| נשלח ב-19/6/2012 02:00 |
|
| |
האם בוצעו יצירות שלא בוצעו בעבר במסגרת הקונצרטים של יובל? קיבלתי בשלב זה בדואר האלקטרוני שלושה קטעים מוצן ביצע את הטה גם בקונצרטים קודמים (בדיסק אלו דברים) אדלר כבר ביצע את הבט והדואט של מוצן / הלפגוט בלחן של גוזינסקי להבט משמים כבר בוצע בעבר ע"י מוצן ובן ציון מילר (בדיסק טובים השנים) בקצב הזה של דריכה במקום עדיף לשלוח את התכניה בדואר אלקטרוני ולהאזין להקלטות קודמות בבית ללא צורך לחפש חניה.
|
|
| נשלח ב-19/6/2012 06:31 |
|
| |
ר' מוישה,
יהודה קלמן יודע היכן למצוא חנייה, קרוב ובחינם...
חבל שלא התייעצת איתו...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2012 06:44 |
|
| |
היו יצירות חדשות, בוודאי.. הבט משמיים של החזן דדי גראוכר עם נערי הפלא אדלר הלפגוט זים והלפגוט, זו הייתה היצירה של הערב
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2012 08:19 |
|
| |
כמה הערות בשולי הקונצרט
א. כתבתי כאן לפני כמה שבועות שיהיה קונצרט ענק. אני שמח שצדקתי.
הייתי מגדיר אותו כאחד הטובים ביותר בעשור האחרון. למרות האנגר...
ב. כל החזנים היו במיטבם ונתנו ביצועים מעולים.
או כמו שהחבר'ה אוהבים לכתוב - מעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעולים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ג. מגיעה מילה טובה, יותר נכון יישר כח ענק למרדכי סובול.
הפקת ענק מלוטשת ומבריקה כפי שרק הוא יודע להרים.
למרות התנאים הלא פשוטים (האנגר, אמרנו?) הצליח סובול להגיש עונה טובה,
ומי שיודע להסתכל על רוב הכוס המלאה ולא רק על הבעיות והפגמים - ידע ליהנות!!!
ד. מי שחושב שלשבת בבית ולהאזין להקלטות זה שווה ערך לחוויה האדירה ב-live לה זכינו אמש -
שיבושם לו.
ה. אגב, שמתם לב כמה פעמים חזרו כל החזנים על המילה - יובל?....
בברכת חודש טוב ומבורך, רוני
תוקן על ידי rophir ב- 19/06/2012 08:34:59
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2012 08:52 |
|
| |
האם היה כדאי להגיע לקונצרט ?
לפני מתן תשובתי ,להלן בקצרה מס' היצירות שבוצעו ומלחיניהם :
4 -הבט משמים ,בלחנים של :אלתר,גנטשוף,גוז'ינסקי ובוגצ'סטר
1-הבט משמים,,בלחן ד"ר סובול -בביצוע דדי גראוכר מלווה בכל החזנים האחרים "האפריטיף"של הקונצרט (בפתיח לביצוע -הד"ר נתן סיפור אישי מרגש של גראוכר
ומש' סובול )
2-מתרצה ברחמים ,בלחן שור וזים
2-שומר יחשראל ,בלחן ויגודה ורוזנבלט ( תפילה זו אומרים גם בימים אחרים ,לאו דווקא בשני- חמישי ,לכן -היה מקום להתאמץ ולהביא יצירות אחרות במקומם)
זרים אומרים-רביץ - חובר במיוחד להרשמן (כאן גיליתי שהרשמן עשה "פגליאט"
ליצירה חשוף זרוע המיוחסת לו )
הטה -שור +שאו שערים וטוב להודות "לקינוח"
עכשיו ליבזון תחליט -האם היה כדאי להגיע ?
