|
|
| נשלח ב-5/6/2012 05:36 |
|
| |
בילי,
ואינך מעלה כלל אפשרות, שלא מחמת חרדות העונשים, אלא פשוט כתוצאה מנסיון אישי של בירור הסוגיא ?!
מנחם,
ראה במאמרו החשוב של מנחם קלנר שבקובץ "על האמונה" ( כתר, תשס"ה, עמ' עמ' 312-328) על ההבדלים בין אמונה ב לאמונה ש, הדן בשאלתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2012 07:08 |
|
| |
ספרן אולי תזכור איזה מילה מתוך הנוסח שבו אמר הרב קוק דבריו, כי חיפשתי בכל מיני לשונות [שעת הדחק, דעת יחיד, וכו'] ולא העליתי מאומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2012 07:29 |
|
| |
נסה אולי "דחק רוחני" או "דחק רוחנית" (ראיתי לפני כמה עשורים ...)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2012 08:10 |
|
| |
ספרן
מי שבירר את הסוגיא ובטוח בעצמו איזה צורך יש לו עדיין בקים לי ?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2012 08:18 |
|
| |
בילי,
לשמוח שכיוון לדעת גדולים ממנו ... ולקיים מנהג ישראל להתלות באילן גדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2012 08:26 |
|
| |
ספרן
עדיין אין לו צורך בקים לי כלפי שמיא הלא כן ?הרי לא מדברים כאן על קים לי חברתי,,
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2012 08:37 |
|
| |
בילי,
הרי כל המושג "קים לי" בא כאן בשם המושאל בלבד, שהרי באמת אין עושים בו שימוש אף בהלכה אלא בענייני חושן משפט.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2012 08:45 |
|
| |
אכן ,מושאל מטענה לבית דין של מטה לבית דין של מעלה ,כך הבנתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2012 09:22 |
|
| |
בילי,
כלפי שמיא, אין צורך להגיע לקים לי. הראב"ד, ר"י אלבו, הרשב"ץ, הרדב"ז ועוד כתבו ש"הטועה בעיונו" ( =אם נתכוון לברר לש"ש) אין להחיל עליו שם אפיקורס ח"ו. והלכתא כבתראי. (ויש גם שכתבו שאף דעת הרמב"ם השונה, מצטמצמת רק לנושא ההגשמה. כך או כך, רוב הבאים אחריו חלקו עליו)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2012 13:45 |
|
| |
ספרן
עדיין שוגג הוא וצריך כפרה,
וכשאינו מתכוין לשם שמים וינקוט דאין משיח לישראל האם נקרא מזיד ואפיקורס או שיש באמתחתו קים לי כהלל,?
אלו שצימצמו את דברי הרמבם רק בהגשמה אולי נעלמו להם רמבם בממרים פרק ג הלכה א,מי שאינו מאמין בתורה שבעל פה אינו זקן ממרא האמור בתורה אלא הרי הוא בכלל המינים ומיתתו ביד כל אדם וכו, ובהלכה ג כתב ,במה דברים אמורים באיש שכפר בתורה שבע,פ ממחשבתו ובדברים שנראו לו והלך אחר דעתו הקלה ואחר שרירות ליבו וכו,אבל בני אותן הטועים ובני בניהם שהדיחו אותםהרי הם תינוקות שנשבו וכו,
היוצא מדברי הרמבם שהמחייב בכל אלו הוא על ידי מסקנא בהלכות פסיכולוגיה,,בן אדם יכול להאמין כי נח לו,,ואומרים לו ..רב נח אל תהיה מקטני אמנה,,
תוקן על ידי ביליצר ב- 05/06/2012 13:50:45
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2012 14:13 |
|
| |
אכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2012 15:57 |
|
| |
השאלה היא האם מותר לו לשתות יין. או שמיד שהוא נוגע בו הוא מתנסך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2012 16:02 |
|
| |
לומד אני מבין ששאלתך היא על אורתופרקטיסט
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2012 09:13 |
|
| |
במסגרת חיפושי אחרי דברי הרב קוק אותם ציטט ספרן [אותם לא מצאתי לצערי, וכנראה שמכללא איתמר] מצאתי באגרות חלק א' סימן כ' [מכתב מעניין אודות חופש הדעות , ששייך לכמה נושאים כאן,] בסופו שטוען שכל הלכות אפיקורס שאמרו רז"ל שייכים רק במי שכופר בוודאות [=בוודאי אין אלקים ותורה כו'], אבל מי שאינו כופר בוודאות רק טוען שהוא ספק [כמו שאני מבין רוב הכופרים, שהרי קשה מאד להוכיח שלילה בוודאות, ואפילו אם בפועל הוא מתנהג ככופר בוודאי],אין עליו כל דינים אלו. וממילא לא שייכים כמעט כל השאלות והדיונים אודות זה . [אם שיש לעיין אם הוא צודק, בפרט אם הוא בפועל מתנהג כמו כופר וודאי, אבל עכ"פ להסתפק במחשבה ודיברו לכאו' בוודאי הוא צודק]
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2012 09:22 |
|
| |
יהי,
לאו מכללא איתמר. יגעתי ולא מצאתי וכו'. את האגרת החשובה שאף מובאת בכמה ספרים, כדאי להביא בלשונה לאשכולנו.
|
|
|
|
|