בית פורומים עצור כאן חושבים

מקורות הידע של חז"ל: בין דרשות לניסוי מדעי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/6/2012 16:28 לינק ישיר 

רציו,
לדעתי גישה זו של הרמב"ם אינה בהכרח כושלת (=מכילה כשל). אם הוא מגיע למסקנה הפילוסופית שיש אלוקים ושיש לעבוד אותו, וכעת הוא מגיע לסוגיית הקדמות וניצבות בפניו שתי אופציות: 1. העולם קדמון - סביר יותר פילוסופית (איני זוכר אם זו דעת הרמב"ם, או שלדעתו זה שקול, אבל אניח זאת לצורך הדיון) אבל מנוגד למסקנה שיש לעבוד את ה'. 2. העולם מחודש - פחות סביר פילוסופית (שוב, איני זוכר, אבל נניח זאת לצורך הדיון) אבל מתאים למסקנה הנ"ל. בנסיבות כאלה, איני מבין מה רע, או כושל, בבחירה באופציה 2. מדוע אתה מניח שהחלטה א היא רגש או הטיה, ולכן החלטה ב מוטה?
ובאשר למה שרמזת אל שיטתי ביחס לפילוסופיה יהודית: אם יש בפילוסופיה כלשהי כשל, אז היא פילוסופיה כושלת. לא יהודית ולא כללית. זה יכול לקרות גם לפילוסופים וגם להוגי דעות יהודים. ועדיין על משמרתי אעמודה, אין דבר כזה פילוסופיה יהודית. יש פילוסופיה נכונה, או לא נכונה. אין שום נפ"מ מבטן מי יצאה פנינה/רעי זו או אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2012 16:29 לינק ישיר 

לגבי הגדרת פילוסופיה יהודית, ראו מאמרו של אליעזר ברקוביץ במוסף שבת הגדול האחרון של מקור ראשון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2012 16:44 לינק ישיר 

לכולם

הדיון סטה לחלוטין למחוזות בלתי צפויים. והאריך בזה.

בכל אופן, נהניתי לקרוא דברי טעם של המצדדים בגישת "חלוק על הדברים ולא על הכותב".

אני סופר: שני עמודים ראשונים של האשכול עסקו באותו נושא. מהעמוד השלישי, עברנו לנושאים אחרים, אמנם מעניינים אבל אחרים. אנחנו כבר בעמוד 5.

לדעתי, עדיף לנעול את האשכול, מפני שכל דיון ממשיך לעמודים הראשונים ייעלם מעיני הקורא. אני עצמי איני אוהב לקרוא באשכול ולגלות שהוא עבר לנושא אחר. לשם זה יש אפשרות לפתוח אשכול חדש.

אני רק הייתי רוצה לינק למאמר של ברקוביץ שציין אליו בעל בעמיו. ואחר כך, לאחר שיענה, לדעתי כדאי לסגור את האשכול. ואם ירצו לדון בנושא של מקורות הידע של חז"ל אפשר לפתוח אשכול חדש וללנקק לכאן. (הפותח שרוצה להגיב זכאי שהאשכול שיפתח לא ייחשב במנין של אחד לשבוע בגלל נעילת האשכול הזה).

תודה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2012 16:51 לינק ישיר 

מיימוני
הנה הלינק
אליעזר ברקוביץ-מהי פילוסופיה יהודית
http://musaf-shabbat.com/2012/05/17/%D7%9E%D7%94%D7%99-%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%94-%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%99%D7%AA-%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%A2%D7%96%D7%A8-%D7%91%D7%A8%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A5/ 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2012 16:52 לינק ישיר 

