בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

רשמים מקונצרט חזנות במונטריאול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/6/2012 07:52 לינק ישיר 
רשמים מקונצרט חזנות במונטריאול

ביום שלישי האחרון הערב היה קונצרט חזנות במונטריאול.
קבלתי מחברים במונטריאול את הקישור להורדה של הקונצרט, והם כתבו לי דוח על הערב:

להורדת הקונצרט במלואו: 

http://www.upf.co.il/file/279798135.html

וזה מה שהם כתבו:

בפעם הראשונה מאז שנוסד אירגון החזנים האשכנזים של מונטריאול (יותר מ50 שנים), התקיים קונצרט משותף שלהם עם ארגון החזנים הספרדיים. מסתבר שיש הרבה מאד חזנים במונטריאול, אשכנזים וספרדים כאחד. מונטריאול היא כנראה בירת החזנות העולמית. ספק אם יש בעולם עוד עיר עם כל כך הרבה חזנים.

הקונצרט התקיים בבית-הכנסת "בית אורה" בסנט-לורן, חלק ממונטריאול, שיש בו בערך שש מאות מקומות. בית הכנסת היה מלא כמעט לגמרי, בקהל משולב של אשכנזים וספרדים. את  הקונצרט ליווה יוסי מילוא והלהקה שלו, ואת החזנים הספרדים ליוו נגנים שלהם. מערכת ההגברה היתה יוצאת מן הכלל.

אנחנו לא מבינים הרבה בחזנות של ספרדים, ולכן נספר בקיצור שהשירה שלהם היתה מהנה מאוד, והקהל כולו היה משולב מהם. בעיקר בלטו בביצועים של "אשורר שירה לכבוד התורה" של המקהלה הספרדי ששרו את זה ביחד. החזן יהודה אביטן (בית-הכנסת הפורטוגזי) שר יפה מאוד את "אין כאלוהינו" המסורתי של יהודי ספרד. היו עוד כמה פייטנים שהשמיעו פיוטים יפים מאוד, מוסיקה אוטנתית של יהודי ספרד ומרוקו. חזק וברוך להם.

בחלק ה'אשכנזי' של הקונצרט היו שתי מחרוזות שירים, אחת של שירי ארץ ישראל אחת חזנות, ושמנו לב שהיו קצת היסוסים בכניסות ובמעברים משיר לשיר, אבל בהחלט מתקבל על הדעת. הקהל השתתף והיתה אוירה שמחה מאוד.

החזנים יוסי פליישמן (בית הכנסת 'ביילי') והחזן משה שור (בית הכנסת 'בית אהרון') השמיעו את יבנה המקדש של ירדני, בשילוב מצויין ביחד. לשניהם קולות חדים ועשירים מאוד ויפים מאוד, והם היו מצויינים ביחד.

החזנים יוסי פומרנץ (בית הכנסת 'בית תקוה') ויצחק אפשטיין (בית הכנסת 'חברא קדישא') שרו את ולירושלים עירך של שנקר והכניסו באמצע חלק מולירושלים עירך של קוסביצקי. הבצוע היה יוצא מן הכלל, ושניהם הראו שליטה קולית מצויינת בטונים הגבוהים. היה נהדר לשמוע אותם.

החזן בני מושאיב (בית הכנסת 'בית אל') השמיע את ולירושלים עירך של אלשטיין (הקונצרט היה למעשה לכבוד יום ירושלים) בבצוע מקצועי ונקי. הקהל אהב אותו מאוד.

בחלק השני של הקונצרט הופיעו החזן גדעון צלרמאייר (בית הכנסת 'שער השמים'), שהשמיע את ממקומך של קרליבך, בבצוע נהדר ומרגש מאוד. לחזן צלרמאייר יש קול נפלא שהמתאים לשיר כמעט כל דבר, וכל מה שהוא נוגע בו נהיה קטע של מופת.

החזן סיד דבורקין (ישראל הצעיר, שומדי) השמיע את אבינו שבשמים של סול זים, והקהל הצטרף אליו. בצוע יפה מאוד, שהיה דרמטי ומרגש.

החזן שמואל לוין (בית הכנסת 'עדת ישראל') השמיע את רצה של שלוסברג, עם קול של זהב ובבצוע שאי אפשר לקרוא לו פחות ממדהים. הוא הכניס רצ'יטטיב נפלא לפני סוף הפרק שהיה מרגש מאוד. הקהל מחא כפיים אפילו באמצע הקטע, ובסוף קמו כל הקהל הרגליים והריעו לחזן. היה מרגש מאוד.

החזן של בית-אורה, אריה ליב סובר, חתם את חלק הסולנים בקונצרט בשיר 'אקסודוס'. ביצוע מלא אנרגיה ויפה. הקהל אוהב מאוד את סובר, וזה מסביר איך זה שהוא החזן הותיק ביותר במונטריאול.

את הקונצרט חתמו שני מחרוזות שירים: קטעים מפרקי חזנות ידועים, ומחרוזת קרליבך. הקהל היה נלהב ביותר.

אפשר לסכם את הקונצרט ולומר שלעיר מונטריאול יש שורה של חזנים מעולים מן השורה הראשונה, שלא נופלים מכל הכוכבים של ישראל, וחלק מהם אפילו עולים עליהם. מורדכי סובול יעשה בחכמה אם יביא את התזמורת והמקהלה של יובל לקונצרט עם החזנים במונטריאול. הוא לא צריך לסחוב איתו אף חזן ממקום אחר. למונטריאול יש את הכל.

תקשיבו להקלטה של הקונצרט, ותהנו!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2012 08:27 לינק ישיר 

כיף לשמוע שיש חזנים שמחזיקים במשרה קבועה, ומופיעים מעת לעת בהרמוניה ובשילוב ידיים.
המשפט האחרון של דבריך צרם לי, כאילו לא די בכוחות המקומיים שעולים באיכותם ורמתם פי כמה ממה שציינת?!
הלוואי שהמעבדים המוזיקליים של מוניטריאול יגיעו להופיע כאן בישראל, אזי הרמה של ההופעות כאן תעלה עשרת מונים על האלטרנטיבה שהצעת.
יודע מה? אולי נחליף בינהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2012 08:33 לינק ישיר 

קוראומגיב ידידי,
מצטער שצרם לך משהו בדברים, שלא אני כתבתי כי לא הייתי שם, אלא הבאתי דברים שכתבו לי חברים. אני יכול רק להניח שלא היתה להם כוונה לזלזל בכוחות המקומיים שלנו כאן בארץ, אלא רק לומר שיש חזנים טובים גם בחו"ל.
אני חושב שכולם יסכימו שחבל מאוד שבארץ חזנים לא יכולים להתפרנס מהמקצוע שלהם, והם נאלצים לצאת לגלות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > רשמים מקונצרט חזנות במונטריאול
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext