|
|
| נשלח ב-24/6/2012 00:01 |
|
| |
אז אתה מסכים להחליף אותם ולהיות הפרטנר שלי בריב?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 00:07 |
|
| |
אני לא מחליף אף אחד. אם יש נושא שאינך מסכים איתי לגביו, העלה את טענותיך ונדון/נריב להנאתנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 00:53 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | אגב, שאלה חשובה מאד [לפי שיטתך] רציוסקפטי ושיבולי זה אותו בן אדם, תאומים זהים, או שמתקשרים ביניהם בטלפתיה? |
|
לא. לפעמים great minds think alike ולפעמים גם לא. למשל גם אני לא הבנתי מדוע הטענות בהודעה ההיא חסרות משמעות. לגבי הנושא עצמו - כשאתפנה לכך. הבעיה היא שאני לא בטוח שאעלה משהו בידי, שכן הרמב"ם בתחילת עיסוקו בעניין (מורה נבוכים ב טו) נתן כלל אצבע איך לדעת איפה לא יהיו טיעוני מחץ: והנה ידוע שאילו הוכח עניין זה (טענתו של אריסטו שהעולם, חומר כצורה, הוא קדמון, שהרמב"ם טוען שהיא אינה הכרחית ואפשרי שהעולם מחודש והוא הולך לבחור באופציית העולם המחודש בגלל הנבואה. ר"ס) בהוכחות מופתיות חותכות, לא היה אריסטו זקוק להביא סיוע מכך שחכמי הטבע שקדמו לו האמינו כך, ולא היה צריך להגיד את כל דברי הגנאי שאמר באותו מקום על החולקים עליו ולציין שדעתם רעה, שהרי כל מה שהוכח בהוכחה מופתית - אמיתותו לא תתרבה וּודאוּתו לא תתחזק על-ידי שכּל באי עולם יסכימו עליו. ולא ייגרע מאמיתותו ולא תחלש ודאותו אף אם כל תושבי הארץ יחלקו עליו5. ... הוי קהל בעלי-העיון! האם נותר גנאי על האיש הזה לאחר ההקדמה הזאת? והאם אחרי הדברים האלה יחשוב מישהו שיש בידו הוכחה מופתית לבעיה זאת? והאם ידמה מישהו, כל שכּן אריסטו, שדבר שהוכח הוכחה מופתית יתקבל בצורה חלשה יותר אם לא יושמעו טענות החולקים עליו? ועוד, הוא ציין זאת כדעה שלו ושהראיות שלו הן טענות. האם אריסטו אינו יודע את ההבדל בין טענות להוכחות מופתיות? ובין דעות אשר הספק לגביהן יגבר או ייחלש לדברים שהוכחו הוכחה מופתית? ועוד, דברי מליצה אלה שהקדים בדבר עשיית צדק עם היריב כדי שדעתו (הוא) תתחזק - האם כל זה נחוץ לגבי הוכחה מופתית? לא. אלא כל מטרתו להבהיר שדעתו נכונה יותר מדעותיהם של החולקים עליו, אשר טענו שהעיון הפילוסופי מביא לכך שעל השמים חלים ההתהוות והכליון, אלא שלא נעדרו מעולם, או שהם התהוו ולא יכלו8 ושאר מה שמזכירים מאותן דעות. זה נכון בלי ספק, שהרי דעתו קרובה יותר להיות נכונה מדעותיהם על-פי ראיה מטבע המציאות. אך אנו איננו טוענים כך, כפי שאבהיר9.
ומשפט לאחר מכן אבל על כל הכיתות השתלטו היצרים, אפילו על הפילוסופים. הם רוצים לקבוע שאריסטו הוכיח את הבעיה הזאת הוכחה מופתית. שמא לדעתם אריסטו הוכיח את הבעיה הזאת הוכחה מופתית מבלי שהרגיש שהוכיח עד שהתעוררו על כך הבאים אחריו?
זו כתיבה אופיינית לרמב"ם, כמו הקטע הבא (שם פרק ה) בו הוא חוזר על הדפוס שבו הוא מאשים את אריסטו: הגלגלים חיים ובעלי שׂכל1 - כוונתי: משׂיגים - זאת אמת ודאית גם מצד התורה. אין הם גופים דוממים כאש וכארץ כפי שחשבו הבורים. אלא הם - כפי שאמרו הפילוסופים - בעלי-חיים המצייתים לריבונם, משבחים אותו ומפארים אותו שבח מופלג ופיאור מופלג.
תוקן על ידי רציוסקפטי ב- 24/06/2012 01:46:03
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 01:28 |
|
| |
| xibolaiyu כתב: |  |
למרבה הפלא בדרך כלל אף אחד לא משתכנע שפלוני שרלטן להוציא אלו שכותבים זאת.
זה פשוט לא יעיל, מעכיר את הדיון ובדרך כלל גם גולש להתייחסות מזלזלת כפי שכתבת.
