הוא מופיע כבר עשרות שנים יש עליו סיפורים בלי סוף הוא אחד מהחזנים הגדולים בדור ואולי הגדול שבדור. מה ההיסטוריה שלו מה הרקע שלו מהיכן הוא הגיע לחזנות. בקיצור מאיפה הוא צץ ולאיפה ולמה בכל מקום בעולם הוא מופיע המון ובישראל פעם בשנה . תשובות בבקשה:
הותיקים שבינינו זוכרים את ההופעות של האחים זימלמן, הפחות ותיקים זוכרים את החזן פול זים תלמידו של משה קוסוביצקי מכהן בבית אל מיד לאחר פטירתו של קוסוביצקי, כהונה קצרה עד שהחזן משה שטרן קיבל את המשרה.
הצעירים יותר זוכרים בשנת תשל״ח את ההופעות של סול זים עם בניו הצעירים במקומות כמו הכותל ועוד מקומות, הופעות שהולידו תקליט שאם אינני טועה נקרא שלום בעקבות השלום שנחתם אז עם מצרים.
נשלח ב-20/6/2012 23:33
סול זים שר עם החזנים קפוב כגן. פינציק משה קוסוביצקי וגם דוד קוסוביצקי ואפילו החליף פעם את שמואל מלבסקי ! למד אצל מכטנברג מוזיקה והוא למד גם ניצוח אני לא זוכר אצל מי. בקיצור יש לו עבר מפואר והלוואי על כל אחד. ולדעתי גם יש הרבה מה לשמוע ממנו וגם ללמוד !!! ובאמת חבל שהוא לא נמצא פה הרבה בארץ..... אבל יש לי בשורה טובה שמעתי שהוא הולך להוציא דיסק בקרוב ... זה באמת בשורה משמחת !!!!
נשלח ב-21/6/2012 09:28
איפה הוא מתפלל בימים נוראים? יש לו משרה קבועה? עד לאחרונה לא שמעתי עליו יותר משם המלחין לתפילה לשלום המדינה. הוא אורטודוקסי? שומר תורה ומצוות? או שמא מהעבר ההוא של המתרס?
נשלח ב-21/6/2012 09:44
חזן שחקן מנצח מלחין כותב מחבר ועוד ועוד. אורטודוקסי? יש לו עוד זמן לחזור בתשובה!,
הוא הלחין עשרות ואולי מאות יצירות. הוא הופיע בכל מקום בעולם בחזנות בשירי ג'אז . הוא כבר עבר את גיל השמונים , אבל עדיין שר מופיע כמו בחור בן עשרים
בקיצור הוא עושה בית ספר לחזנים לכל חזן שאתם מכירים
נשלח ב-21/6/2012 11:22
סול זים מספר על סול זים
בס"ד
סול זים מספר על סול זים, בראיון עם מאסטרו אלי יפה בתיבת-נגינה.
עוד בתוכנית, ביצועים של החזנים: דוד בגלי, יצחק אשל, משה קוסוביצקי, יצחק מן, לי'יבל'ה וולדמן, מישה אלכסנדרוביץ, ילד-הפלא עודד ישראלי וסול זים - כמובן.
תיבת-נגינה, יום ששי, ארבע אחה"צ רק בגלי-ישראל.
נשלח ב-21/6/2012 12:20
גאון_לירי כותב: ''אורטודוקסי?יש לו עוד זמן לחזור בתשובה!''
...ועל-כך כבר נאמר: הצחקת אותי!
נשלח ב-21/6/2012 12:25
כל כולו מצחיק והפוך ועל אנשים כאלה נאמר: לך תדע!
נשלח ב-21/6/2012 12:26
אני זוכר את האחים זים כמי שליוו בתור מקהלה את החזן דוד קוסביצקי בתפילת שבת ר"ח חשון במלאת ה"שלושים" (נדחה) לפטירתו של אחיו החזן משה קוסביצקי. התפילה התקיימה בתל אביב ואם איני טועה זה יה בביה"כ היכל מאיר ברח' מאנה אבל אולי אני טועה במקום. בסוף התפילה היה הדרן השמעת בכורה של ה"יבנה בית המקדש" הקוסציצקאי הידוע בתוספת קטע חזנות שהולחן בתקופה האחרונה לחייו של משה קוסביצקי. כמו כן הם היו באותה שבת בסעודה שלישית (כמדומני) אצל האדמו"ר בעל ה"אמרי אש" זצ"ל ממודז'יץ ברח' דיזנגוף שבתל אביב ולאחר מכן הקליטו תקליט עם ניגוני מודז'יץ. (לא זוכר אם מלא או חלקי). כמו כן קיימת קלטת (שאבדה לי) בה נשמע משה קוסביצקי מלמד אותם נוסח תפילת שחרית של שבת.