השבוע ברחובות מאת חיים פרידמן.
לשכתו של מחזיק תיק הכספים חבר המועצה פנחס הומינר הממוקמת בקומה השנייה שבבניין העירייה, מעידה כי היושב בה פועל ומסייע לתושבי העיר מכל שכבות וגווני האוכלוסייה. את הקירות מעטרים מכתבי תודה והוקרה מתושבים וארגונים מכל החוגים והעדות. על השולחן ועל מסך המחשב שממולו מצויים עשרות תזכורות. המדובר בבקשות של תושבים שהגיעו לשולחנו של מחזיק תיק הכספים וזוכים לטיפולו האישי והמסור.
היחס האישי שמקבל אצלו כל תושב ותושב מעורר הערכה.
היותו מחזיק תיק הכספים בעירייה לצד היותו חבר מועצת העיר, מעמיס את הלו"ז של חבר המועצה עד לקצה גבול היכולת. הוא מתמרן מפגישה עם ראש העיר, לפגישה עם מנהל מוסד חינוכי, ובין ישיבת מועצת עיר לישיבה מקצועית הנוגעת לתקציב העירייה, כאשר בין לבין הוא נפגש עם תושבים, מקבל שיחות ללשכתו, ואף מקיים קבלת קהל שבועית שבה יכול כל תושב ותושב לפגוש אותו ולשטוח בפניו את בעייתו.
איש קרעשטניף: הרא חסיר קרעטשניף באמצע שנרת השלרשים לחייר רמטעם החסידות הוא משמש נציג בעירייה. הוא גדל והתחנך במוסדרת החינוך של החסידות ומתגורר בקריית החסידות במזרח העיר.
לאחר שסיים את לימודיו בכולל לאברכים, הוא שימש כמחנך. לאחר שהוטלה עליו המשימה בידי מורו ורבו כ"ק האדמו"ר מקרעטשניף, הוא התמודד ברשימת המשותפת של ש"ס ויהדות התורה, ונבחר לתפקידו כנציג יהדות התורה.
עם כניסתו לתפקידו היו מי שפקפקו ביכולתו של איש חינוך לכהן בתפקיד.הרם האחראי על תקציב עירוני בן מאות מיליוני שקלים, אולם העובדה כי בתקופתו עברה לראשונה העירייה לאיזון תקציבי עם עודף של כ- 200 אלף שקלים, מוכיחה, כי הבחירה בו הייתה נכונה ומושכלת.
אגב, לא רבים יודעים אולם בנוסף לתפקידיו השונים הוא אף משמש כמגיד שיעור ומידי יום הוא מוסר שיעור בדף היומי במסגרת שיעורי התורה בעיר. לדבריו, זה הדבר שהוא גאה בו יותר מכל.
עודף םייעתא דשמיא: נפתח מהסוף. בשבועות האחרונים הצליחה העירייה לסיים את תקציב 2011 עם עודף תקציבי, איך זה נעשה? "מבחינתי קודם כל מדובר בסייעתא דשמיא גדולה. שום דבר לא מובן מאליו. ברמת ההיגיון ניתן להסביר זאת מהגדלה בהכנסות חד פעמיות בלתי צפויות. במחלקות השונות בעירייה. וכן מכך שההכנסות מהשתתפות בעלים היה מעל המצופה אודות תנופת הבניה הגדולה בעיר".
בקדנציה האחרונה עושה רושם שישנה תנופה ועשייה רבה בעיר. זהו צירוף מקרים של הרבה דברים שהבשילו יחד או משהו מכוון? "שום דבר לא בא לבד. מינהל ההנדסה בעירייה עם כל הצוות בראשותו של ראש העיר יושבים ללא הפסק´ה לקדם תכניות בניה של אלפי יחידות דיור. בסדר גודל שלא זכור בעיר מזה שנים רבות, והדבר בא לידי ביטוי שהעיר רחובות היא כיום מובילה ועל פי המדדים בעיתונות הכלכלית היא נתפסת כעיר האטרקטיבית ביותר בשפלה, וזה בזכות הפעילות הרבה של העירייה בכל תחומי החיים".
שוויון לחרדים: בקדנציה האחרונה נטען שהעירייה שמה דגש על סיוע גם למוסדות החינוך החרדיים בעיר, במה זה בא לידי ביטוי? "זה כמובן ניכר בעיקרון של שוויון לכלל תלמידי העיר. כולם הם תלמידי העיר, ולכן דברים שהמגזר היה מקופח בהן שנים רבות מקבל זאת בקדנציה זו בשוויוניות. מדובר בתקצוב בי"ס החרדיים באחזקתם בשיפוצי הבי"ס, בריהוט ברכש ועוד. כמו"כ, כל בתי הספר בעיר מקבלים סיוע בהיקפים גדולים יותר שלא נראו כבר שנים בעיר, בבניית כיתות וגנים, ולמרות הכל זכינר בעז"ה לשמור על איזון תקציבי".
מהן הבעיות העיקריות שבהן אתה נתקל במסגרת פניות התושבים? "הרבה מאד תושבים זקוקים לעזרה בנושאי הארנונה. כחבר ב"וועדה לנזקק" אני בהחלט מצליח לסייע להרבה מאד מהאנשים בנושא זה. כמו כן מגיעים הרבה אנשים שנזקקים לעזרה במחלקות השונות בעירייה, בענייני בריאות וכדומה, וכן עזרה למוסדות תורה והחסד מכל העדות והחוגים, שבהם ב"ה נתברכה העיר.
"בנוסף אני שמח שהצלחתי למנוע את הטלת היטל השצ"פ על משפצי הבתים בעיר, באופן שלא היה נכון. בתחילה התוכנית הייתה להטיל מס שצ"פ על כל מי שבנה ששיפץ את דירתו ונדרש לשלם מס על הדירה כולה, לאחר שפעלתי למען התושבים הצלחנו ב"ה להגיע לתוצאה טובה שהשצ"פ יוטל אך ורק על החלק היחסי של הבניה ולא על הדירה כולה. מדובר בחיסכון של אלפי שקלים לדיירים".
קרוב לראש העיר: לא סוד הוא שפנחס הומינר נחשב לאחד מהאנשים הקרובים
ביותר לראש העיר, וההערכה ביניהם היא הדדית. הוא גם נהנה מקשרים טובים עם פקידי העירייה השונים ומי שיוצא נשכר הם תושבי העיר שזוכים לקבל שירות נאות.
כשהוא מדבר על ראש העיר, הוא יוצר מגדרו: "יש בינינו שיתוף פעולה מלא ואנו מקדמים פרויקטים במשותף לכלל הציבור. אין מה לומר, האיש מלא בעשייה לטובת העיר כולה 24 שעות ביממה. לא נדיר לראות אותו לשבת בלשכתו בשעות הלילה המאוחרות".
מלבד הפעילות המוניציפאלית בעירייה, מגלה פנחס הומינר עשייה ציבורית ענפה בשלל תחומים, רק בשנה האחרונה היה הומינר מ היוזמים להקמת סניף הצלה חרדי מטעם מגן דוד אדום בתחומי העיר, במסגרתה יוצאים כונני מד"א החרדיים לאירועי חירום ומצילים את חיי התושבים בעיר. בנוסף לכך ניתן למנות את פעילותו ש´ל הומינר אף לתחום התחבורה בהיותו אחד מ היוזמים להקמת קו מהדרין מרחובות לירושלים ובפעילותו ומאבקו למען הוזלת מחיר התחבורה הציבורית בעיר בכלל.
בהתייחסו לסניף כונני מד"א שסייע לפתיחתו, הוא אומר, "המטרה היא לתת מטריה רחבה יותר של הצלת חיים בכל רחבי העיר. ישנם מקומות בעיר שלוקח זמן להגיע אליהם מתחנת מד"א, והמטרה של הקמת סניף ההצלה היא לצמצם את הפער שיכול להיות קריטי לחיי אדם.
"אני יכול לגלות לכם שחיי אדם רבים ניצלו בזכות הכוננים של סניף ההצלה החרדי של מד"א ברחובות. האופנוע שהעניק מד"א לסניף בהחלט מעניק כלי לצמצם את זמן ההגעה של אנשי הרפואה. אני שמח שהייתי שותף לסייע לדבר שנוגע לכלל תושבי העיר ובדבר בסיסי ויסודי. הזכות לחיות. מדובר בקידוש ה´ גדול שאנו מראים שאצלנו ערך חיי אדם הוא ערך עליון.
מחירי התחבורה יוזלו? לאחרונה פתחת במאבק להוזלת מחירי התחבורה הציבורית בעיר. היכן הדברים עומדים? "שוחחתי עם שר התחבורה לפני כחודש והוא הבטיח שיקדם את העניין. אני מתכוון לא להרפות ולהמשיך להיאבק כדי שתושבי העיר יוכלו ליהנות מתחבורה ציבורית נגישה ובמחיר שווה לכל נפש".
היו מאבקים בנושאי דת והקמת מקוואות בעיר, איך היחס היום לחרדים בעירייה, והאם ישנה באמת מגמת ´התחרדות´ בעיר? "יש שיתוף פעולה בין כלל האוכלוסיות בעיר, תוך שמירה על הסטטוס קוו. לצערי ישנם כמה מחרחרי ריב מחוץ לעירייה, שמנסים ליצור מתח בין דתיים לחילוניים, כנראה מתוך שאיפות פוליטיות. אני שמח שרוב התושבים ברחובות מבינים ומעריכים את המסורת.
"בנוגע למגזר החרדי. כמו שהזכרתי, יש אפליה מתקנת.
דברים שבעבר לא קיבלו מוסדות חרדיים שלא בצדק, הם מקבלים היום בזכות. מלבד זאת יש כמובן מגוון פעילויות להעשרת התרבות התורנית בעיר ופעלנו אף להגדיל את התקציבים. בנוסף אנחנו עמלים עתה על קיום סיום הש"ס ברחובות, ומתכננים אירוע גדול לגומרה של תורה. קיימתי בלשכתי מספר ישיבות בנידון ואני פועל לדאוג לכל המשאבים הדרושים לקיום האירוע לתועלת המגזר החרדי בעיר".
איך אתה מגדיר את תפקידך? "אני חש עול כבד רובץ עלי, ומשתדל לעשות את שליחותי כשליחו של מורי ורכי כ"ק האדמו"ר שליט"א מקרעטשניף שהורה לי לדאוג לכלל תושבי העיר בשוויוניות.
"ב"ה אני זוכה לראות סייעתא דשמיא גדולה בזכות משלחי, וברכות צדיקים אשר מלוות אותי כל צעד ושעל, אני רוצה להדגיש כי דלתי פתוחה בפני כל תושב בעיר, ואשתדל תמיד לסייע עד כמה שידי משגת. אפשר בהחלט לראות בי ככתובת בעניינים הנוגעים לעירייה ולמשרדי הממשלה השונים".
תוקן על ידי רחובות200 ב- 12/06/2012 13:40:55
תוקן על ידי רחובות200 ב- 12/06/2012 13:42:05