בית פורומים עצור כאן חושבים

עד שיכלו כל נשמות שבגוף, (כפירה בגילגולים ובמשיח ?)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/6/2012 21:51 לינק ישיר 

את האמת נראה לי מאולץ מאד להעמיס כל כך הרבה משמעות
על מאמר די תמוה שאני ממש לא מבין מה הוא אומר ואני מרשה לעצמי לחשוב שגם
לרוב חברי הפורום הנכבדים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2012 22:40 לינק ישיר 

לא הבנתי איך זה סותר גלגולים.
הפירוש שאני למדתי הוא ש"גוף" הוא המקום בו נשמרות הנשמות.

האמונה בגילגולים גורסת שנשמה יכולה להתגלגל כמה וכמה פעמים עד שתבוא על תיקונה ותעבור לעולם הבא.

אם נחבר את האמונה בגילגולים לאמירה שהבאת, כל שיצרנו הוא עיכוב בבוא המשיח.
במקום לחכות עד למועד בו יעברו X נשמות לעולם, צריכים לחכות עד שיעברו nX כש n הוא מספר הגלגולים הממוצע לנשמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2012 22:54 לינק ישיר 

דומני שראוי להביא את המקור בשלימותו , הדבר נמצא ביבמות ובנדה, המקור ביבמות שייך להקשר כללי יותר של פריה ורביה וזה שבנדה מתייחס באופן די ישיר לענין שז"ל, אך גם מציין את הביאה שלא לשם הולדה כמעכבת את ביאת המשיח.
וזה לשונו :
" ת"ר הגרים והמשחקין בתינוקות מעכבין את המשיח בשלמא גרים כדר' חלבו דא"ר חלבו קשין גרים לישראל כספחת אלא משחקין בתנוקות מאי היא אילימא משכב זכור בני סקילה נינהו אלא דרך אברים בני מבול נינהו אלא דנסיבי קטנות דלאו בנות אולודי נינהו דא"ר יוסי אין בן דוד בא עד שיכלו כל הנשמות שבגוף שנאמר (ישעיהו נז) כי רוח מלפני יעטוף ונשמות אני עשיתי".

כמובן צריך לבאר את המאמר ובפרט החל מההכללה עם גרים , דרך ניסוח הבעיה כ"משחקין בתינוקות" אל המעבר בין ההווא אמינות בענין מסקילה אל "הבאת מבול" ועיכוב המשיח.
            אך דומני שבשלב זה נכון יותר להציף את השאלות...
              לעיונכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2012 23:03 לינק ישיר 

מעניין אם רות הגיורת עיקבה את המשיח
האם רבי עקיבא עיקב את המשיח
האם רבי מאיר עקב אותו?
האם גם שמעיה ואבטליון היו בין המעקבים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2012 23:45 לינק ישיר 

ירוחם,
מעניין אם הבנת נכון את המימרא , לי נראה שלא, אבל מעניין...
      (ואגב התכוונת בטח למעכבים לא למעקבים...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2012 10:48 לינק ישיר 

רציוסקפטי כתב:
מקסמן,

זה לא נכון. 

המקרא אמנם אינו מכיר בחיים שאחרי המוות אבל הספרות התנאית והתלמודית מכירה אף מכירה והפכה אותו למרכז העניין. 

מזה הספרות התנאית והתלמודית ? יש אלף שנה של חכמים ויש אלפי דעות בעניין,
אברהם מת חמש שנים לפני זמנו שלא יראה את עשו יוצא לתרבות רע,
אלוקים שולח את ירמיהו לקברי אבות ולקבר משה להעיר אותם,
ויש מאות כאלה שכולם בעצם מכחישים את הנהנים מזיו השכינה = חיים אחרי המוות,
הרי אם האבות ומשה יושבים עם השכינה אז מה האלוקים שולח את ירמיהו,

עכשיו תבין את הרמב"ם כאן,

פירוש המשנה לרמב"ם מסכת סנהדרין פרק י

דע שבעלי התורה נחלקו דעותיהם בענין האושר שישיג האדם בקיום המצות הללו אשר צונו ה' בהם על ידי משה רבינו, ובנקמה אשר תבואינו בעברינו עליהם מחלוקות רבות מאד כפי שנויי שכליהם, ונשתבשו בכך המחשבות שבוש רב, עד שאפשר שלא תמצא כלל אדם שנתברר אצלו ענין זה, גם לא תמצא בו דברים סדורים לאף אחד אלא בערבוב רב.

מי שמנסה להפוך אפי' את התנ"ך לחשיבה אחת. פשוט לא למד תנ"ך, לא משה כדעת איוב וק"ו לא כדעת קהלת,
ובחז"ל זה הרבה יותר חזק ההבדלי החשיבה,

בדבר אחד אני מסכים איתך, שהעורך של התלמוד מנסה לתת מן חשיבה אחידה, אבל זה ממש לא עוזר לו,
לדעתי גם בעל מסדר הפרשיות בתורה לא כל כך הבין לעומק את ההבדלי החשיבה,
מצד אחד שמר מאוד לא לנסח מחדש את הפרשיות\המגילות, מצד שני הסידור מבלבל את רצף החשיבה היסודית של התורה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2012 10:51 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
לענין ביאת המשיח.
למעשה אני טוען שהסברה שאומרת ש"יכלו הנשמות שבגוף" משמעה ש"תיגמר" מכסת הנשמות, אינה נכונה, יכלו הנשמות שבגוף מדבר על האופן בו הנשמות מופיעות ומתבטאות (בגוף או מעל לו) לא על מכסה של נשמות שבגוף או משהו כזה.

