דיווח משבת מברכים תמוז - ביה"כ הגדול בר"ג
שבוע טוב לכולם. מכיון שיצא לי לראות כמה קליפים על מקהלת "לשמוע אל הרינה", והסתקרנתי לראות אותה פנים בפנים (live בלע"ז),ותוסיפו לזה את הסיבה שהייתי אמור להיות השבת חזן בעצמי, רק שלא יכולתי וביטלתי את השתתפותי - אז כבר הייתי מוכרח לשמוע השבת חזנות מ"מ, אמנם הרבה חזנות לא שמעתי ותיכף תקראו על כך בדיווח. לפני הדיווח אקדים ואומר: אני תלמיד מכון ת"א לחזנות (חלק גדול מהקוראים והכותבים כאן מכירים אותי) ולמרות זאת אני חושב שאני אובייקטיבי לחלוטין,וגם לגבי המקהלה, חלק מחבריה מכירים אותי ויודעים את רמתי במוזיקה ובחזנות- ואל להם להיפגע אם אכתוב משהו בעניין הביקורת (כל הערה היא ע"מ לשפר ולא ח"ו לקנטר). החזן השבת היה די בכושר (אם כי קצת היה קשה לו בגבוהים - כרגיל), נוסח יפה וזריז (לקמן הפירוט), הזריזות באה לידי ביטוי בעיקר בחזרת הש"ץ שהיה נדמה לי לרגע שטיבל בלב רמת גן, אהבתי את חלקו של החזן בממקומך, וכן האילתור ב"אור חדש", ובנוחה היה נחמד מאוד, ושמע ישראל בקדושת מוסף. המקהלה לטעמי מאוד מאוד מוצלחת עם מנצח מוכשר בלע"ר, הניצוח מעולם לא כל כך מוכר בחזנות, הרמוניות נקיות וזמרים עם נוכחות קולית טובה, אין ספק לגבי מוזיקליות ואין ספק על עתידה המוצלח של מקהלה כזו, רוב התפילה מאוד נהניתי מהמקהלה, וכבר תדעו למה רק רוב ולא כל. 1) הבחורים האלה מאוד מוזיקליים ולא מכירים את עולם התפילה מקרוב וזה בולט בהתנהגותם בתפילה (כגון: דיבורים והליכה באמצע קדושה, וכד'), 2) למה אל אדון במנגינה כל כך מוכרת של קרליבך צריך עיבוד, אני מבין כמה העיבוד יפה, נעים וקלאסי, אבל הקהל (הקטן) רצה להשתתף ולזמזם והעדיף לשתוק לשמוע את העיבוד, בכל אופן זה בית הכנסת וצריך לשתף קצת את הקהל 3) למה החזן מחכה לחברי המקהלה שיעלו ויבואו (לפחות דקה מאז שסיימו נשמת) 4) למי שמכיר ויודע (חלק מהמקהלה יודע את זה) בחזנות, רספונס על ידי אקורד מסוים אמור להישמע יותר חד ויותר מחשמל (אוירה מרוממת, מעט דרמה בצליל), מה שיש היום לחלק מהמקהלות המנוסות יותר (או המגיעות מעולם חזנותי יותר), ועדיין אין להם את זה, ונראה לי שעם טיפ טיפה הסבר לחברי המקהלה ודריכות ונכונות כלפי המנצח -זה יבוא 5) מידי פעם היה חסר לי נוכחות של באסים (שהרבה פעמים האקורד לא נשמע מלא צליל בגלל זה - אגב, במוסף זה קצת השתפר)6) כהמשך להערה הקודמת מידי פעם הרספונסים לא היו ברורים מספיק (כגון אקורד מינורי או מז'ורי - נראה לי שהטנור שני מדי פעם עלה בחצי טון וגרם לזה להיות מז'ור ולא מינור אך בזה יש מקום להגיד שאני טועה ורק דמיינתי כך). והנה הפירוט: קל אדון - מנגינת לא תבושי של קרליבך, כולם אהובים - בניגון אדון עולם הפורטוגזי, אור חדש אילתור עם פזמון של אשל, עזרת אבותינו - חצי שטרן, נקדש - אלי יפה, ממקומך - רוזנבלט (עיבוד מקסים וביצוע מרשים), מודים - רפפורט (חלק מהעיבוד לא היה נשמע לי הכי טוב - גם בזה אפשר לומר על טעם וריח...), אין כמוך - זולצר, אב הרחמים ולך ד' הגדולה - אלי יפה (אגב, אחד מחברי המקהלה אמר הגדולה והגיבורה(כך זה היה נשמע)), אנת הוא שליט - רוזנבלט (טריו רנד, יוסי שוורץ, גולדפריינד), ברכת החודש - לא זוכר של מי (לטובה לטובה ולברכה, לטובה לטובה ולברכה, נו... של מי זה?), מי שעשה ניסים - מלבסקי, אבינו - זים, ובנוחה- רוזנבלט (דואט עם גולדפריינד שהסתבך קצת עם הקצב (נראה לי ככה), כתר -הימלשטיין (עבר הסבה מנעריצך לכתר חוץ מהמילים ברוך יאמרו שנשאר כאשכנז(אולי שלום שכח להחליף את המילים)) שמע ישראל - מלבסקי (השלם, כשמאיר משמש בתפקיד: גולדה'לה, ביצוע ממש טוב עם עיבוד מקסים - תענוג), אדון עולם הפורטוגזי (סולנים: שלום סלומון, יואב עובד, ועוד בחור שאיני יודע את שמו). שבוע טוב. אם אתם הייתם שם וחושבים אחרת או שיש לכם הערות על מה שכתבתי. אל תתביישו - תגיבו.
 |
|
|