בית פורומים שידוכי חרדים

רבונו של עולם הריני מוחל...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/6/2012 02:12 לינק ישיר 
רבונו של עולם הריני מוחל...

אחד הזמנים שבהם יהודי יכול לרכוש לעצמו פרק באמונה חושית, הוא זמן קריאת שמע על המיטה. לפני הנוסח של קריאת שמע זו, היהודיפונה ואומר:

"רבונו של עולם הריני מוחל לכל מי שהכעיס והקניט אותי, או שחטא כנגדי, בין בגופי וכו', ולא יענש שום אדם בסיבתי"

נשאלת השאלה, והרי נאמר: "דובר שקרים לא יכון לנגד עייני". אם כן, כיצד יהודי מסוגל לומר שהוא מוחל וסולח, בשעה שליבן רותח ומלא כעס? הוא לא יכול להירדם מרוב כעס. הוא כועס על הוריו, הבן/בת זוג לשעבר וכו' וכו'.. ואם כן, איך אפשר לשקר כך כל לילה?!

קראתי סיפור יפיפה. האדמו"ר מסוקולען הזקן זצ"ל היה איש קדוש, שעסק כל ימי חייו במצוות פדיון שבויים, ובהצלת יהדות רומניה מפני המשנאים שקמו בארץ זו. כשהגיע לאמריקה, אסף כספים רבים עבור מצווה זו. כדי להוציא יהודי מבית הסוהר ברומניה, היה דרוש סכום עתק של עשרים וחמשה אלך דולר, שבימים ההם ערכם היה גבוה ביותר. האדמו"ר בחוכמתו ובפיקחותו, היה מעביר בדרך לא דרך את הסכומים הללו לרומניה, פעולת ההצלה נעשו מתוך סיכון רב. בדרך זו הציל הרבי רבים ממות לחיים. 

באחד הימים נודע לרבי, שאחד השלוחים מעל בשליחותו, וגנב את הכסף לעצמו. במחשבתו של הרבי גאתה הדאגה ליהודי המסכן שנותר בבית הסוהר, מכיוון שכסף השחרור שהיה מיועד עבורו לא הגיע לתעודתו. הוא היה מזועזע משפל המדגה שאליו הגיע השליח היהודי, ובנוסף לכך העיקר עליו מצוקתו של היהודי היושב מאחורי סורג ובריח ונאנק ביסוריו. הדבר פגע בו עד כדי שנזקק לטיפול רפואי. 

בלילה, בעת חוליו, נותר עימו בנו כדי להשגיח על מצב בריאותו. והנה, הבן שומע את אביו בשעה מאוחרת בלילה מהלך אנה ואנה בחדרו. ניגש הבן לאביו ושאל: אבא מדוע אינה הולך לנוח מעט? השיב הרבי, אינני מסוגל לומר קרית שמע על המיטה. מדוע? תמה הבן. ענה הרבי: אני מתחיל לומר: "הריני מול וסולח לכל מי שהכעיס וכו'" ובליבי פנימה אני מרגיש, כי אינני מוחל ליהודי זה. אינני מסוגל למחול לו. ואם כן, איך אוציא דבר שקר מיפי? מאידך, לישון בלי לומר הריני מוחל אי אפשר... וכך נותר הרבי ער, עד שהרגיש כי הוא מסוגל למחול לו. 

לישון מבלי לומר "הריני מוחל" לא עלה על דעתו, שהרי כל יהודי מפקיד את נשמתו בידי הקב"ה, יתכן חלילה שהוא לא יקום בבוקר, ואין זה טוב לנשמה העולה למעלה, אם יש לה טענות נגד בני אדם. על כן מתחנן האדם קודם לכתו לישון שלא יענש שום אדם בסיבתו.

השאלה האמיתית היא, כיצד יהודי מגיע למצב שבו הוא יוכל לומר: הריני מוחל", ובנוסף הוא ממשיך לבקש שגם הקב"ה ימחל לו: יהי רצון שלא אחטא עוד ולא אשוב עוד להכעיסך, ומה שחטאתי מחוק ברחמיך הרבים, אבל לא על ידי יסורים", כביכול, הקב"ה משיב, אני מוחל לך כמו שאתה מוחל לכולם... ואחר כך מוסיפים לומר עוד: יהיו לרצון אמרי פי והגיון ליבי.

התשובה לכך היא: שבאמת כל יהודי ויהודי בפנימיות נפשו יודע ומכיר באמונה שלמה את דרך השם. בתוך תוכו הוא יודע, כי הכל נגדר עליו משמיים לטובתו. אף שבמשך היום טרדות החיים ודאגותיו, משכיחות ממנו את הידיעה הבסיסית שהקב"ה עשה ועושה לכל המעשים. במשך כל היום הוא מתנסה בניסיונות, ואין אדם נתפס על צערו.