זה לא מדוייק. מי שעיניו בראשו יכול לראות שברגע שמישהו בעל ידע מעלה ביקורות טכניות על דבריו, מיכי מאד מהר מוצא סיבה לנתק מגע, עם או בלי קשר לנימוס. (בכל מקרה אחר, למיכי אין שום בעיה להשאר ולגדף.) כך לדוגמה:
כמובן, שכבכל כת אחרת, עדיין יהיו יהיאורים וצבי111!ים שיטענו בהתאמה שהם לא ראו כלום ושמיכי מאתגר את הקהילה המדעית. נו, מי שלא רואה כלום, באמת שה' יעזור לו. אני מניח שאצל אחרים משהו בכל זאת נקלט.
|
|
כמה הצלחת לשכנע בדעתך? מה זה תרם לדיון?
בכל מקרה לכנות את אחד הכותבים הקבועים בפורום כשרלטן ולחזור על זה על ידי מה שנראה לפעמים כמאמץ מתואם מצד כמה ניקים שהצטרפו בשנה האחרונה לא תורם לדיון ולרמתו של הפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 09:04 |
|
| |
| רציוסקפטי כתב: |  | למשל גם אני לא הבנתי מדוע הטענות בהודעה ההיא חסרות משמעות.
|
|
מה המשמעות של "יותר סביר פילוסופית / פחות סביר פילוסופית" לגבי שאלת העולם הקדמון? דגמו פילוסופית המון עולמות, ורובם פילוסופית היו קדמונים / לא? הצלילים של אחת הטענות עושים יותר נעים לשערות הפילוסופיות באוזן מאשר טענה אחרת? מה זה אומר בכלל?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 11:43 |
|
| |
[הלכה בדרך הטבע הדיון התחיל במחלוקת סביב השאלה האם לדם היוצא מין הרחם שני מקורות, טמא וטהור, או שההבחנה הזו מתקיימת רק במישור ההלכתי. מהר מאוד הוא הפך למשהו הרבה יותר עקרוני. תמר דבדבני מבררת מה הם היחסים בין ההלכה לטבע
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 12:57 |
|
| |
"לדעת החת"ם סופר, דברי לוי לא נתכוונו כלל למציאות פיזית או ביולוגית כלשהי, שניתן לבדקה באמצעות "ניתוח", אלא למציאות רעיונית וערכית. מציאות מטאפיזית זו היא שמתואמת עם ההלכה" אם כך כל הויכוח בנושא הריגת כינה בשבת נראה מיותר לגמרי לאור קביעה זו.
(ולא רק כינה אלא גן חיות שלם)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 13:02 |
|
| |
והויכוח ההולנדי לגביי שחיטה?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 13:32 |
|
| |
פרשני ההלכות המחפשים ומוצאים סיבה והגיון לכל הלכה- כמה שהיא נכונה טובה והגיונית , כותבים כי הלכות השחיטה, הן הדרך הטובה ביותר המונע צער מהבהמה או העוף הנשחט, ולכן באמת 5 הדברים הפוסלים את השחיטה מקורם במניעת צער בעלי חיים. והנה בהולנד וגם במדינות אחרות - לאחר מחקר של אגודות צער בעלי חיים בעולם-. אסרו את השחיטה דווקא בגלל שהיא גורמת צער מיותר לבהמה הנשחטת.
דבר זה הרי אפשר לבדוק בכלים מדעים. אז מי צודק?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 13:41 |
|
| |
אולי אז צדקו לגבי השחיטה, היום ייראה בראש או ההרדמה מהירה הרבה יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 14:48 |
|
| |
[צענע,
נראה לי שזו הפואנטה. זו שיטה לא רעה (מבחינת יעילותה, ולאו דווקא מבחינה ערכית כלשהי) להתמודדות עם חידושי המדע (=התובנות המשתנות על המציאות), כי היא מאפשרת תמיד לפרש אותם כאילו הם מסתדרים עם המקורות. זה בעצם סוג של מדרש על המציאות, שמכוון להתאים אותה בכל זמן, כל הזמן, למקורות.]
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 15:04 |
|
| |
ודאי שהם צדקו אז! אבל השאלה היא מה היום שמתבררת מציאות חדשה, הרי הלכות שחיטה היא של בני אדם עם אינופרמצייה מסוימת היום האינפוחציה שונה. האם ההלכה צריכה ללכת? או לעמוד? הרי צער בעלי חיים היא מדאוריתא- צורת השחיטה מדרבנן.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 15:44 |
|
| |
ירוחםשמ זה כמובן לא נעצר שם. אם נחליט שצריך רביזיה מדעית להלכות אפשר לפתור כל מיני מחלוקות כמו למשל בענייני כשרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 16:07 |
|
| |
[ירוחם,
כתבת - "צער בעלי חיים היא מדאוריתא". וזאת מנין לך? ועוד מנין לך, שדרך השחיטה הכשרה אמורה לכוון לכינון ערך זה?
(אין לי מחלוקת איתך שמניעת צער בע"ח הוא ערך חשוב, או שהריגת בע"ח לצורכי אכילה צריכה להיעשות באופן הפחות מזלזל ומכאיב האפשרי. אני שואלת על המתודולוגיה ה"הלכתית" שלך בעניין הזה).]
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 16:36 |
|
| |
אמשלום, עד שאת שואלת על צעבע"ח (שכידוע זו מחלוקת הפוסקים האם הוא מה"ת או לא), שאלי מניין הוא יודע שצורת השחיטה מדרבנן. עושה רושם שירוחמנו אנו עושה בהלכה כבתוך שלו.
|
|
|
|
|