בית פורומים אגודה אחת

רשמי מסע בארצות הברית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/5/2012 19:10 לינק ישיר 
רשמי מסע בארצות הברית

השבוע יצאתי לראשונה מארץ הקודש לארצות הברית, על מנת להשתתף בקונוונשן השנתי של ארגון "תורה ומסורה", את הודעתי זו אני כותב כעת מהאולם המרכזי בקונוונשן. אני מעוניין לשתף אתכם בחלק מחוויותי, ואני מקווה שתגלו בהם עניין.

הקונוונשן נמשך מיום רביעי השבוע עד יום ראשון בשבוע הבא, אולם נראה שמירב המשתתפים נמצאים בו בימי שישי ושבת. המשתתפים הם אנשי חינוך חרדים מכל רחבי ארצות הברית וקנדה, רובם הגדול מהציבור הליטאי. הקונוונשן מתקיים בהרים בפנסליבניה, והוא כולל הרצאות ודיונים בנושאים חינוכיים שונים. אני משתדל לנצל את הזמן לשיחות עם אנשי חינוך שונים, לשמוע מהם על תפקידם ופעילותם החינוכית, ולהתייעץ איתם על תוכניותי ומחשבותי בתחום החינוך (עליהם אני מקווה לכתוב כאן בהזדמנות אחרת).

מטבע הדברים, אני עסוק כל הזמן בהשוואות ומנסה לעמוד על טיבן של נקודות הדמיון והשוני בין החרדיות בישראל לחרדיות בארה"ב. מצד אחד, הדמיון בין החרדים בישראל לחרדים באמריקה גדול מאוד, האנשים שסביבי נראים כבני תורה לכל דבר, ושיחם ושיגם כשל בני תורה בארץ ישראל. אולם מצד שני, השוני ביניהם גם הוא גדול, היחס לדעות שונות ולאנשים שונים, הוא הרבה יותר מכובד בארצות הברית מבישראל. הפתיחות והיחס למקצועיות ולידע מחקרי הוא גדול בהרבה מאשר בארץ, וכך גם היחס ללימודי חול ולספורט וכיו"ב בתוך הישיבות.

למרות שעדיין לא תיארתי כלום, ורק הסתפקתי בהבעת תחושות כלליות, אני מסיים כעת את הודעתי זו, ואני מקווה להמשיך בהזדמנות קרובה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/5/2012 23:42 לינק ישיר 

בצ"כ

מאידך גיסא, נראה לי שאצל החרדים בארה"ב המודל לחיקוי הוא החרדי הארצישראלי, והכינוס נגד האינטרנט קצת מעיד על כך, ולכן יתכן שדוקא שם תהיה יותר התנגדות לשינוי דרכה של החרדיות.

יש את סולם הצרכים של מאסלו, שלפיו אדם איננו פנוי להתעסק בצורך  מסוים כל עוד שצורך בסיסי יותר איננו מסופק אצלו, אפשר לומר שהחרדי הישראלי הצורך של אדם להרגיש שהוא בקבוצה המושלמת, להרגיש שהוא צדיק וכו', זה במידה מסוימת צורך שכבר התמלא אצלו,ועכשיו חסרים לו דברים אחרים שבתור חרדי חסרים לו, ומה שמעסיק אותו זה מימוש של הצרכים החסרים לו, החרדי האמריקאי, הצורך להרגיש שהוא צדיק וכו' עדיין לא סופק אצלו,הוא מרגיש שהוא שייך לחברה נהנתנית יותר,ואילו החרדים שם באץ ישראל הם קבוצת העילית, והצורך הזה זה מה שמעסיק אותו,ולכן יתכן שלבו אינו פנוי לחסרים שיש לחרדים הישראלים.

אני לא מכיר מקרוב מספיק חרדים אמירקאים כדי לומר שזה כך,רק העלתי שיקול מסוים שלהבנתי אמור לשחק אצלם.

תוקן על ידי קסת ב- 20/05/2012 00:41:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2012 14:23 לינק ישיר 

לא בטוח שהמודל שם הוא החרדי הישראלי, יש להם גאוות יחידה בישיבות הענקיות ומוכרחים להודות מוצלחות מאד עם הרבה פחות אחוזי פוליטיקה וכו, עם הרבה יותר אחוזים המתמקדים במטרתם - לעצב את הבית היהודי ע"פ  התורה ככל האפשר, ולא משנה מאין באת ומאיזו עדה או צבע חולצה וכדו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2012 14:20 לינק ישיר 

מחכים להמשך רשמים מהמסע.

בצ"כ,האם היית בכינוס נגד האינטרנט?, אולי בתו נציג החרדים החדשים :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2012 02:25 לינק ישיר 

בסיעתא דשמיא חזרתי היום לאחר תשעה ימים לארצנו הקדושה, אני מקווה מאוד שאמצא את הזמן לשתף אתכם בחוויותי ובהתרשמותי, אני חושב שלמדתי הרבה מאוד בנסיעה זו.

בכנס הגדול להתרעה על נזקי האינטרנט לא השתתפתי, אבל בהחלט פגשתי אנשים שהשתתפו בו, וגם שמעתי התייחסויות כלפיו, אני מקווה להתייחס גם לכך.

נראה לי שרוב ככל החרדים הליטאים בארה"ב מתאימים למאפיינים המדוברים של "החרדים החדשים", הם אינם צריכים לשם כך להטריח מישהו מארץ ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/5/2012 09:41 לינק ישיר 

ברוך השב לארץ החרדים הישנים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > רשמי מסע בארצות הברית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext