנהלותה
הוא הסביר לי את הגישה של המקהלה כניסיון להביא דבר חדש ומיוחד למקהלה הזאת, דבר שיתן למקהלה יחודיות על גבי מקהלות אחרות.
בשל ההגינות הבאתי את הצד שלהם בפני צופי הפורום, אך חובה עלי לציין שמדובר באדם שאינו בהנהלת המקהלה ודברים אלו נאמרו על פי מה שנאמר לו ועל פי הבנתו, ולא שתירוצים אלו יישבו את דעתי, אני עדיין עומד על מחאתי בעניין ולדעתי זה בושה לבית הכנסת ואין זה ראוי!
מה שכן אני מאוד מעוניין לקרוא תגובה מסודרת מצד הנהלת המקהלה בה הם מסבירים התנהלות כזאת.
והלוואי שקיים הסבר שיניח את הדעת
נשלח ב-25/5/2012 01:50
בני אחרי מה שכתבתי, ואחרי שענית לי, ואחרי שהבאת את תגובתו של מישהוא שקשור למקהלה, שזה בעצם מה שאני כתבתי .אני מסכים איתך בדבר אחד . שגם אם הוא רוצה לפתוח ליותר אנשים את החזנות ולקרב עוד ,זה חייב להשאר במסגרת המוסיקה היהודית חסידית(שאתה בעצם הזכרת את זה ) ולא להביא כל מיני דברים מבחוץ אם זה ישראלי או גוי, צריך לשמור על קדושה בבית הכנסת, לא חסר לנו מוסיקה שאפשר לשלב. לא צריך להביא מהטמא. אבל מוסיקה חסידית ודברים יותר קלים כדי להביא עוד שוחרי חזנות בהחלט כן כי צריך עוד ועוד ואם זה הנישה שלו שיבורך אצל אחרים תהנה מהאוטנטיות... חג שמח..
תוקן על ידי רגושים ב- 25/05/2012 01:52:36
נשלח ב-25/5/2012 12:41
יש לכם דוגמאות לנושא עליו אתם מתווכחים או שזה אשכול אישי