בית פורומים שידוכי חרדים

אופי רציני לעומת שמח - מנוגד או משלים?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/6/2012 22:07 לינק ישיר 

אחת_חדשה כתב:
ועל מנת להבהיר, אילו השאלות:
1.האם אתם מסכימים עם הטענה או מתנגדים לה?
2.איך הייתם רוצים שהבן/בת זוג שלכם יהיה/תהיה?
3.והתוספת שלי - האם האופי שלכם משפיע על הרצון שלכם איך שהזוג/ה יהיו? האם בנקודה זו, של הרצינות, אתם מחפשים מישהו שיהיה כמוכם או שונה ממכם?

תשובה לשאלתך
האופי שלי משפיע בהחלט על מה שאני רוצה. בלי לפרט יותר מידי.. הייתי רוצה מישהו דומה לי בנושא הזה אבל לא אופי זהה כי אז יהיה משעמם.. :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2012 22:15 לינק ישיר 

לשאלתך האם רצינות סותרת שמחה כך:

אני חושב שזה תלוי איזה רצינות והיכן היא מתבטאת. אם זה רצינות במצוות, באתגרים, בדברים שצריכים להיעשות, ברור שזה לא סותר את השמחה, אלא מראה את רצינות האדם וכוחותיו.
אך אם זה רצינות שמתבטאת בחיי היום, בפרצוף ובהבעת פנים וכו', בעייני זה כן מראה על חוסר שמחה פנימית. ולו - כי אדם ששמח בלב, אז זה אמור להקרין החוצה. 
אחרי הכל - "חיוך זה אומר המהבהב באשנבי פנים, ומודיע כי הלב בביתו בפנים".

ואישית, הייתי רוצה אחת שתהיה רצינית בדברים החשובים של החיים (רצינית = שלא תזלזל, שתשקיע, שלא תקח את הדברים כמובנים מאליהם) אבל יחד עם זה שתהיה לה שמחה פנימית. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2012 22:18 לינק ישיר 

ועוד נקודה, אל תתייחסי למה שאנשים אומרים עלייך, תהיי שלמה עם מי שאת ומה שאת, ועם אותם דברים תעשי את המיטב שלך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2012 22:19 לינק ישיר 

נקודה, ולשאלתי....??

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/6/2012 22:25 לינק ישיר 

נקודהלמחשב
א. הרעיון שכתבת נכון, ולא מדובר על דוגמאות קוטביות כמו שהבאת. בנאדם רציני זה לא אומר פרצוף חמוץ. יש משהו באמצע כנראה.
ב. שמחה פנימית מתבטאת בכל מה שעושים וזה מקרין החוצה. שמים לב לזה גם כשבנאדם לא מחייך.
ג. תודה על מה שכתבת. ב"ה אני מאוד שלמה עם עצמי אל דאגה :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2012 22:33 לינק ישיר 

א. לא כתבתי שום דוגמא, אלא חילקתי את הרצינות לשני מקומות שזה מתבטא. ולכך, גם במקרה של אמצע, אם זה מתבטא בחיי היום יום, יש בכך משמעות.
ושוב, זה לא אומר שבן אדם צריך לחייך כל הזמן ולגלות את שיניו בכל צעד ושעל, אבל שמחה פנימית אמורה להקרין על הפנים. 

ב. כאמור לעיל, רצינות או שמחה לא בהכרח מתבטאת בחיוך או במשיכת שפתיים לצדדים, אלא בהתנהגות, מאור פנים, הסתכלות וכו'.. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2012 22:36 לינק ישיר 

נקודהלמחשב
זה בדיוק מה שאני אומרת כאן שזה לא סותר רצינות ושמחה פנימית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2012 22:40 לינק ישיר 

אחת, אני חושב שזה משתנה מאחד לאחד, ומאחת לאחת. 
אף שבאופן השקפתי, לדעתי לא תמיד מה שאנחנו מבקשים/מצפים זה באמת מה שטוב לנו. וגם לא תמיד מה שאנחנו באמת חושבים שזה הבן אדם, זה באמת ככה במציאות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2012 22:42 לינק ישיר 

Lorein כתב:
נקודהלמחשב
זה בדיוק מה שאני אומרת כאן שזה לא סותר רצינות ושמחה פנימית

אם רצינות שווה חיוך אז את צודקת שזה לא סותר. 
אבל היות ורצינות לא שווה דווקא חיוך אז בהחלט יש מצבים שזה כן סותר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2012 22:49 לינק ישיר 

נקודה, חיפשתי את התשובה הספציפית.... של כל אחד ואחת מחברי הפורום... וזאת שאלתי....
ולפי מה שאניהבנתי  Lorein לא אומרת שרצינות שווה חיוך, אלא שלא ניתן לקטלג את הרציניים כאנשים ללא שמחת חיים... ואתם גורסים אותו דבר בדיוק :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/6/2012 23:01 לינק ישיר 

אני מכירה מישי שבעלה בפגישות היה שיא הרציני... אחרי החתונה התברר כמה הוא חמוד ומצחיק ונעים וכו וכו...
כמובן עם השילוב הנורמלי אבל לא רק רציני כמו ששודר בפגישות...

במקום בו נגמר ההגיון... שם מתחילה האמונה!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/6/2012 23:10 לינק ישיר 

אחת_חדשה כתב:
נקודה, חיפשתי את התשובה הספציפית.... של כל אחד ואחת מחברי הפורום... וזאת שאלתי....
ולפי מה שאניהבנתי  Lorein לא אומרת שרצינות שווה חיוך, אלא שלא ניתן לקטלג את הרציניים כאנשים ללא שמחת חיים... ואתם גורסים אותו דבר בדיוק :)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אופי רציני לעומת שמח - מנוגד או משלים?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.