| נשלח ב-20/5/2012 20:55 |
|
| |
פואמה על המתרחש בבית הכנסת הגדול בתל אביב
צבעים, ריחות , אנשים, קולות מכונה ,טפיפות נעלים, הכל זז מול עיני והתמזג לגוש אחד שנקרא רחוב אלנבי בתל אביב. בתוך כל זה אני מחיש צעדי לבית האל' הישן בפינת הרחוב. גדול רובץ על זרועותיו שנים. אפ' לובן שיבתו האפיר מעט מרוב יושן. אבל מעורר אהבה מחודשת.... בית הכנסת הגדול בתל אביב. כמה אנשים הביאו עדנה לזיקנתו. ובין הפעיליות שחודשו בין כתליו, בולטת תפילת יום כיפור קטן. ושוב נשמע קול החזן העובר לפני התיבה... אשרי יושבי ביתך... יוזמה נפלאה שקיימת כבר כחמש שנים ומתחזקת. כל ערב ראש חדש, מתאסף קהל, ומגיע חזן להתפלל את התפילה המיוחדת לערבי ראש חדש. הנקראת ,תפילת יום כיפור קטן. דלגתי את המדרגות, כשבכל דילוג הרגשתי שאני משיל מעצמי מעט מחולו של הרחוב. והנה עיני צדות את המודעה 'ערב ר"ח שבט תפילת יוכ"ק. מהיכל בית הכנסת אני שומע את קולו של החזן שהגיע הפעם להגיש תפילה זו. נכנסתי לביה"כ , התפילה עטפה אותי ברכות מזמינה. לקחתי סידור. החזן הרים ידיו כלפי מעלה וזעק מנהמת ליבו 'אבל מנהג בית דינך הצדק לא כך הוא'.ליבי נפעם ולחלוחית עמדה בעיני. כמהתי להמסך במילות התפילה העולו כאשר הסתיים קטע התפילה, שמתי לב שלא הבחנתי בגוון קולו, או בנעימתו של החזן. כל רגשותי פנו לכיוון שהוא סחף אליו. כמיהה ודבקות בה'. הרגשתי איזה סוג של התפייסות עם בוראי, של קרבה מיוחדת שהרבה זמן לא חוויתי. כן, הנה מתעורר בית כנסת הגדול בשכונת החולין בת"א וחוזר לקדושת עלומיו. תודה גדולה לאלו שטביעת ידם ניכרת בפרויקט הזה. והתקווה היא שבתוך בליל התחושות שנדים ברחוב אלנבי, יפזזו גם צלילי קולות תפילה ולימוד מבית הכנסת, בימי שבת וחול.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 21:10 |
|
| |
ממש מרגש לקרוא. זו לא בושה להזכיר את השם המפורש מאחורי תפילות יום כיפור קטן, הלא הוא מיודעינו החזן חיים אדלר. כמו"כ היתה חסרה לי ההתייחסות לפעילותו של החזן שלמה פיבקו בשבתות ובחגים. יישר כח.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 21:23 |
|
| |
זוכמיר,
על איזו פעילות של פיבקו אתה מדבר בדיוק?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 21:30 |
|
| |
ידידי מאסטרו גו מידיעה אישית, החזן שלמה פיבקו דואג להביא חזנים ואף מקהלות לבית הכנסת הגדול בת"א. לדוגמה, בשבת האחרונה החזן צבי לידר, שבת קודמת התפלל החזן פיבקו עצמו עם מקהלה, בשבתות קודמים הביא החזן פיבקו את החזנים מאיר שיטרית, צבי גרינהיים, אליעזר ברוק, ועוד חזנים צעירים שאינני זוכר כרגע. הגבאי מנחם נאמן אמר לי שלולא פעילותו של החזן פיבקו ספק אם היו מתקיימות תפילות בשבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 21:52 |
|
| |
רוב פעילותו של פיבקו היא בתשלום הוגן, כך שלא הייתי מגדיר אותו בהגדרות שרד.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 22:01 |
|
| |
משיחה שערכתי כעת עם החזן שלמה פיבקו הוא נדהם לשמוע על הטענה שהוא מקבל תשלום הוגן.
