| נשלח ב-31/5/2012 19:55 |
|
| |
איזהו חכם הלומד מכל אדם
הכל משמיים זה ברור וכל מה שקורה ומה שאנחנו עושים מכוון מלמעלה... לפעמים יש דברים אבל..שעם מבט לאחור היינו עושים אחרת! כמובן שמה שנעשה גם אם לא נראה לנו כך .. זה לטובה... ובכל אופן לפעמים אנחנו מרגישים שאולי טעינו.. אז אולי נלמד אחד מהשני.. מה ל--א לעשות. כתבו טעויות שקרו לכם בפגישות, ושלא הייתם חוזרים עליהם ע"מ שאחרים ידעו להימנע מהן... טעויות יכולות בפליטות פה של מילים/סיפורים/חוויות שונות שלא במקום ובזמן לספר לבנות יכוליות גם ביגוד והנעלה שחבל על הכוח והזמן מקומות שמעצבן להיפגש בהם וכיוצ"ב סתכלו לאחור, אם אתם נזכרים במשהו שאתם אומרים לעצמכם "שיואו, זה היה טעות, פעם הבאה ברור שאנלא אעשה כזה דבר"... שתפו אותנו... למען יקראו ויזהרו...
אני אתחיל ואדביק מהאשכול המקורי שכותרתו שונתה את הפרובלמה שלי...
קבעת פגישה בבית קרובייך והגעת ביחד עם הבחור... כאילו, זתומרת אתם עומדים יחד, הוי אומר את מלפנים והוא מאחור, ואת מקישה בדלת... (בית קרובייך, לא?!!) איך הייתן מתנהגות בסיטואציה זו כלפי הבחור? איך הייתם מתנהגים/ מצפים מהבחורה שתנהג? ועד כמה זו התחלה גרועה לפגישה, להיכנס אליה מכזו סיטואציה?
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 19:57 |
|
| |
| נקודהלמחשב כתב: |  | כל מה שהיא תעשה אני אבין אותה, אחרי הכל זו סיטואציה מביכה (ולכן פשוט שעדיף שהיא תחכה כבר שם מאשר שהם יבואו ביחד..). אבל אין ספק, שאם היא תהיה ג'נטלמנית ותתן לי להיכנס ראשון, או שנכנס ביחד, זה יעיד הרבה על הרגישות שלה... ולא יודע אם זו התחלה גרועה, אחרי הכל כל בר דעת מבין שזה מצב לא הכי נעים, וההפך הייתי לוקח את זה כאפיזודה ליהנות ממנה..
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 20:05 |
|
| |
לא יודעת מה להגיד לגבי הסיטואציה המדוברת. במשך כל שנות שידוכי נפגשנו אולי פעמיים שלוש בבתים ובדרך כלל כבר שהיתי שם כשהגיע. בשלוש פעמים הנוספות נפגשנו בלובי של מלונות ואםמדברים על מבוכות, חייבים למצוא פתרון לדקות ההתנה בקיר הנדונים של המלון. הרגעים האלה עד שהמועמד מגיע. אוי, חוסר הנעימות....
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 20:05 |
|
| |
| צדיקאלוקי כתב: |  | נפגשתי עם בחורה פגישה לפני כמה זמן אחרי 3 שעות שאלתי אותה אם היא רוצה לזור לכיוון הבית והיא אמרה שלא וכיף לה. אחרי 5 שעות הייתי ממש צריך "לחתוך" את הפגישה.
היא אמרה לשדכן שזה לא נראה לה מתאים.
בנות בבקשה אם אתן לא נהנות אל תעשות את עצמכן שכן. תתנהגו כמו בפגישה הראשונה (אל תיפתחו ותזרמו אם אתן יודעות שזה הולך לרדת).
|
|
| אחת_חדשה כתב: |  | חדשונט, מה את מצפה לשמוע? זה די ברור שכולנו חושבים שלא צריך לשדר ההיפך ממה שמרגישים... במיוחד לא לשדר כן אם זה לא (כי בכיוון ההיפך, אנחנו, הבנות , נופלות הרבה...) ובנוגע לסיטואציה של להפגש יחד בפתח הבית, לא רואה בזה אסון בכלל, דווקא יכול להיות נקודת פתיחה טובה לפגישה, יש על מה לצחוק וכדו', לא הייתי עומדת שם כמו גלמה ומחכה לו אם הייתי רואה שלא נעים לו, פשוט מתחילים עם מה נשמע ומה קורה, וקטע שאנחנו נפגשים ככה ישר על הפתח, זורמים עם זה וממשיכים את הפגישה בפנים... דווקא רעיון מצוין לשבירת הקרח (אולי אני אאמץ אותו??? ;) , חבל שאני לא נפגשת בבתים..)
|
|
| חדשונט כתב: |  | חחח אחת! למה את מתכוונת להתחיל את הפגישה בחוץ? להסתובב אליו ולהגיד "היי, מה נשמע"???? (הנחמדות ולהיות מי שאת או לא, לא קשור כאן! סתם אסיק שינה את הכותרת של האשכול!...) |
|
| פוהדוס123 כתב: |  | בואי נתחיל מזה שפגישה בבית זה סיוט.. מילא פגישה בבית של ההורים של הבחורה אני מבין שהם רוצים לראות את הבחור, בבית של מישהו אחר?? מה הקטע?? סתם אווירה לחוצה לא משוחררת, קיצער סתם סיוט חסר טעם. לגבי עצה הנה משהו קטן שנורא הרגיז אותי, נפגשתי לפני איה חמישה חודשים עם בחורה שכמובן ידעה מה אני רוצה מעצמי וזה גם מה שהיא רצתה מעצמה בקטע של בית של תורה וכו׳ אחרי עשרים דקות בפגישה (ראשונה להזכירכם!!) היא אומרת טוב שמעתי שאתה לא מתכונן להמשיך ללמוד, למה? ומה הסיבה? עכשיו אני מכיר אותך מאנשהוא? חייב לך משהו? רוצה אותך? תני לראות אם אני בעניין אם את בעניין ונדבר על הכל מה הלחץ?? קיצער העצה שלי אל תכבידו בפגישה הראשונה וגם בשניה לעשות את זה בעדינות בנגיעות קטנות..
|
|
| חדשונט כתב: |  | דווקא אני שמעתי מהרבה בנות שהן היו מעדיפות להיפגש בבתים אבל אין להן בדיוק איפה... ואני, פגישה ראשונה, רק בבית... ותודה לך על העצה...
| פוהדוס123 כתב: |  | בית קרובייך?? אני לא ממש ייגע את מוחי בתשובה לשאלה הזו כי זה לא יקרה אצלי!
|
|
אלו התגובות העיקריות שהיו שם, באשכול המקורי...
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 20:06 |
|
| |
ואני כותבת אתזה שוב כי עדיין לא קיבלתי שובה הולמת: קבעת פגישה בבית קרובייך והגעת ביחד עם הבחור... כאילו, זתומרת אתם עומדים יחד, הוי אומר את מלפנים והוא מאחור, ואת מקישה בדלת... (בית קרובייך, לא?!!) בנות, איך הייתן מתנהגות בסיטואציה זו כלפי הבחור? בנים, איך הייתם מתנהגים/ מצפים מהבחורה שתנהג? ועד כמה זו התחלה גרועה לפגישה, להיכנס אליה מכזו סיטואציה?
|
| נשלח ב-31/5/2012 20:22 |
|
| |
בלי להכנס לפירוטים מיותרים.. אם אתם חושפים על עצמכם או יותר נכון כשאתם חושפים משהו ריגשי/אישי/אינטימי בהנחה שיש לך כמה כאלו אל תעשו את זה קרוב מידי בוודאי אם הצד השני יכול להניח אפילו בטעות שיש קשר בין הדברים
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 20:36 |
|
| |
בכלל...לא חושפים דברים אישיים מדי בפגישות הראשונות(1,2) א. בגלל שזה נותן תחושה של קרבה לא אמיתית, ב. לא באלכם שיסתובבו עוד כמה בחורים/ות עם הסיפור שלכם...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2012 23:41 |
|
| |
| אריסה כתב: |  | לתועלת הכלל, מניסיון, אולי זה יעזור מלמנוע טעויות קודם ההחלטה: 1. תחליטו טוב טוב לפני שתסגרו. 2. תדעו שלא תמיד נמצאים בפסגה, יש פחד בתקופת האירוסים(אני חויתי את זה חזק) וזה לא מצביע על שום דבר, תהיו מודעים שזה יכול לקרות ולא לבטל בגלל סיבה כזו. 3. בתקופת האירוסים אל תשתוללו- זה ממש נכון, קשר היותר מידי יכול להרוס, תשמרו על גבולות ואיפוק קל. 4. אל 'תוותרו' מידי הרבה, ואח"כ תתחרטו. 5. תבינו שלבטל שידוך זה לא פשוט וקל, אולי זה יעזור לכם לא לזרום מלכתחילה, כי לא נורא יש אופציה לבטל... 6. תנו ללב להחליט, הוא מרגיש , אל תסגרו מתוך החלטה לא שלימה או לחץ, תעשו עוד פגישות העיקר לא מלחץ, גם אם הבחור/ה היא/וא הלוחץ/ת. 7. הכל משמים. מה שצריך לקרות יקרה, אין לנו שליטה על החיים, זה משחרר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2012 23:46 |
|
| |
אין לי מושג מה עושים בסיטואציה הזו כי אין לי מושג אם היא קורית.. אני בכלל לא שמה לב מי עומד לפני מי.. זורמים..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2012 23:52 |
|
| |
מיכלי וכל אחד/אחת שטוען שלו זה היה קורה/יקרה בחיים תקחו את הסיטואציה כ- "לו יצויר" מה הייתם עושים? מסתובבים? אומרים שלום חטוף? שלום ארוך? מה עושים?
