|
|
| נשלח ב-23/5/2012 01:36 |
|
| |
זה אומר מי לובש את המכנסיים בבית...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2012 01:41 |
|
| |
אני אישית לא מחפש מישהי עם כסף למרות שהחברים שלי כן.
(אני בישיבה שהצוות מעודד לחפש בחורות עם כסף)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2012 13:07 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | זה אומר מי לובש את המכנסיים בבית... |
|
מקווה שזו טעות......
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2012 13:18 |
|
| |
זה ביטוי, כמובן..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2012 14:10 |
|
| |
באמת? לא ידעתי...
התכוונתי למשמעות שלו... במיוחד שבציבור הכללי הרבה פעמים האישה היא השולטת אפילו שהבעל הוא זה מביא את הכסף, הכל תלוי ביחס שנותנים אחד לשני , ולא בכסף שמביאים או לא....
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2012 17:41 |
|
| |
פספוסה את כל כך צודקת בדברייך.. זה כבר נהייה כ"כ מגעיל איך שבחורים חושבים מעצמם שהם ה"עילויים" של הדור הבא ודורשים סכומים ככל העולה על רוחם.. זה פשוט בושה וחרפה.. וכל זה מעיד על חוסר אמונה וביטחון בהקב"ה.. כי כסף הולך וכסף בא.. וכסף לא מביא אושר לבנאדם.. הכי חשוב זה שיהיה יראת שמיים ומידות טובות.. כי מה תעשה בחורה שההורים שלה נתנו לה דירה בציפייה לחתן מתמיד, עילוי , צדיק וירא שמיים אשר תורתו אמונתו.. ושהוא לומד בכוילל ופתאום הוא אינו רוצה לשבת ולהמשיך ללמוד בכוילל והוא רוצה לשלב עם הלימודים בכויילל עבודה, לאו דווקא חילונית , עבודת קודש כגון מורה,מוהל וכו'..אז מה היא תעשה שאותו בעל כבר לא מעוניין להיות עילוי.. תחשבו איזה הרגשה עוברת לאותה בחורה בראש.. אבא שלי סגר את הגמרא, והלך מגמ"ח לגמ"ח ומבנק לבנק.. ובזעת אפיו חסך שקל לשקל.. לחתן שעושה טובה לחמיו שהוא בכוילל.. איזה הרגשה של החמצה ופספוס.. איך אישה יכולה לחיות עם בעל בהרגשה כזו.. ובהרגשה של: " בעלי לקח אותי כי היה לי בית להביא.. אם לא היה לי בית הוא לא היה לוקח אותי.. " זו הרגשה נוראה וזה עיוות שצריך לתקן..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2012 18:16 |
|
| |
אני לא חושב שבחורה צריכה לחיות הברגשה כזו כי היא לא אמורה להיות בעסק של הכסף את זה ההורים סוגרים ביניהם. אצלי, אף פעם לא הייתי מעורב בכסף ואף פעם לא שאלתי אם יש כסף וכמה נותנים. אני סומך על ההורים שלו. מי שרק כסף מעניין אותו שיצא לעבוד. אם אבא של בחורה ייקח חובות בגללי אני ארגיש ממש רשע. וכי למה? רק בגלל שנולדה לו בת הוא צריך לשלם יותר? מה בחור עשה יותר מבחורה בחיים שלו? בגרות? מקצוע? נכון שאני לומד גמרא כל היום וזה קשה. אבל היי אני גם נהנה מזה... אני לא חושב שבחורה נהנית מבגרויות ולימודים. אז אני אישית לא דורש ולא חושב שאפשר לדרוש. אבל אם תבוא בחורה עם כסף אני לא אוריד אותה...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2012 18:25 |
|
| |
צדיק אלוקי.. אני מסכימה עם מה שאמרת.. כוונתי היא שאם ההורים נותנים ועוזרים מה טוב.. אבל אני נתקלתי לא פעם אחת במציאות של בנות שהבחורים דרשו מהמשפחות שלהם סכומים באמת מוגזמים.. ועל מה... על כלום!!.. בטוח כי תורתם שוכנת בכלי מכוער ללא מידות ויראת שמיים.. אבל יש הבדל וזה האבל הגדול,בין אם ההורים נותנים ועוזרים ככל יכולתם.. לבין זה שבחורים באים ודורשים כאילו הם באמת חושבים שהם יצמחו להיות רבנים גדולים.. כבר אמרו גדולי הדור שבחורים שדורשים דירות, צריך לעקוב אחריהם ב7 עיניים!!!.. כי זה רק מראה על כמה שהם פגומים ודפקטים ותו לא.. כי אם היה להם קצת אמונה הם היו יודעים שזה הכל מה' יתברך.. וגם אם נגזר עליהם שלא יהיה להם כסף.. אז גם אם יתנו להם נדוניה של 200,000 דולר.. אז לא חסר לקב"ה דרכים לגרום לאבדן הכסף והפוך.. אנשים מנסים להקל מעליהם את החיים ולנסות למנוע מהם את הייסורים והנסיונות אבל הם לא מודעים לכך שהם אולי מורידים מעצמם את היסורים הללו אבל הקב"ה מסובב להם את היסורים בדרך אחרת.. כי כל מנת הסבל והייסורים שאדם סובל כבר נגזר עליו בר"ה..