וכך פונה היהודי לקב"ה ואומר: כשכעסתי היום על פלוני ועל אלמוני, שכחתי לרגע שזה אתה ולא הוא... באמצע היום לא חייתי מספיק את האמונה.. אולם כעת בעת שאני הולך להפקיד את נשמתי בידך, ואני הולך להיפרד מן העולם לטעום טעם מיתה, בשעה זו אני עושה את חשבון הנפש שלי ומוצא שכעסי היה נואל. כעסתי על השליחים, ושכחתי שהכל אתה עושה לטובתי..

רבונו של עולם הריני מוחל בלב שלם, ולא יענש שום אדם בסיבתי. כשאדם מדבר נגדי, הוא יענש בסיבתו לא בסיבתי. אני קבלתי עונשי מהקב"ה לא ממנו. אמנם נכון שנפלתי בניסיון, אולם עתה בידך אפקיד רוחי, אני מוחל לכולם. אני יודע שהכל הוא לכפרת עוונותי. לכן אני מבקש שלא אחטא עוד, ולא אזדקק לכפרת עוונות מעין זו. 

מוקדש לכל אותם/ן אילו שנפגעו..שהתאכזבו.. שציפו.. ובעצם הדברים היו אחרת.. 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2012 02:29 לינק ישיר 

יפה מאוד
ממש נקודה למחשבה

תלמד מטעויות של אנשים אחרים. לא תחייה מספיק זמן כדי ללמוד מטעויות של עצמך

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/6/2012 11:10 לינק ישיר 

אהבתי...
ואני יכולה להוסיף, שאדם שסולח באמת, יכול לומר שאין כמו התחושה הנקיה והמתוקה הזו של האמונה השלימה שהכל מלמעלה, ומכך שבהכרח לטובה :), כולנו שליחים פה בעולם - לטוב, ולצערינו לפעמים גם למוטב. יהי רצון שנזכה תמיד להיות בצד הטוב....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/6/2012 14:27 לינק ישיר 

אוי זה קשה לסלוח...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2012 15:01 לינק ישיר 

לא הכל קל בחיים....:)
בכולופן, אדם שסולח לאחר - לפני הכל עושה טוב לעצמו (ולהקב"ה..), זה נורא קשה להמשיך לחיות בתחושה שמישהו פגע בך, זה מציק ומפריע ברמה היומיומית... מעוות את המחשבה הטובה של אדם על עצמו ומקשה על ההתפתחות הלאה...
הרווח הראשון של האמונה שהכל משמים, ושהכל לטובה, וגם אם יש מצב של פגיעה- גם זו גזירה, והפוגע הוא רק שליח, הוא של מי שמצליח להאמין ולהפנים ולהרגיש...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/6/2012 23:46 לינק ישיר 

הכי חשוב שחייבים לסלוח למרות הקושי כדי שימחלו לנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2012 00:05 לינק ישיר 

ממש אהבתי!! אני צריך להתחזק בזה. 

תודה!!

לאהוב זה הטוב שבטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2012 16:46 לינק ישיר 

salamat כתב:

אגואיזם 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/6/2012 17:00 לינק ישיר 

שיר852 כתב:
אגואיזם 

מידה כנגד מידה בעברית...
איך תבואי לבקש סליחה מהקב"ה כשאת בעצמך לא מוחלת לבנ"א... ומי את ומה את כביכול שלא תמחלי לעומת מלך מלכי המלכים???
למה להסתכל על הכיוון השלילי ולומר אגואיזם, הפוך- זוהי ענווה.
אני יודע שאני כאין וכאפס ואין מקום להשוות ביני לבין ה' וכמו שאני מבקש את סליחתו ורוצה במחילתו , כך גם אני עושה את שלי וסולח לאחרים....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/6/2012 17:12 לינק ישיר 

הבנת את זה בדיוק הפוך!

המשוררת התכוונה שזה אגואיזם לסלוח רק בשביל שיסלחו לי גם...
אנחנו צריכים לסלוח בלי קשר ליסלחו לנו או לא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/6/2012 17:14 לינק ישיר 

אגואיזם- מי אמר שזו מילה גסה?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2012 17:14 לינק ישיר 

הבנתי את כוונתך.. אבל מתוך שלא לשמה יבוא לשמה...
לפחות זה דרך להגיע לסליחה... לפעמים זה קשה מידי לסלוח באמת רק מתוך טוהר הלב והמידות הנעלות, אז סולחים כדי שיסלחו לנו.... לא צריך לפסול את הדרך הזו... בכולופן, זה גם מהלך שמוביל לסליחה אמיתית וזה מה שחשוב בשורה התחתונה....

תוקן על ידי אחת_חדשה ב- 05/06/2012 17:16:42

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > רבונו של עולם הריני מוחל...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext