| נשלח ב-11/6/2012 12:21 |
|
| |
למה אנשים משקרים בפגישות?
נקודה שמפריעה לי מאד, למה אנשים (בחורים ובחורות) משקרים ומשנים מן האמת בפגישות?
מה הגורם לזה? ומה התועלת שבכך? הרי ממילא, אם תמשיכו ותתחתנו - האמת תתגלה במהרה, ואם לא - יכול להיות שפספסתם את הזיווג שלכם בשביל שקר לבן או שחור, אחד או יותר. בשביל מה?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 12:32 |
|
| |
כי אנשים רוצים למצוא חן, והם אומרים לעצמם שברגע שהבחור/ה יכירו מי שהם באמת, השקר הקטן הזה כבר לא יפריע כל כך, ולפעמים הם גם צודקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 12:44 |
|
| |
מעפיל?? צודקים?? לפעמים?? מתי??
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 12:58 |
|
| |
| אחת_חדשה כתב: |  | נקודה שמפריעה לי מאד, למה אנשים (בחורים ובחורות) משקרים ומשנים מן האמת בפגישות?
מה הגורם לזה? ומה התועלת שבכך? הרי ממילא, אם תמשיכו ותתחתנו - האמת תתגלה במהרה, ואם לא - יכול להיות שפספסתם את הזיווג שלכם בשביל שקר לבן או שחור, אחד או יותר. בשביל מה? |
|
בשביל להגיע למה שהדגשתי..:P ותחשבי על עצמך.. את נותנת את הטלפונים של החברות ששונאות אותך או את אלה שיפרגנו עליך..?! נו ב'מת..!!! ו.. מסכימה עם דעת מעפיל..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 13:07 |
|
| |
אלמוניתושש, מסכימה עם מעפיל שהרצון למצוא חן מעביר את האדם על דעתו וגורם לו לשקר.... אבל מצחיק אותי לחשוב שאנשים משקרים על מנת להתחתן, כאילו, מה אתם חושבים? להשתנות אחרי החתונה? מצפים שהאהבה תגרום לבן/ת הזוג להתעלם מהשקרים??? ולענין הבירורים- ודאי שנותנים את אילו שיפרגנו, אבל יש הבדל בין אדם זר שאומר עליך את דעתו, אליך בעצמך שמשקרת בנוגע למי שאת... לא כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 13:17 |
|
| |
אני גם מצטרף לדעת מעפיל.. ובמילים שלי.. הרצון למצוא חן, לההתחתן, להיות נאהב וכו' מעביר את האדם על דעתו ומידותיו.. ואם התורה אמרה - "השוחד יעוור עייני חכמים ויסלף דברי צדיקים"... אל אחת כמה וכמה שוחד של מציאת חן ורגשות מעוורים ומעבירים את האדם על דעתו..
כך, שאף שאין ספק שזה לא הוגן, לא חכם, לא מוסרי ולשקר אין רגליים.. אבל את לא שאלת אם זה נכון לעשות, אלא מה גורם להם להתנהג כך..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 13:19 |
|
| |
האמת, שאני רציתי שיתמקדו בחלק של מה התועלת... כי את הגורם לכך- כולנו מבינים.....
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 13:20 |
|
| |
משקרת זה דבר אחד ומה שאמרת-שקר לבן.. זה דבר שני...!!! לשקר ממש זה עברה..!! אבל לא לומר את כל האמת על זה לא שמעתי... ואצלי זה נחשב כשקר לבן.. שקר ממש ברור שלא אומר...:(!! ומחזקת את שאלתך לאלו שבאמת כך נוהגים...! מי התיר להם לעשות זאת...?! אתם רוצים בית של קדושה שבעצם מתחיל במינוס..?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 13:23 |
|
| |
כשאדם נוגע, רוצה, חולם, ומדומיין, אני לא חושב שהוא בכלל חושב על התועלת העתידית, אלא על מה שהוא מרגיש עכשיו. וכעת הוא מרגיש וחושב שאם הוא ישנה פה ושם, יסלף שם ופה, זה יצור מניות אצל הצד השני. ואף אם העתיד מנגן לו בלבו, הוא לוחש לעצמו, הכל יהיה בסדר.. בעתיד אסתדר עם זה.. וכו'.. וזאת הייתה כוונתי ב- "השוחד יעוור עייני חכמים"...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 13:25 |
|
| |
תודה, אלמוניתושש, הבנת לכוונתי... :) בכל מקרה, גם לגבי שקר לבן, עדין אתמה אם גם בשלב מתקדם יסתירו דברים... במיוחד אם הנושאים המדוברים עולים לדיון...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 13:26 |
|
| |
נקודה, זה מ-פחיד....
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 13:34 |
|
| |
כבר ציטטתי במקום אחר את דברי הבעל התניא: שכל השידוכים נגמרים על ידי השקרים של השדכן! וכאן גם תשאלי, מי התיר לשדכן בגלל לשקר? לסלף? והרי המציאות היא שבאמת אין שידוך שנגמר בלי שקר!! ואם כן, אני אעביר את שאלתך על הנהגת הבריאה - איך זה שהקב"ה שחותמו אמת, יצא מציאות שתמיד נעשית ע"י שקר?!
התשובה: כי זה מסוג הדברים שיש בהם רק הנהגה שמעל הטבע! כך, שאל לך לחשוש משקר כזה או אחר, היי בטוחה שהקב"ה מנווט אותך ביד בטוחה ואוהבת.. ואם הוא משקר, זה לא הוא שיקר (לא שזה מתיר לו או פוטר אותו מהחיוב שלו לומר אמת אבל...) אלא הקב"ה גרם לו לשקר כדי להצליח את השידוך!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 13:36 |
|
| |
נקודה, תודה!! ועדין, השאלה שלי ממוקדת על המשודך ולא על כל האנשים מסביב שמשקרים בדרך... כי בסופו של דבר, האדם עצמו רוצה בטובתו שלו, והטובה שלו היא שיכירו אותו כמו שהוא באמת, וירצו אותו על מעלותיו וחסרונותיו...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 14:13 |
|
| |
בד"כ לא אומרים שקר לגמרי. אלא אומרים חלק מהאמת, את החלק שנחמד לספר עליו.. :) לכן גם לא מרגישים כזה נורא לגבי זה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 14:20 |
|
| |
Lorein, כולי תקווה.... :)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 16:19 |
|
| |
אני בשוק.........!!!
"...........אלא הקב"ה גרם לו לשקר כדי להצליח את השידוך!"
הקב"ה לא גורם לאף אדם לעשות עברה...!! יש מושג של זכות הבחירה!! ואני יותר מבטוחה ששום דבר שלא הולך בדרך היושר והאמת יצא עם תוצאה טובה, כי לא זו הדרך..!!
|
|
|
|
|