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 22:09 |
|
| |
משהו דומה שמעתי לא מזמן מאחד החברים. בפגישה שהייתה לו לפני כחודשיים בירושלם בחורה כל הזמן דברה על נושא הכלכלי. שאלה אם יש לו כסף לדירה, לרכב, כמה הוא מרוויח (הוא סופר סת"ם ברמה גבוהה) וכן הלאה. לבסוף הבחור הוציא את כרטיס האשראי שלו והציע אותו לבחורה בטענה שהרי זה מה שמענין אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 22:10 |
|
| |
בכלל לא לי להגיב כאן. אני עצמי ממש לא במצב הכלכלי הדרוש והרצוי :)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 22:45 |
|
| |
| פספוסה כתב: |  | השאלה מוזרה ואפילו מעלה תמיההאבל זו האמתאני די בתחילת השידוכים שלי (בשונה מהרבה חברה פה)וב"ה יש הצעות כמובן שרובם לא רלונטיותאבל אחת הצעות האחרונות הצליחה לקומם אותיהיא היתה הצעה הזויה מלכתחילה אין לי מושג מי חשב להציע דבר כזהסגנון משפחה שונה לגמריהבחור בכלל לא קשור אלי משום צומתלא הטיפוס לא הסגנון לא המראה, לא האופי.כלום כלוםאמרתי להורי שישאלו את השדכן למה הוא חשב להציע הצעה כזו מוזרהומה היתה התשובה? הבחור דורש דירה ואתם נותנים אז...באותו רגע העצבים שלי עלו לרמה כזו שאי אפשר לתאראז מה אם להורים יש לי יש כסף?אולי נותנים עלי יותר מכל בחורה רגילהאבל בזה זה מסתכם?איפה האישיות איפה הבן האדם איפה האופי והתאמה כלום?זה באמת מניע שידוכים?אחד המשפטים שאני הכי שונאת זה: ילך לך קל בשידוכים כי ההורים שלך משלמים עליךברור שזה מוסכמות חברתיות דוחותאבל האם הכסף יענה את הכל?ואיך אני אדע שבאמת הבחור רוצה אותי ולא את הכסף של הורי?
תוקן על ידי פספוסה ב- 20/05/2012 15:11:44
|
|
פספ אולי נארגן משהו נשמע שווה שאתם נותנים דירה(: (זה בצחוק למי שהכלבסה שלו לא עובד)
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 23:06 |
|
| |
בכל צחוק יש טיפה אמת
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 23:09 |
|
| |
אהבתי חדשונט
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 23:14 |
|
| |
| Levik כתב: |  | משהו דומה שמעתי לא מזמן מאחד החברים. בפגישה שהייתה לו לפני כחודשיים בירושלם בחורה כל הזמן דברה על נושא הכלכלי. שאלה אם יש לו כסף לדירה, לרכב, כמה הוא מרוויח (הוא סופר סת"ם ברמה גבוהה) וכן הלאה. לבסוף הבחור הוציא את כרטיס האשראי שלו והציע אותו לבחורה בטענה שהרי זה מה שמענין אותה. |
|
יש שכל לחבר שלך
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 23:25 |
|
| |
בכל אופן עלינו ללמד זכות. הכוונה הייתה לטובה. כדי שלא יצטרכו לחזר על פתחים. אבל במקרים כאלו די קשה ללמד זכות
|
|
|
|
|