היסוד היא כמו שאמרתי בתחילת האשכול, שיש כמות מוגבלת שבסוף יפסק ההולדה,
הגוף הכוונה ליקום,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2012 11:29 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:
לא הבנתי איך זה סותר גלגולים.
הפירוש שאני למדתי הוא ש"גוף" הוא המקום בו נשמרות הנשמות.

האמונה בגילגולים גורסת שנשמה יכולה להתגלגל כמה וכמה פעמים עד שתבוא על תיקונה ותעבור לעולם הבא.

אם נחבר את האמונה בגילגולים לאמירה שהבאת, כל שיצרנו הוא עיכוב בבוא המשיח.
במקום לחכות עד למועד בו יעברו X נשמות לעולם, צריכים לחכות עד שיעברו nX כש n הוא מספר הגלגולים הממוצע לנשמה.

עד שיכלו = ימותו\ייגמר, ואין מעבר לעולם הבא רוחני,

למה שתהיה הגבלה לכמה שהנשמה מתגלגלת ? גלגולים פירוש אין סופי, אם על גזל מתגלגלים אז אין מצב שאדם לא עבר על גזל (רובם בגזל ומיעוטם בעריות וכו')

ברור שאומרים לנו לעסוק בפרו ורבו כי זה מכלה את הנשמות, אז לכאורה אין מצב שאחד מביא גילגול ואחד מביא נשמה חדשה, הרי בעצם יכול להיות מצב (וכנראה זה המצב כי רובם בגזל) שאנו רק מביאים גלגולים וזה לעולם לא ייגמר,
אז מה הטעם למימרה הבלתי אפשרי ?

ואת העיקר אתה שוכח,
אם פרו ורבו תלויה בנשמות שבגוף, אז הנשמה היא פיזי ורק כך היא נגמרת כמו שהגוף נגמר,
אז אייך פתאום לנשמה יש חיים עצמאיים שהיא תוכל לעבור לעולם רוחני או להתגלגל שוב ?

לסיכום
בפשטות המאמר הזה נשמע שהנשמה היא פיזי וה"יכלו" תלויה בהולדה, (ה"יכלו" לא תלויה בעבירות כמו גזל וכדומה זה פשוט אבסורד לחשוב כך, אחרת היו אומרים לנו שגזל וכדומה מונע את ה"יכלו" כל הנשמות שבגוף,)

תוקן על ידי maxmen ב- 08/06/2012 11:31:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2012 11:33 לינק ישיר 

לאיש:

יש הרבה פעמים המימרה הזו ובשם כמה חכמים ולגבי הרבה הקשרים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2012 11:37 לינק ישיר 

איש
כל אחד מבין לפי רמתו והבנתו.
לא טעיתי בעקבא- הגרים שציינתי היו העקב- העקב שעליו עומד האדם, והוא בסיס רגלו,, והגרים היו העקב של המשיח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2012 13:23 לינק ישיר 

אין בן דוד בא עד שתכלה פרוטה מן הכיס,,בהכרח שיש גילגולים [גמחים]

ודוקא האריזל מסביר עד שיכלו נשמות שבגוף שאז יסתיימו הגילגולים שהתחילו מימות הבל ,,

תוקן על ידי ביליצר ב- 08/06/2012 13:56:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2012 13:40 לינק ישיר 

מישהו פעם אמר לי שר' סעדיה גאון באחד המקומות (נראה לי בספר על האמונות והדעות) צוחק מענין הגלגולים, שלא יתכן שנפש אחת תכנס בשני. האמת שאני לא מבין בדיוק למה, כי אם מאמינים שנפש היא משהו עצמאי שיורדת לעולם הנסיון כדי לבחור בחיים ובטוב, ולעולם יכולה לעשות תשובה בסוף חייה, מה קרה אם יתנו לה צ'אנס נוסף באיזה סיבוב נוסף.

עוד אמר לי שבאותו הספר ר' סעדיה גאון בכלל מתכחש לכל הענין של אוצר הנשמות בשמים, והוא אומר שהנפש נבראת ביחד עם הגוף, ורק אחרי המוות היא נפרדת מהגוף.
והנה עוד ראיה שגאונים לא התחשבו מה חשבו האמוראים אלא אמרו מה נראה להם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2012 15:02 לינק ישיר 

אנחנו מאמינים כי ה' לא נושא פנים- ודאי לא לילדים הנולדים,
למה שלילוד אחד תהיה נשמה חדשה- ולשני נשמה משומשת, זה לא הוגן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2012 15:58 לינק ישיר 

ירוחם
שאלתך נובעת מההנחה שלגוף יש נשמה, אבל אם ההנחה היא שלנשמה יש גוף שאלתך נופלת.

פשטיה דקרא הוא אכן כמוך, האדם הוא גוף שה' נפח בו נשמת חיים.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 08/06/2012 15:58:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2012 23:04 לינק ישיר 

ירוחם,
עם זה אני די מסכים רק לא חושב שזה קושר למימרא שהבאתי.

מקס,
זה אכן הפירוש המקובל שמובא בקירוב טוב ברש"י, אך לטעמי הוא מחייב בירור. (ואגב נקודה נוספת שכדאי לשים אליה לב היא הפסוק אליו סומכים את המימרא הזו)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עד שיכלו כל נשמות שבגוף, (כפירה בגילגולים ובמשיח ?)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.