| נשלח ב-11/6/2012 18:14 |
|
| |
להאמין לשדכנים/יות!?!
מרן אדמו"ר זיע"א אמר בשם רבי יצחק מנחם מאלכסנדר זיע"א
כי לשדכן אסור להאמין שום דבר רק 2 דברים שלזה יש בן ולזה יש בת ותו לא מידי! (מתוך העלון זכרו תורת משה של חסידות לעלוב ברחוב ר' עקיבא בבני ברק|)
|
| נשלח ב-11/6/2012 20:14 |
|
| |
אני מקווה שאתה לא באמת מצפה שנחווה דעה כנגד או בעד אדם גדול....
אבל אם נהיה כנים, אנחנו לא אנשים כאילו בעלי אמונה, שאנחנו סומכים בחוש על יד השם, ונותנים לו להוביל אותנו בעיניים עצומות. ומה גם שחובת ההשתדלות עדיין עלינו, וחלק ממנה זה לברר, לבחון, ולגרום שנרצה את המוצע וכו'. ואם לא נאמין לפחות במשהו לשדכן, אז גם לא נרצה להשתדל..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 20:21 |
|
| |
זה שלא סותר אפשר לשמוע את ההצעה מהשדכן ולקחת את המעלות שהוא אמר בערבון מוגבל ולבדוק ולברר לעומק בכוחות עצמינו... לא חייבים לסמוך על השדכן בעיניים עצומות... ואגב, כתוב באגרות החזו"א שההשתדלות בזיווג (לגבי בחורות אני בטוחה לגבי גברים לא, תבדקו) היא תפילה בלבד, לא לרוץ לשדכנים/יות ולהיטרטר בטלפונים אליהם וכיוצ"ב תפילה וכשמקבלים הצעה שנשמעת, להיפגש ולא לדחות הצעות על הסף אבל לא לרדוף אחרי...
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 20:48 |
|
| |
לשדכנים יש אינטרס לספר לנו שבחים ולשכנע אותנו שהמוצע/ת מיוחדת, ודוקא בשבילנו. זה לא אומר שתמיד הם ישקרו, אבל לקחת מילה שלהם כמילה זאת טעות, כל אחד צריך לברר בדרכים שלו..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 21:34 |
|
| |
יום אחד בחור התלווה לשדכן לפגוש בחורה. בדרך השדכן אומר לו: "תשמע, יש משהו שאני חייב להגיד לך. היא קצת כבדת שמיעה. אבל אתה יודע מה מבחינתך זאת מעלה כי אתה קצת עילג והיא לא תקלוט את זה" הנהן הבחור לאות הסכמה עם דברי טעם אלה וילכו שניהם יחדיו..
לאחר עוד כברת דרך פונה אליו השדכן: "תשמע, יש עוד משהו שאני חייב להגיד לך, היא גם קצת כבדת ראיה. אבל זה דווקא טוב, אתה הרי כבר לא צעיר ולא חתיך והיא לא תשים לב" "צודק" הרהר הבחור והמשיכו הלאה.. לאחר עוד כמה זמן אומר לו השדכן: "תשמע, יש דבר אחרון שאתה צריך לדעת, היא גם מאוד שתקנית. זאת כמובן מעלה טובה, היא לא תשגע אותך כל פעם לקנות לה משהו או תנזוף בך שאתה חוזר מאוחר.." "נכון" עונה הבחור והנה הם הגיעו לבית של הבחורה. כשהבחורה פותחת את הדלת הבחור שם לב שהיא קצת צולעת ברגל שמאל אז הוא פונה בתרעומת לשדכן: "לא אמרת לי שהיא צולעת!" והשדכן עונה לו: "אחרי כל המעלות שמניתי בפניך בדרך אתה עוד מתלונן על קצת צליעה? בררן אחד..."
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 22:14 |
|
| |
אדם, לאחרונה אתה מביא סיפורים של אבא שלי...;)))
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 22:19 |
|
| |
רק שלא יתברר בסוף שאני אבא שלך.. =) (או אח שלך)
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 11/06/2012 22:20:01
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 22:25 |
|
| |
אדם לאחרונה באקסטזה של בדיחות לעוסות  אבל חופשייי, בכיף...
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 22:58 |
|
| |
אבא שלי אתה לא יכול להיות, כל הזמן הוא אומר שכל החברה' פה ליצנים...;))
אחי? אני אכסח אותך חחחחחחחחחחח;)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 23:28 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | אחי? אני אכסח אותך ;) |
| מה עשיתי ? 
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 23:46 |
|
| |
חחחחח אחיה, לא שאלת ברצינות....
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 23:58 |
|
| |
אחייייייייי ===============))))))))))))))))
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2012 00:10 |
|
| |
| חדשונט כתב: |  | | חחחחח אחיה, לא שאלת ברצינות....
לפעמים מבינים את הגדויילים אחרי הרבה זמן...
|
|
| נשלח ב-14/6/2012 17:14 |
|
| |
| נקודהלמחשב כתב: |  | אני מקווה שאתה לא באמת מצפה שנחווה דעה כנגד או בעד אדם גדול....
אבל אם נהיה כנים, אנחנו לא אנשים כאילו בעלי אמונה, שאנחנו סומכים בחוש על יד השם, ונותנים לו להוביל אותנו בעיניים עצומות. ומה גם שחובת ההשתדלות עדיין עלינו, וחלק ממנה זה לברר, לבחון, ולגרום שנרצה את המוצע וכו'. ואם לא נאמין לפחות במשהו לשדכן, אז גם לא נרצה להשתדל.. |
| אין לזה קשר לחיווי דעה אלא למציאות חיים שלשדכנים קשה להאמין!!! שאגב לאחרונה שמעתי על מקרים של אנשים שהתחתנו על ידי חברים ולא על ידי שדכנים מה שהיה בעיירות לפני 150 ו200 שנה זה לא מה שהיום!!!
|
|