וראה באשכול הזה 
מהותה ומטרותיה של פילוסופיה יהודית
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=24&topic_id=2864419&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2012 17:24 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
רציו,
לדעתי גישה זו של הרמב"ם אינה בהכרח כושלת (=מכילה כשל). אם הוא מגיע למסקנה הפילוסופית שיש אלוקים ושיש לעבוד אותו, וכעת הוא מגיע לסוגיית הקדמות וניצבות בפניו שתי אופציות: 1. העולם קדמון - סביר יותר פילוסופית (איני זוכר אם זו דעת הרמב"ם, או שלדעתו זה שקול, אבל אניח זאת לצורך הדיון) אבל מנוגד למסקנה שיש לעבוד את ה'. 2. העולם מחודש - פחות סביר פילוסופית (שוב, איני זוכר, אבל נניח זאת לצורך הדיון) אבל מתאים למסקנה הנ"ל. בנסיבות כאלה, איני מבין מה רע, או כושל, בבחירה באופציה 2. מדוע אתה מניח שהחלטה א היא רגש או הטיה, ולכן החלטה ב מוטה?
ובאשר למה שרמזת אל שיטתי ביחס לפילוסופיה יהודית: אם יש בפילוסופיה כלשהי כשל, אז היא פילוסופיה כושלת. לא יהודית ולא כללית. זה יכול לקרות גם לפילוסופים וגם להוגי דעות יהודים. ועדיין על משמרתי אעמודה, אין דבר כזה פילוסופיה יהודית. יש פילוסופיה נכונה, או לא נכונה. אין שום נפ"מ מבטן מי יצאה פנינה/רעי זו או אחרת.

האם הרמב"ם הוכיח את- / הראה שיש סבירות יתר ל- קיומו של אלוהים? או רק הגדיר את מהותו לפי היהדות (אקסיומה: יש שם מצוי ראשון.  והוא ממציא כל הנמצא; וכל הנמצאים מן שמיים וארץ ומה ביניהם, לא נמצאו אלא מאמיתת הימצאו.  ואם יעלה על הדעת שהוא אינו מצוי, אין דבר אחר יכול להימצאות. ואם יעלה על הדעת שאין כל הנמצאים מלבדו מצויים, הוא לבדו יהיה מצוי ולא ייבטל הוא לביטולם:  שכל הנמצאים צריכין לו; והוא ברוך הוא אינו צריך להם, ולא לאחד מהם.) בלי להוכיח את האקסיומות האלו? כאילו, אם העולם הקדמון פותר את השאלה הקוסמולוגית אז למה להניח שיש מצוי ראשון? 

לגבי הפילוסופיה היהודית: עניין של טרמינולוגיה. בשפה יש מושג של פילוסופיה יהודית שמתאר תחום חשיבה שמקפיד שלא לחלוק על המסורת היהודית. אתה טוען (בצדק) שהמסורת היהודית אינה פקטור בקביעת ערך האמת של טענות, ולכן דבר כזה אינו ראוי להיקרא פילוסופיה. שיהיה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2012 17:31 לינק ישיר 

רציו
סליחה אם אני מתערב ביניכם, אבל לפני שאתה שואל שאלות על הרמב"ם כדאי ללמוד אותו.
לפי הרמב"ם עולם קדמון לא סותר את ההוכחה הקוסמולוגית אלא מחזק אותו. עיין היטב דבריו ביסוה"ת א' שמבסס את הראיה דווקא על ההנחה שעולם קדמון, לפי הבנתו אם העולם מחוש זה מחליש את הראיה. ועיין במורה נבוכים על הראיות לקיום אלקים על דרך הקדמות ועל דרך החידוש. 
הרמב"ם הפריד את שני השאלות לגמרי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2012 09:56 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
כעת הוא מגיע לסוגיית הקדמות וניצבות בפניו שתי אופציות: 1. העולם קדמון - סביר יותר פילוסופית (איני זוכר אם זו דעת הרמב"ם, או שלדעתו זה שקול, אבל אניח זאת לצורך הדיון) אבל מנוגד למסקנה שיש לעבוד את ה'. 2. העולם מחודש - פחות סביר פילוסופית (שוב, איני זוכר, אבל נניח זאת לצורך הדיון)

אמירות נטולות שמץ משמעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2012 13:28 לינק ישיר 

מטפחתספרים כתב:

למרבה הפלא בדרך כלל אף אחד לא משתכנע שפלוני שרלטן להוציא אלו שכותבים זאת.
זה פשוט לא יעיל, מעכיר את הדיון ובדרך כלל גם גולש להתייחסות מזלזלת כפי שכתבת. 

זה לא מדוייק. מי שעיניו בראשו יכול לראות שברגע שמישהו בעל ידע מעלה ביקורות טכניות על דבריו, מיכי מאד מהר מוצא סיבה לנתק מגע, עם או בלי קשר לנימוס. (בכל מקרה אחר, למיכי אין שום בעיה להשאר ולגדף.) כך לדוגמה:
  כמובן, שכבכל כת אחרת, עדיין יהיו יהיאורים וצבי111!ים שיטענו בהתאמה שהם לא ראו כלום ושמיכי מאתגר את הקהילה המדעית. נו, מי שלא רואה כלום, באמת שה' יעזור לו. אני מניח שאצל אחרים משהו בכל זאת נקלט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2012 23:18 לינק ישיר 

שיבולי
[מכיון שהזכרת אותי, ולא בענייניות, אני חייב להגיב.]
מכיון שכל הוויכוחים שהזכרת ולינקקת אליהם עם מיכי מתקיימים בשפה מתמטית שאני לא כ"כ מבין, איני יודע מה להגיד אודותם. מה שאני כן יודע, שבמקום שהוויכוח נערך בלשון בני אדם רגילים, דברי מיכי לפחות נשמעים הגיוניים, עם שניתן לחלוק עליהם. ואני גם חושד, [כמו שמיכי טוען] שכל השפה מתמטית בסופו של דבר בנויה על ההגיון הפשוט והרגיל, וממילא אני חשדני מאד כלפי מסקנה שיוצאת מדיונים מלאים סמלים מתמטיים שמניבה תוצאה הפוכה לשכל הפשוט, גם על מה שהבנתי מתוך דברי ידעיה יש לי מחשבה כזו, אם כי מכיון שאיני יודע לדבר את השפה אני לא יכול להתערב שם. 
ובמקום שהראית על שגיאה [שאני חייב להודות שלא הבנתי מילה מכל האשכול ההיא] הרי הוא הודה שזו אכן טעות, מה שלא ממש מביא למסקנה שהוא שרלטן. 

איני בא להעיד על אישיותו של מיכי, מה גם שהוא כנראה לא צריך את זה ממני , אני רק מבטא את תיסכולי כאשר דיונים חשובים נהפכים למחלוקות זולות אודות מי שרלטן ומי לא, כאשר הכל ההיפך מענייניות. אני לא חושב כמו מיכי שמי שזה לא מעניין אותו יכול פשוט לדלג על הודעות כאלה, כי אותי זה פשוט מרגיז, אם הייתי המנהל הייתי מוחק מיד הודעות כאלה, איני יודע למה יש כאן כ"כ סבלנות, אני רוצה לקרוא ולהחכים על הנושאים האלה, ואני מעריך אותך ושאר החברים כאן [כולל מיכי] כבעלי היכולת להחכים אותי בזה, ותחת לעשות את זה הם רבים כמו ילדים קטנים, אותי זה פשוט מרגיז ומגעיל. לכן אני מגיב. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2012 23:40 לינק ישיר 

אגב, שאלה חשובה מאד [לפי שיטתך]
רציוסקפטי ושיבולי זה אותו בן אדם, תאומים זהים, או שמתקשרים ביניהם בטלפתיה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2012 23:48 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:
 אמירות נטולות שמץ משמעות.

שפתיים ישק!
[עכשיו בטח כולם רואים שחור על גבי לבן שדברי מיכי נטולים שמץ משמעות] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2012 23:54 לינק ישיר 

יהי,
מדוע להטיח את ראשך בקיר? אני שוב מציע לך לאמץ את המדיניות של דילוג על מה שאין רצונך להתייחס אליו. זה פשוט מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2012 23:55 לינק ישיר 

מיכי
אנסה לעבוד על זה.
[אבל גם לי מגיע לריב לפעמים...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2012 23:58 לינק ישיר 

לריב בהחלט יכול להיות נחמד לפעמים, אבל בשביל זה צריך פרטנר. האם אתה נהנה לריב עם קירות?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מקורות הידע של חז"ל: בין דרשות לניסוי מדעי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext