בית פורומים עצור כאן חושבים

ואהבתם את הגר כי גרים הייתם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/5/2012 16:16 לינק ישיר 
ואהבתם את הגר כי גרים הייתם

בוויכוח המתחולל כעת, אודות היחס הראוי ודרך הטיפול הנאותה בפליטים המציפים את הארץ, לא נשמע משום מה קולה של היהדות.

הבעיה מורכבת ומסובכת ובעלת היבטים שונים כבדי משקל.

א.      האם יש מחויבות בסיסית לפליטי חרב.

ב.      מה עם מהגרי עבודה.

ג.       בהנחה שאיננו יכולים לסייע בלי גבול, מהו הגבול הנכון ומהי הדרך לנהוג באלו שמעל המכסה. (נשמע לא טוב, אך צריך להתמודד עם המציאות. גם להגביל את המכסה וגם להתמודד במודע  עם הקונוטציה).

ד.      שאלה נוספת, טכנית במהותה ולכן פחות שייכת לפורום, מי אמור לשאת בנטל. ברור שאי אפשר להטילו דווקא על השכבות הנמוכות. כאמור אכ"מ.

התורה מצווה פעמים רבות על אהבת הגר בנימוק "כי גרים הייתם". במילותיו של הלל הזקן, דעלך סני לחברך לא תעביד.

אמנם עניי עירך קודמים, אך "עושה חסד עם חברותיה" נדרש לגנאי.

לשיטות המחמירות ביותר מדובר באומללים המנסים לשפר את חייהם. ברור כי מדינה קטנה כמו ישראל אינה יכולה לקחת על עצמה את כל בעיות העולם השלישי. מאידך כמי שהיו גרים במצרים ובעוד גלויות וכעם שחלק משרידותו נזקף לאומות מכניסות אורחים, אי אפשר להתעלם לחלוטין ולא לקלוט מספר מסוים של פליטים, תוך כדי תנאים קפדניים שימנעו מהם להפוך ל"סרטן".

המדינה גם נזקקת לעובדים שחורים (תרתי משמע) בכמות מסוימת. מדיניות הגירה מושכלת יכולה לשלב בין השניים לתועלת כל הצדדים.

מסיבות שונות הציבור הדתי חרדי מתנגד אינסטינקטיבית לכל מה שריח של חמלה אנושית טבעית כלפי הזר נושב ממנו. חבל מאד שאלו פני הדברים, הנוגדים לחלוטין את רוח התורה.

גם בעיית ההתבוללות אין בה כדי לשמש כסות לנטיות הגזעניות הנמוכות. ראשית, יש כאן גם ככה מספיק גויים. הפליטים לא משנים את המאזן בצורה גורפת. שנית, איך היינו מתייחסים למדינה שלא הייתה מקבלת פליטים מסיבה זו. מה דעלך סני וגו'.

כמה חבל שגדלי התורה אינם מוצאים כלל לנכון להתייחס לכך, כפי שאנו מצפים בטבעיות ובצדק מאנשי דת ורוח בכל העולם, לעמוד לימין היהודים, בפרט הנרדפים שבהם.

תופעה חמורה עוד יותר היא הפגיעה הפיזית במסתננים.

גם אם נסכים כי עלינו לגרשם ויהיה מה, פגיעה באותו מסתנן בודד אין לה שום הצדקה ואין בינה לבין חוליגנים התוקפים יהודים במקומות שונים בעולם ולא כלום.

על תופעה זו לפחות היה ראוי שהרבנים ישמיעו את קולם בנחרצות, לפחות שלא יאמרו מדשתקי שמע מינה דניחא ליה. אני גם מניח שיש לדבריהם השפעה כלשהי גם על הקהלים המועדים להתנהגות נלוזה זו.

איזה קידוש ה' נפלא יכול להיות כאשר הרבנים ישמיעו את דעתם המוסרית בעניין.

אי אפשר שלא להוסיף.

במקום כל הדברים האחרים המתפרסמים חדשים לבקרים ומוציאים את דיבת התורה רעה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 17:00 לינק ישיר 

ייתכן
האם אתה מעלה בדעתך כי הרבנים יצאו בקריא כזו לאחר שלמדו את הרמב"ם

ספר מורה הנבוכים חלק ג פרק נא

הכושיים והמשוטטים בדרום, והדומים להם מאשר אתנו באקלימים האלה, ודין אלו כדין בעלי חיים שאינם מדברים ואינם אצלי במדרגת בני אדם, ומדרגתם בנמצאות למטה ממדרגת האדם ולמעלה ממדרגת הקוף

כידוע הרמב"ם היה במצריים-  הכושים מהדרום המה הסודנים.

לגופם של דברים, זו אכן בעיה מאד מאד רצינית, ואל תדון את חברך עד שתגור במקומו,  איני מצדיק חלילה אלימות,
אבל צא וחשוב כתושב בני ברק- מה היה קורה אם הסודנים היו מתישבים מעבר הזה של הכביש השחור.
מי יהיו הראשונים שהוציאו פסק הלכה על איסור השכרת דירות, מי יהיה הראשון שיוציא פסק הלכה שיש להרחיקם בכח ובמתנת יד.
סגור את העיינים ודמיין ממי אתה מצפה לצאת בגינוי נגד ההכאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 17:06 לינק ישיר 

אין לי ודאות מוסרית מה נכון לעשות בסיפור הזה, רק 2 הערות:
1. חז"ל מתארים את סדום - לשלילה - כעיר ששלא ראתה בעין יפה שהיה של זרים בתוכה, היום זו הנורמה בעולם כולו.
2. היהדות הדתית בארץ ישראל ויתרה על יצוג של עמדה מוסרית בעניין כלשהו, עמדותיה צפויות ובדרך כלל תואמות את הדחף הטבעי של האדם (לאומיות ואי נכונות לוותר לעם אחר) והיא לא מנסה להשמיע קול מוסרי בולם.
יתכן וזה נכון ונדרש על פי התורה וההלכה ויתכן וזו לאומנות עטופה בשמן זית זך של יהדות, מכל מקום יש פה הבדל בין התפקיד שממלאים לפעמים דתות ואנשי דת בעולם המערבי המודרני (כולל יהודים בארה"ב).
דווקא אצל רבנים חרדים בארץ הייתה בעבר נטייה מתוך תפיסת עולמם היהודית לדרישות מוסריות בשם היהדות (הרב שך הוא דוגמה טובה לזה) בשנים האחרונות אני חושב שזה כבר לא קיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 17:34 לינק ישיר 

ר' ירוחם

כדרכיך בקודש אתה מביא את הציטוט הנכון באשכול הנכון.

בזמנו אולי דברי הרמב"ם היו דברי טעם. כיום למותר להתייחס.

אני מסכים ואף ציינתי זאת, כי יהיה מה שיהיה, הנטל צריך להתחלק בצורה הוגנת.

מטפחת,

קצת מוגזם לומר כי נורמות (המוסריות, לא המיניות...)  סדום, בפרט אם נאמץ את מדרשי חז"ל אודותיה, הן הנורמות בעולם החופשי.

הצבעת נכון על כך שהיהדות הדתית היא לאומנית, ועל כך שהיא ויתרה על השמעת קול מוסרי האם כך צריך להיות?
(אני לא מדבר על הסכסוך עם הערבים. אמנם גם בו מעורבים שאלות על ערכי יסוד, אך עיקרו סכסוך אמתי שאין לי דעה נחרצת כלפיו ובכל מקרה אין כאן המקום לדון בו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 17:42 לינק ישיר 

ייתכן האם אתה חושב שכוונת התורה הייתה לאהוב אלפי מסתננים לישראל
כדי לשפר את חייהם ,שכל קשר בינם לבין העם היהודי מקרי בהחלט?
אין ספק שהם מיסכנים ויש לרחם עליהם אבל מצד שני עניי עירך קודמים ומדובר בפצצה מתקתקת.
מספיק לראות מה קורה באירופה המתאסלמת.
יש לנהוג בהם באנושיות לתת להם צידה לדרך ולהחזיר אותם אחר כבוד לדרום סודן
שם לא נשקפת סכנה לחייהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 17:45 לינק ישיר 

ואיך לדעתך היה על מדינות העולם לנהוג בפליטים היהודים?
יש הבדלים והדגשתי זאת.
ועדיין יש מקום לחמול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 17:46 לינק ישיר 

ומדוע צריך קשר לעם היהודי כדי לזכות בחמלה?
כי גרים הייתם בארץ מצרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 18:01 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
מטפחת,
קצת מוגזם לומר כי נורמות (המוסריות, לא המיניות...)  סדום, בפרט אם נאמץ את מדרשי חז"ל אודותיה, הן הנורמות בעולם החופשי.

בנקודה הזאת של הסתגרות מזרים כל מדינות העולם דומות לסדום כפי שתיארוה חז"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 18:02 לינק ישיר 

דייר כתב:
 יש לנהוג בהם באנושיות לתת להם צידה לדרך ולהחזיר אותם אחר כבוד לדרום סודן
שם לא נשקפת סכנה לחייהם.

וכמובן לתת להם יכולת להתמודדת עם הצרות שלהם במולדת שלהם, כלומר בהחלט לעזור ולהתערב שם לטובתם שלא יצטרכו לברוח משם, זה יסוד עריבות שיש בין בני אנוש, כל בני אנוש ערבים זה לזה, אחרת התבונה מענישה אותנו ואותם, 

אותה דבר האירופאים צריכיים לעשות לגבי הערבים שפולשים עליהם,
זה הפיתרון היחיד והפשוט, 

תוקן על ידי maxmen ב- 28/05/2012 18:03:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 18:07 לינק ישיר 

מטפחת,

אני מתפלא על דבריך.

היכן אונסים זרים כמדיניות?

היכן קוטעים או מאריכים רגליהם?

היכן מורחים ריבות בדבש?

יש מדיניות הגירה, לעתים נוקשה. כל מדינה מתוקנת מקבלת מספר מסוים של מהגרים.

עד כמה שידוע לי, אין מדינה מערבית אחת הנועלת את דלתותיה הרמטית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 18:08 לינק ישיר 

דייר, הנקודה - לדעתי - היא לא מה נכון לנהוג במקרה הזה ואפילו לא מה עמדת היהדות בעניין, אלא עד כמה שיקול מוסרי כזה בכלל משחק בחברה הדתית ואצל מתווי דרכה.
עושה רושם שהציונות הדתית מתוך התמסרותה לישוב הארץ ומתוך כך למאבק בפלסטינים והחרדים מתוך דחיית ערכים "חיצוניים" ותהליך הלאומנות שעובר עליהם בכלל לא מתפנים לחשוב על שיקולים אלו, נכון להיום בכל ויכוח בנושא שמעורבים בו יהודים ולא יהודים אתה יכול לחזות מראש בביטחון מאיפה יגיעו העמדות הלאומניות והפחות מתחשבות ומי יביא בחשבון שיקולים מוסריים.
לא תמיד היה זה כך, בשנות ה50 וה60 המפד"ל הייתה יותר מתחשבת ממפא"י ביחס לאוכלוסיה הערבית (ויותר מתונה ממנה באופן כללי) והרב שך הביא מדי פעם נימוקים מוסריים בנאומיו, היום כל זה נעלם, שיקולים מוסריים הם עניין ליפי נפש מהשמאל.

תוקן על ידי מטפחתספרים ב- 28/05/2012 18:12:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 18:12 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

מטפחת,

אני מתפלא על דבריך.

היכן אונסים זרים כמדיניות?

היכן קוטעים או מאריכים רגליהם?

היכן מורחים ריבות בדבש?

יש מדיניות הגירה, לעתים נוקשה. כל מדינה מתוקנת מקבלת מספר מסוים של מהגרים.

עד כמה שידוע לי, אין מדינה מערבית אחת הנועלת את דלתותיה הרמטית.

אני הדגשתי בעניין הזה של חוסר רצון לסייע לעניים מבחוץ כל המדינות דומות לסדום, זה הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 18:32 לינק ישיר 

כל העולם שולח סיוע למדינות מצוקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 18:38 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
כל העולם שולח סיוע למדינות מצוקה.

עובדה שזה לא מספיק,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 18:38 לינק ישיר 

מטפחת יקרה השמאל חומל על המסתננים יותר משנאת המן והרבה הרבה פחות מאהבת מרדכי.
החמלה מתנדפת לה חיש קל כשמדובר בסתם עמך בית ישראל.
אני לא חושב שהמפד"ל פחות הומנית ממר"ץ לדעתי הרבה יותר.

ייתכן השאלה מה המשמעות של גר שדיברה עליו התורה האם מדובר בפליט גוי שבא להשתקע בארץ
או בגוי שהתגייר.
ברור שצריך לרחם על מי שבסכנת חיים אבל אני סמוך ובטוח שפה לא מדובר בסכנת חיים אלא סתם רצון
לעשות כמה שקלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 18:55 לינק ישיר 

דייר כתב:
 ייתכן השאלה מה המשמעות של גר שדיברה עליו התורה האם מדובר בפליט גוי שבא להשתקע בארץ
או בגוי שהתגייר.

התשובה היא שאין הבדל כל גוי שבא לארץ ישראל (כפליט או סתם לעשות כסף) חייב לקבל על עצמו לא לעבוד ע"ז. ועוד מותר לבוא בקהל השם= להתחתן עם מקומי,
זה הפשט הפשוט של התורה,
גרות זה כבר עניין אחר לגמרי,
למדדת מגילת רות אתמול כמובן, לא רק שזה היה פשוט שצריך לקבל אותה רק בועז אפי' לא פיחד מאיסור תורה ממש של לא יבוא מאובי בקהל השם וחידש את ההלכה לא יבוא מואבי אבל מואבית כן יבוא, וכל זה לגבי חיתון\נישואין, ק"ו סתם לתת לה ללקט בשדות שגם אז העניים היו יכולים לזעוק חמס שהיא פליט,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ואהבתם את הגר כי גרים הייתם
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext