טוב אז אני אנסה להסביר למה התכוונתי.החשיבה שלנו זה המודעות לכל מה שקורה מסביבנו וזה הכלי להחליט ולפעול ולפעמים זה נראה שזה בעצם האני שלנו אבל פתאום יש מצב שהשכל אומר לעשות א' ואנחנו יודעים שצריך לעשות ב' מה קורה אז?מכירים את הסיטואציה? זה כאילו אומר שיש משהו מעל השכל שזה בעצם האני שלנו ופתאום השכל נהיה משהו שעומד מהצד וניתן להתעלם ממנו. אבל מה בעצם יש מעל השכל ?איך אפשר לתאר משהו יותר ממנו כשבאותם מקרים כמו שתיארתי לפעמים אפילו אין לנו תשובה שכלית למה השכל לא צודק וזה לפעמים סוג של "אינטואיציה" או משהו דומה ? כמה פעמים זה קורה לכם בגיל הכל כך תנודתי הזה שמלא בכל הכך הרבה שינויים?
נשלח ב-4/7/2012 12:28
שמת לב שהאשכול התאדה ? (כולל מה שכתבתי היום)
הסיפור "חברים בדם" משום מה גם התאדה.
נשלח ב-4/7/2012 12:31
.
תוקן על ידי אחת_חדשה ב- 04/07/2012 12:39:27
נשלח ב-4/7/2012 12:33
מראדהיתרא, בדיוק לזה התכוונתי כשכתבתי לך שזה קרה לי אתמול, אתה יכול לראות בסמול את תגובותי הקורעות להעילמתו של האשכול שלי ואחד נוסף לפחות...
יש פה סלקציות מידי פעם, ויש אשכולות שמופנים שמאלה, מה לעשות?
תוקן על ידי אחת_חדשה ב- 04/07/2012 12:33:46
נשלח ב-4/7/2012 12:33
uri1234uri כתב:
הגעתי למסקנה שהחכמה בחיים היא לדעת לפעמים להיות טיפש אני מתכוון שהשכל צריך להיות מובל ולא מוביל .מה דעתכם ?
זו בעצם ההגדרה של "תלמיד"-חכם. שכל חייו הוא בגדר מובל-תלמיד.
אבל אם אתה מתכוון לטיפש אוריגנלי, גם זה נכון כמו דוד בגת. (החסר משוגעים . . . )
נשלח ב-4/7/2012 12:34
כן מרא... נראה לי יש כאן תולעת של הרב וייא שאוכלת בלי הפרעה מכל הבא ליד. כנראה שהיא יודעת טוב טוב מה לאכול.
נשלח ב-4/7/2012 12:37
מראדהיתרא כתב:
הגעתי למסקנה שהחכמה בחיים היא לדעת לפעמים להיות טיפש אני מתכוון שהשכל צריך להיות מובל ולא מוביל .מה דעתכם ?
זו בעצם ההגדרה של "תלמיד"-חכם. שכל חייו הוא בגדר מובל-תלמיד.
אבל אם אתה מתכוון לטיפש אוריגנלי, גם זה נכון כמו דוד בגת. (החסר משוגעים . . . )
בדיוק .אבל מצד אחד אתה אומר לא לשמוע לשכל כי יש משהו מעל והמשהו הזה הוא לא שכלי והוא צריך להתנתק מהחלק השכלי ומצד שני הוא צריך להקשיב לאלוקים שזה הדבר שהכי נובע ממקום שכלי ומודע.
כל הנושא של עבד ה' גם בשכל...להכריח את עצמנו לחשוב על שמאל שהוא ימין וכו' היתכן?
בקיצור מי אנחנו בכלל?:)
תוקן על ידי uri1234uri ב- 04/07/2012 12:40:29
נשלח ב-4/7/2012 12:39
הבעיה שזה נראה לי משהו מלמעלה, ולא "גוד" או "תרי".
אפילו הרב וויא לר כ"כ מחמיר.
נשלח ב-4/7/2012 14:00
צהריים טובים