בכל הפעמים שהחזן שלמה פיבקו הביא חזנים, הוא לא קיבל על כך אגורה שחוקה, ונהפוך הוא, היו לו גם הוצאות אישיות.
בשבת הקרובה ובחג השבועות, ארגן החזן שלמה פיבקו שהחזן מאיר דורפמן יעבור לפני התיבה בבית הכנסת הגדול בתל אביב.
כמו"כ ארגן החזן פיבקו שהחזן חיים אדלר יתפלל בשבתות (3 שבתות בשנה האחרונה) את החזן חיים גרינשטיין,(בפעילות משותפת עם החזן חיים אדלר) ו... סקופ!!!! החזן ישראל רנד הבטיח לחזן פיבקו שהוא יגיע להתפלל באחת מהשבתות הקרובות.
תוקן על ידי זוכמירוביץ ב- 20/05/2012 22:09:33
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 22:11 |
|
| |
משיחה שערכתי כעת עם 2 רבנים וגבאי אחד מת"א, נאמר לי במפורש שפיבקו כן מקבל תשלום הוגן, הקמצוץ שהוא עושה "למען החייאת החזנות" הוא למען ייחצון כריסו האישית.
ובבקשה זוכמיר, אל תעלה לי את הסעיף, ואל תגרור אותי למלא את האשכול הזה ברפש מבית המדרש של החזנות בת"א.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 22:30 |
|
| |
האם יש תואר אקדמאי חדש : מאסטאר ( M.A ) קשקשן
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 22:35 |
|
| |
בוקר טוב שרגא! מעניין שהפעם לא מצאת את מבוקשתך בגילגול בגוגל..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2012 00:11 |
|
| |
האמת שאין לי כל ענין להתוכח, ומה ששמעתי הוא מפי החזן פיבקו, וניכרין דבריו דברי אמת. לא שוחחתי עם הגבאי, ואינני יודע אלו שני רבנים קשורים לבית הכנסת (עד כמה שלי ידוע אין שם אפילו רב אחד), עכ"פ גם אם החזן פיבקו והחזן אדלר היו מקבלים סכום הגון עיני לא צרות, והייתי שמח בשבילם כי מגיע להם על קידום החזנות, ולואי ובית הכנסת הגדול בתל אביב היה יכול לשלם סכום הגון לכל החזנים שבאים להתפלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2012 00:47 |
|
| |
זוכמיר, אני מעריך את דבריך, ואני מעריך את אישיותך. אך אל נא תתן ללבך ורצונך הטוב להאמין כי העושה לביתו הופך מיד למחייה החזנות בעירו, למרות סיפוריו על מסירות חינמית.
פותח האשכול, אכן משכיל הוא, החזרת בית הכנסת הגדול בת"א לפעילות הוא דבר מבורך מאין כמוהו, הן מהפן החזנותי והן מהפן הערכי. וראוי הדבר לכל חיזוק אפשרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2012 00:48 |
|
| |
אהבתי את רוח כתיבתו של משכילון, המשך כך ישר כח
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2012 12:37 |
|
| |
משה ציטרין גבאי וחזן בבית הכנסת הגדול בת"א
לעוסקים בצרכי ציבור באמונה מגיע ישר כוח גדול.
משה ציטרין קבל על עצמו לתפעל את בית הכנסת שמתפלליו הולכים ופוחתים.
קהל יותר גדול באים בשמחות שבת חתן וברמצווות.
כמו כן באירועים כגון יום העצמאות וסליחות לפני הימים הנוראים שבהם משתתף כב"הרב הראשי לתלאביב הגאון ישראל מאיר לאו.
קרן של תקוה באה מהנהגת "יום כיפור קטן" מדי חודש בחדשו על ידי הרב והחזן הראשי חיים אדלר.
זאת ההזדמנות לחזנים בראשית דרכם,למקהלות חדשות ולמנצחים .
זאת ההזדמנות לברך את מר משה ציטרין שבמסירות נפש מתפעל את בית הכנסת שבעבר היה היכל הפאר של הישוב בימי תלאביב הקטנה על חזנייה הגדולים,מקהלות מעולות ורבנים של העיר.
|
|
|
|
|