|
|
| נשלח ב-23/6/2012 22:27 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | "החוויה הדתית מכוונת את האדם לתחושת המיסתורין, לפליאה אודות מה שהולך כאן, להתפעמות, "
ואכן תופעת החילון החלה כאשר המדע החל לחשוף לאט לאט את מעטה המיסתורין והפליאה אודות מה שהולך כאן. |
|
המדע המודרני רק מוכיח כמה תחכום יש בעולם הטבע המסתורין והפליאה לא רק
שקטנו הם גדלו הרבה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2012 22:49 |
|
| |
אתה מערבב בין שני דברים שאינם קשורים.
המדע חשף את מה שהיה בגדר נעלם -הוא הסביר את תופעות הטבע שפעם לא הובנו על ידי האנשים שחיו בתקופות קדומות ולכן אנשים ייחסו את כוחות הטבע לאלים .
(חלק מהדברים עדיין בגדר מסתורין וישארו כאלה אולי עשרות או מאות שנים נוספות אבל מה שכבר התגלה עד היום חשף את הפרימיטיביות של החשיבה שהיתה בעבר.) אין זאת אומרת שאי אפשר להמשיך להתפעל מהתחכום ומהיופי שקיימים בעולם אבל ההסברים לתופעות חושפים את מה שפעם אנשים לא הבינו ואת זה אפילו אתה,לא תוכל להכחיש.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2012 22:52 |
|
| |
נכון הוא הוכיח לדוגמא שברקים ורעמים הם לא הנשק של זאוס. ומצד שני הפליאה התעצמה הרבה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2012 22:56 |
|
| |
| דייר כתב: |  | נכון הוא הוכיח לדוגמא שברקים ורעמים הם לא הנשק של זאוס. ומצד שני הפליאה התעצמה הרבה יותר. |
|
וגם קשת בענן אינה מסמלת הפסקת אש (כאשר הקשת היא נשקו של י-הוה והופעתה בענן מסמנת את הנחת הנשק, כמו 'תוריד את האקדח'). (אלגורי? נכתב בהתאם ששכלם של בני התקופה יכל לתפוס? הכל תקף לגבי הטענה שברקים הם נשקו של זאוס...)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2012 23:04 |
|
| |
ראיתי הסבר יכול להיות מאד שהוא טיפשי שזה שהקשת מכוונת כלפי מעלה כשהכוון שלה כלפי השמים ולא כלפי מטה שהיא מכוונת כלפי הארץ הוא הסימן להפסקת אש. דווקא מענין לדעת מה ההסבר הטבעי לזה שהקשת לא הפוכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2012 23:24 |
|
| |
הערה [לא עניינית במסגרת כזה] : אני מוכן להסביר ולבאר מה שרמזתי אליו באשר לחוויה הדתית, אך מכיון שלא נראה לי שיש סבלנות פה לשמוע את זה, אז אין כאן המקום להאריך בזה. מי שזה מעניין אותו, תיבה האישית שלי פתוחה. [אך כמובן, לכל מי שהגיב כאן על דברי לא מעניין כלום, רק לחזור אלפי פעמים על המנטרות שלהם (קדוש הודי לא מצליח לחזור על אותם מנטרות מספר הפעמים שהם מצליחים..) אם אתבדה ואקבל פניה לביאור, אהיה מופתע מאדץ]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2012 23:35 |
|
| |
יהיאור מתעטף במיסתוריות המתבקשת...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2012 23:42 |
|
| |
אכן מסתוריות עמוקה מאד. [מי שלא יודע, לוחצים על שם הניק ומקבלים אפשרות להודעה פרטית, זה לא מסתורי ולא כלום. פשוט איני חייב לכתוב פה מה שאין פה שום רצון לקרוא ולהבין. ] אך נניח, היא מוכיחה את הנבואה שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 00:00 |
|
| |
לפי מה שהתרשמתי מהספר של גודמן, נראה לי שהוא כלל לא יודע איפה זה 'בריך שמיה' בסידור
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 08:18 |
|
| |
האם אין מקום לחלק בין מסתורין למסתורין?
מן הראוי לערוך רשימה לפחות חלקית של התחושות מבחינה פנונמנולוגית, ולכן אולי צריך דוגמאות סיפוריות. אפשר שיובאו דברים מנסיונם של חברינו, ואפשר לחפש דוגמאות כתובות מן הספרות.
אמנם יש מקום רב לערער על ההנחה שהתפילה נועדה עבור חוית המסתורין. וזו ודאי עמדתי שלי.
|
|
|
|