לגבי הבשורה של חזנות2000 - קודם נצטרך "להכיר" מבפנים את אולם האופרה (עפ"י
הכרזתו של הד"ר )ורק לבסוף נגיע למנוחה -ונחלה בהיכל
נ.ב - בקונצרטים הקודמים "פינקו" אותנו בכריות , הפעם - הן חסרו וחבל
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 19/06/2012 09:03:04
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2012 09:01 |
|
| |
לפי ההקלטה ששמעתי אכן כולם היו בכושר טוב מאוד, אבל חוץ מזרים אומרים שלדעתי עוד לא שמענו ביובל, שאר היצירות כבר נלעסו היטב, שוב הלפגוט עם מתרצה והבט, לא מספיק כבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2012 13:06 |
|
| |
צהריים טובים ומבורכים ראשית כל אתחיל עם רשימת היצירות ואח"כ לרשמים על פי ראות עיניי
שאו שערים - מרדכי סובול - מקהלת יובל הבט - אלתר - חיים אדלר הטה - שור - יעקב מוצן הבט - משה גנשוב - סול זים מתרצה ברחמים - שור/קוסוביצקי - איצ'ה מאייר הלפגוט שומר ישראל - ויגודה/שטרן - חיים אדלר וסול זים הבט משמים - גראוכר/סובול - דדי גרואכר וכל החזנים
הפסקה
מחרוזת תזמורתית תהא השעה הזאת - מרדכי סובול/ מגוון סגנונות מזרח מערב צפון דרום... הבט משמים - גוז'נסקי - יעקב מוצן ואיצ'ה מאייר הלפגוט מתרצה - סול זים - סול זים! שומר ישראל - רוזנבלט - יעקב מוצן זרים אומרים - שלמה רביץ - חיים אדלר הבט - בוגצ'סטר - איצ'ה מאייר הלפגוט טוב להודות - מודז'יץ - כל החזנים סוף
כאן מגיע הדיווח היבש לסיומו, להלן רשמי על פי ראות עיניי: אמש התקים קונצרט בסימן הבט משמים תפילה ותחנון לשני וחמישי - קונצרט לליטאים בלבד, שהרי מתי חסידים בדיוק אומרים תחנון?... אמת כי כל החזנים היו במיטב מיטבם, מדובר היה בקונצרט חזנות כבד כלשון העם, יהיו אלו שיגידו שהיצירות חוזרות על עצמם. אז א). בודדים הם אלו שרצים לכל שבת תפילה ולכל קונצרט חזנות ובדרך כלל לאלו זה מפריע, ב. לרוב מדובר ביצירות יפות ומשובחות, לדוג' הבט משמים ומתרצה ששר הלפגוט הרי זה זהב אלו יצירות שנכתבו במיוחד בשבילו על ידי אותם מלחינים, וקוסוביצקי היה רק הגשר להעביר אותם אל הדור שלנו... ברצינות לי הרי כידוע כל מה שהוא שר זה זהב והייתם צריכים לראות את כל הקהל יושב ושר ביחד איתו כל אחד מתוך 2000 + החש"ח (תרגום חופשי - חושבים שהם חזנים) שישבו באולם. ב). בכל קונצרט חזנות לא משנה מה שמו ומה מטרתו היצירות שמבוצעות בו חוזרות על עצמם כי מי ירצה להסתכן בקונצרט מול אולם ענק ובו 20 איש.
החזנים שאמש עמדו על הבמה כולם ללא יוצא מן הכלל חזנים מהשורה הראשונה, לטעמי השורה הראשונה מונה כששה שבעה חזנים שהייתי רץ ואני באמת רץ לכל תפילה שלהם בחום בקור בגשם ובשלג... כולם יודעים וקוראים על מי ולמי אני מתכווין. מתוכם היו ארבעת החזנים הללו, שכל אחד מתאפיין בייחודיות שלו, לשבת ולצפות באותם גדולים מבצעים יצירות זה היה לי לעונג החכמתי ונהנתי! בדור הזה זכינו שהחזנים משנה לשנה רק משתבחים ועולים ולא משנה באיזה גיל הם נמצאים, כנראה לחזנים יש סייעתא דשמיא מיוחדת ושימשיכו כך בעז"ה עד מאה ועשרים. אתמול ישבתי במשך כשעתיים ונהנתי מקונצרט חזנות, מה שכן היה קשה לי לראות את האמנים המיוזעים על הבמה שעבדו קשה על בחום התאורה והמזג אוויר על מנת להוציא קונצרט מושלם, בעוד אני יושב רגל על רגל ומאזין. פעם חשבתי לתומי שלהפיק ולהכין קונצרט זה ענין של מה בכך. לאט לאט אני מתחיל להבין כמה מסובך כל דבר ודבר, ובאמת לארגן את האנגר ולהפוך את המחסן לאולם קונצרטים מפואר זה לא קורה על ידי קסמים.
לסיום ישר כח לכל האמנים המופיעים למפיקים להגברה ולכל מי שגרם לכך שנהנתי. יום טוב לייזר
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2012 14:05 |
|
| |
קונצרט מיוחד
מאוד נהנתי אתמול מאוד זה מה שיש לי לומר, היה באמת מושקע וייחודי, תזמורת עולמית ומיוחדת במינה, לצד חזנים מהשורה הראשונה שבאמת הולכים ומשתבחים, כולם היו במצב קולי מצויין ונתנו את כל כ/קולם. במיוחד נהנתי מהיצירות הבט משמים ששר ר' חיים אדלר, וכמובן מהלפגוט שיהיה פשוט פנטסטי,מכונה מקצועית וביצועיסטית ללא ספק,את היצירות הבט משמים ומתרצה ברחמים, וכמובן מוצן ביצירה שומר ישראל של יוסל'ה, היה עיבוד מקסים ומעניין, וכן השיר שהפך ליצירה בביצועם של דדי אם כל החזנים, זו היתה הפתעה טובה. בקיצור תודה לכל העוסקים במלאכה, לדר' מרדכי סובול על הניצוח והעיבודים, ובכלל על ההפקה המושקעת הזו. לתזמורת הפלהרמונית הישראלית המשובחת, ולר' מנחם בריסטובסקי הפסנתרן האגדי, ולמקהלת החזנים יובל, ולהנהלת יובל ולכל העומדים בראשה, לכל המפיקים המתזמרים, להגברה, וכמובן לכל החזנים שהיו באמת בשיאם וגרמו לנו הנאה מיוחדת כל כך המשיכו והצליחו תודה תודה...
תוקן על ידי נשמהבחזנות ב- 19/06/2012 14:11:36
דוד
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2012 19:15 |
|
| |
האנגר עם כל הבאלגן אבל יובל שרדו והוכיחו שזה משבר מהעבר הקונצרטים היו ברוב עם עד שאני חושש מאוד ממריבות על קניית כרטיסים בעונה הבאה מריבות שיגיעו חלילה לאלימות פשוט בבית האופרה יש רק 1500 מקומות ואלו בקושי המנויים הקבועים האם זה אומר שבעונה הבאה אין מכירת כרטיסים לא למנויים? זה מלחיץ. מה שכן הקונצרט הזה בפשטות זוכה כקונצרט הטוב ביותר בעשור האחרון ומי שלא מאמין שישאל את מי שהיה זה היה הסטוריה@ לשמוע את אדלר בשיא קולו את מוצן במיטבו את המצחיק והצעיר ברוח סול זים ואת ההלפגוט הזה שאני לא מצליח להבין מה הקטע בו? הוא עומד בטוח לא מפספס כלום חי בכמין עולם משלו ליגה אחרת והוא בחיים לא מפשל. מה זה הדבר הזה? חייזר? הוא גדול?.
ודדי גראוכר הזה חשבתי שהוא נעלם והוא הפתיע אותי חבל"ז רק היה חם באולם שחבל על הזמן
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2012 00:11 |
|
| |
אכן היה קונצרט נפלא,,, וכמו שכתבו, אחד הקונצרטים הכי טובים בעשור האחרון !!!!! אני הכי נהנתי מהחזן סול זים הוא חזן ברמ"ח איבריו ושס"ה גידיו,, הוא חזן אמיתי עם המון רגש ומשחק, ורואים שהוא היה מופיע עם הרבה חזנים מהדור העבר והוא עצמו חזן מהדור העבר ,,,,, מאד נהנתי מהביצועים שלו ובפרט מהלחן שלו למתרצה ברחמים, פשוט הייתי מרותק אליו, ואני חושב שהקהל גם מאד נהנה ממנו, בזה שפתאום התחילו במחיאות הכפיים באמצע השיר טוב להודות שזה דבר שאף פעם לא היה ביובל !!! ןחיים אדלר מאד הפתיע אותי, הוא פשוט היה מושלם !!!! מאד נהנתי מהביצוע שלו להבט משמים ביצוע מרגש עד דמעות,, ממוצן נהנתי מהביצוע לשומר ישראל ביצוע יפה מאד,, מאוד נהנתי ממנו ואני מאד התפלאתי ממנו על המסע הופעות שלו ואם כל זה הוא היה ממש בכושר ! ואחרון חביב יצחק מאיר הלפגוט אין מה לכתוב תמיד אותו דבר,אנשים יגידו נמאס לשמוע כל פעם אותם יצירות אני מסכים אבל בתכלס אנשים מגיעים לשמוע אותו צועק נא נא אל תשכחינו ועשה עמנו צדקה וחסד וכמובן והושיענו ! גם לי נמאס לשמוע את זה,אבל לפני הבט משמים אני שומע מהקהל איך שהם מזמזמים את הפתיחה של התזמור שזה אומר שהקהל מחכה לזה בכליון עינים אז היו כמה יצירות שכבר טחנו את זה אבל השאר היה מאד יפה,,,, וגם נהנתי מהדיקציה שלו שזה מאד התפתח, אבל בסך הכל היה קונצרט נהדר החזנים היו בשיא הכושר נתנו את כל מה שיכלו לתת יישר כח גדול !! והאחראי על כל זה,זה מרדכי סובול ממש תודה רבה על הקונצרטים האלו ונתראה בעזרת השם בשנה הבאה מחכה יקי
 |
|
|
|
|
|