|
|
| נשלח ב-6/6/2012 23:56 |
|
| |
זה טעות שעשיתי, עם האחרון שיצאתי איתו. וזה באמת דבר שקרה מחוסר נסיון ולא הייתי חוזרת עליו שוב, יצאתי איתו ובפגישה השלישית היה בסדר גמור, היו כמה דברים שהפריעו לי אבל הוא היה תכלס מה שאני מחפשת, והיה לי נחמד איתו, ובסוף הפגישה הוא רמז על זה שהוא היה רוצה שנמשיך לתקשר בינינו בלי שדכנית באמצע.. שנחליף מספרים ונקבע לבד לפעם הבאה, אני לא חשבתי יותר מידי, והחלפנו מספרים. אם הייתי חושבת על זה עוד קצת הייתי מבינה שאני ממש לא סגורה עליו. ולא עושים כזה דבר עד שממש בטוחים שרוצים אותו, הוא מתמלא בציפיות ובטוח שאת סגורה עליו כמו שהוא, אח״כ זה עוגמת נפש נוראית, שהחלטתי שהוא לא מתאים לי והייתי צריכה לדבר איתו...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2012 23:59 |
|
| |
חדשו, ׳לו יצוייר׳ שזה היה קורה לי, הייתי מסתובבת מחייכת אומרת לו שלום, הוא בודאי היה מחייך ומחזיר ואז הייתי דופקת ונכנסת לפניו מחכה שיכנס גם, ואז הולכים להתישב ביחד. לא כזה מסובך..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2012 00:04 |
|
| |
חחח נעמונת, זלא כזה פשוט כמו שאת מתארת, כי את מסתובבת לומר לו שלום ולא מיד מקבלת ממנו יריית שלום חוזרת. אז מה? תמשיכי לעמוד מסובבת ולחכות לשלום שלו שיגיע אחרי 5 שניות? וגם זו סתם הרגשה לא נעימה שהוא עומד מאחורייך ומן הסתם בוחן אותך חופשי בשקט מכף רגל עד ראש. אבל תודה על התגובה, נורמלי לגמרי... אני מאחלת לך שלא תתנסי ;) אז בקיצור, את כן מציעה להסתובב ולומר שלום. רק שלום? (השאלה מופנית לכולם/ן)
|
|
| נשלח ב-7/6/2012 00:09 |
|
| |
אם הוא לא אומר לי שלום בטווח של 2 שניות אני אומרת לו ללכת הביתה!;-) נכון, זה לא נעים בדיוק אם הוא לא עונה מיד, ולא נעים שימדוד אותי מלמטה ללמעלה.. אבל תכלס אין משהו אחר לעשות! לא תגידי לו כלום זה הכי גרוע. זאת האפשרות היחידה לדעתי לסיטואציה הזאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2012 01:12 |
|
| |
טנקס נעמה עוד דבר שמומלץ לא לעשות,בפגישה ראשונה ,שניה, שלישית (בכולן יחד ובכל אחת לחוד ;) אל תזכרנה את כל הבחורים שנפגשתן איתם ורציתן ובסוף זה לא ייצא ואתן לא שמחות מזה (בלשון המעטה).... (לדעתי אם זה ממש יושב לכם על הלב אז אתם יכולים להזכיר את הנושא לקראת סגירה) זה גורם אי נעימות קלה במשך הפגישה וגם מאוחר יותר אם הצד השני רוצה להוריד אז הוא מרגיש לא נעים כביכול לאכזב שוב... סתם לא מומלץ... (בחורים, תרגמו זאת גם לצד שלכם...)
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2012 01:16 |
|
| |
| חדשונט כתב: |  | טנקס נעמה עוד דבר שמומלץ לא לעשות,בפגישה ראשונה ,שניה, שלישית (בכולן יחד ובכל אחת לחוד ;) אל תזכרנה את כל הבחורים שנפגשתן איתם ורציתן ובסוף זה לא ייצא ואתן לא שמחות מזה (בלשון המעטה).... (לדעתי אם זה ממש יושב לכם על הלב אז אתם יכולים להזכיר את הנושא לקראת סגירה) זה גורם אי נעימות קלה במשך הפגישה וגם מאוחר יותר אם הצד השני רוצה להוריד אז הוא מרגיש לא נעים כביכול לאכזב שוב... סתם לא מומלץ... (בחורים, תרגמו זאת גם לצד שלכם...)
בכנות? זה מרגיש לי כמו שתכתבי עצה: נא לא הוציא את הלשון.. זה פשוט לא יפה...
|
|
|
|
|